Neljä kertaa oma maja – eli reissuperheen Thaimaa-kohteet

Kuusitoista perilläoloyötä ja neljä paikkaa – meille aika sopiva tahti on ollut. Parasta on, jos paikkaan jää pienenpieni ”voih, tuolla olisi voinut olla vielä vähän pidempään” –fiilis. Että kun lähtee, voi vilkuttaa tutuksitulleelle henkilökunnalle, että ”see you next year”.

 1. Koh Lanta: Lanta Pearl Beach Resort

Reissun ensimmäinen paikka – ja täällä me olimme myös kaksi vuotta sitten. Silloin neljä yötä, tällä kertaa peräti kuusi. Todettiin, että on helppo mennä näin ”eka kertaa kahden kanssa” –meiningillä ensimmäiseksi toipumaan tuttuun paikkaan. Tietää, että ruoka on hyvää ja henkilökunta ihanaa. On hyvä fiilis.

Ja aika mahtavaa muuten, että henkilökunta muisti meidät kahden vuoden takaa. Eikä pelkästään niin, että ”joo kyl mä muistan sut joo joo”. Vaan esimerkiksi yksi ravintolan nainen ensinäkemältä hihkui, että ”oh you were pregnant last time, this is your baby?”. Yksi vitsaili Joelin parrasta, että et sitten vieläkään ole ajanut sitä. Ja yksi totesi Silvalle, että vau sä oot saanut silmälasit; viimeksi sulla ei vielä ollut. Eli oikeasti-oikeasti muistivat. Jotenkin niin… …kotoisaa.

Muutenkin Lanta Pearlin isoin juttu on fiilis ja henkilökunta. Pisteet myös siitä, että kaikkia ruokia saa tofulla – ei Thaimaassa mikään itsestäänselvyys. Lanta Pearl ei ole ihan suoraan rannalla vaan pienen kävelymatkan päässä (ranta on long beach ja oikein kiva just sillä kohdalla). Lanta Pearlin bungalowit ovat puutarhassa, jossa on kiva varjoisa nurmikkoalue lasten juoksennella – saippuakuplia!

saippuakuplia

Tällä kertaa meillä oli isompi family bungalow, josta maksoimme 1900 bahtia (45 euroa). Viimeksi yövyimme pienemmässä perusbungalowissa 1400 bahtilla. Molemmissa ilmastoinnit ja jääkaapit. Miinusta (ainakin perhebungalowin) liukkaasta kivilattiasta – joillain bungaloweilla oli  muuten puinen terassi, meillä sekin oli kiveä.

Uima-allas paikkaan on kuulemma suunnitteilla. Mutta se nyt ei vielä tietysti paljon kerro :)

Mutta siis ihana-ihana-ihana henkilökunta, hyvä fiilis ja kohtuulliset hinnat (vaikka halvemmallakin majoitusta toki löytää; sanotaan enemmänkin, että hinta-laatusuhde tosi hyvä). Suosittelen.

 1. Koh Lanta: Relax Bay

Ah. Siis todellakin ah.

Meidän reissun normaalibudjettiin Relax Bay oli reippaasti ylihintainen – ja me kun vielä varattiin se luksusbambuhuvila, päädyimme maksamaan siitä lähes 5000 bahtia per yö (pienemmät majat taisivat olla jotain 3000 bahtin luokkaa). Mutta paikka näytti niin ihanalta, että päätimme investoida. Yövyimme Relax Bayssä neljä yötä.

riippumatossa

Ja se todellakin oli ihana. Todellakin. Aivan ihana ranta (pieni rantapätkä long beachin jälkeen), puhdas ja… …ihana ihana ihana. Rauhallinen. Paikkaa varatessa sieltä tuli vielä erikseen informaatiopaketti siitä, miten siellä pyritään välttämään melusaastetta (heh ei ilmeisesti koskenut sitten rantabaaria – ärsyttävää jump jump jump –musiikkia) ja olemaan rauhassa. Itse asiassa jossain luki, että paikka rajoittaa lapsiperheiden määrää, jotta se pysyisi rauhallisena. Sitä ei kyllä käytännössä näkynyt, koska lapsiperheitä oli paljon :) Meillä kävi myös mahtava tuuri; tutustuimme kivaan suomalaisperheeseen, jolla oli samanikäiset lapset. Ja tytöt löysivät ihanat ystävät <3 Rannalla oli bambukatoksia ja sopivilla sijainneilla puita niin, että vähän kuumempaankin aikaan pystyi hyvin leikkimään (puhtaalla!) hiekalla varjossa.

Ravintolan ruoka oli mallia ok ja henkilökunta oli myös ”vain ok”. Eli hymyilevää kyllä, mutta jotenkin ei niin sydämellistä kuin joissain… …intiimimmissä paikoissa. Eli jäivät etäisiksi. Ravintolan hinnat olivat myös yläkanttiin verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet. Mutta tämä oli tosiaan vähän sellainen ”parempi” paikka ja pakko sanoa, että puitteet (sijainti rannalla ja muutenkin) olivat lähestulkoon täydelliset. Paikka kertoi netissä olevansa ”eco resort”, mutta käytännössä sitä ei kyllä juurikaan huomannut. Huoneessa taisi olla lappu, että älä jätä ilmastointia päälle poissaollessasi ja ruokalista oli painettu ruskealle paperille – siinäpä se, ainakin päällisin puolin katsottuna. Ehkä se ”eco” viittasi enemmänkin sijaintiin luonnon katveessa.

Mutta jos ei ole ihan-ihan budjettimatkalla, niin ehdottomasti suosittelen Relax Bayta. Ja ehdottomasti haluan palata tuonne vielä uudestaan!

 1. Koh Siboya: Siboya Bungalows

Meidän viidakkoseikkailusta jo kirjoitinkin :)

Mutta joo. Juuri nyt ei ihan ”meille”, mutta ennen lapsia olisi ollut eri. Miinukset siitä, että uima/leikkikelpoista rantaa ei ollut ja hehe siitä, että talo olikin katos :D Meidän talosta me maksettiin 1200 bahtia (40 euroa) per yö – yksinkertaiset pienet bambumajat (jollaisessa oltaisiin oltu ennen lapsia) taisivat olla (tämä tulee ulkomuistista eli saatan muistaa väärin) n. 300 bahtin (8 euroa) hintaluokkaa eli sitä tasoa, mitä aiemmin ollaan bambumajamajoituksista totuttu maksamaan.

Ja ainakin oli seikkailu!

jalkapalloa

Jokin osa sydämestä sinne kuitenkin jäi. Niin jotenkin… …aito. Johonkin elämän- ja reissuntilanteeseen varmasti täydellinen paikka. Rentoutumiseen. Ei musiikkia eikä melua – ei edes kaukaisuudesta kuuluvia jumputuksia. Ja aivan-aivan-aivan ihana henkilökunta. Ziljoona sydäntä. Esimerkiksi ruoka oli just meille laitettua ja just niin kuin me toivottiin. Silleen niin kuin rakkaudella kokattua. Vaikka jos ruoassa on kookosmaitoa, se oli kookospuusta itse poimitusta hedelmästä eikä purkista.

Hitsi. Aika kultaa muistot jopa näin parin päivän jälkeen.

 1. Ao Nang: Golden Beach Resort

Niin kuin kirjoitinkin – aika iso kontrasti edellisen paikan jälkeen. Resorttimme on nimeltään Golden Beach, ja aulassa näkyi ainakin Aurinkomatkojen ja Apollon logot.

On hienoa. On on. Joku ihan varmasti arvostaa tätä. Ja mekin tavallamme arvostamme. Mutta niin kuin eilen sanoin, tämä ei ole se Thaimaa, jonka me tunnemme. Mutta jos haluaa puhdasta ja luksusta ja vaikkapa oman poreammeen (ja raha ei ole este), niin miksipä ei! Varmasti täällä on tosi tyytyväisiä lomailijoita!

uima-altaalla

Uima-allasalue on tosi kiva. 60 cm syvä lastenallas on aamupäivisin osittain varjossa ja olemme saaneet olla siellä aika lailla yksinämme – muut tuntuvat vasta heräilevän siinä vaiheessa, kun me menemme jo päikkäreille. Ranta on vähän… …kökkö. Verrattuna Koh Lantan rantoihin. Vesi on sameaa ja rannalla on jonkin verran roskaa. Rauhaa ei ole; kaupustelijat ovat kimpussa noin kahden minuutin välein.

Ruoka on rehellisesti huonoa ja henkilökunta ”vaan töissä täällä” –tyyppistä. Bungalow-joka-ei-ollut-bungalow-eikä-puutarhassa maksoi yli 5000 bahtia ja tämä excecutive bungalow peräti 7000 bahtia per yö. Hintatasosta kertonee myös se, että tavallisesti pyykkikassimme on maksanut 40 bahtia. Nyt se oli 520 bahtia.

Eli nyt ollaan kyllä niin kaukana budjettimatkailusta kuin olla ja voi. Taitaa olla kallein paikka, jossa olen koskaan ollut. Täytyy muistaa, jos tän jälkeen teemme konkurssin, että sentään tuli poristua omassa poreammeessa. Seela muuten tykkäsi aivan valtavasti.

Tämä osa rantaa on siis tosi-tosi turistista, mutta olen kuullut luotettavilta suosittelijoilta hyviä kokemuksia kaukaisemmista kolkista. Itse vaan valittiin huonosti; oma moka. Ja tännehän me tultiin siis siksi, että lento kotiin päin lähtee täältä Krabilta – on sitten suht lyhyt matka lentokentälle aamuyöllä eikä tarvitse enää käyttää näitä viimeisiä henkisesti(kin) kallisarvoisia lomapäiviä siirtymisiin.

Plussaa Golden Beachille puhtaudesta, hyvästä uima-allasalueesta ja… …no ehkä siitä, että jos pakettihotellilomatyyppistä lomaa haluaa, niin tää voi olla just ihan hyvä.

Ja jos raha ei ole este. Hehe mä vaan en pääse yli näistä hinnoista, mitä me ollaan jouduttu maksamaan. OMG. No, mä yritän olla ajattelematta ajatella, että me ei sitten kuitenkaan käytetä jouluun normaaliarkea enempää rahaa. Että tää matka olkoon sitten ikään kuin meidän perheen joulu.

****

Näistä neljästä Lanta Pearliin palaamme varmasti ja Relax Bay:hin aivan varmasti. Siboyalle ehkä (jokin siinä tosiaan jäi kiinni sydämeen) ja Ao Nangiin ei tälle turistialueelle. Jos/kun toisen kerran lento lähtee Krabilta, täytyy selvittää joku vähän ”turistiydintä” kaukaisempi paikka jo etukäteen.

Hitsi. Kaksi yötä enää, ja yksi kokonainen päivä (jonka loppuosa menee jo pakkaamiseen). Niisk. Sit kohti kotia. Yih tuleekohan siellä räntää…?

22

You Might Also Like

 • SMaaria
  17.12.2015 at 13:55

  Kyllä. Tulee räntää.

  • Krista Thaimaasta kirjautumatta :)
   17.12.2015 at 14:16

   Apua :D :D

 • Karin
  17.12.2015 at 14:05

  Tänään on satanut vettä, yöllä oli pakkasta.
  Huomiseksi ja lauantaiksi luvattu myös plussaa.
  http://www.yr.no/sted/Finland/Västra_Finland/Helsinki/

 • hannah
  17.12.2015 at 15:19

  Ihan silkka vettä.

 • Elena
  17.12.2015 at 18:19

  Täällä mitä parhaat ilmat, pakkasta 10c ,aurinko pilkottaa päivisin ja 30cm lunta, Oulussa siis. Lentäkää suoraan tänne :D

 • MirvaK
  17.12.2015 at 18:28

  100km Helsingistä ainakin tulee lunta. Tosin viikonlopuksi on kai luvattu +8 astetta, joten se siitä lumesta.

 • M-M
  17.12.2015 at 20:22

  Meillä ollut viimeiset pari kolme päivää -26. Ihan mukavat pakkaset ollut :)

 • jonnaa
  17.12.2015 at 21:00

  Vettä sataa,talvi on peruttu!