Näiden kelien paras päähinemalli

Neljä vuotta lapsiperhemenoa takana, ja vasta neljä päivää sitten me tajuttiin tämän päähinemallin nerokkuus:

reima kypärämyssy

Oltiin laskiaissunnuntaina lähdössä Muumien talviriehaan Maunulan ulkoilumajalle, kun jäätiin Joelin kanssa ovella väittelemään keskustelemaan tyttöjen hattuvalinnasta.

Joel oli laittamassa pelkät Pierre Robertin merinovilla-aluslakit; ovathan ne kaksinkertaisia. Eijeijei, sanoin minä. Korviin tuulee.

Minä olin laittamassa aluslakit ja niiden päälle pipot. Eijeijei, sanoi Joel. Aivan liian kuuma.

Joel oli laittamassa paksummat läpälliset talvihatut; siis ne sellaiset, joissa on tekokarvaa otsalla ja korvaläpillä. Eijeijei, sanoin minä. Kaula jää paljaaksi ja kypärämyssyn kanssa puolestaan liian kuuma.

Sitten minulla välähti: muistatko ne Reiman mainoskassissa meille tulleet näytehatut? (ei muistanut eikä koskaan ollut kuulemma kuullutkaan – ylläri) Kaivoin esiin, ihme kyllä löysinkin (ovat olleet meillä jo pitkään). Hei kokeillaanko näitä?

Täydelliset. Miten me ei olla ikinä ennen kokeiltu tällaista päähinemallia – tämähän on näille keleille ihan nerokas. Ihan tavallinen hattumalli tämä tietysti on; näitä näkee paljon ja ehkä joku nyt ajattelee, että mitä ihmeellistä tuossa sitten on. Ehkä ihmeellistä onkin lähinnä se, että me itse ei vaan olla urpoina aiemmin tajuttu, että tällainenhan näillä keleillä pitää olla.  Tämä on siis tällainen kypärämyssymalli, tällainen:

reima kypärämyssytNämä pipot näytekappaleita (Reimalta saatuja mainoskassissa), mutta vastaavia on tietysti Reimalla ja muillakin merkeillä.

Kattilakoo ja heidiiih85 kysyivät Instassa (täällä), että miksi. No, minäpä kerron.

 • Helppo ja nopea pukea.
 • Pysyy paikoillaan vauhdikkaissa lumileikeissäkin.
 • Suojaa samalla niskan ja kaulan (pidemmät ”läpät” niskan ja rinnan alueelle).
 • Pehmeä vuori, ja ainakin Silvan lakissa korvien kohdalla vuoren alla on tuulenpitävät ”korvalliset” – eli pitää tuulen just sopivasta kohdasta ja hengittää hyvin muualta.

Tästä lähtien Silvalle lähtee päivähoitoon näillä keleillä ehdottomasti tuo hattu. Tietää, että se pysyy leikeissä korvilla ja myös että ulkoiluun on oikean verran puettu – joskus on ollut epäselvyyttä siitä, että onkohan päähineen alla ollut aluslakki; ja onko ollut kuuma vai kylmä vai ehkä kaula paljaana. Ja jos ei ole ollut aluslakkia mukana vaan tuubihuivi, onko se varmasti ollut kaulassa ulkona. Ja niin edelleen.

Mutta tuossa on nyt yhdessä hatussa kaikki tarvittava näille keleille. Tuulenpitävä, lämmittävä, suojaava, mutta ei liian kuuma.

Haha, mikä mainospuhe tuli. Mutta tämä ei ole maksettu mainos vaan ihan spontaani hehkutus :)

Nuo tyttöjen päähineet on siis Reimalta aikoja sitten saatu; ne ovat näytekappaleita ja ehkä jotain vanhempia malleja tai sellaisia, jotka ovat olleet vain testikappaleina eivätkä myynnissä ollenkaan. En tarkalleen edes tiedä. Mutta tätä kirjoittaessa kävin kurkistamassa niiden nettikauppaa ja ihan vastaavia näköjään oli siellä, ja varmaan muillakin merkeillä on.

Suosittelen! Ja kannattaa ehdottomasti tsekata, että mallissa on korvien kohdalla ne tuulenpitävät sisäläpät!

20

You Might Also Like

 • Karoliinan
  10.2.2016 at 18:18

  Meillä on Kivat -merkkinen samanlainen ja on kyllä ihan ykkönen! Niskan ja kaulan suojaus on parasta tässä mallissa. :)

  • krista
   10.2.2016 at 18:21

   Joo ihan huippu! En ole jotenkin aiemmin tajunnut tätä, vaikka näitä tosiaan paljon näkeekin. Tuli sellainen todellinen ”ahaa-elämys” itselle tossa sunnuntaina! :)

 • a
  10.2.2016 at 18:20

  Jep, tuollainen kypärämyssy on ehdoton. Erityisesti päiväkodissa, kun tietää että lapsen kaula ja korvat on suojatut (kauluri nimittäin ei aina eksy päälle, mutta tuon lapsi pukee itse helposti päälle). Meillä noita on käytettyä kaksi talvea, kotipäivinä saatetaan kaupunkikäyttöön pukea jotain muuta, mutta ulkoiluun aina tuollainen vuorillinen kypärämyssy (Reiman Starrie-mallia meillä, koska tupsuttomana ja ilman mitään ekstrahärpättimiä mahtuu myös pyöräilykypärän alle).

  • krista
   10.2.2016 at 18:27

   Meillä kans tuli heti sellainen ”vau, tää päiväkotiin” -valaistuminen. Tietää, että on sopivan verran siellä päällä ulkoilussa eikä hoitajien/lapsen itse tarvitse arpoa, että mitä näistä laitetaan…

 • Koo
  10.2.2016 at 18:38

  Mulla on ollut yli 1-5 vuotiailla pelkästään tällanen käytössä (no okei, hienosteluhattu kyläilyyn tai kaupungilla pyrähdyksille erikseen… miten niin turhamainen) ja Kivatilla on ainakin aiemmin ollut sellanen mun mielestä kevyesti topattu (tai muuten vaan hito paksu) malli joka on mennyt myös paukkupakkasilla. Reiman lakki sitten pienemmille pakkasille. Lapset ei ole suostuneet aluskypärää vauva-ajan jälkeen päälleen pukemaan. Nää villakypärät on myös jääneet pois käytöstä tosiaan siinä 5v hujakoilla, vaikka kaulurin laittaminen onkin tuskan takana (laittaa mieluummin kuitenkin kaulurin kun ”vauvan” hatun :D) Mua vähän tässä pipo/kauluri-yhdistelmässä tosiaan alle kouluikäisellä vielä hieman huolettaa kun siinä jää n.5mm niskaa näkyviin (hysteriaa? :D) mutta ei ole kumpikaan koskaan kylmyyttä valittanut.

  • krista
   10.2.2016 at 19:29

   Joo mä kans oon miettinyt sitä rakoa silloin,kun on ollut vaan tuubihuivi ja pipo. Ja sinne kun leikissä saattaa luntakin mennä. Keväämmällä sitten tuokin yhdistelmä tietysti on hyvä! Kop kop puuta ONNEKSI meidän tytöt ei vielä ole koskaan protestoineet mitään ulkovaatteita kohtaan. Varmaan paljon kavereidenkin malli vaikuttaa: mä just ilolla bongasin siellä talvitapahtumassa, että Silvan parhaimmilla kavereillakin oli vastaavat :)

 • Koo
  10.2.2016 at 18:41

  siis 1-5 vuotiailla…

  Ai niin, täytyy ihan pyytämättä ja yllättäen vielä Reimaa kehua. 8-vuotiaani plutasi eilen tuolla ihanassa pikkuplussakelissä jossain ojassa (!?) tunnin ajan, ja sisään tullessa oli sisävaatteet täysin kuivat (!!!). Päällä oli siis Reima tec toppahousut ja takki. Nyt uskon kun lapsi sanoo ettei tartte kurahousuja (paitsi tietty sen kuran takia… ei kosteuden)

 • Hanna
  10.2.2016 at 19:26

  Minä myös pidän ihan parhaana, 1 v. saa yhä käyttää omaansa, mutta 3 v.:lle on tullut sellainen ikävä tapa, että kypärämyssyn leukaosa menee suuhun, syö sitä siis koko ajan ja lakki on märkä ja leuka ihan rohtunut. Hänellä siis yritän kauluri-pipo-yhdistelmään tottua. Sitten on suussa enää takin tai haalarin kaulus ;) isänsä tunnustaa olleensa samanlainen ;) harmi, ihan käytännöllisin lakki!

  • krista
   11.2.2016 at 10:04

   Auts joo, ymmärrän :) Seelalla on ministi samaa taipumusta, imeskelee joskus haalarin kaulusta. Mutta me sitten törkätään usein tutti suuhun tulpaksi. Toisaalta tuota tutinkäyttöä on yritetty alkaa jo vähän rajoittaa (huonolla menestyksellä), saas nähdä, alkaako sit kaulusten imeskelyt :)

 • Nellisi
  10.2.2016 at 20:32

  Näitä on tosiaan monia kivojakin malleja, mutta sitten on myös tosi huonoja malleja. Huutelee täällä tosiaan päiväkodin täti! Joissakin on se kauluriosa liian lyhyt ja niska ja kaula vilkkuu vauhdikkaissa leikeissä. Joissakin on tuo päälaen osa niin iso, että ylös ikäänkuin jää kamalasti tyhjää ja sitten se on koko ajan silmillä.

  Nuo teidän kyllä näyttää hyvin istuvilta ainakin kuvassa. Ja ovat vielä supersöpötkin. ;) Kuitenkin niin monia huonoja päikyssä nähneenä olen päättänyt, että omalle lapselle ei tule. :D Vielä mennään silkki-merinovilla-kypärämyssyllä ja pipolla ja toisinaan on vielä kaulurikin. Likan päikyssä ovat varsinkin ihan superinnokkaita pukemaan ja neitillä onkin melkosia vaateröykkiöitä päällä. :D

  • Shbam
   10.2.2016 at 22:50

   Voisko kyse olla myös siitä, että lapsilla on eri mallisia päitä? Mekin kokeiltiin pojalle montaa eri merkkiä, kunnes löytyi sopiva. Vaikka ei sekään ihan täydellinen ole, vähän meinaa valua silmille. Pikkusiskolle puolestaan tämä hattumalli istuu oikein hyvin (eri valmistajan tosin). Mun mielestä lasten ulkopukemisessa haastavinta on aina sopivan päähineen löytäminen. Sitten kun löytyy oikea malli niin ei ole muuhun asuun sopivaa väriä tai päinvastoin :D

  • Lilah
   10.2.2016 at 22:53

   Mä en ole törmännyt vielä järjestäen huonoihin malleihin vaan ennemmin siihen, että lasten päät on huomattavan eri mallisia. Mikä on ihan huippu yhdellä on vallan silmillä toisella. Näitä tosiaan löytyy niin Reima, kivat, ciraf, lassie, karkki, name it…merkkisinä niin korvien vindstopperilla kuin ilman, matskut puuvillasta akryylisekoitteeseen ja 100% villaan.

  • krista
   11.2.2016 at 10:09

   Totta joo! On varmaan eroja niin malleissa kuin tosiaan lasten päässäkin. Sellainen tuli myös tuolla Instan puolella esiin, että joskus ysärillä tuollaiset saattoivat olla myös ”lörppöjä” tai lörpsähtää niin, että kasvojen aukosta tyyliin tuulee sisään. Näissä meidän tyttöjen malleissa tuo kasvojen aukko on oikeastaan aika yllättävänkin pieni – kuitenkin sitten päässä istui hyvin. Noista hatuista tuo Seelan kappale oli jo vähän liian piukka. Just mietittiin, että Seelalle voisi hankkia jo isomman, joka sitten ehkä (toivottavasti) menisi myös ensi talvena..

 • Tilia
  10.2.2016 at 20:52

  Kypärämyssy on ehdoton talvivaruste. Myös sen kypärän kanssa, kun luistellaan yms. Ja pyöräilykypärän, meillä pyöräillään talvellakin. Näitä on puuvillaisempia välikauteen ja paksumpia villaisia pakkasille. Kypärämyssyllä ja hupulla pärjää kyllä kovemmallakin pakkasella.

  • krista
   11.2.2016 at 10:11

   Näissäkin oli muuten matskueroja, kun mallitkin olivat erit. En nyt pääse tarkistamaan, kun tytöt eivät ole kotona, mutta muistaakseni Seelalla oli päällysmatsku puuvillaa ja vuori fleecetyyppistä. Silvalla puolestaan päällysmatsku muistaakseni 100 % villaa ja sisus sitten puuvillaa ja välissä korvien kohdalla erikseen ne tuulenpitävät korvalliset. Seelan mallista hypistelemällä en saanut ihan selvää, että onko siellä ne korvalliset vai ei.

 • a
  10.2.2016 at 21:01

  Meillä oli kovilla pakkasilla tällainen kypärämyssy, sit tuubimallinen villahuivi päälle lisäsuojaksi ja huppu päähän. Eli aika lailla koko talven pärjää tällä mallilla.

  • krista
   11.2.2016 at 10:21

   Mä luulen, että meilläkin nää nyt tulee monen sään käyttöön nyt, kun tajuttiin ylipäänsä ottaa käyttöön! Tuolla ovat siis laatikossa lojuneet pitkään, kun en ollut tajunnut, että miten näppäriä ovat!

 • Leena
  10.2.2016 at 21:50

  Täällä vähän samasta aiheesta…
  http://www.mutsiavautuu.com/2015/10/lasten-puuvilla-ja-villavaatteita-aidon.html

  • krista
   11.2.2016 at 10:22

   Hei kiinnostavaa, kiitos linkkauksesta! Mä luen Lähiömutsia aktiivisesti, mutta jostain syystä tuo bloggaus oli jäänyt väliin!

 • Katariina
  11.2.2016 at 09:17

  Ihan samaa Lähiömutsin juttua olin tulossa linkkaamaan kuin Leenakin! Edes Tamperelaisena en ollut tajunnut Kivatin olevan noin loistava merkki (luomupuuvillaisia ja Öko-Tex-merkitystä villasta valmistettuja lastenvaatteita ja -asusteita, jotka tehdään oikeasti Tampereella). Ja meilläkin on talvisin vain kypärämyssyt käytössä. Ihan loistava konsepti.

  • krista
   11.2.2016 at 10:26

   Mäkään en tiennyt, että Kivat valmistetaankin Suomessa! Ja kyllä: loistava konsepti tää kypärämyssy!

 • Anmini
  11.2.2016 at 09:21

  Meillä noi ei ole toimineet kummallakaan. Aina silmillä. Ollaan tykätty tästä mallista, ihan perinteisen kaulurin kanssa. http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Reima/Lasten-asusteet/Lasten-hatut-ja-pipot/Lasten-pipot/Lasten-villapipo-Reipas/p/528429-4830
  Reimalle vois vinkkaa, että näitä lisää ;)

  • krista
   11.2.2016 at 09:56

   Pikaviestinä: sori julkaisuviive! Huomasin, että laitoit kommentin kahdesti, kun ei eka ilmestynyt. Mutta usein kun on linkki, niin kommentti saattaa jäädä jumiin roskapostisuodattimeen – mä niitä käyn sitten sitä mukaa klikkailemassa niitä sieltä vapaaksi :) Eli joskus jos viesti ei ilmestykään, saattaa olla kyse siitä!

   • Anmini
    11.2.2016 at 10:29

    Ei mitään! Mä vaihdoin tohon toiseen paremman linkinkin, eli meni just hyvin :)

    • krista
     11.2.2016 at 10:34

     Joo mä katsoinkin, että linkki on eri ja katsoin, että laitan tän tuoreemman :)

  • krista
   11.2.2016 at 10:33

   Kivan näköinen! Talvipäähineessä on kyllä tärkeää, että menee kunnolla korville! Me ei olla muuten koskaan omistettu kaulureita, jotenkin ei olla vaan opittu senkään käyttöä. Vaikka se ois kyllä varmasti tosi näppärä. Mutta toisaalta meillä on aktiivikäytössä nuo merinovilla-aluslakit, jotka on sitten peittäneetkaulan/niskan, tai sitten ihan tuubihuivi. Ehkä siksi ei ole tullut hankittua kaulureita…

   • Anmini
    11.2.2016 at 13:11

    Mä tykkään enemmän kaulurista kuin tuubihuivista. Kauluri on tiivis olematta ahdistava ja suojaa myös rintaa ja yläselkää.
    Kovilla pakkasilla ollaan laitettu tollaisen pipon alle vielä kypärämyssy. Kevyellä pakkasella ja lämpimällä säällä toimii ihan itsenään. Plussan puolellakaan ei ole ollut pää hikinen, ilmeisesti villa on sen verran hengittävää. Kunnon mainospuhe :D

    • Koo
     11.2.2016 at 13:21

     Joo Kivatilla on sikahyvä villakauluri, jossa se rinnan päälle tuleva osa on tosi iso, niin pojalle on nollakelillä riittäny ihan se lämmikkeeksi haalarin alle trikoopaidan kanssa. Ei ole tarvinnut villatakkia joka oliskin liian kuuma sitten.

  • Koo
   11.2.2016 at 13:23

   Tää on tosi hyvä malli! Istuu kun hanska ja kivan näkönen. Tosiaan noiden kypärien jälkeen siirryttiin tähän malliin ja siihen ollaan jääty.

   • Koo
    11.2.2016 at 13:24

    Oho, tän piti mennä tonne Anminin kommenttiin jossa se Reiman linkki :D

   • krista
    11.2.2016 at 20:50

    Se itse asiassa ON ihan oikeassa paikassa :) Näyttää vaan hassulta, kun on oniin paljon sisennettyjä kommentteja välissä. Mutta samaa mieltä, tosi kivan näköinen!

 • Iina / Bee au Lait
  11.2.2016 at 13:17

  Reiman Starrie saa meiltä 10 pistettä! :)

  • krista
   11.2.2016 at 20:48

   Joo, tämä on kuulemma klassikkomalli – eikä ihme, just hyvä!

 • Possu
  11.2.2016 at 15:29

  Reimalla on ollut myös fleecekaulureita, joissa kiinnitys on tarranauhalla. Eivät ole kovin korkeat, eli eivät yllä leukaan asti. Hommasin sellaiset silloin kun teinit olivat pieniä. He kun eivät tykänneet pään ylivedettävistä ollenkaan. Sosialisoin kaulurit omaan käyttöön kun kasvoivat ja tänä talvena toinen jopa suostui vielä käyttämään itsekin kovilla pakkasilla. Kaulaliinatkin ovat ehdottomasti nounou. Sentään tuo kauluri kelpasi.

  • krista
   11.2.2016 at 20:49

   Mulla on kaulahuiveista myös joku kuristumisfobia, en tiedä kuinka realistinen…. Mutta silti en ihan pienelle mielelläni sellaista laita, mieluummin tuubihuivin, aluslakin tai kaulurin!

 • Vannikkila
  11.2.2016 at 16:11

  Meillä on ihan Prismasta ostettu Cirafin malli. Se on pehmeä ja hyvän mallinen, ainoita vaatteita jotka on tullut ostettua heräteostoksena, ku se ekan kerran pojan päähän vedettiin :)

 • Annu
  11.2.2016 at 21:03

  Ei hitsi, mää luulin että noissa lakin tupsujutuissa on se juju ja mietin kuumeisesti että mikä taika noissa on :D
  Tiedossa oli siis nuo faktat jo ja mietin et mikä mikä mikä mikä…..noh. ..en siis viisastunut yhtään :D
  Onhan nuo lakit myös littanat päälealta joten jos Hupun vetää päälle niin istuu sekin mukavasti.