Myssyarvonta (ja ihkaoman myssymalliston julkistus, jeah!)

Yhteistyössä: Myssyfarmi

No nyt on valmista – ja jännää!

Vinkkasin jo viime viikolla, että meitsistä tuli myssydesigneri. Eikä se edes ollut mitään (kovin paljon) liioittelua, vaan ihan oikeasti-oikeasti totta. Ja nyt ne minun ihkaomat, itse suunnittelemani Puutalomyssyt ovat myynnissä Myssyfarmin nettikaupassa! Uuuu!

*******

Heh siis minullahan on silloin tällöin mielessä sellainen yltiöromantisoitu kuvitelma itsestäni, että olisin ex-kaupunkilaistyttönen, joka on oikean elämänkumppanin löydettyään jättänyt hurjan city-sinkkuelämän ja muuttanut seesteisesti puutaloon maalle. Onhan siinä totuuden siemen tietysti mukana: asuin yli kymmenen vuotta Helsingin ydinkeskustassa ennen puutaloelämää – ja olihan minulla tietysti hetkeni ja retkeni Helsingin yöelämässä… Mutta hei totuus on kuitenkin se, että alun perin minä olen kotoisin Kuusamosta (tuskin kovin cityä). Ja meidän nykyiselle ”maaseudulle” kulkee näppärästi kuutosen ratikka. Ja kasi.

Mutta voihan sitä kai kaikenlaista itsestään kuvitella.

Ehkä tämän oman ”kaupungista maalle” -unelmani takia tykkään aina uppoutua lehdissä ja netissä sellaisiin tarinoihn, jossa joku oikeasti on tehnyt noin.

Viimeksi luin tällaista tarinaa bloggaajakollega Valeäidin blogista. Hänen opiskelukaverinsa Anna oli ihan-ihan oikeasti vaihtanut mainostoimistouran ja Kauppakorkean biletyshaalarit elämään lammasluomufarmilla Pöytyän Vistolan kylällä, Varsinais-Suomessa. 

*******

Luomufarmin (ja lapsiperheen) arjen pyörittämisen lisäksi tilan emäntä Anna pitää myös Myssyfarmi-nimistä nettikauppaa, jossa myydään maatilan omien lampaiden villasta tehtyjä, paikallisten Myssymummojen itse neulomia myssyjä. 

Itse innostuin etenkin noista luomuvilloista: tuntuu jotenkin ihan hurjan ihanalta ajatella, että luomuvillalangat ovat värejä myöten sataprosenttisesti peräisin farmin omilta lampailta. Eli kun päässä on tummanruskea myssy, samaan aikaan farmin ihan samanvärinen suomenlammas nimeltään Susi rouskuttaa siellä kotitilalla heinäänsä. Ihana kiltti Susi-lammas on siis antanut annoksen villoistaan myssyn kantajan päätä lämmittämään. Tuntuu, että nykyaikana harvoin voi ajatella näin – tietää tuotteen alkuperän ihan sataprosenttisesti.

Susi-lampaan lisäksi luomutilalla asustavat myös Bambi-neiti, Paali-Onni, Mä-lammas ja Pikku-Karhu. Niin ja tilan emäntä ja isäntä ja lapset.

*******

Niin, ja sitten takaisin siihen, miten Puutalo liittyy Myssyfarmiin…

Anna laittoi minulle sähköpostia jo tuossa syksyllä ja kyseli, olisinko kiinnostunut Myssyfarmista ja heidän myssyistään. Kiinnostunut kyllä – toki! Mutta mitäs keksittäisiin? Jotain omaa tietysti.

Siitä se ajatus sitten lähti!

Ja katsokaa-katsokaa – maailman ensi-ilassa juuri nyt: Puutalon ikioma myssymallisto!

Ta-daa, puutalo-malliston myssyt: Puutalon Silva, Puutalon Joel ja Puutalon Krista.

 

Sain siis suunnitella Myssyfarmille kolme ihan omaa myssyä – ja vikkeläpuikkoinen Myssymummo Terttu niistä jo nämä mallikappaleet neuloi.

Kaikkien näiden myssymallien ideana mulla oli leikitellä noilla yksirivisillä raidoilla ja niiden rytmeillä. Yksi ilta menikin testaillessa, että miten joustinneuleen raita käyttäytyy ja millaisia kuvioita se muodostaa. Halusin jokaiseen myssyyn hieman erilaisen ”jujun”.

Värjäämättömät luomuvillalangat ovat siis noita ruskeita ja harmaita – ne ovat suomenlampaan villaa ja peräisin Myssyfarmin omilta lampailta sekä Rintalan tilalta. Ja nuo värjätyt kirkkaammat väriraidat ovat myös 100 %  kotimaista villaa Pirtin Kehräämöstä.

Myssyt ovat rajoitetun ajan myynnissä Myssyfarmin verkkokaupassa.

 

…ja malliston lanseerauksen kunniaksi tarvitaan tietysti myös arvonta!

Mikä näistä myssyistä on oma lempparisi?

Jos haluat osallistua arvontaan, jätä hihkaisusi (ja kerro, mistä mallista tykkäät eniten) tämän bloggauksen kommenttikenttään. Kaikkien ti klo 12 mennessä kommentoineiden kesken arvotaan kolme Puutalo-malliston uutuusmyssyä!

Jos et ole rekisteröitynyt käyttäjä, muista jättää meiliosoitteesi kommenttilomakkeeseen siihen kohtaan, missä sähköpostiosoitetta kysytään; se tulee näkyviin vain minulle.

…ja myssyt näyttävät siis päässä suunnilleen tältä:

Myssyn malli: Puutalon Silva

Tämän Silva-myssyn idea oli tuollaiset spektrin lailla vaihtuvat väriraidat – tarkempi tarina löytyy Myssyfarmin nettisivuilta täältä. Myssyn villa on 86% Myssyfarmin oman tilan suomenlampaan luomuvillaa ja 14% Pirtin Kehräämön värjättyä suomalaista villaa.

*******

Myssyn malli: Puutalon Joel.

Joel-myssyn juju on, että edestä katsottuna myssy näyttää yksivärisen harmaalta – ja myssyn kantajan kääntyessä sitten huomaa, että oho: kuvio! Ajattelin, että tällainen kaksiosainen kuvio suosii myös esim. ponnarin/niskasykerön/nutturan käyttäjiä: tarvittaessa iso tukka sujahtaa sopivasti tuonne turkoosiin ”yläosaan”

Tarkempi Joel-myssyn tarina täällä. Myssymummo Terttu on neulonut tämän myssyn 50% suomenlampaan luomuvillasta ja 50% Pirtin Kehräämön värjätystä suomalaisesta villasta.

*******

Myssyn malli: Puutalon Krista.

Ja Krista-myssy: omat lempivärini! Tässä myssyssä tulee mielestäni kaikkein selvimmin näkyviin tuo joustinneuleen ja yksirivisen raidan hauska kuvio – myssyn idea oli, että otsalle muodostuu tuollainen ornamenttikuvio; ehkä vähän hiuspantamainen? Heh ja ylläri-ylläri, tämä myssy on tietysti oma lempparini :)

Krista-myssyn tarina täällä. Ja tämä myssy on  89% suomenlampaan luomuvillasta ja 11% Pirtin Kehräämön värjättyä suomalaista villaa.

*******

Hih eli mä siis oikeasti ajattelin myssyjen käyttöä ja värejä ja kuvioita ja kaikkea mahdollista näitä malleja suunnitellessani. Niin kuin oikea designer? No kivaa se ainakin oli!

Ja nyt jännittää: jään vapisevin käsin kuuntelemaan tuomioitanne – miltäs Puutalo-myssyt näyttävät?

Osallistukaa myös tietty tuohon arvontaan!
… eli kolme myssyä sain blogin lukijoiden kesken arvottavaksi!

 

 

PS: Jos arvontaonni ei osu kohdalle, sovimme blogin lukijoille myös alekoodin Myssyfarmin verkkokauppaan. Eli:
alekoodilla ”PUUMYSSYT” saa -15 % alennuksen kaikkiin Myssyfarmin verkkokaupan tuotteisiin, klik klik myssyostoksille!

 

You Might Also Like

 • Maijjuehe (Ei varmistettu)
  25.1.2014 at 17:49

  Vaikka sillon, ku näin niitä tekemiäsi luonnoksia, näytti tuo Joel-pipo kamalalle mielestäni. Pakko todeta, että siitä tuli kuitenki minun lemppari! Mutta nuo värit yhistettynä ruskeaseen on kyllä ihan älyttömän makeita!

  • Kristaliina
   25.1.2014 at 18:15

   Joo, niiden luonnosten ongelmahan oli se, että niissä se raita oli ihan suora (tuollaisen kuvion nyhertäminen olisi ollut koneella niin vaikeaa), kun taas ”livenä” se juju on just tuon joustinneuleen aiheuttama ”kuviollinen raita” :) Mulla tuli siitä luonnoksen Joel-myssystä ihan mieleen joku sellainen 80-luvun suksimerkin mainospipo :) Mutta onneksi päädyin luottamaan siihen, että livenä tuo toimii niii-iiin paljon paremmin!

 • annemi
  25.1.2014 at 17:57

  Krista, sä olet NIIIIIIN taivata! jos arpaonni suosii niin haluaisin Puutalon Krista-myssyn :)

 • Nippe (Ei varmistettu)
  25.1.2014 at 18:15

  Ehottomasti Silva-myssy on mun makkuun! Ja Kristan myssyssähi on ihanat värit, mutta kallistuisin tuohon Silvan-myssyyn :)

  Ps. Tuo sun takki on ihanan värinen!

  Pps. Olen säälittävä. Olen lukenu tätä blogia varmaan reippaasti yli puoli vuotta (jolloin lukkiin yhellä istumalla kaikki kirjotukset), mutta nyt vasta kommentoin – arpaonni silimissä kiiluen ;)

  • Kristaliina
   25.1.2014 at 18:17

   Hih et ole ainoa :) Itselläkin monesti blogikommentointi jää (etenkin Lilyn ulkopuolella), vaikka blogeja aktiivisesti seuraankin…

   Mutta kiva, kun korkkasit kommentointiurasi – ja saa jättää kommenttia sitten jatkossakin! :)

   • Nippe (Ei varmistettu)
    26.1.2014 at 19:15

    Mullakin on liuta blogeja luettavana, enkä oikeastaan taija kommentoija mihinkään.. Kääk. Silti käyn tsekkailemassa monta kertaa päivässä, notta joko ois lemppariblogit päivittynyt. :) Koitan ottaa ittiäni niskasta kiinni tässä kommentoinnissa! :-)

  1 2 3