Mutkia matkallelähdössä

Kyllähän sen nyt jo tietää, että elämässä asiat aina mene niin suoraviivaisesti kuin on suunnitellut. Mutta täytyy myöntää, että tämä tuli pikkaisen yllärinä. Ihan tavallinen juttu lapsiperheessä – toki. Mutta ajoitus, oi se ajoitus.

Nimittäin: vatsatauti.

Ja huomenna pitäis lähteä reissuun.

Toistaiseksi potilaita on vasta yksi, minä. Aloin oksentaa eilen joskus kuuden aikaan illalla ja huuto-oksensin kymmenen minuutin välein kolmeen asti yöllä. Sen jälkeen olen ollut heikossa hapessa, mutta en ole sentään yökkäillyt. Ensin toivoin (heh) ruokamyrkytystä, mutta sen niin monta kertaa läpikäyneenä tajusin pian, että vatstatauti tämä on. Eka tuntien jälkeen olin niin loppu, että en pysynyt enää jalkeilla tai istumassa. Patjalla kylppärinlattialla maaten yökkäilin itkien ja huutaen astiaan.

Olen nyt siitä asti ollut lapsista eristyksissä täällä yläkerrassa, jotta ei vaan tarttuisi. Ja käsihygieniasta huolehditaan maanisesti.

Mutta nyt kaikki on sitten siitä kiinni, että alkaako seuraava perheenjäsen yökkäillä. Jos alkaa, emme välttämättä pääse lähtemään. Tai jos se alkaisi koneessa… …UHHUHHUH. Itämisaika terveysneuvonnan mukaan voi olla 6 h – 2 vrk eli sen peruusteella kuka vaan voi alkaa oksentaa koska vaan.

Pakkaaminen saatiin sentään tässä megatokkurassa jollekin tolalle hoidettua. Mutta saa nähdä.

Voi j*malauta (anteeksi). Pitäkää peukkuja!!!!

65

You Might Also Like

 • Mehukekkerit Veera
  1.12.2015 at 20:17

  Tsemppiä, ja toivottavasti kukaan ei sairastu!

  Mutta tuo ajoitus on kyllä tuttua. Me oltiin vuosi sitten lähdössä viikon etelän reissulle, ja eiköhän pienempi kaatunut jakkaralta 24h ennen kuin koneen piti lähteä matkaan. Eikä pelkkä kaatuminen, mutta löi rytäkässä päänsä, oksenteli ja meni ihan veltoksi. Saimme jo lääkäriltä toditustuksen rahojen palautuksesta, mutta luojan kiitos aivotärähdys meni ohi sairaalatarkkailulla ja pääsimme reissuun. Mutta mielessä kävi siellä sairaalassa istuessa, että tokihan tämäkin olisi voitu kokea ihan milloin muulloin vaan. Mutta ei, lapsiperheen ajoitus on aina oltava kunnossa.

  • krista
   1.12.2015 at 20:53

   Auts. Tää ajoitus, tää ajoitus… Aivotärähdykset on kyllä jotenkin pelottavia, hyvä että pääsitte tarkkailuun! Ja pääsitten reissuunkin :)

 • Papyli
  1.12.2015 at 20:18

  Voi ei :( Pikaista paranemista ja toivotaan parasta ettei muu perhe sairastu ja että pääsette matkalle!

  Nyt on näköjään jotain vatsatautia liikkeellä.. Meillä pikkuherra oksentaa ja jännitän onko tässä kohta itsekin samassa taudissa. Toki meillä ei matkaa tiedossa, joten sinänsä se ei haittaa. Toivon kyllä todella ettei teidän matka vain peruuntui!

  • krista
   1.12.2015 at 20:56

   Voih, pikaista paranemista sinnekin! Täällä tosiaan onneksi lapsest vielä terveitä – mä veikkaan, että mun vastustuskyky on näiden leikkaushommienkin takia niin alhaalla, että siksi tämä iski just minuun… Lapsen kanssa tarttumista onkin varmasti paljon vaikeampi rajoittaa! Tai ainakin terveysneuvonnasta lohduttiin, että aikuisten sairastaessa on mahdollista hyvän käsihygienian kanssa pitää muu perhe terveenä. Ainakin yritys siihen on täällä sataprosenttinen!

   Mutta kovasti paranemisia pienelle, ja toivotaan että muu perhe pysyy terveenä!

 • Tindeka
  1.12.2015 at 20:24

  voi ei :(. Vatsatauti on kurja ihan ilman reissun kohtalon jännittämistäkin :/. Saati jos koneessa, hrrrr…. Toivottavasti vakuutukset kattaa jos käy huonosti, vaikka ihan hurjan kenkkuahan toi silto ois.

  • Tindeka
   1.12.2015 at 20:25

   Niin ja peukut ja varpaat ja kaikki pystyssä, että sulla vointi kohenee ja muut ei sairastu!

   • krista
    1.12.2015 at 20:58

    Kiitos! Vakuutusasiaa ei ole vielä selvitetty, mutta ainakin näistä ja snäppikommenteista päätellen tosiaan vois korvata. Ainakin meillä pitäis olla hyvät vakuutukset…

    Mutta kiitos tsempeistä, ja tällä hetkellä mulla onkin jo ihan hyvintoipunut olo. Mehukeittoa oon hörppinyt pitkin päivää ja kaikki on pysynyt sisällä. Kop kop puuta!

 • Jonnaa
  1.12.2015 at 20:28

  Haluun helpottaa sun olo ja kertoa että myös tässä lapsi perheessä on ollut sellainen vatsa tauti jonka vain minä sairastin.

  • krista
   1.12.2015 at 20:59

   Kiitos! Mä niiii-iiiiin toivon, että samalla tavalla käy meilläkin! Ainakin ollaan tehty niin paljon kuin pystyy sen tartunnan ehkäisemiseksi! Huh onneksi on muuten kaksi vessaa… Mä oon eristyksessä täällä yläkerrassa :)

 • kirsu
  1.12.2015 at 20:41

  Kurja ajoitus kyllä, todella. Muistathan, että tauti tarttuu vielä 48h viimeisistä oireista (not to mention lentokoneen suht suljettu ilmatila) — eli harkitsettehan myös niitä muita matkalaisia lähtöpäätöstä tehdessä.. Vaikkei sulla enää oireita olisikaan, voit silti tartuttaa melkoisen jengin matkan aikana – joista joillekin tuo suht simppeli tauti voi myös olla vakava….

  Matkavakuutus korvannee siirretyt/perutut lennot. Kun kyse ei oo perinteisestä kerran viikkoon -charterista, niin voisitteko esim, ajatella lykkäävänne reissuun lähtöä muutaman hetken…??

  • krista
   1.12.2015 at 20:52

   Totta. Ja JOS päästäis lähtemään, olisin kyllä maaninen käsidesin käyttäjä! Mullahan siinä vaiheessa onneksi tuleekin just 48 h viimeisistä oireista, kun on yölento… Eli siinä mielessä se jopa VOI olla hyvä ajoitus :) Jos siis muut perheestä eivät saa tätä…

   Joo ja seuraavaksi pitää selvitellä tuota matkavakuutusasiaa! Jos siltä näyttää, niin reissunsiirto on sitten edessä. Nyt vielä kuitenkin (kop kop puuta) toivotaan parasta!

   • hannah
    2.12.2015 at 14:02

    Itämisaika valitettavasti voi olla vielä kolmattakin vuorokautta. Me ollaan kerran vedetty koko perhe tuo tauti läpi niin, että kolmantena päivänä aloitti aina seuraava. Rattoisasti meni melkein kaksi viikkoa! Tosin olen sittemmin todennut, että meillä mahataudissa kukin oksentaa yleensä ikänsä mukaisen märään kertoja, joten itsellä muuttuu kerta kerralta pahemmaksi (enpä mä tätä tauti lapsuuden ja omien lasten välillä kertaakaan sairastanutkaan), alle kouluikäiset lapset selviävät vielä varsin vähällä ja toipuvat nopeasti. Toivottavasti selviätte yhdellä potilaalla!

 • Emmi
  1.12.2015 at 20:47

  Hei, vinkkinä vaan, että jos joudutte perumaan matkan (koputtaa puuta!), niin silloin teillä kaikilla neljällä kannattaisi olla lääkäriin mennessä vatsatauti. Muuten voi käydä niin että matkan peruuntuminen korvattaisiin vain sinun osaltasi.

  Pikaista paranemista!

  • krista
   1.12.2015 at 20:48

   Hahaa, eli jos joudutaan perumaan, niin sit äkkiä pitää mun murtaa tää yläkerrassaoloeristys ja tartuttaa nuo muutkin :D No ei! :D

   • hannah
    2.12.2015 at 13:56

    Eihän lääkärit vatsataudin kohdalla tahdo edes nähdä potilasta eli ihan vaan valehtelu riittää.

  • Tindeka
   1.12.2015 at 21:01

   Heh, vaikka matkavakuutusheebot ois kuin kieroja, niin ei ne niitä lapsia kyl kaksistee sinne lennolle lähettäis jos molemmat vanhemmat ois kipeenä, että ei kaikkien neljän kyl kipeenä tarviis olla. Mutta tuo on kyl totta, että nää vakuutusjutut on niin kieroja, että seurueesta yhden sairastuminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että kaikki sais korvauksen perutusta/siirretystä matkasta.

   • Anna
    1.12.2015 at 21:16

    Tietääkseni yleensä alle 18-vuotiaat lapset ja avio- /avopuoliso laksetaan yleensä perusmatkavakuutuksissa perheenjäsneksi, jolloin korvataan koko matka. Sitten jos on kyse muista kuin noista kyseisistä seurueen jäsenistä niin voi olla että vain sairastuneen ja yhden matkaseuralaisen matka korvataan. Näin ainakin mulla on ollut kaikissa matkavakuutuksissa ja niitä on ollut useamman yhtiön kautta.

    Ps. Tein kookosbanaanikanaa ja oli hyvää.. lisäilin kyllä sipulia ja vähän muita mausteita…

    • hannah
     2.12.2015 at 13:55

     Tosiaan molempien vanhempien on oltava sairaana yleensä jotta molemmat matkat korvattaisiin. Muuten saattavat ehdottaa, että terve lähtee lasten kanssa matkaan ja toinen tulee perässä toivuttuaan. Näinhän toimitaan myös jos tauti on päällä reissussa kotiinlähdön koittaessa. Sairaan lapsenkin mukaan kohteeseen jää tällöin normaalisti vain toinen aikuinen ja muu jengi lähetetään normiaikataululla kotiin. Sen puoleen ei ihan pöllöä, että isommalle seurueelle paikkojen löytyminen päivää paria myöhemmin on vaikeampaa.

 • Maininki
  1.12.2015 at 20:47

  Voih eih….😔 Toi on kyllä niin pahin… tarpeeksi on varmasti muutenkin kaikkea jännitettävää ja nyt vielä tuo. Mutta, iso MUTTA, aina taudit ei kaada jokaista. Toivottavasti niin nyt teidän tapauksessa!!!!!

  • krista
   1.12.2015 at 21:03

   No joo, täydellinen ajoitus kyllä! Eikä ole muuten ainoa kerta, mutta toki tää vetää pohjat: kerran nimittäin reissua edeltävänä iltana mä sain ravintolasta ruokamyrkytyksen ja sen takia oksensin aamuneljään. Sit, kun sain viimeiset ulos (ruokamyrkytys kun on niin ihanan selkeä, että se loppuu siihen, kun ”paha ruoka” on ulkona), pomppasin koomaamamasta ylös ja totesin, että NYT LÄHDETÄÄN. Hurjalla vauhdilla kamat kasaan ja tunnin päästä oltiin matkalle taksilla kentälle :D

   Mutta tuo aikaa ennnen lapsia… Ja silloin ei tarvinnut jännittää, että joku muu alkaa oksentamaan, kun oli niin selkeä ruokamyrkytys. Mutta kaikenlaista sitä kyllä tulee vastaan… :)

 • Minna
  1.12.2015 at 20:54

  Pyydän naapureitakin pitämään peukkuja pystyssä! Tsemii!

  • krista
   1.12.2015 at 21:04

   Voi kiitos! <3 Nyt jo vähän optimismi pilkahtaa, että JOS muut ei sairastuiskaan... Toivotaan niin!

 • tuulia
  1.12.2015 at 21:46

  Tsemppiä!!! Toivotaan parasta!!

 • elppis
  1.12.2015 at 21:51

  Marras-joulukuussa on mahatautia liikkellä, niin mä eristin lapset muutamaa päivää ennen meidän matkaa. Ei päiväkotia, ei kerhoa. Jotkut sanoi hulluksi, mut mä vaan niin halusin matkalle :D

  • hannah
   2.12.2015 at 13:58

   Mä tein kerran ihan saman kun oltiin pitkälle automatkalle lähdössä. Olin ensin ilmoittanut, että lapset on hoidossa vaikka viimeisen päivän ennen reissua olin ottanut itselle pakkausvapaata. Sitten päiväkodissa kiersikin vatsatauti niin otin toisenkin päivän ennen reissua vapaaksi ja lapset pois hoidosta. Säästyttiin.

 • mismiss
  1.12.2015 at 21:59

  Peukut pystyssä teille, toivotaan parasta!

 • Jasmin
  2.12.2015 at 00:01

  Tosi monissa matkavakuutuksissa on tyyliin 72 tunnin raja, eli jos just ennen matkalle lähtöä sattuis sairastumaan/läheinen kuolemaan ymv. niin ne ei korvaa noin lähellä matkaa tai jos korvaa niin vaan osan summasta. Toivottavasti teillä on asiat kunnossa vakuutusten suhteen ja siis ja tottakai toivottavasti pääsisitte paljon mieluummin lähtemään reissuun! :)

 • Sanna
  2.12.2015 at 01:08

  Voi helevetti mikä ajoitus :( Ei toki koskaan ole ”hyvä aika olla kipeänä” mutta just ennen matkaa…siis ei. Tässä talossa oli kans just kaikki flunssassa – paitsi minä. Ja oon ainoa, joka ei ole ottanut flu shot:ia. Kertoneeko jotain…? :D

  Pikapikapikapikaista paranemista sinne ja toivotaan ettei kukaan muu sairastu ja pääsette ihanalle matkalle <3

 • arja
  2.12.2015 at 09:43

  Nyt HETI maustekaapille ja 10 valkopipuria veden kanssa. Tätä toistat 3 kertaa päivässä. Luonnollinen vatsataudin hoito!

 • Sari
  2.12.2015 at 11:33

  Voihan vatsatauti! Se tulee aina väärällä hetkellä (voiko niin yrjölle taudille olla oikeaa hetkeä?), mutta hyviä uutisia: se ei välttämättä tartu kaikkiin perheenjäseniin! Meilläkin isompi tenava alkoi maanantaina ykäämään, me pikkuherran kanssa pestiin käsiä ja vedettiin maitohappobakteereita. Pieni paniikki meinasi tulla, kun ykähän tuli silloin, kun minä olin viemässä pikkuherraa päiväkotiin – mutta soiton tullessa kaarrettiinkin takaisin kotiin. Myöhemmin iltapäivällä pikkuneiti muisti, että oli muuten ykäämisen jälkeen huuhtaissut roiskeet naamalta ja pyyhkinyt kasvot vessan käsipyyhkeeseen, johon oltiin pikkuherran kanssa sitten pyyhitty kädet koko päivän ajan. Ilmeisesti maitohappobakut auttoi, tai sitten meillä on yllätys tulossa viikonlopuksi ;)

  Toivottavasti teilläkin tauti jäi vai sinun kohdalle, vaikka sekin olisi saanut jäädä tulematta <3