Ensi talvi jo mielessä: mistä hokkarit tytölle?

Hahaa, minussa on näköjään olemassa kaksi ääripäätä: se, joka keksii perjantaina, että viikonloppuna hiihdetään. Ja sitten toisaalta se, joka jo nyt tänä talvena on googlannut moneen kertaan, että mistä hitsistä me keksitään lapsille luistimet ensi talveksi.

Kultainen keskitie, mikä se on? Ei ole täällä näkynyt.

Vuonna 2107 Espanjassa.

Toissa jouluna tytöt saivat sukulaiselta joululahjaksi ensimmäiset luistimensa.

Sitä ennen me oltiinkin päästy (?) kokeilemaan monenlaisia vuokraluistimia, niin Suomen tyyliin kuin Espanjan malliin. Kokeiltu siis oli kärkipiikillisiä, nauhallisia, hokkareita sekä kiristysklipsuilla toimivia. Espanjassa vuokraluistimet olivat tuollaisia sinisiä monoja, kun taas Helsingin Rautatieasemalta vuokrattiin kärkipiikillisiä nauhaluistimia.

Näiden kokeilujen perusteella tiesimme, mitä lapsille haluamme ensimmäisiksi luistimiksi: kärkipiikittömät ja nauhattomat luistimet. Eli toisin sanoen hokkarityyppiset ja klipsuilla kiinnitettävät luistimet.

Vuonna 2018 Espanjassa.

Sitten tuli onnenkantamoinen mukaan.

Ostimme luistimet ihan Prismasta ja näppituntumalla. Vähän kyllä jäi kaihertamaan, kun myyjä esitti näkemyksenään, että ”ei tällaisia koulussa voi käyttää”. AI MITEN NIIN. Ostettiin silti.

Ja ne luistimet ovatkin sitten olleet ai-van mahtavat, ai että! Ihan yllätyimme! En voi sanoa, että taidolla ostettiin (kun ei luistimista yhtään mitään tiedetty), mutta ihan sattumalta osui nappihyvät: erittäin helposti napakasti kiinnitettävät (ei nauhojen kiristystä pakkasessa) ja hyvin säätyvät, ja joilla oppii helposti oikean tekniikan.

Muovisesta mallistaan huolimatta luistin ei ole kova (toisin kuin nuo Espanjan siniset vuokraluistimet), sillä sisällä on pehmeä sisäkenkä. Ja luistimet ovat jatkettavat (meillä koko 30-33), joten niiden käyttöikä on ollut pitkä.

Siis todellakin, ihan kymmenen pistettä, vaikka kyse tosiaan oli ihan Prisman ”halpisluistimista”.

Etenkin nyt tämän talven luistelukehittyminen ollut huikeaa ja molemmat vetelevät jäällä kuin pikaluistelijat ikään! Ollaan me tietysti ihan valtavan paljon luisteltukin, harjoitushan sen mestarin tekee.

Mutta. Ensi talvena nuo parhausluistimet ovat todennäköisesti jo liian pienet, ääk. Mitä sitten? Olen siis jo tätä alkanut googlailemaan ja vinkkejä etsimään.

Jatkossakin haluaisimme ostaa ihan ehdottomasti hokkarimalliset kärkipiikittömät ja mielellään myös nauhattomat. (paitsi jos jompikumpi lapsista alkaisi harrastaa taitoluistelua; sitten taitoluistimet)

Ja koska meille toivotut luistimet ovat erilaiset kuin yleisimmässä ”luistelukuvastossa” tytöillä (aina ne kärkipiikilliset), olisi ihan kiva, jos niissä olisi lapselle kuitenkin jonkinlainen vau-efekti. Että ne tuntuisivat ihanilta ja kivoilta ja niistä olisi hyvä ja iloinen mieli.

Reilu vuosi sitten Espanjassa.

Sitten se ongelma.

Sellaisia ei ole.

En ole ainakaan googlella löytänyt koolla 33-34 juuri mitään.

Nauhattomuudesta joutuu ilmeisesti ainakin joustamaan. Mur. Mutta ilmeisesti myös lapsiestetiikalla ihanasta (glitter? kulta? anyone?) ulkonäöstä. Tarjolla on siis ilmeisesti lähinnä mustaa ja vielä mustempaa hokkaria. Har-mit-taa.

Haluaisin, että lapsilla olisi mielestään ihanat luistimet, mutta en millään haluaisi vaihtaa luistinten mallia kärkipiikillisiksi vaan sen takia. Voi hitsin hitsi se ikiaikainen ajatus, että on olemassa ”tyttöjen luistimet” (valkoiset kärkipiikilliset) ja ”poikien luistimet” (mustat hokkarit), äääääääh.

Miten tuo jako voikin olla luistelussa vielä noin voimissaan – ovathan tyttöjen ja poikien suksetkin (kai?) samanlaisia!

Vuodenvaihde 2020-2021 Sotkamossa, ekat luistelut tälle talvelle.

Joten vinkkejä ihanista tyttöjen hokkareista todellakin otetaan vastaan! Mieluiten nauhattomista, mutta se taitaa olla jo epätoivoinen toive. Onko joku etsinyt tai jopa löytänyt tällaisia?

Jos ei sellaisia löydy, todennäköisesti mustat hokkarit on sitten meidän ensi vuoden valinta. Jos niihin vaikka sitten jotkut ihanat ”lapsen omannäköiset” nauhat etsisi. Niisk.

Naisille muuten kyllä löytyisi muutamia nättejä hokkareita, mutta vasta koosta 36 alkaen.

 

 

PS. Älkää ottako mallia meidän pyöräilykypärä päässä luistelemisesta! Tuon jälkeen meille on ostettu uudet järkevämmät kypärät (näkyy pulkkakuvassa) – ja vielä etuverkollinen kypärä ja kaulasuoja koulun luisteluja varten.

13

You Might Also Like

  • krista
   9.3.2021 at 17:43

   Hei miten tuo ei ole osunut mun googleen! Kiitos! Tai voi olla, että osuikin googleen, mutta ehkä vaan skippasin kun katsoin päällisin puolin, että nämä ois samanlaisia pikkukokoisia luistimia kuin nämä meidän aiemmat… Ovatkohan laadukkaat, arvostelut on vähän hälytysmerkki… Oiskohan jollain kokemusta? Ulkonäöltäänhän nämä ois tosiaan tosi paljon samannäköiset kuin nuo aiemmat, en tiedä haluaisivatko jo vähän ”isomman lapsen lookia”. Toisaalta ovat näistä ihan valtavasti tykänneet eikä ole ollut mitään valituksia ulkonäöstäkään! Ja noita ois ainakin isompaa kokoa kuin näitä ”meidän” luistimia.

   PS. Linkilliset jää aina jumiin roskapostiin ennen kuin sieltä vapautan. Siksi ei tullut heti näkyviin ja sit tuli tuplana, poistin toisen :)

  • krista
   9.3.2021 at 17:54

   Mäpäs googlasinkin nyt lisää, ja tällaisia meidän luistinten mallisia/näköisiä mutta isommalla koolla näyttäisikin löytyvän yksittäisiä kappaleita sieltä täältä! Mä olin vaan varmaan ohittanut nuo mallit, kun ajattelin tosiaan ”isompien lasten mallia”, mutta toisaalta miksiköhän ihmeessä, kun nämä aiemmat kerran olivat hyvät… Pari oikein potentiaalista nyt löytyi!

 • Eepu
  9.3.2021 at 17:50

  Ostatte tyttöjen luistimet ja käytte teroittajalla viilaamassa kärkipiikit pois. Meillä sellaiset ccm:n topatut tyttöjen luistimet, joissa nauhat + ylinnä tarra, että saa kiristettyä hyvin. Hyvät on!

  • krista
   9.3.2021 at 17:52

   MINDBLOWN, niin voi tehdä? VAU!

  • krista
   9.3.2021 at 17:57

   Pakko vielä jatkaa, hitsi tää avasi ihan uudet ulottuvuudet, mä oon kohta tässä luistinostoksilla :D

   • A
    9.3.2021 at 21:36

    En suosittele. Terät on kaunoluistimissa ihan erilaiset kuin hokkareissa ja tuo kärkipiikkien poisviilaus on vaan kosmeettinen ”fiksi”. En ainakaan omalle lapselle noin tekisi (meidän tyttö luistelee hokkareilla, välillä on ollut pinkit nauhat, mutta tänä vuonna ei ees niitä). Vau-efketi hänelle syntyy siitä kun niillä on vaan niin kiva luistella :)

    Muistaakseni näin jollakin valmistajilla (oisko ollut Reebok, hmmm) tyttöjen glitter-kukkahokkareitakin. Saatavuus ei mahtava ja hinta suolainen, joten ei meille näitä oo harkittu (etenkin kun lapsi on erittäin ok normihokkareiden kanssa).

    • A
     10.3.2021 at 09:10

     Muistin väärin, Reebokilla oli niitä piikillisiä, mutta Bauerilla on aitoja hokkareita tyttöväreissä, esim. https://cornershopapp.com/en-ca/products/dw99-bauer-bauer-prodigy-pink-hockey-skate-canadian-tire (ei vaan aavistustakaan miten tällaisia suomesta/suomeen saisi).

     • krista
      10.3.2021 at 09:39

      JESH JESH JESH, tuollaiset! Sain Instaan eilen kuvan vanhemmasta vastaavasta mallista, se oli Baueria myös. Tällaiselle metsästykselle me ens talvea ajatellen lähdetään!

      (Joel vierestä mutisee, että nämä on nauhalliset eikä soljelliset, mutta ehkä pähkätään näiden ja noiden alla olevien K2-luistinten kanssa vielä)

     • A
      10.3.2021 at 11:56

      Ne K2-luistimet näytti hyviltä kans, mutta nauhalliset on kyllä isolla lapsella ihan jees (tokaluokkalaisemme joka on luistellut tänä talvena paljon, sekä koulussa että ip-kerhossa laittaa hokkarit jo itse jalkaan, mikä on ihan supermahtavaa :))

      Sellainen muistikuva vielä, että joskus muinoin kun ihan paikanpäällä Kluuvin XXL:ssä kävin, niin siellä oli musta joku tyttö-hokkarimalli ihan hyllyssä (mutta tästä on aikaa, siis ainakin kolme vuotta, muistan silloin ihailleeni että onpa nätit ja kironneeni että miksi hinta on tuplat niihin mustiin verrattuna :))

 • Anu
  9.3.2021 at 17:57

  Hei! Meillä on hyviä kokemuksia K2:n luistimista. Ei sidottavia nauhoja ja säädettävä kenkä, joten menee monta talvea. Kenkä hyvin samanlainen kuin rullaluistimissa ja mukava jalkaan. Terä hokkarityyppinen.

  Esim. täältä
  https://www.stadium.fi/urheilu/leikit-pelit/talvileikit/315199101/k2.j-marlee-ice.blue-camo?gclid=Cj0KCQiA1pyCBhCtARIsAHaY_5ewmMKzvfIZNqld9KroNCl0JygZXYKt7WOHf_F9Cn-vnbM5FBOXtsMaAiAqEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

  • krista
   9.3.2021 at 18:01

   Hei TODELLA hyvältä näyttää! Just jotkut tällaiset! Mutta hitsi kun on taas toi musta… Mikä hitsi tää mustan kirous on :D Mäpä googlaan, jos tätä löytyisi muissa väreissä, näyttää just siltä, mitä haetaan: vähän sama idea kuin näissä meidän luistimissa mutta aavistuksen verran ”isomman lapsen look” tulevalle kolmosluokkalaiselle!

  • krista
   9.3.2021 at 18:03

   Jos nyt oikein katson, tätä on ollut muissa väreissä ainakin Skatepro:lla, mutta nyt loppu. Tulisikohan ens talveksi lisää, vois kuvitella… Ja ulkomailta löytyy tilatessa. Nämä hei saattaisi hyvinkin olla meidän seuraavat luistimet, taisi tulla just bingo!

 • Elina
  9.3.2021 at 20:20

  Minulla on lapsena viilattu alin kärkipiikki pois ja samoin on tehty nyt omalle tytölle. Piikit ei vaikeuta luistelua mutta saa silti tuntuman kaunoluistimiin ja piikkejä voi käyttää pyörähtelyissä huvikseen apuna. Pienempänä tytöllä oli opetellessa tuo hokkarimalli myös käytössä.

  • krista
   9.3.2021 at 23:15

   Joo tästä olinkin kuullut, että alinta voisi viilalla pois. Tai sellaisessa yhteydessä ratkaisuksi, kun lapsi oli nenällään koko ajan :) Mutta sekin varmaan on just hyvä ratkaisu, jos kaunoluistimia haluaa!

 • Heidi
  9.3.2021 at 21:13

  Heippa. Vähän ihmettelin nyt tätä jaottelua tyttöjen ja poikien luistimiin, kun eikös luistimet ole tietynlaiset nimenomaan käyttötarkoituksensa takia?

  • krista
   9.3.2021 at 23:06

   Sehän se on se pulma nimenomaan: kun niitä ei käytetä sen käyttötarkoituksen mukaan vaan kaikilla pojilla on hokkarit ja lähes kaikilla tytöillä (ei sentään ihan kaikilla) on kauno- tai taitoluistimet. Vaikka esimerkiksi alaluokilla ollaan liikunnassa samalla tunnilla ja tehdään samoja juttuja, ei ole mitään syytä, miksi tytöillä pitäisi olla jotain ja pojilla jotain muuta vaan luistimet on ihan yhtä unisex kuin sukset. Hokkarit on muutenkin paremmat opetteluun ja käsittääkseni ergonomisestikin.

   Luistinten ulkomuodossa tätä unisex-ajatusta ei ole kuitenkaan huomioitu, vaan hokkarit on aina mustat ja kaunarit valkoiset tai pinkit. Kun lapsi näkee, että ”kaikilla muilla” on jotain, siitä helposti syntyy mielikuvat, että mitä ns. pitäis olla. Aikuinen voi vaikka kuinka muotoilla, että ”tää musta käy kaikille”, mutta lasten estetiikka ja maku on omaansa ja toki suo, että lapsella on sellaisia välineitä, joista itse saa iloa. Tyyli alkaa olla tärkeä juttu. Vähän siis värivalikoimaa hokkareihin niin, että koululaisikäiset tytötkin ne omalla tyylillään voisi kokea ”itselleen tarkoitetuksi”, tää on se, mitä peräänkuulutan.

 • Tinsku
  9.3.2021 at 22:08

  https://www.sahkopari.fi/tuotteet.html?id=553/3298

  Nuo Reebokin luistimet oli ihan huippuhyvät! Mun tytöillä oli pienenä noita useammassa koossa. Tukevat ja lämpimät, laadukkaat. Ja vaikka niissä oli nauhat, niin ne oli helppo kiristää ja nilkassa oli lisäksi tuo tarra. Mä käytin parit ekat luistimet pikasuutarilla, joka hioi pari alinta piikkiä pois, niin oli helpompi luistella ”oikealla tekniikalla”. Näin mä muistan et tehtiin silloin kun olin itsekin pieni… Ja voihan ne piikit tosiaan hiotuttaa kaikkikin pois jos haluaa, samalla kun terotuttaa luistimet.

  • krista
   9.3.2021 at 23:09

   Näitä näkeekin paljon! Me nyt kokeillaan kuitenkin niitä piikittömiä löytää ensisijaisesti. Vaikka voisihan ne tietty hioa pois…

 • Essi
  10.3.2021 at 06:40

  Meillä on tollaset säädettävät mihin saa kesäksi vaihdettua rullaluistinrullat alle ja niitä oli muistaakseni kaikkia ”disneyglittereitä” tarjolla kun googlasin miten nää kirppislöydöt toimii? Siitä on kyllä jo pari vuotta mutta jotkut erikoisliikkeet niitä myi.

  • krista
   10.3.2021 at 09:41

   Oho, ai sellaisiakin on! Toimii hyvin siis hyvin myös luistelussa…?

 • Pire
  10.3.2021 at 08:31

  Voi vitsi muistuu mieleen 90-luvun luistelut! Minä halusin hokkarit, koska olin kuullut että niillä oli parempi luistella ja inhosin niitä kaunoluistimien piikkejä, koska ne tökki. Minulla oli kaksi vanhempaa veljeä, joille äiti oli tietenki hommannut hokkarit. Minä tyttönä perässä ja äiti varmaan oli innoissaan kun sai ostaa ”tyttöjen” luistimet. Hokkarit taisin saada vasta 3- tai 4-luokalla xD Ai vitsi sitä riemua kun sai oikeat ”jäkis” luistimet :D

  • krista
   10.3.2021 at 09:44

   Ihana! <3 Mä uskon, että moni muukin tyttö haluaisi hokkarit, etenkin jos/kun ne yleistyisivät tytöillä. Ja mun näppituntuma on, että yleistyy. Tässä on kummallisen pitkään pysynyt sellainen tyttö-poika -erottelu päällä, ihan turhaan! Jännä, että niin monta "lasten sukupuolierottelua" on pyritty purkamaan tai niitä edes sanoilla pyritty kyseenalaistamaan, mutta tämä on vielä pysynyt muuttumattomana. Vaikka jo esimerkiksi sun esimerkistä kuulee, että jo edellisen sukupolven aikana on tiedetty, että hokkareilla on parempi luistella!

 • Tilia
  10.3.2021 at 08:47

  Meidän likka on luistellut ihan tavallisilla mustilla tai musta-harmailla hokkareilla koko ikänsä, eikä ole ikinä tullut mitään ongelmaa tyttöjen tai poikien luistimista. Tosi monella luokan tytöllä on täällä hokkarit myös, joten ei ole mikään kummajainen niiden kanssa tunnilla. Tänä talvena kaveri halusi kokeilla likan hokkareita ja hän testasi vastaavasti kaunoluistimia pari kertaa, mutta tuli siihen tulokseen, että hokkarit on kivemmat, kun niillä pääsee kovempaa. Jos olisi tykästynyt kaunareihin, olisi toki voitu ostaa hänelle ne lisäksi. Kaikki luistimet on hankittu paikalliselta urheilukirpparilta käytettyinä, joten hinta ei ole päätä huimannut, vaikka on koon ja tarpeen tullen ostettu aina ”uudet”. Entiset menee sinne samalla vaihdossa, niin ei jää itselle myymisen vaivaakaan. Välillä tuntuu, että tämä(kin) on enemmän aikuisten päässä, että tytöillä pitäisi kaikki olla pinkkiä ja hörhelöä luistimia myöten tai ei ole ”oikea tyttö”. Ostakaa äidit itsellennekin ne mustat hokkarit, niin tyttönnekin voivat niitä käyttää hyvillä mielin. Ps. Kaakaokin maistuu mustasta termospullosta ihan yhtä hyvältä, ei ole pakko olla naisille vaaleanpunaista termaria erikseen.

  • krista
   10.3.2021 at 10:01

   Tää on kyllä kiva, että muillakin on – sama täällä, onneksi! Liikaa lapsen asioihin menemättä voisin näin ylimalkaisesti kuvailla, että lapsi voi olla esimerkiksi hyvin tunnollinen ja kuunnella erinomaisesti aina vanhempien suosittelut ja perustelut. Ns tottelee eikä protestoi. Mutta hiljaisesti hänen silmissään palaa sydämenkuvat joitain vaaleanpunaisia pörröreunaisia sydänkuvioluistimia katsellessa ja tiedän, miten onnelliseksi hän tulisi, jos jotkut ihanuudet jalkaansa saisi vetää – vaikka vetäisi kyllä mustatkin mukisematta. Saattaisi hiljaa ihastella toisten ihanuuksia ja vetää omat mustat jalkaansa: ilman protestia mutta haikenana ajatellen, että oispa mullakin. Joskus sitä tekee mielellään lapsen onnelliseksi ja sytyttää ihastuksen silmiin: on kiva antaa jotain lapsen mielestä kaunista ”tällaisessa käyttömuodossa” eli asiana, jolla on oikeasti käyttöä. Ehkä se, että lapsi ei vaadi vaan hiljaa toivoo, voi tehdä aikuiselle vieläkin tärkeämmäksi, että voi antaa jotain lapsen mielestä ihanaa.

   ”Hörselöllä on oikea tyttö” -ajattelu ei meidän tapauksessa päde yhtään – enemmänkin lähes päinvastoin, sillä taaperoajan ”kaikkea värikästä ja unisex” -vanhempienmaun jälkeen toiselle lapselle muotoutuikin hörselöisempi oma tyyli, toiselle taas ei. Meille on hyvin tärkeää, että meillä on kaksi ihan yhtä oikeaa tyttöä, vaikka heillä on täysin erilainen tyyli ja maku. Näkyy näistä kuvistakin. Toinen lapsi valitseekin todennäköisesti ne mustat hokkarit ainakin mieluummin kuin hörselöpinkit. On tosi tärkeää, että molempien maku on aivan yhtä oikea, tärkeä ja arvostettava, ja ihan yhtä ”oikea”. Mutta myös sen timanttihörselöisen makua kuuluu mun mielestä arvostaa; usein just ”tyttötyyliä” vähätellään ja se on tosi väärin. On tärkeää, että ihan jokainen saa olla omanlaisensa: tulee hyvä olo, kun saa ilmaista itseään omalla tyylillä eikä ole pakotettu johonkin muuhun. Näin vähän luistimista pidemmälle mentynä, mutta pakko oli painottaa, kun tuon ”oikean tytön” ajatuksen mainitsit.

   Käytetyn ostaminen on muuten ehdottoman pop tässäkin asiassa! Jos vaan löytyisikin ei-mustat hokkarit kirppikseltä, niin todellakin! Meidän perheen kaikki suksivälineet ostettiin just tänä vuonna tori.fistä ja FB-kierrätysrymistä.

   Ps. Mä en haluaisi mustia hokkareita (koska musta), mutta oi kun löytyisikin jotkut värikkäät! No, toisaalta tuskin ostaisin, vaikka sellaiset löytäisinkin. Sain nimittäin ystävältä ilmaiseksi häneltä pieneksi jääneet kaunoluistimet, ja niillä luistelen. Hokkarit ns. ostaisin itse jos olisin ostamassa. mutta mun välineille nyt ei niin väliä, eli mieluiten tämänkin suhteen käytän olemassaolevaa enkä osta uutta.

   • Maarit
    10.3.2021 at 13:11

    Pakko vaan kommentoida tähän, että kirjoitit niin ihanasti tuosta lapsen ilahduttamisesta! Ai että, sydämessä läikähti. 😊
    Toivottavasti löytyy juuri teille sopivat luistimet!

    • krista
     10.3.2021 at 15:51

     Oi, kiitos <3 Ja toivotaan, että löytyy! Hyvät ja iloa ja innostusta tuottavat välineet on kyllä yksi ihan olennainenkin juttu <3

  • A
   10.3.2021 at 12:05

   Tämä on hyvä pointti muuten, siis mulla on itsellä hokkarit (ostin aikuisiällä ja en kaunokkeihin takaisin vaihda), niin tyttölapseni pitää ihan normaalina että hokkarit (tosin on niin isin tyttö että kun heillä oli Bauerin hokkarit ja mulla CCM:n niin sithän parasta oli, kun on isin kanssa samaa tiimiä :D). Kristalle vinkvink, että mun hokkarit on muuten turkoosi-harmailla tehosteilla (aika päheet siis). Nää on joku CCM:n juniori-pro malli vuosien takaa (Forumin intersportista -80% hintaan löytyi 2000-luvun alussa) ja on tosiaan jotain kun sitä perusmustaa. Meillä tyttö on niin vakuttunut hokkareista, että on ”aivopessyt” kavereitaankin mankumaan hokkareita, kun ilmeisesti ovat coolimmat kuin peruskaunokit (tärkeää tuntuu olevan näiden tokaluokkalaista likkojen luistinleikeissä se, että pääsee lujaa :D).

   • krista
    10.3.2021 at 15:58

    Lujaa pääsy on olennaista! :D

    Hei mä oon just yksiä turkoosi-harmaa-vaaleita aikuisten hokkareita katsonut, että noi mä ostaisin, jos olisin ostamassa itselle!

    Tällainen muutaman vuoden takainen juttu muuten osui nyt eteen. En nyt tiennyt, mihin kohtaan keskusteluaketjua tämän tyrkkään, mutta tyrkkäänpä tähän, kun just tässä kohtaa kommentoidessa jutun huomasin – eli liikunnanopettajan näkemys, että kannattaa ostaa lapselle hokkarit eikä kaunoluistimia, luistinmallien harmillisesta sukupuolittumisesta ja ja myös toive ”vähemmän maskuliiniesten hokkareiden” valmistamisesta:
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs-liikunnanopettajan-neuvo-ala-missaan-nimessa-osta-tytollesi-kaunoluistimia-vaan-hokkarit/6215998

 • 7veen ja 3veen äiti
  10.3.2021 at 10:23

  https://www.skatepro.fi/233-33786.htm näitä näyttäis olevan varastossakin. :)

  • krista
   10.3.2021 at 10:37

   Hihi arvaa vaan, kuinka monta kertaa olen tuota mallia katsellut! :) Eli osuit just oikeaan, täntyyppisiä etsitään! Tuossa mulle jotenkin osuu silmään malli, että onkohan sit hyvä… Hyvät arvostelut kyllä saanut! Mutta hitsi miten toi terä näyttää menevän ihan valtavan paljon pidemmälle ”nokasta” kuin kenkä…

   Mä oon tuolta Skatepro:lta ostanut (tosi onnistuneesti!) lapsen rullikset ja toi vaikuttaa muutenkin tosi luotettavalta paikalta tällaisten ostamisessa. Oon jo miettinyt, että voisin laittaa tuonne meiliä ja kysyä suosituksia. Josko heti osaisivat kertoa, että mitä kannattaa ostaa tai vaikka, että jos jotain on syksyksi tulossa! Nimittäin tuo yllä oleva K2-luistinsuositus löytyi vanhoista kuvista Skatepro:lta, loppuunmyytynä. Josko sitä tulisi ens talveksi taas…

   • 7veen ja 3veen äiti
    10.3.2021 at 10:59

    Joo, luulen että se terä on sitten ”normaalimman” näköinen kun luistin on säädetty siihen isoimpaan kokoonsa? Kannattaa myös pitää silmällä kiekkobussi-sivustoa, siellä myydään käytettyjä luistimia, nyt on yhdet pinkit säädettävät uudet tuossa koossa mutta ehkä niitä liikkuu enemmänkin ennen ensi talvea :)

    • krista
     10.3.2021 at 11:07

     JESH, kiitos vinkistä, tonne menen seuraamaan!

 • Lilah
  10.3.2021 at 11:21

  Onhan noita torissakin useammat hakusanoilla ”luistimet säädettävä”.
  En tiedä koululiikunnasta nykyään ja lieneekö opesta kiinni, mutta itse aikanaan kyllä tehtiin luistelutunneilla juttuja, joissa niitä piikkejä ja ennen kaikkea kannan taakse jatkuvaa terää tarvittiin. Hokkareilla menee nurin jos painopiste alkaa siirtyä kantapäille. Omat ipanat on aloittaneet hokkareilla ja vaihtaneet tekniikan opittuaan kaunareihin. Toisaalta koulun ringetessä kaipailivat hokkareita eli sinänsä sitä käyttötarkoituksen mukaista käyttöä olisi ja paras vaihtoehto olisi ehkä molemmat. Luonnonjäilläkin hokkarit olisi paremmat kun ei piikit tökkisi liukuessa kaikkiin epätasaisuuksiin.

  • krista
   10.3.2021 at 11:45

   Tori on kyllä hyvä ostopaikka, sieltähän meidän suksipaketitkin löytyivät! Ihan just meidän tarkoitukseen etsimiä ei olla sieltä nyt näissä omissa etsintäkohdissa löydetty, meillä tosiaan jo hyvinkin taitavat luistelijat, eli ei ihan ”taaperoluistimia” etsitä. Niitä on paljon. Mutta sielläkin tietysti kannattaisi säännöllisesti kyttäillä, niinhän ne suksetkin löytyivät. Nytkin yksi uusi (tai parin päivän takainen) potentiaalinen näkyy… Kun vaan tietäisi noista merkeistä ym, että mikä on sitten oikeasti hyvä. Tuolla yllä olevissa kommenteissa A:n kommentissa näkyy sitä tyyliä, mitä me haetaan, ja samoin nuo K2-luistimet, kunhan vaan ois muuta kuin mustaa.

   Luistelu varmaan vaihtelee myös paikakunnittain. Meillä esimerkiksi ekaluokkalaisilla tietääkseni ei ollut luistelua kertaakaan, tokalla luokalla on ollut kahdesti, joista lapsi on päässyt kerran jäälle. Osa lapsista on ihan ensimmäisiä kertoja jäällä, eli tuntumaa vasta otetaan täällä koululiikunnassa. Eli ei ole teränkäyttöä vaativia harjoituksia kyllä vähään aikaan luvassa, jos koskaan näillä leveysasteilla :) Lisäksi tytöt ja pojat ovat tosiaan samassa liikunnassa ja pojillakin on hokkarit (ja osalla tytöistä) eli ei ole mitään syitä koululiikunnan takia hankkia kärkipiikillisiä vielä moneen vuoteen jos koskaan. Tietysti jos taitoluistelua alkaisi harrastaa ihan harrastuksenaan (meidän tapauksessa jääkiekko on todennäköisempää), niin sitten taitoluistimet siihen.

  • A
   10.3.2021 at 12:10

   Mä en usko, että peruskoulussa voidaan vaatia kaunoluistimia liikunnantunneille. Siis ainakin tähän asti vaatimus koulun liikkatunneille on ollut ”luistimet ja kypärä” ja tytöt ja pojat ovat yhdessä. Meillä tokaluokkalaisen koulussa oli luistelua viikoittain tammi-helmikuussa (sen aikaa kun luistinrata oli hyvässä kunnossa, ja yllärinä myös huomenna luistellaan) ja perustaitoja siellä harjoitellaan (sen sijaan hiihtoa ei ole ollut, vaikka rinnakkaisluokalla on ollut, eli opettajan mukaan vaihtelee).

   • krista
    10.3.2021 at 16:07

    Joo meilläkin on ”luistimet ja kypärä”. Meillä on lisäksi myös kaulasuoja. Hiihtoa ehti olla kerran! Meilläkin varmasti olisi enemmänkin, mutta ei ole ollut just kunnossa olevia latuja/rataa liikuntatuntipäivänä, tai vaihtoehtoisesti on ollut hurja pakkanen just sinä päivänä. Mutta on ollut kiva, että mahdollisuus talviliikuntaan on sentään edes nuo yksittäiset kerrat saatu!

    edit. Ai niin paitsi eihän se ”luistimet ja kypärä” ole edes mikään vaatimus, vaan ensin nimenomaan kartotetiin, kuinka monella on välineet. Koululta saa lainaan, jos ei ole. Samoin suksia ei mitenkään edellytetä, vaan niille, joilla ei ole suksia, on järjestetty muuta kivaa ulkoliikuntaa. Tästä oli muuten vuosia sitten blogipostauksessa keskustelua ja siellä mulle kovasti sanottiin, että kyllä edellytetään välineet. Uskoin kyllä :) Mutta kokemus osoitti nyt toista varsinkin tällä Helsingissä, eli välineitä ei tarvitse omasta takaa olla ja nekin lapset huomioidaan, joilla ei ole <3

 • Auringonkukka
  10.3.2021 at 13:01

  Nykyisistä tyttöjen luistimista/hokkareista en osaa sanoa mitään, mutta jo minulla itselläni joskus 1980-luvun puolivälissä oli kärkipiikittömät kaunoluistimet. Meidän perheen 13-vuotias poika on harrastanut sekä jääkiekkoa että jääpalloa 5-vuotiaasta lähtien ja kyllä terän laatu, muotoilu ja terävyys ovat luistimen hyvän istuvuuden lisäksi ne kaikista tärkeimmät ominaisuudet silloin, kun luistellaan paljon.

  • krista
   10.3.2021 at 15:48

   Joo varmasti on ihan valtavasti vaihtelua just luistinten laadussakin! Siksi just noita nettikuvia katsellessa onkin vähän helisemässä, että mitkäköhän ois sitten ihan oikeasti hyvät…

 • Sassa
  10.3.2021 at 13:33

  Hmm… Meillä tytöillä ihan normi hokkarit, en koe niitä poikien luistimiksi tai värisiksi, miksi ihmeessä niin pitäisi tehdä? Miksi ihmeessä niistä pitäisi tehdä jotenkin tyttömäisemmät että tyttö voisi niillä luistella, en käsitä. Eikö sen vaatiminen vesitä juuri tuon kritiikkisi, että kaunot olisi tyttöjen luistimia ja hokkarit poikien?

  • A
   10.3.2021 at 13:57

   Musta Kristan kyselyssä on pointti se, että miksi kaikki hokkarit on kuin yhdestä puusta tehtyjä. Ei vältsinä kaikki pojatkaan tykkää mustista hokkareista. Voin kuvitella että siskonpoika olisi ihan into piukeena kirkkaan punaisista hokkareista kun rakastaa niin paljon paloautonpunaista. Mun oma lapsi ei ole pannut pahakseen perushokkareiden ulkonäköä (kerran oli pinkit nauhat, muuten on menty perusvalkoisilla), mutta joku muu lapsi voi vaikka rakastaa niin paljon pinkkiä tai kimallusta että mustat-valkoiset luistimet on hänelle tosi mälsän näköiset ja voisi olla jopa syy miksei luistelu huvita. Ei esineiden ulkonäön miellyttävyyttä pidä vähätellä. Ylipäänsä tämä ei ole minusta tyttö-poika juttu, vaan enemmän sellainen ihmettely että miksi ei tehdä erinäköisiä (ja itseasiassa kyllä hokkareitakin löytyy, kun kaivelee netin syövereitä, mutta harvinaisempia ne ovat ja se on aika jännä juttu se). Vertailun vuoksi, miettikää jos lenkkarit ois kaikki samasta väriskaalasta, ois aika outoa varmaan, kun niitä oikeasti löytyy väreissä maan ja taivaan väliltä…

  • krista
   10.3.2021 at 15:47

   Just näin, miten A kuvailee <3 Lisäksi kuviteltuna esimerkkinä tällainen: miettikää, jos kaikki Suomen kaupoista saatavilla olevat perinteisen hiihdon sukset olisivat mustia ja musta-harmaita (ja luokan kaikilla pojilla olisi sellaiset). Lisäksi olisi luistelusuksia, jotka olisivat valkoisia, pinkkejä, valkokimaltelevia, sydänkuvioisia, tähtikiiltoisia ja söpönpörröisiä. Näitä olisi 95 % luokan tytöistä eikä juurikaan pojilla. Luulisi, että aika moni silloin alkaisi kysellä, että hei voiskos näitä värimaailmoita vähän uudistaa ja monipuolistaa :D
   -
   Ja tosiaan ihan ketä vaan käyttäjiä varten on jotenkin kummallista, että kaikki hokkarit on mustia. Kun vaikka suksissa on vaikka minkälaista kuviota ja väriyhdistelmää (heh usein aika karseita väriyhdistelmiä kylläkin) :D

   • Tilia
    10.3.2021 at 16:29

    Kyllähän kaikki hiihtomonotkin on ihan hirveän näköisiä ja -värisiä, mutta en ole kuullut kenenkään ostaneen tai jättäneen ostamatta monoja värin perusteella. En kyllä suksia tai sauvojakaan.

    Olen kyllä muutenkin just niin paska mutsi, että jos isommalta sisarukselta on jäänyt vääränvärinen talvitakki tai muu toimiva kampe, niin en osta uutta vain värin takia, vaikka ihan hyvin tiedän, että joku muu väri olisi mieluisampi ja varmasti ilahduttaisi. Uutta ostaessa voi saada väriin vaikuttaa, mutta ei aina silloinkaan, jos joku muu ominaisuus painaa vaakakupissa enemmän. Täytyy jotain lapsuustraumoja olla, että pääsee niitä aikuisena muistelemaan. :)

    • krista
     10.3.2021 at 18:08

     Hih joo meilläkin on sukset mallia ”mitäsattuu” eikä kukaan ole ollut moksiskaan. Koululaiselle yritin ehdotella, että olisi ottanut koulun hiihtoon siskonsa uudemmannäköiset sukset (sukset ovat samanpituiset, mutta koululaiselle osui sellaisen ysäriltä peräisin olevat sukset), mutta eipä halunnut ottaa ”hienompia” – vaan omansa! <3
     -
     Luistimissa kuitenkin haluaisin ilahduttaa <3
     -
     Meillä ulkovaatteissa lapset saavat valita oman tyylinsä "esivalinnan jälkeen". Kierrätysryhmiä käytän paljon, silloinkin aina pyrin kysäisemään lapselta ensin eli otan vaikka av:lla, että saan lapsen näkemyksen kysyttyä. Ulkovaatteissa ja kengissä on se linja, että aikuinen valitsee ominaisuudet (esimerkiksi lämpö, vedenpitävyys, malli käyttöominaisuuksiensa puolesta), mutta lapsi saa valita tyylinsä. Meillä harmillisen vähän menee lapselta toiselle nykyään, kun ovat niin hitsin samankokoisia eikä pääse kierrättämään perheen sisällä.

  • krista
   10.3.2021 at 15:59

   Linkkaanpa vielä tännekin tämän – liikunanopettajan suulla sanottuna samat pointit, jotka itsekin allekirjoitan: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs-liikunnanopettajan-neuvo-ala-missaan-nimessa-osta-tytollesi-kaunoluistimia-vaan-hokkarit/6215998

 • Leimuska
  10.3.2021 at 18:21

  ’Joulupukki’ toi meidän ekaluokkalaiselle mustat hokkarit ja glitter tarroja, joilla sai koristella mustat luistimet. Hyvin on kelvannut.

  • krista
   10.3.2021 at 18:26

   Toi vois olla kans hyvä pläni, että hankkisi jotain tarroja tms! <3

 • Kuunari
  11.3.2021 at 00:11

  Jos jossain vaiheessa koulussa vaaditaan kaunoluistimia niin oletan väkevästi, että niitä vaaditaan kaikilta sukupuolilta yhtäläisesti. Jos niillä jotain olennaista tekniikkaa kerran oppii, on varmaan syytä poikienkin se oppia.

  • krista
   11.3.2021 at 10:37

   No just näin!

 • Aamuruuhka
  12.3.2021 at 10:20

  Mä ymmärrän hyvin, että haluaa enemmän valinnanvaraa hokkareihin :) Mutta luulen, että monella vähän tökki tämä otsikko, ja itsekin heti tartuin tuohon ”mistä hokkarit tytölle?”. Kun todellisuudessahan kysyt, että mistä löytäisi värikkäitä tai kauniita hokkareita, ja eiväthän kaikki tytöt sellaisia kaipaa. Moni tyttö haluaa ne mustat hokkarit, ja toisaalta pojat voivat myös haluta kauniita vaihtoehtoja mustien hokkareiden rinnalle :) Toivottavasti teille löytyy ihanat ja mieleiset luistimet!

  • krista
   12.3.2021 at 13:24

   Totta, otsikointi ei tältä kannalta ole täysin onnistunut. Toivottavasti juttu kuitenkin avaa asian :) Otsikkoihin etenkin tällaissa jutuissa vaikuttaa valitettavasti myös hakukoneoptimointi, eli niitä laatiessa pitää vähän ajatella, että millä hakusanoilla vanhemmat asiaa googlesta etsivät, jos haluaa, että myöhemminkin joku löytää juttuun :) Tällaisiin juttuihin tulee lukijoita vielä vuosien-vuosien-vuosienkin jälkeen eli ovat ns. kestoaiheita, joita monen perheen eteen tulevat ja niihin hakukoneilla etsitään vastauksia ja vertaistukea.

   Ja just näin, moni kaipaa varmasti vaihtelua hokkareiden värivalikoimaan. Josko sais vaikka vihreät hokkarit krokotiilikuvioilla :)

 • KK
  13.3.2021 at 21:03

  Miten olisi sellaiset taitoluistimissa käytetyt päälliset perusmustien hokkareiden päälle? Pikagooglauksella löytyy värikästäkin kun etsii ice skate boot covers. Ne ehkä venyisi myös hokkareiden päälle.:) Itse pelasin nuorena ringetteä eli hokkareilla mentiin. Sitä ennen luistelin taitoluistimilla, mutta kyllä hokkareilla vaan voi ”vapaammin” mennä kun ei kompastele niin helposti. Tai ehkä en vain osannut käyttää niitä taitoluistimia oikein.:)