Missä olin silloin kun en ollut olemassa (eli lapsifilosofiaa)

”Äiti, missä minä olin silloin, kun en ollut vielä olemassa?”, 3-vuotias kysyi.
”Noooh… ei sua silloin vielä ollut missään.”

(ärtynyt kulmien kurtistus)

”Olit… ..ajatuksissa ja meidän haaveissa”, muotoilin.
”Minä olin SADUISSA!”
”No vaikkapa niin”, minä myöntelin.

Täällähän alkaa olla jo… …kotoisaa.

”Mitä te ajattelette; minkälaista äidin ja isin elämä oli ennen lapsia”, minä kysyin.
”Matkustavaista”, vastasi 5-vuotias.

Joo, no ihan totta.

”Silloin te rakastitte vaan toisianne. Ja sitten myöhemmin, kun saitte lapsia, te aloitte rakastaa myös minua ja siskoa”, lapsi jatkoi.

Totta sekin.

”Entä mitä sä ajattelet? Millaista äidin ja isin elämä oli ennen lapsia?”, kysyin 3-vuotiaalta.

Lapsi mietti. Kurtisti taas kulmiaan.
”Yksinäistä”, lapsi vastasi.

61

You Might Also Like

 • mammaM
  22.11.2017 at 14:01

  Olen välillä miettinyt, miten selittää tätä meidän esikoiselle (täsmälleen saman ikäinen kuin Seela). Hän itse ajattelee niin, että oli äidin masussa koko ajan ennen kuin tuli meidän luo. Samoin pikkusisko (1v) on hänen ajatuksissaan ollut aina masussa. Ehkä tästä ei tarvitse pariin vuoteen sen enempää keskustelukaan. :)

  Ihana tuo Seelan kommentti. <3

  Mua kiinnostaisi käytännön asiat siellä seudulla, jossa olette.. Miten olette kulkeneet lentokentältä/ lentokentälle? Onko teillä turvaistuimet mukana? Minkä sivun kautta etsitte asunnon? Olisi kiva viettää siellä joku vuosi joulua isommalla porukalla, joten siksi mietin.. :)

  • krista
   22.11.2017 at 15:36

   Joo just tuo sama käsitys oli täälläkin! Ja myös se on tullut ilmi, että lapset kokevat olleensa masussa yhtä aikaa, mutta sitten vaan isosisko tuli aiemmin pois kuin pikkusisko. Pikkusisko melkein suuttui, kun yritin selittää, että ensin siellä oli vaan isosisko, eikä pienempi ollut missään. ”EPÄÄ!!!”, oli kommentti :D :D :D

   Meillä on ollut valmiit kuljetukset lentokentältä; viime vuonna vuokraustoimistosta sai lisäpalveluna kyydit (ja turvaistuimet) ja nyt laitoin viestiä suomalaiselle kuskille, jonka yhteystiedot meillä oli. Multa löytyy siis tarvittaessa kahden suomalaisen ison auton kuljettajan yhteystiedot, eli vinkkaan mielelelläni vaikka privaviestillä, jos tulee tarve. Heillä siis myös turvaistuimet. Toki myös sieltä saa tolpalta takseja (ilman turvaistuimia) tai voi tilata paikalliselta taksiyhtiöltä ennakkotilaustaksin turvaistuimilla. Mutta tuntui kivemmalta näin :)

   Meidän tän vuoden asunnot on ihan Airbnb:n kautta, kun suomalaisilta välittäjiltä ei silloin löytynyt mitään. Ja sit on tosiaan suomalaisia asunnonvälitystoimistoja, viime vuoden asunto oli sellaisen kautta!

 • Oliver
  22.11.2017 at 17:43

  Mä oon sanonut että olit olemassa minun ja isin soluissa :)

 • Kuunari
  22.11.2017 at 19:42

  Soluvastaus on biologille mieleen. :) Mites fyysikko vastaisi? Kaikki pikku osaset sinussa olivat olemassa jo maailmankaikkeuden alusta lähtien (olemme kaikki tähtipölyä, kuten joku on tavannut sanoa)? Ja juomasi vesi oli joskus dinosauruksen pissaa, toinen klassikko!

 • Neiti Nimetön
  23.11.2017 at 13:24

  Meillä myös lapset 1,5 vuoden ikäerolla ajattelevat, että ovat olleet vatsassa yhtä aikaa, koska tekevät kaiken muunkin yhdessä. Olen selittänyt, miten asia todellisuudessa on, mutta lapset eivät halua uskoa sitä. :D He väittävät edelleen, että leikkivät vatsassani ennen kuin tulivat sieltä ulos. Totuus valjennee heille sitten jossakin vaiheessa.

  • krista
   23.11.2017 at 14:26

   Joo just sama! Eivät suostu uskomaan, vaikka selittääkin :D <3