Miksköhän Suomessa ei…?

Olette ehkä huomanneet kuvista meidän tytöillä ihan mahtavanhienonupeanmageita vesipulloja?

Oh arvatkaa vaan, miten hyvältä vesi näistä lasten mielestä maistuu!

Pullot ovat siis kaupassa ihan tavallisessa vesipullorivissä ja maksavat saman verran kuin mikä tahansa vesi täällä. Muutamia kymmeniä senttejä siis nämä pienet, muistaakseni. Kuviot vähän vaihtelevat sesongeittain, esimerkiksi joulun alla Ryhmä Hau -pennut olivat sonnustautuneita jouluteemaan. Krokotiili on (luonnollisesti) Seelan lemppari ja viime talvelta sellainen lähti Suomeenkin.

”Siis MIKSIKÖHÄN Suomessa ei ole tällaisia?”, olen mielessäni ihmetellyt. Ihan tavallisia vesipulloja siis – ei tyhjänä ostettavia retkipulloja vaan niitä, joilla ostetaan kaupasta päivittäin vettä – mutta tällaisia hauskoilla lapsenmielisillä kuorilla.
”Koska siis kyllähän nyt tällaisesta mieluummin joisi Suomessakin kuin joistain ihan ankeista tavallisista vesipull… vesipull… vesip…”

Niin joo. Ai niin.

Suomessa onkin tällainen kuin…

…vesihana.

42

You Might Also Like

 • Torey
  15.2.2018 at 16:21

  Siksi täällä on vaan niitä tylsiä juomapulloja jotka pitää ihan ite täyttää. :D

  • krista
   15.2.2018 at 16:29

   Niinpä, eikä kukaan ostaisi vettä pullosta, kun sitä saa hanasta ilmaiseksi :D

   Mekin kyllä käytetään näitä ”kestopullomaisesti” eli monta kuukautta täytetään isommasta kanisterista aina uutta :) Kunnes on pullo ihan rutussa :)

   • Tilia
    16.2.2018 at 10:20

    Kyllä meille ainakin tulee vesilaitokselta lasku muutaman kerran vuodessa… ei ole ilmaista vettä paitsi kaivossa. :)

 • Ainoooo
  15.2.2018 at 16:36

  Novellella on (suht uutena?) tuotteena Lasten vesi, sporttikorkilla varustettu pikku vesipullo :) Jotain makuainetta mukana, ei makeutusta. Ostettiin yhdet jossain sisäleikkipuistossa. Ei oo kyllä noin makeet kuosit kuin teillä :D

  • krista
   15.2.2018 at 16:44

   Aaa joo sellainen, täällä on kans varmasn vähän vastaavia kaikkia makuvesiäkin, mutta nämä siis ihan tavallista juomavettä. Oiskohan ne makuvedet jotenkin pillimehu-tyyppiseen tarpeeseen/vaihtoehdoksi ajateltu..? Kun siis makua mukana. Mutta spottikorkki kyllä hyvä, näissä kans sellainen!

 • Salla
  15.2.2018 at 17:23

  Mahtavaa!!Näitä ostetaan kun parin viikon päästä taas tullaan!!Edellisiä Frozen-aiheisia pulloja sai yksi jos toinen sukulainen etsiä missä lie Euroopassa olivatkaan ☺️
  Ja tiedätkö mitä,olen se kolmen pienen lapsen äiti,joka kyseli rattaistasi junassa vuosi sitten maaliskuussa.Aloin seurata blogiasi ja nauraa remahdin kun huomasin teidän asuvan tasan samassa talossa NYT kuin missä me asuimme viime vuoden maaliskuussa 😝

  • krista
   15.2.2018 at 19:02

   Joo muistan teidät! Ja EIKÄ, hitsi miten pieni maailma!!! Tai siis Fuge-Suomi -akseli :D Hih ja mekin ollaan puolestamme törmänneet täällä niihin, jotka asuvat meidän viime vuoden asunnossa just nyt :) Hauskaa :)

   Viihdyittekö tässä? Me ollaan harmiksemme enää kaksi viikkoa tässä (sen jälkeen ei ollut enää vapaana) ja sitten muutetaan pienempään kerrostaloasuntoon. Mutta ollaan kyllä viihdytty varsinkin sitten, kun vähän uudelleensisustettiin tätä meille sopivaksi – ja etenkin sijainti on aivan mahtava. Kuinka pitkään te tänä vuonna olette? Mulla on muuten sitten surkea kasvomuisti eli jos törmätään tuolla jossain, niin muista tulla sanomaan, että ”mä oon se-ja-se”, tai muuten mä vaan tuijotan ja mietin, että ”mistä mä tunne nuo mistä mä tunnen nuo mistä mä tunnen nuo” :)

   • Salla
    16.2.2018 at 14:11

    Jo ensimmäisestä kuvasta sanoin miehelle,että tää kuva on meidän talolta ja hän totesi siihen,että kaikilla Espanjassa on tuommoiset seinät ja tuommoiset laatat -vaan eipä ollutkaan 😆
    Viihdyttiin hyvin etenkin keskeisen sijainnin vuoksi.Ja homma toimi vuokrantajan kanssa👍🏻

    Tänä vuonna ollaan useampi viikko.Aluksi eräällä talolla toisella puolella kaupunkia ja loppuaika tuon talon lähikaupan yläkerrassa -junalla ajateltiin kyläillä lähimaisemissa ja niistä minun pitkin vinkkejä etsiä sinun blogista.

    Ja lupaan,moikataan kun tavataan 🤗

 • Maalainen
  15.2.2018 at 19:30

  Eijei muoville. Noissa ei ole mitään hyvää…. Tosi kivoja, kestäviä, juomapulloja LÖYTYY nykyään niin helposti, ettei noita tarvitse, ainakaan Suomessa. :)

  • krista
   15.2.2018 at 19:51

   Suomessa ei tarvitsekaan ja on mahtavaa kun juomavesi tulee hanasta eikä pullosta, se oli tämän kirjoituksen pointti :)

   • Maalainen
    15.2.2018 at 20:32

    Onneksi on :) Aattelin vaan, että jos jutun pointti on se, että Suomessa on tylsää ;)

    • krista
     15.2.2018 at 21:34

     Hui, nyt vasta tajuan, että tuon vesihanan voi ymmärtää myös noin, kääk! Mutta siis EI! Vaan niin päin, että on hassua, miten täällä jopa unohtaa, että kotimaassa juomaveden voi tosiaan ottaa HANASTA ja välttää tän koko hemmetin (sori) pullologistiikan. Veden pulloissa roudaamisessa ei tosiaan ole mitään hyvää, ja sitä paitsi osa pullovedestäkin maistuu pahalta. Meillä on yksi vesimerkki, joka me ollaan maisteltu parhaaksi, mutta kyllä sekin jo maultaankin Suomen pullovedelle häviää :( Pullot ovat periaatteessa kierrätettäviä, mutta mä en rehellisesti sanottuna juurikaan luota jätteiden kierrätykseen täällä :(

 • Miitu
  15.2.2018 at 20:33

  Ooo… Saisko han tommosen krokotiilipullon avulla suostuteltua kuopuksen muun perheen kanssa reissuun ens syksynä. Tällä hetkellä pelkkä loman mainitseminen saa aikaan eieieiei-reaktion sen yhden laskukokemuksen perusteella.

  • krista
   15.2.2018 at 21:37

   Ai hitsi nyt mulla lyö tyhjää, laskukokemuksen? Korviin sattui? Me varmaan joo puhuttiin tästä (tai kirjoitettiin)! Meillä nyt Seelaan ei sattunut, kun käytettiin niitä puuduttavia korvatippoja – mä edelleen uskon niihin :)

   Krokotiilipullon ja puuduttavien korvatippojen houkutuksella lomalle! <3

   • Miitu
    15.2.2018 at 22:35

    Joo, ihan oikein täydensit. (Joku äiti yritti kirjoitella kommenttia, ku piti lähteä jo sadun lukuun…) Eli siis lentokoneen laskeutuminen oli takapuolesta. Sen kerran, kun sen on kokenu. Paluumatkalla nukkui laskeutumisen yli. Varmaan korviin sattui, väsytti, jännitti ja ihan vaan yleisesti ottaen vastusti matkustaa tuota hitaasti lämpiävää, rutiineja rakastavaa mukulaa. Viihtyis vielä mieluummin kotona. Sukulaisiinkin kun mennään, nin illalla alkaa kysely, eikö nyt sentään mentäisiin yöksi kotiin.

 • coxia
  16.2.2018 at 00:12

  Kyllähän Suomessakin saa kivannäköisiä kestovesipulloja :) Toki niistä voi joutua maksamaan jonkun verran, mut ainakin ne on tarkotettu kestokäyttöön ja ovat siis pestävissä kunnolla, eikä niistä varmasti pidemmässäkään käytössä pääse mitään ylimääräistä irtoamaan veteen.

  • krista
   16.2.2018 at 01:14

   Niin saa, ja sellaisia mekin Suomessa käytetään – vesihanasta täyttäen <3

   • coxia
    16.2.2018 at 03:22

    Hyvä kuulla ❤️ Laita ihmeessä kuvia niistä teidän kestopulloistakin? :)

    • krista
     16.2.2018 at 09:50

     Hitsi nyt kun aloin miettiä, niin mähän en edes muista, millaiset ne meidän ”oikeat” vesipullot Suomessa on – ehkä toisessa joku Frozen-kuvio…? Mutta mikökähän ois toinen, ei mitään mielikuvaa… Sit on sellainen vihreä yksivärinen vesipullo, hmm… Nämä on tosiaan jääneet meillä ”kestopullokäyttöön” ja viimeksi täältä mukana tuodutu pullot pysyivät käyttökunnossa koko sen Suomessaoloajan. Kuten ehkä ruttuisuudesta näkee :D Suomessahan tiestysti vesipullojen käyttö on ihan älyttömän paljon vähäisempää kuin täällä – johonkin jumppaan vain lähinnä tarvitsee ja retkelle.

     Mutta siis kirjoituksen pointti tosiaan taisi jäädä vähän epäselväksi (sori siitä), mutta yritin vitsailla omalla aivopierulla siitä, että miksiköhän Suomessa ei näitä ole. Ja syy, että siksi, kun niitä ei tarvita, kun vesi tulee hanasta :)

 • Tiiana
  16.2.2018 at 11:54

  Viime työreissulla meinasi paniikki iskeä kun alkoi jo olla myöhä ilta enkä ollut ehtinyt kaupasta hakemaan lisävettä hotellihuoneeseen. Kunnes tajusin että mä olen JYVÄSKYLÄSSÄ. Ai että tunsin itseni fiksuksi kun hain vessan hanasta lasiin vettä…..

  PS. yleensä siis nää mun työreissut kohdistuu muualle kuin kotimaahan :D

  • krista
   16.2.2018 at 17:03

   Hahahaha mulle on tiedätkö käynyt kaksi kertaa ihan sama: KUOPIOSSA :D :D :D

 • Lyllerö
  16.2.2018 at 12:57

  Hei!
  Missä päin espanjaa oleskelette? Meidän on tarkoitus muuttaa Espanjaan toukokuussa kunhan kolmas lapsi syntyy (la huhtikuun alussa) ja mietin miten siellä pärjää. Olen asunut koko ikäni suht pienessä kaupungissa joten muutos tulee olemaan aika hurja 😁 jos jaksat ja haluat niin onko antaa mitään vinkkejä Espanjaan muuttoon? 😊

  • krista
   16.2.2018 at 17:06

   Mehän siis ollaan täällä Fuengirolassa, jossa elämä on hyvin… …suomalaista. Tällä kun asuu kuusamolaisen verran suomalaisia, ja täällä on päivähoidot, leikkikaverit ym. Suomeksi. Ollaan siis ”vain” talviasukkaita. Mihin päin te olette muuttamassa? Vinkkejä annan mielelläni! Mutta jos menette huomattavasti espanjalaisemmalle alueelle, sitten mun vinkit ei välttämättä toimi :)

   • Lyllerö
    26.2.2018 at 11:46

    Muutetaan Barcelonaan 😊

 • veganzerowastefamily
  16.2.2018 at 14:50

  Mä aloin miettimään että eikö Espanjassa tosiaan voi juoda hanavettä? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn :-) hanavesi kun kuitenkin on EU-maissa elintarvike jonka laatua valvotaan aika tarkasti ja pitää täyttää tiukat kriteerit.

  Esim. täällä missä me asutaan (eli Belgiassa) hanavesi on täysin juomakelpoista, mutta siitä huolimatta suurin osa ihmisistä ostaa juomaveden muovipulloissa. Ainakin osasyy siihen on, että vesi on aika kalkkipitoista, vaikka täysin juomakelpoista siitä huolimatta. Vähän valveutuneemmat kulutttajat valuttaa hanaveden filtterin läpi, mutta muille on ilmeisesti mainosmiesten luoma kuva ”huonosta” hanavedestä mennyt läpi. Ja ironista kyllä, pulloissa myytävä vesi sisältää usein paljon enemmän haitallisia aineita kuin hanavesi.

  • krista
   16.2.2018 at 17:08

   Täällä on todennäköisesti aika sama: vesijohtovedessä ei kuulemani mukaan ole mitään sinänsä myrkyllistä, mutta siinä on niin paljon kalkkia, että se on kuulemani mukaan jo terveydelle haitallista. Vesijohtovettä jotkut juovat, mutta mun näkemyksen mukaan suurin osa käyttää pullovettä. Meillä ei vatsa-asioissa ole ollenkaan riskinottohalua, joten me juomme ihan pullovettä.

   • Sari
    18.2.2018 at 00:45

    Joo se veden kalsiumi suurissa pitoisuuksissa on terveyshaitta, vaikka pienemmissä määrin onkin hyvin terveellistä. Käsittääkseni noiden kalsiumpitoisten pohjavesien lisäksi juomavettä joudutaan tekemään lisäksi merivedestä. Siinä on omat riskinsä (suodatuskalvot kai aika herkkiä rikkoutumiselle), joten siitä syystä kai pulloveden käyttö suositeltavampaa? Missäköhän kunnossa alueen vesijohtoverkostot muuten ovat? Ja kuinkahan vanhoja. Ja mistä materiaalista, luijyputkea ainakin Lontoosta löytyy. Tosin ne espanjalaiset putket ovat kalkilla hyvin vuorattuja, eivätkä kärsi maan routimisesta. Pyykinpesujauhetta kuluu enemmän kovalla kalkkivedellä pestessä:) (sun pitää Krista huomioida tämä laskuissa kun ens kerralla teet hintavertailua Suomen ja Espanjan välillä:))

 • Maija
  19.2.2018 at 00:07

  Lidlissä on muuten nyt myynnissä lasten hammasharjoja krokotiilikuvalla. ;) (Ainakin yhdessä myymälässä Suomessa, varmaan valikoima vaihtelee.)

  • krista
   19.2.2018 at 11:31

   Ooo kiitos vinkistä, pitääpä pyytää vaikka äitiäni katselemaan Lidlistä sellaista meille :)