Rakkauden (sisustus)teko

Tiedättekö tunteen: koko kämppä voi olla ydinpommin jäljiltä, mutta sitten joku ihan yksittäinen tosi pieni asia on se, joka toistuvasti ylittää ärsytyskynnyksen…?

Vaikka kolmen kuukauden takaiset matkakassit ovat purkamatta, mutta se, mikä ärsyttää, on sotkussa olevat matonhapsut.

Tai leikkihuone on satamassa lähtölaiturissaan oleva Titanic, mutta aaaarg miksi nuo leikkihuoneen kaapin ovet ovat joka päivä auki? Kuka ne käy monta kertaa päivässä avaamassa, asuuko täällä jotain kaapinovenaukaisutonttuja?

Tai pyykkivuori vyöryy mounteverestinä, mutta puolison lattialle jättämät kalsarit saavat näkemään punaista. (ahhhahaha mä vahingossa ensin kirjoitin, että ”munaista”)

Onko teillä tällaisia omituisia henkilökohtaisia siisteyspikkuärsytyksiä?

Mulla on. Se on tällainen. Meidän olohuone voi näyttää tältä:

….mutta se, mikä mua ärsyttää, on:

Aaaaaargh! Mua vaan jotenkin sattuu silmään hermostumissoluihin, kun liukuestematto kurkistaa maton alta!

Tämähän on siis tietysti ihan pohjattoman huvittavaa. Näkisitte tän sotkun, minkä keskellä me rallatellaan ihan tyytyväisinä. Ja sen keskellä just parin sentin pätkä liukuestemattoa on sitten se, mikä saa mut ärsyyntymään. Siis miten se ei pysy siellä maton alla piilossaaaaaaaaaargh!

Eilen juuri istuin ja imetin ja tuijotusähisin taas maton alta esiin ilmestyneelle liukuestematolle.

…kunnes Joel tuli ja teki rakkauden teon:

Leikkasi liukuestematoista pari senttiä pois.

Aaaaaaah. Nyt sielu lepää. Kiitos.

Tuo irtileikattu pala voi nyt hyvin olla tuossa jouluun asti, ja se puolestaan ei ärsytä yhtään.

Onko teillä tällaisia omia absudreja kotisotkuärsytyksiä?

 

PS. Noista alun kolmesta esimerkistä yksi on sellainen aito, joka mua ärsyttää myös. Arvaatko, mikä se on?

46

You Might Also Like

 • MarjaH
  12.9.2022 at 20:15

  Veikkaan leikkihuoneen kaapinovia!

  • krista
   13.9.2022 at 09:12

   Bingo heti ekalla! Ja tää on jännä, että auki olevat KEITTIÖNkaapit ei mua ärsytä yhtään (jätän itse niitä auki, haha), vaikka se taitaa olla tosi yleinen ärsytys. Mutta leikkihuoneen roju.. leluräjähdyksen keskellä jostain syystä ne kaapinovet on mulla se, mikä silmään osuu :D

 • Anna
  12.9.2022 at 20:25

  Voi miten tutulta kuulostaa :D Avoimet kaappien ovet on yksi, mikä saa minut hermostumaan hyvin nopeasti. Ne pitää AINA sulkea. Samaten tiskikoneen luukku. Mies usein tyhjentää tai täyttää koneen osittain ja pitää paussin ajatuksenaan palata puolen tunnin päästä jatkamaan ja minä sauhuan yläkerrassa sitä aukinaista luukkua xD Mutta perustelen sen sillä, että meillä on koira, joka voi mennä nuolemaan lautasia koneessa. Se on tehnyt sen ehkä kerran kaksi vuotta sitten, mutta silti se on teoriassa mahdollista. Kaapin oville ei ole perustetta. Ne vaan ärsyttää. Samoin kurtullaan olevat matot.
  Hei ja pullonavaaja! Keittiön tasot voivat olla missä kunnossa tahansa, mutta bongaan sieltä aina jos pullonavaaja on jätetty pöydälle. Sille on paikka magneettitelineessä keittiön välitilassa ja jos se ei ole jonkun kädessä tai telineessä niin joudun puremaan hammasta etten huomauttaisi asiasta todella ärsyttävällä tavalla. Aina en pysty estämään.

  • krista
   13.9.2022 at 09:14

   Haha mahtavia! Ja siis tuo pullonavaaja on ihan älyttömän hyvä esimerkki näistä ärsytysten absurdiudesta: ikään kuin että (nyt keksin tätä) ihan sama, missä on haarukat ja veitset ja keittiösakset, mutta hitsi vie PULLONAVAAJA pitää olla siellä, missä sen kuuluu olla :D Varmaan tosi monella on just tällaisia ihan hassuja yksittäisiä juttuja :D

 • Pee
  12.9.2022 at 20:35

  Villi veikkaus: sotkussa olevat matonhapsut ärsyttää sua myös? ;) :D

  Mulla menee pata jumiin siitä, kun avohyllyllä tai lipaston päällä olevat tavarat ei ole mun makuun aselteltu ”oikein” (sillai feng shuimaisesti, niin että sielu (ainakin mun :D) lepää) sohvalla ollessa Mut mitä väliä pinolla epämääräisiä papereita, lehtiä, keittokirjoja yms mikä vaan kasvaa yhteen keittiöntason nurkkaan – se on siinä sillai feng shuimaisesti ok. Hermo menee, ku kengät ei oo kenkätelineessä tai siistissä edes rivissä lattialla – mut kodinhoitohuoneen taso voi olla täynnä viikkaamattomia pyykkejä! (No eteisestä pitää päästä kulkemaan, mut hei – kodinhoitohuoneen oven voi vaan sulkea jee!) On ihan ok jättää astioita huuhdeltuna altaaseen vaikka kuinka iso kasa (meillä kaksi isoa allasta keittiössä) ja vasta illalla tyhjentää ja täyttää tiskikone – mutta ei ole ok jättää ruokailun tai ruoanlaiton jälkeen keittiön tasoja pyyhkimättä ja paistinpannua ja puulastaa (jotka meillä ei mene tiskikoneeseen) pesemättä. Ja kyllä se vaan on niin, että kylppärin lattialta on liipattava vedet pois vaikka mikä olis! :D Eikä kotiin tulla likaisissa sukissa eikä päiväkoti/ kouluvaatteissa. Vähän aivoihin sattuu se, kun en tiedä, missä vieraat on vaatteillaan pyörineet ja ryömineet, mut en mä kehtaa heitä vaihtovaatteitakaan pyytää ottamaan mukaan! :D Ehkä mun täytyy lainata jostain höyrypesuria sohville ;) Mut laitan kyllä vieraat aina menemään käsinpesulle meille tullessaan ja toisen kerran pöytään tullessaan! :D

  • krista
   13.9.2022 at 09:21

   Hihihi ei ollut matonhapsut! Tuo matonhapsut on itse asiassa esimerkkinä siksi, että vasta joskus ihan viime vuosina mä oon kuullut, että joku tosiaan SIIVOAA MATON HAPSUT, se on mulle ihan mindblown-tason juttu, en ole ikinä ollut tullut ajatelleeksikaan, että niiden pitäisi olla järjestyksessä :D Mutta tää on ilmeisesti ihan yleinen juttu, mulle tämä vaan oli ihan uusi juttu tosiaan ihan viime vuosiin asti! Meillä ne on ihan miten sattuu ja takussa, ei niitä ole koskaan kukaan järjestänyt :D

   Aaaaaaa ja mulla on tosiaan tuo ihan sama koulu/päiväkotivaate vs. ulkovaate -jaottelu, niin kuin oon kertonutkin :D Kotiin tullessa heti ”ulkomaailmavaatteet” pois, lapsetkin ihan rutiinina suoraan menevät yläkertaan vaatteiden vaihtoon & käsipesulle, ja kouluvaatteet menevät suoraan likaisiin (siksi meillä varmasti sitä pyykkiä niin paljon onkin) ja kotivaatteet päälle. Sukat riisutaan itse asiassa jo eteisessä samaan aikaan kuin kengät, ettei niillä koulunvessanlattiasukilla (okei vaikka on sisäkengätkin, mutta jos vaikka ne ei ole joskus ollut jalassa) kävellä asunnon läpi kylppäriin :D Ja todellakin, käsienpesun jälkeen aina vasta sisään!

   • Pee
    13.9.2022 at 12:08

    Kyllä – sukat todellakin riisutaan jo eteisessä! :D

    Mut päiväkodissa on likaset lattiat eikä ne pisut osu kaikilla pönttöön eivätkä sisätossut aina pysy jalassa… Yöök!

    • anonymous
     13.9.2022 at 16:28

     Matonhapsut! Kun päivän täällä rellestäneet lapsenlapset lähtevät kotiinsa niin ensimmäisenä imuroin, oion matot ja kampaan afrokammalla matonhapsut. :)

   • Anna
    13.9.2022 at 14:53

    Minulle jotenkin tämä ajatus erillisisträ kotivaatteista on ollut ihan uusi aikanaan kun Krista siitä ensimmäistä kertaa kirjoitti (tai kun luin kirjoituksen). Kädet kyllä aina pestään saippualla kun tullaan kotiin ja joskus jos töissä (päiväkodissa) tietää saaneensa jonkun räät tai aivastukset päälleen tai on ollut todella pölyisellä hiekkalaatikolla niin haluaa vaihtaa vaatteet heti, mutta esimerkiksi tänään kun ei ole ollut mitään erityistä niin istun tässä edelleen työvaatteissa ja lapset omissa päiväkoti- ja kouluvaatteissaan. Yleensä käytetään samoja vaatteita 2-3 päivää jos ei ole selkeitä tahroja tai jotain muuta syytä vaihtaa (alusvaatteita ja sukkia vaihdetaan useammin).
    Voin hyvin ymmärtää tuon ajatuksen, että pitää vaihtaa kotivaatteet heti kotiin tullessa. Ehkä olen liian laiska jaksaakseni pyykätä vain kerran käytettyjä ja puhtaan näköisiä vaatteita (myös ekologisuus mielessä) ja ajattelen myös vähän niin, että jos ne pöpöt on siellä koulussa/hoidossa/töissä saanut jo vaatteilleen niin kyllä ne on sitten saanut myös päivän aikana jo niistä vaatteista tai suoraan itselleen ja tulemalla kotiin tuo ne tullessaan vaatteista riippumatta.
    .
    Hurjan mielenkiintoista vertailla tällaisia erilaisia juttuja missä kukakin on tarkka :)

    • Pee
     14.9.2022 at 13:58

     Joo tiedän myös, että osalle tää ”kotona kotivaatteet -neuroosi” on ihan vieras ajatus ja osalle tutuista ihan itsestäänselvä kuvio. Lapsuudenkodin perintöä tämä on omalla kohdalla. Tuntuuhan tämä typerältä ekologisuuden näkökulmasta enkä tiedä pitäiskö koko hullu homma unohtaa, mut jotenkin en vaan osaa olla vaihtamatta kotivaatteisiin. Saa nähdä protestoiko joskus omat lapset tätä periaatetta vastaan, mut toistaiseksi tekevät kuten toivon (eli käsken :D) ja vaihtavat vaatteet.

 • Sumonen
  12.9.2022 at 21:16

  Arvelen et sotkussa olevat matonhapsut ärsyttää?
  En ees yritä keksiä mitään absurdeja sotkuärsytyksiä, kun yleisesti vaan ärsyttää sotkut. Viime aikoina ehkä erityisesti se, että sekuntti siivouksen jälkeen talo on kuin pommin jäljiltä. En etes voi ymmärtää, miten niin nopeasti voi kaikki tavarat vaan räjähtää ilmoille ihan just ku suljet siivouskaapin oven ja istahdat sohvalle ihailemaan juuri sii…räjähtänyttä kotia.

  • krista
   13.9.2022 at 09:25

   Hahaa, ei ollut tosiaan se vaan nuo kaapinovet. Kukaan ei ole arvannut vaatteita lattialla! Mutta itse asiassa meillä EI OLE vaatteita lattialla, se varmaan ärsyttäisi jos olisi :D Kaikkea muuta sotkua lattialla on, mutta ei vaatteita – paitsi hetkinen okei likavaatepinoja voi joskus olla, etenkin portaiden kulmaan niitä heitellään, kun ne ovat matkalla yläkertaan pyykkikoriin.

   Hih mulla on ihan sellainen mielenmaisema, että en oletakaan siistiä kotia edes siivouksen jälkeen – kun ei se kuitenkaan ole koskaan siisti sitä sekuntia pidempään. Ja jos yksi kulma on siisti, ne 392 muuta kulmaa on kaaoksessa. Siivous on vaan sellaista sotkun taltuttamista jostakin kohtaa: ja kun yksi kohta on siisti, sitä voi ihailla sen hetken ja olla katsomatta muualle :D

  • salallaa
   14.9.2022 at 00:29

   Lapsuudessa meillä vaihdettiin aina kotivaatteet koulusta tullessa, itse toimin edelleen usein niin, mutta en kylläkään aina ja lapsille eon oo tätä opettanut ne on tottuneet käyttämään samoja vaatteita päivän ja illalla koko vaatekerta pesuun, toimii leikki-ikäisellä ihan jees, aika harvoin vaatekerta on puhdas enää seuraavana päivänä.

   No nyt tästä seuraava pyykkimäärä alkaa vähän ahdistamaan varsinkin tuon esikoisen kohdalla, jolla ikää ja kokoa on kuitenkin jo jonkun verran, vaatteet samaa kokoa kuin omani ja niiden arvokin jo aika suuri verrattuna leikki-ikäisten trikoopaitoihin ja gollegehousuisin, joten nyt yritän häntä opettaa vaihtamaan kouluvaatteet kotivaatteisiin ja käyttämään puhtaina säästyneitä paitoja ja housuja vähän useimmankin päivän, jotta vaatteiden pesukerrat vähän vähenis ja ei oltais ihan niin usein siinä tilanteessa, jossa hänen kaikki housunsa ovat pyykissä yhtä aikaa, kun pyykkärillä on ollut muita kiireitä.

   Kädet meillä pestään aina, mutta vaatteiden kohdalla ei olla niin tarkkoja, vaikka tavallaan tiedosta myös tuon että niissä vaatteissakin voi kulkeutua kotiin ties mitä.

 • Riika A
  12.9.2022 at 21:39

  Pakko olla maton hapsut!

  • krista
   13.9.2022 at 09:26

   Haa ei ollut! :D

 • Auringonkukka
  12.9.2022 at 22:25

  Sinua varmaan ärsyttää avoinna olevat lelukaapin ovet, maton hapsut se ei ainakaan ole, kun ne eivät ole ihan suorassa kuvissa ja kuvissa on myös vaatteita siellä täällä, joten ei ne varmaan ne alkkaritkaan ole :) Minua itseäni ärsyttää kaikki nuo mainitsemasi ja vielä moni muukin asia, siis: epäsiistit matonhapsut, rutussa olevat matot, tuolit jotka eivät ole kiinni ruokapöydässä, sohvatyynyt väärässä asennossa, avoimet kaapin ovet, ”väärään paikkaan” jätetyt käytetyt vaatteet, sotkuiset pöydät, roskat lattialla jne. eiköhän tässä asia käynyt selväksi :D Sen sijaan, jos tavarat eivät ole kaapeissa järjestyksessä (eli poissa silmistä) , se ei ärsytä ainakaan niin paljoa, että niitä kaappeja ryhtyisin järjestelemään. Kai se jotenkin liittyy ”visuaaliseen silmään”; itsellä on jotenkin levollisempi olo, pystyn paremmin ”rauhoittumaan”, kun nuo ”tärkeät jutut” ovat järjestyksessä ja olen kyllä itse valmis olemaan ainakin välillä sen verran ”liikkeessä”, että järjestys säilyy. Muita perheenjäseniä pienet sotkut eivät haittaa.

  • krista
   13.9.2022 at 09:29

   Oikein! Mutta hei kuvassa on tosiaan vaatteita siellä täällä, mutta huomatkaa: EI LATTIALLA :D Paitsi lattialla olevan vauvan päällä :D

   Joo siis tämä on varmasti ihan persoona- ja ehkä myös tottumiskysymys: oon ymmärtänyt, että jotkut tosiaan kaipaavat ”puhtaat pinnat”, jotta mielikin lepää ja ajatus kulkee. Mä taas rakastan runsautta ja rönsyä, ehkä ne sotkutkin on mun silmään osa sellaista :D Vaikka töissä jollain ei ollut työpöydällä irtonaista klemmariakaan, kun taas mulla kaikki tavarat kasaantui ja paperia valui pöydältä lattioille asti – olin varmaan oikea avokonttorin siisteysihmisten painajainen :D

  • Anna
   13.9.2022 at 15:05

   Nuo tuolit!! Olin ihan unohtanut ne omalta listaltani. Tiedän tälle kyllä ihan syynkin ja voin sen perustella, joten se ei ole niin absurdi sotkuärsytys.
   Minulle on tosi tärkeää pitää kulkulinjat vapaana. Huomaan hermostuvani jos koko ajan kävellessä joutuu kiertämään asioita. Tuoli keskellä lattiaa (ja se mainitsemani avoin tiskikoneen luukku myös) ovat sellaisia kävelyreittejä tukkivia asioita, joita en kestä. Samaan liittyy varmaan inhoni keittiön saarekkeita kohtaan. Olen ehkä kerran elämässäni nähnyt saarekkeen, joka oli toteutettu niin, että tärkeimmät kulkulinjat, eli ovelta jääkaapille, hellalta jääkaapille ja lavuaarille sekä hellalta ja lavuaarilta ruokapöydän luokse jäivät vapaaksi. Harrastan talobongailua ja yleensä koen saarekkeet vain ahrmillisiksi esteiksi keittiössä ja jos niihin on vielä upotettu vesiputkia tai sähköjä niin, että purku ja keittiökalusteiden siirto siitä pois olisi valtavan työlästä niin talo menee yleensä ei-kategoriaan xD Että joku valitsee taloja sijainnin perusteella, minä saarekkeiden xD

 • A
  12.9.2022 at 22:26

  Mua ärsyttää ihan mikä vaan ”väärässä paikassa” oleva tavara silloin kun oon just siivonnut. Siis tyyliin sanon lapselle, että älä levitä niitä leikkejä siihen olkkarin lattialle, kun just siivosin tän huoneen. ja ärisen jokaiselle joka jättää ihan mitä vaan minnekään lojumaan. Mikä on absurdia, siksi, että muina aikoina oon ihan ok sen kanssa, että tavaroita on siellä täällä (niinkuin nyt olkkarin lattialla lapsen pursuava lankakori, mun langanpäättelyroskat miehen paidan korjaamisen jäljiltä, legolaatikko ja irtolegoja kivasti jalkapohjia oottelemassa, makkarissa mun 2 viikon aikana kertyneet puhtaat vaatteet oottelee kaappiin pääsyä viikattuna nojatuolissa niin ja paras on toki pizzauuni senkin päällä…ostettu 1,5kk sitten ja oottelee siinä että joku jaksaisi hakea siihen kaasua…se toki on ollut siinä on niin kauan, että on jo muuttunut ”näkymättömäksi”…sentään pari viikkoa sitten mies vei sen pakkauslaatikon vintille). Ja siis nää tavarat ei just tällä hetkellä ärsytä mikään niin paljon, että veisin niitä paikoilleen :)

  En myöskään tykkää siitä, että lapsen huoneen sotkut ärsyttää mua ihan sairaasti ja välillä (turhan usein) ajaudun nalkuttamaan lapselle. Tykkään itse siitä, että tasot on tyhjiä ja pääsääntöisesti tavarat paikalla ja lapsi, noh, hänen pöydästään ei lähes koskaan näe pöytäpintaa kaiken sälän alta. Lattialla on koulukirjat, likaiset vaatteet ja ylipäänsä mitä käsistä onkaan tipahtanut. Lapsen huoneessa tunnen usein suunnatonta ärsytystä ja oon paikantanut, että mun ärsytys tulee omasta lapsuudesta jolloin jaoin huoneen sisarusteni kanssa, jotka oli samaa maata lapsen kanssa…ja siinä oli mulle sietämistä. Koitan siis antaa lapsen oman valtakunnan olla hänen päätäntävallassaan ja autan lasta siivoamaan vain silloin kun hän apua kaipaa.

  • krista
   14.9.2022 at 10:35

   Hatunnosto muuten, että olet antanut (tai ainakin pyrit antamaan) lapselle päätäntävallan ”omaan valtakuntaan”. Mulle sellainen oli aikoinaan tosi tärkeää, meillä oli kotona kai suht siistiä (muistikuvissa ainakin), mutta just mun huone sai olla juuri sellainen kuin halusin – ja RAKASTIN sitä! Joskus se oli kyllä aika hurja :D Mutta silloin tällöin iski sitten siivousinto. Ehkä vähän niin kuin nykyään :D Mutta oli tosi tärkeää, että sai ikään kuin olla oma itsensä omalla tontillaan jo silloin kouluiässäkin.

 • Mariakoo
  12.9.2022 at 22:57

  Mä rakastan sitä, että jollain muullakin voi olla joku vaikka maton liukuesteen pala jouluun asti samassa kohtaa. Meillä lapset siivosi kaksi viikkoa sitten keittiönpöydältä lehtipinon olohuoneeseen, jossa mies kävi läpi, että mitä säästetään. Keräykseen menevät jätti pinoon sohvan viereen. Se pino on siinä vieläkin. Tai mulla meni shortsit rikki kesäkuussa ja oli vaihtovaatteet onneksi mukana (töissä). Kun tulin töistä, toin shortsit sisälle ja laskin ne eteisen pöydälle. Ovat siinä yhä. (Ja ne on siis ihan käyttökelvottomat). Kuollut kukka voi myös olla kukkapurkissa paraatipaikalla helposti vuoden (kerran tosin vuoden kuolemisen jälkeen sellaisesta versoi uusi amaryllis!). Mutta ne kaapinovet saatana pidetään kiinni!!!!!!

  • Anna
   13.9.2022 at 15:07

   Minulle on käynyt ihan sama amarylliksen kanssa!!!

  • krista
   14.9.2022 at 10:38

   Hahaa ja mulla kans samanlainen ihme-amaryllis! :D

   Hih ja kerron vielä yhden: meillä on edelleen viime joulun joululahjapaperit pussissa ja keittiön nurkassa :D Kävi nimittäin niin, että yhdestä joululahjasta hävisi eräs pieni osa ja lupasin yrittää sitä etsiä lahjakääreiden/roskien seasta ”heti, kun ehdin”. Noooh, joulusta on jo kohta 9 kuukautta :D Samalla pitäisi lajitella, mitkä paperit/nauhat käyttää uudestaan ja mitkä meni jo niin rikki, että ne menee roskiin.. Teen sen todennäköisesti just ennen ensi joulua, kun pitää taas paketoida uudet lahjat :D Tuossahan se kassi pysyy hyvässä tallessa :D

 • Laura
  12.9.2022 at 23:04

  Ärsyttää (no ei läheskään aina, mut välillä) lapsen lelusotkut olkkarissa. Mutta ne ei ärsytä kahden metrin päässä, suoran näköyhteyden päässä lapsen huoneessa. 😅 Joskus jos haluan iltaisin hetken nauttia siisteydestä, nakkaan ne lelut lapsen huoneeseen just sen sentin olkkarn rajalta. Huoneessa ei oo ees ovea ja silti seesteisyys valtaa mielen saman tien 😂

  • krista
   14.9.2022 at 10:47

   Haa meillä oli joskus linjana, että lapset kantaa kaikki lelut iltaisin leikkihuoneeseen – eli just kynnyksen taakse olohuoneesta. Sovittiin, että voi olla vaikka tosiaan sentin päässä kynnyksestä, kunhan on siellä ”omalla puolella”. Teki tosiaan selkeästi ison eron, kun siihen aikaan jäätiin vaikka leffaa katsomaan lasten mentyä nukkumaan. Näytti ihan siistiltä! Ja sinne kynnyksen toiselle puolen ei tarvinnut katsella :D

 • E
  13.9.2022 at 18:22

  Asian vierestä ja ihan siltä varalta, että jotakuta ärsyttää ne maton hapsut: räsymatot voi päätellä myös hapsuttomalla tavalla, ja varmaan valmiit hapsutkin pystyy ikään kuin solmimaan toistensa sisään, niin että reunaan syntyy eränlainen ”punos”. Itse oon joskus myös tylysti lyhentänyt hapsut ihan pieniksi. Ja jos on ikinä teettämässä räsymattoja, niin rohkeasti vaan hapsuttomuutta ehdottamaan, jos siltä tuntuu. Reunan voi myös esim. kantata.

  Monille varmaan räsymatoissa hapsut on just se ”juttu”, mutta ne on toisaalta yleensä ensimmäinenä rispaantuva ja nuhjuuntuva osa, joten matto pysyy vähän ”skarpimpana” ilman hapsuja. Ja musta on kivaa, että räsymattokin voi joskus olla muutakin kuin sellainen rustiikkisen nukkavieru mummolaestetiikka-tekstiili. No niin, näin on taas edistetty räsymattojen hienouden julistamisen henkilökohtaista ristiretkeä! :D

  • krista
   14.9.2022 at 10:48

   Tää on niin jännä, että tämä tosiaan selkeästi on jollekin sellainen ärsyttävä juttu – hih itselleni LÄHES käsittämätöntä, mutta samaan hengenvetoon ajattelen, että totta kai käsitän oikein hyvin: onhan just itsellänikin tällaisia lähes absudria lähentyviä juttuja :D Eli jesh hyvä vinkki kaikille matonhapsuärsyyntyjille! <3

 • Karina
  14.9.2022 at 09:09

  Me ollaan mun miehen kanssa ihan eri maata siisteyskäsityksissä, ja on saatu monta riitaa aikaiseksi. Nyt 18 vuoden jälkeen hän ei enää nalkuta mulle joka asiasta, ja ehkä mäkin olen oppinut silloin tällöin laittamaan asioita paikoilleen. Mutta se mikä mua ärsyttää on lika! Epäjärjestys saa olla, mutta vessa ja keittiön tasot pidetään siistinä – ja sitä taas mies ei osaa. Yksi iiiiiiiso ärsytyksen aihe on pienet partahaivenet jotka sillä partaa leikatessa saattaa jäädä lavuaarin ja seinän väliseen kulmaan tai vessan lattialle (eli huuhtelee lavuaarin huonosti eikä putsaa lattiaa). Toisaalta tuntuu tyhmältä nalkuttaa siitä, koska mulla saattaa jäädä käytetty teepussi olkkariin lautasen päälle viikoksi… Kumpikaan ei tietenkään piruuttaankaan siivoa näitä toistensa pikkusotkuja :D

  • krista
   14.9.2022 at 10:54

   Sama täällä, sotku ei ärsytä mutta lika ärsyttää! Mutta hihi näköjään sitten senkin sisällä voi olla eri käsitykset liasta: mulle esimerkiksi partakarvat ei ole likaa. Joelilla niitä jää lavuaariin paljonkin, mutta mä en ole koskaan edes hoksannut ajatella niitä likana tai ärsyttävänä juttuna :D Enkä lattialle tippunutta ruokaa :D Ne on sellaista ”puhdasta likaa” oman perheen sisältä, mutta sitten taas ulkolika mulle sitä ”likaista likaa”, kenkien mukana tuleva jne. Joo siis niin outoa, kun näitä omia ajatusmallejaan tarkemmin ajattelee :D

   • Karina
    14.9.2022 at 11:33

    :D :D
    Ihan mihinkään erityisesti liittymättä tuli tuosta liasta mieleen – etipä Youtubesta Kalevauvan biisi ”sohva haisee perseeltä” :D :D Siinä on oman perheen sisäistä ”likaa” jota mä en kyllä sietäisi :D (jos joku ei tiedä, niin Kalevauva ottaa sanoitukset vauva.fi keskusteluista)
    Ehkä noi partahaivenet liittyy mun toiseen lempilapseen, eli mä tykkään imuroimisesta, koska en yhtään siedä nurkissa olevaa pölyä ja muruja. Mä vedän aina imurista normi-imuroinnin jälkeen pois suuttimen ja vedän pelkällä sillä putkella, tai pikkusuuuttimella kaikki nurkat ja portaat ja ahhhhh niiiiiiin ihanaa kun muruset ja hiukset hävii sinne putkeen <3

 • Kuunari
  14.9.2022 at 22:02

  Vessan kaapin ovet oli asennettu liian ylös niin että alareuna näkyi. Ärsytti aivan hirveästi. Tarmonpuuskassa irrotin toisen oven, koversin saranoille paikan alemmas ja ruuvasin paikoilleen oikealle korkeudelle. Lakkasi heti ärsyttämästä, niin että TOISTA ovea ei vielä nyt 2 vuoden kuluttua ole edelleenkään asennettu samalle korkeudelle, vaan ovat nyt tyynesti eri tasossa. Mut siis ei ärsytä enää! Aivot sai riittävästi tyydytystä siitä, että asia oli huomioitu jollain lailla. :D