Meidän perhe Iltalehdessä

No nyt on kuulkaas lööppikamaa!

…eli lue: ei ole :)

Vaan on tosi kivasti kirjoitettu juttu meistä, Iltalehden asumisen sivuilla tänään – juttu löytyy täältä.

Tietysti sitä voisi ihan kamalasti pelätä, että minkälaiseen riepotukseen sitä saattaa joutua, kun antaa iltapäivälehdelle (kääk) haastattelun. Mutta minulta haastattelua pyytänyt toimittaja oli tosi mukava ja mun mielestä kirjoitti tosi taitavasti tuon jutun: pystyn selvästi ”tunnistamaan itseni” tekstistä.

Kommenttiboksi sen sijaan elää tietysti omaa elämäänsä, haha.

Toisaalta aamulla sain ihan huvittua siitä, miten kivastakin tekstistä joku on joutunut ihan mielikuvitusta käyttämään, että keksii jotain negatiivista :D Voi me ihmiskunta! Mutta kun kommentteja katsoo, niin yllättävän moni siellä itse asiassa tulee ns. puolustamaan.

Eli että:

Ei lorvehdita vaan tehdään töitä Suomeen ja maksetaan veromme Suomeen.

Ei eletä kenenkään verorahoilla, vaan tehdään töitä. Ja edelleen: maksetaan veromme Suomeen.

”Helsingin marraskuu ei ole ihmiselle tarkoitettu” ei tarkoita olla rasistinen ( :D :D :D :D) vaan kyse on sanonnasta, joka nostettiin otsikkoon.

Freelancer ei ole sama kuin työtön vaan olen yrittäjä.

”Turhat pyrkyrit pärjää elämässä tekemättä mitään” – öööh?

Ja niin edelleen, haha!

No, 15 minuuttia Iltalehden etusivulla, kohta on toiset aiheet ja hyvä niin.

Ai joo: Kelaankin joku yritti jo ”käräyttää”, mutta asia selvisi yhdellä puhelulla. Kaikki on kunnossa. Ihan kaikkien pykälien mukaan me elellään, kiitos kysymästä :) Ja ennen kuin joku kysyy: verot maksetaan myös Suomen-kodin vuokratuloista. Varmaan tulee sieltäkin yhteydenotto lähiaikoina – tai sitten ei edes tule, kun kyllähän ne niiden tiedoista kaiken näkevät.

Voi ihmiset <3 <3 <3

44

You Might Also Like

 • laurasss
  23.11.2018 at 14:43

  No kyllon katheellista sakkia! Ei sunkhan siinä muuta ko nauttikaatten Espanjasta ja kohta on uuet otsikot. Karavaani kulkee, kakka haisee ja koirat räksyttää :—D
  Hyyää viikonloppua!

  • krista
   23.11.2018 at 15:14

   Hyvää viikonloppua sinnekin <3
   -
   Ja kyllä, nautitaan <3 ...vaikka arkea se on täälläkin, töitä: toinen lapsi flunssassa, mulla silmätulehdus (onneksi ollaan just paranemassa) ja peruttiin leikkitreffit tältä illalta. Ja suunnitellaan pikkujouluja, käydään ruokakaupassa, pestään pyykkiä. Varmaan se kateus syntyy osittain sellaisesta mielikuvasta, että jos on Espanjassa, niin sehän on silloin jotain YYYYBERLUKSUSELÄMÄÄ eikä ehkä hoksata, että ihan tavallista elämää tämä kuitenkin on, vaikka eri leveysasteella. Eikä täälläkään aina aurinko paista; alkuviikon on sadellut, onneksi nyt luvataan aurinkoista viikonlopulle ja ensi viikolle. Ihan tällaista... ...elämää <3

 • Torey
  23.11.2018 at 14:50

  En kestä ihmisiä!!! :’D

  Ja just tota, että ”työttömät paskat elää siellä toisten rahoilla”… Hohhoijaa. Ensinnäkään ei Suomessa työttömillä ole mahdollisuuksia elää ulkomailla. Et saa poistua maasta ensinkään. Et ainakaan ilmoittamatta. Etkä todellakaan Kelan rahoilla ainakaan saa edes lentolippua hankittua, saatikka asuntoa. Ja tuskin Kela maksaa asuntotukea Espanjan asunnosta. :D

  • krista
   23.11.2018 at 15:19

   Joo, se on jännä miten helposti toisten ratkaisut tulkitaan niin, että se olisi jotenkin ”itseltä pois”. MUN RAHOILLA NAUTTIVAT :D Mutta kyllähän sen voi aika helposti päätellä, että tuollaisissa ajatusmalleissa on jotain pahoinvointia taustalla, eli siinä mielessä se on vähän surullistakin. Vaikka jutussa tosiaan erittäin selvästi nämä jutut kerrotaan; mutta ehkä nämä ihmiset hyppivät niiden yli ja keksivät itse, että mitä haluavat aiheesta ajatella :)

 • äölkjhgfdsa
  23.11.2018 at 16:37

  Pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, en enää tiedä kumpaa! Kylläpä ihmisiä kovin harmittaa, jos joku muu tekee erilaisia valintoja elämässään kuin he itse. Tartuttaisiinpa esimerkiksi yhteiskunnallisiin ongelmiin samalla tarmolla mitä yksityisihmisten asioihin.

  • krista
   23.11.2018 at 16:44

   Joo mua kans aamulla ensin huvitti (kun ihan hassulta tuntui, että miten noin positiivisesta jutusta saa jotain negatiivista sanottavaa), mutta sitten alkoi tuntua surulliseltakin, kun ajattelee, että mikä saa tuollaiset ajatusmallit (aina jostain negatiivista) jollekin syntymään. Mutta tosiaan saman tarmokkuuden kun voisi kanavoida hyviin juttuihin, niin nämähän kommentoijat voisivat saada paljon asioita aikaan :)

 • H-M
  23.11.2018 at 16:59

  Siis Kelaan käräyttää mistä? What?

  Sanotaan ettei kaikilla ole samoja mahdollisuuksia,
  mutta se joka tahtoo ja haluaa, keksii kyllä keinot, ja se joka ei halua keksii selitykset.

  • krista
   23.11.2018 at 17:14

   Ehkä joku luuli, että me saadaan työttömyyskorvauksia tai jotain…? Vaikka jutussa selkeästi sanottiin, että töitä tehdään Suomeen. En todella tiedä :D No, onneksi ei ole mitään salattavaa :)

   Ja ihan samaa mieltä <3

 • Miitu
  23.11.2018 at 18:32

  Täysin irrelevantti huomio, mutta olipa hassu lukea ”Aholasta” 😅 Mutta mukava juttu. Keskusteluja lukiessa sitä taas palautuu aina tästä kuplasta, että asioita voitaisiin käsitellä muustakin kuin omasta näkökulmasta.

  • krista
   23.11.2018 at 19:44

   Munkin mielestä oli hassua :D ”Ahola kertoo”, hih. Ja samaa mieltä myös siitä, että tosi kiva juttu!

 • Laura/ iloa, eloa!
  23.11.2018 at 19:16

  Sehän oli yllättävän hyvänmielen juttu, vau! Paitsi joo nuo kommentit, pakko oli kurkata :’D

  • krista
   23.11.2018 at 19:49

   Joo juttu oli munkin mielestä tosi kiva! On täytynyt ihan mielikuvitusta käyttää, että noihin kommentteihin on keksitty kritisoitavaa :D

 • Nro 26
  23.11.2018 at 20:03

  Joo, aika ankeeta kommentointia oli, mut repesin tälle (joka siis oli varmasti vitsiksi tarkoitettukin): ”Mitähän on oikein tapahtumassa, kun jatkuvasti suomalaisia kehotetaan lähtemään muualle ja samaan aikaan hoetaan kuinka suomeen on saatava maahanmuuttajia.. Olemmeko vaihtamassa maita?” Vaihdetaan maat, hyvä idea :D :D

  • krista
   23.11.2018 at 20:09

   Haha! Mutta en mä oikeasti haluaisi vaihtaa Suomea yhtään mihinkään – hassua kyllä, nämä talvet ovat tehneet Suomi-rakkaudelle enemmän kuin mikään muu koskaan ennen! Vielä vahvemmin tuntee, että Suomi on se OMA kotimaa, oppii arvostamaan sitä. Mutta erityisesti marras- ja tammikuut voisin vaihtaa :D

 • Anna
  23.11.2018 at 20:21

  Hyvin on kirjoittanut ja tunnistin kyllä haastatellun samaksi tyypiksi joka tätä blogia kirjoittaa :)
  Minä olen tulkinnut omien tunnekokemusteni pohjalta tuota tarvetta puuttua toisten onnistumisiin ja iloisiin uutisiin ja tullut siihen tulokseen että pohjalla on tosiaan kateutta. Kun ei itse pysty niin sitä sulkee sen koko mahdollisuuden jonnekin mielensä lukittavaan lokeroon ja päättää että ei halua, mutta koska tulee paha mieli kun ei pääse niin pitää pönkittää sitä omaa en halua-asennetta sillä että keksii syitä miksi toinen tekee väärin. Eikä tätä auta yhtään se että kateus on tuomittava tunne joka pitäisi piilottaa. Olen opetellut ihan reilusti sanomaan että olen kateellinen ja niin pirun kateellinen olenkin ja kun sen saa ääneen sanottua niin heti on helpompi olla :)

  • krista
   23.11.2018 at 20:29

   Mäkin tunnistin itseni! :) Se on mun mielestä aina hyvä ominaisuus jutussa – että toimittaja osaa jotenkin säilyttää sen ”haasteltavan äänen”.

   Oon ihan samaa mieltä! Ja positiivistakin kateutta on olemassa – ja ehkä omaa kateutta voi tarkastella siltä kannalta ja miettiä, että miten sen voi kanavoida positiiviseksi. Olen kateellinen tuolle > mitä mä itse voisin tehdä, että mä saavuttaisin unelmani (joka voi olla sama tai joku ihan muu). Tai jostain toisen eksoottisesta unelmalomasta (en siis puhu meidän Fugesta, haha) voi ajatella, että ”oi miten ihanaa sillä on, hitsi että oon kade, sillä on varmaan ihana olla” > eli just tiedostaa oman kateuden mutta löytää siihen päälle sen puolen, että on iloinen toisen puolesta. Mutta tätä varmaan vaikeuttaa just se, että kateuden tunteminen on jotenkin tabu. Ja useinhan ärinäkommentteihin lisätään se ”EN OLE KATEELLINEN, EN KYLLÄ ITSE HALUAISI TUOLLAISTA” :) (kunhan vain muuten paheksun, haha)

   • Anna
    23.11.2018 at 20:48

    Minun tulkintani mukaan juuri nuo ovat niitä jotka eivät uskalla edes itselleen myöntää olevansa kateellisia. Tarve murista on yleensä hyvä merkki siitä että pohjalla on kateutta tms. Joskushan joku voi myös kritisoida ihan asiallisesti ja asioita pohdiskellen., mutta silloin ei murista :D
    Tuossa toisen puolesta iloitsemisessa minulla on vielä töitä, mutta osaan jo yleensä huomata nuo kateuden murinat itselläni ennen kuin ne pääsevät ulos suusta (tai näppiksestä) onnistun sanoittamaan ne itselleni. Kyllä tämä siis tästä :)

 • PikkuMyy
  23.11.2018 at 23:33

  Siis voi jesus miten joitakuita voi kiinnostaa NOIN syvästi toisten ihmisten asiat että rupee soittelee johki kelalle yms!!!?!? Pitäisköhän kyseisten tapausten huolehtia ihan vaan omista asioistaan.
  Mutta nauttikaa te siellä täysillä talven vietosta, ja antaa niiden puhua mitä puhuvat jotka luulevat tietävänsä toisten asiat paremmin kuin omansa!
  Vitsit tommonen saa aina mun niskavillat nousemaan pystyyn!!
  Mutta joka tapauksessa ihanaa että pääsette toteuttamaan tuon Suomi-Espanja yhdistelmän!! :) :)

  • krista
   24.11.2018 at 11:36

   Joo toi oli vähän yllättävää – mutta kun tarkemmin ajattelee tuota iltapäivälehtien kommentointimeininkiä, niin ei sitten yhtään yllättävää kuitenkaan :D Mutta… …aikamoista. Kävin nyt uudestaan kurkistamassa ja nyt siellä joku spekuloi, että NO verojahan siellä vältellään eli ei maksettais kunnon veroja Suomeen – kun yrittäjä ja yli puoli vuotta ulkomailla ja… TÄH? :D En ole edes tiennyt tuollaisesta :D No, joka tapauksessa ollaan ALLE puoli vuotta Espanjassa (5kk) ja mun yritys on Suomessa ja sinne maksan ihan normaalit kaikki verot. OMG, mikä on se ajatusmaailma, että aina ajattelee, että ”nyt joku kiertää jotain tai huijaa jollain tavalla” jne. Tuo on jo aika… …no: sairasta. Miten jonkun ihmisen ajatukset kulkee noin? Uhhuh.

   Ja kiitos! Ihanaa se on <3 Aika arkista just nyt tällä hetkellä (ollut flunssaista ja sateista), mutta silti me ollaan onnekkaita ja onnellisia tästä :)

   • PikkuMyy
    24.11.2018 at 22:36

    No onnex kohta tammikuussa alkaa alennus myynnit niin tuommoset toisten elämästä huolehtivat tapaukset voi ostaa IHAN OMAN ELÄMÄN! =) =)

    Pikaista paranemista flunssaan!

 • Anna
  24.11.2018 at 11:18

  Oli tietenkin pakko käydä kurkkaamassa noita kommentteja, ei olis kannattanut… Nyt ei tee mieli lähteä kauppaan eika jumppaan eikä someen eikä mihinkään missä saattaa altistua ihmisille. Mua noi masensi ihan oikeasti, tuli jotenkin toivoton olo. Mutta hatunnosto sulle että uskallat ja jaksat antaa itsestäsi ja pysyt noin hyväntuulisena ja järkevänä! Ja kiva ajatella että siellä teidän luona kasvaa kaksi tollaista pikku söpöliiniä jotka ainakin näiden sun tekstien perusteella saa kotoaan terveemmän arvomaailman, vähän toivoa tulevaisuuteen. Että ei mitään paineita teidän tyttöjen hartioille…:)

  • krista
   24.11.2018 at 11:43

   Joo muakin alussa huvitti, mutta sit ehti kyllä jo iskeä sellainen ihmiskuntaepätoivokin :) Mutta sitten toisaalta ajattelee, että nämä on sellaisia yksittäisiä ihmisiä, joiden ”harrastus” on ehkä iltapäivälehtikommentointi – ja sehän on tosi erilaista hengeltään kuin vaikka täällä blogikuplassa kommentointi, jossa sitä tottuu juttelemaan järkevästi, järkevien ihmisten kanssa. Varmaan jotain tarvetta/tyhjiötä tuollaisella heittikomenntoinnillakin täytetään, ja se on surullista, ja joku saattaa tietysti ihan ”tieten tahtoen harrastaa” nettiheittaamista. Mutta ajatella, miten myrkyllistä ajatusmaailmaa siinä samalla itselleen luo! Se on jotenkin aika hälyttävää.

   Ja kiitos <3 Ja oot ihan oikeassa <3 Mun mielestä tervearvoisen ja tasapainoisen tulevan sukupolven kasvattaminen on meidän sukupolven tärkeä tehtävä, niin omien vanhempien kuin lähiympäristönkin. Moni elämänarvoista kuitenkin rakentuu jo tässä aika varhaisella iällä - toki niitä voi muuttaakin aikuisempana, mutta nyt rakentuu se pohja. Että joo, ei mitään paineita tässä :D :D :D

 • Anna/Anna2
  24.11.2018 at 11:20

  Oho, huomasin just että täällä nyt kaksi Annaa kommentoi. Anteeksi aikaisempi Anna, olisi pitänyt keksiä joku alias. Yritän muistaa tästedes olla vaikka Anna2.

  • krista
   24.11.2018 at 11:45

   Tuosta palleroisesta kans aina näkee, että onko eri ihminen! Mutta joo ole vaikka Anna2 jatkossa :) Täällähän on muuten myös esimerkiksi nimimerkit anomuumi ja anomuumioriginal :)