Marraskuu just muuttui!

Ei haittaa:

bussi sateessa

Ei haittaa:

vesisateessa

Ei haittaa:

sotku

…koska tasan kahden viikon päästä:

koh lanta

Jea! Me tehtiin se! Lennot just äsken varattu! Kyllä, oi kyllä! Rinkat selkään ja Thaimaahan!

Huomenna lisää – mutta nyt: jeeeeee-eeeee-eeeee!

66

You Might Also Like

 • ElinaBee
  18.11.2015 at 17:10

  Jeeeeeee!!!! Ens vuonna mekin taas päästään – alle 6kk-vauvan kanssa ei uskalla, mutta 1-vuotiaan kanssa voi jo tehdä kaikkea ja nauttia matkustelusta. Ihanaa, ihanaa reissua koko perheelle <3 :)

  • krista
   18.11.2015 at 17:20

   Jeeeee! Me (mä) pähkäiltiin kyllä tätä vuottakin paljon pidempään kuin keskimäärin. Eikä se pähkäily sit kuitenkaan auttanut, sit tuli vaan sykäys, että MENNÄÄN! Vähän helpommat ratkaisut tehdään varmaan tällä kertaa kuin aiemmin; ei varmaan esim. niin monessa paikassa käydä. Mutta jeeeee-eeee, Koh Lanta täältä tullaan!

 • Devika Rani
  18.11.2015 at 17:14

  Oi ihanaa!!! <3 <3 <3

  • krista
   18.11.2015 at 17:20

   Sanos muuta – iiiiiihaaaaaaanaaaaaa! <3 <3 <3

 • SH
  18.11.2015 at 17:24

  Hei mun on nyt ihan pakko kysyä, että missäpäin Thaimaata ne parhaat, rauhallisimmat ja vierailunarvoisimmat (onko tuo oikea sana :D) paikat ovat? Palasimme sunnuntaina Thaimaasta ja olin itse suoraan sanoen pettynyt matkan antiin. Mietin tässä, että onnistuimmeko kiertämään ne paratiisi-paikat vai olivatko omat odotukseni liian korkealla. Itselleni jäi mieleen melu, likaisuus ja epäluotettavat paikalliset. Toki muutama paikka jäi positiivisena mieleen Krabin lähistöltä sekä Chiang Mai. Olisikin kiva kuulla kokeneelta Thaimaan reissaajalta, että missä olisi pitänyt käydä :D.

  • krista
   18.11.2015 at 17:41

   Oi-eiiii, oisit kysynyt ENNEN lomaanne! :) Toivottavasti kuitenkin jotain helmiä oli matkalla!

   Thaimaassa tosiaan on sekä turistirysiä (aika kaameitakin) että paratiisirantoja. Ja ehdottomasti kannattaa kartoittaa paikkoja (esim. netin tai Lonely Planetin kanssa), että päätyy itselleen just sopivaan. Eli kun jotkut haluavat bilettää, jotkut haluavat sähköttömän autiosaaren jne. Meillä ennen lapsia oli just sähkötön autioranta -unelma – ja on vieläkin. Mutta nyt lasten kanssa (etenkin nyt kahden) kivoimmalta tuntuu sellainen vaihtoehto, jossa joitain palveluita on (esim. voi ostaa vaippoja, on ravintoloita tms.), mutta ”turstimeininki” ei lyö liikaa läpi.

   Nyt tällä hetkellä meidän ykkösvaihtoehto on Koh Lanta, jossa tosiaan on turismia, mutta ei liikaa. Sielläkin on useita rantoja: jossain on hotellimeinikiä, jossain bambuhuttia. Ihan ensin me ajateltiin mennä samaan paikkaa kuin kaksi vuotta sitten: http://www.puutalobaby.fi/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-1-koh-lanta/

   Viime reissulla käytiin myös Koh Bulon Leh:llä: http://www.puutalobaby.fi/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-2-koh-bulon-leh/ ja Koh Kradanilla: http://www.puutalobaby.fi/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-3-koh-kradan/ Nämä kaikki Phuketista/Krabista kohti etelää, saaristoa. Oma ylivoimainen suosikkimme kuitenkin on pienenpieni saari ihan Burman rajalla. Siitä en koskaan tullut kirjoittaneeksi ”matkajuttua”, mutta vähän täällä: http://www.puutalobaby.fi/perilla/

   Melu, likaisuus ja epäluotettavat paikalliset kuulostavat mun korvaan enemmän Intialta :D Siinäkin on tietty lumonsa, mutta vähän eri tavalla :D Mulla on Thaimaassa sellainen ”sielu lepää” -olo, kun tuntuu, että kaikki toimii ja on ihanaa <3 <3 <3

  • Surku
   18.11.2015 at 18:01

   Saako SH sulta kysyä, että mitä kohteita teidän matkaanne sisältyi? :)

   Multa menee oikeastaan vähän pasmat sekaisin, kun joku kysyy parhaita kohteita Thaimaassa, koska niitä on NIIN paljon. Yllättävän monilla turistirikkaimmilla paikkakunnillakin löytää mukavia ja rauhallisia majapaikkoja, jos on valmis hakemaan niitä hieman kauempaa. Ja jos on valmis lähtemään yhtään kauemmas, niin Phuketin alueeltakin löytyy miellyttävämpiä ja siistimpiä paikkoja kuin vaikkapa Patong Beach, joka mun Thaimaa-asteikollani asettuu kategoriaan ”helvetti maan päällä”. Monet perheet ovat tykänneet Khao Lakista, joka sijaitsee Phuketista hieman pohjoiseen. Koh Lanta ja Koh Tao kuuluvat myös näihin ns. helppoihin kohteisiin, joissa saa omaakin rauhaa, mutta joissa on myös kaikki turistin tarvitsemat asiat sähköstä ja netistä ravintolatarjontaan.

   Tuo Burman rajan tienoilla sijaitseva pieni saari, mistä Krista puhui, löytyy googlaamalla ”Koh Chang Noi”. En ole itse käynyt siellä, mutta kihlattuni on. Hän rakastui paikkaan täysin ja se todellakin kuulosti upealta paratiisisaarelta sekä hänen että Kristan juttujen perusteella. Isompi Koh Chang sijaitsee täysin toisella puolen Thaimaata Kambodzan rajan lähellä. Se on sellainen helpompi turistisaari, jossa kuitenkin on vaihtelua _paljon_ riippuen siitä, mihin osaan saarta päättää asettua. Osaltaan siis ei-niin-viehättävä, mutta kuitenkin paljon Thaimaan pahimpia paikkoja parempi ja itse viihdyin siellä loistavasti. Koh Changilta on myös helppo matkustaa pienemmille ja rauhallisemmille saarille kuten Koh Makille. Saariahan Thaimaan rannikolla riittää muutenkin loputtomasti, joten vaihtoehtoja piisaa. :)

   Helpompi oikeastaan suositella paikkoja, jos tietää, mitä vastapuoli reissulta hakee. :) Että halutaanko rento rantaloma, kuinka ”helppo” sellainen, vai ovatko kaupunkikohteetkin vaihtoehto. Itsehän olen totaalisesti menettänyt sydämeni Bangkokille, mutta sielläkin on toki alueita, joilla en viihdy. Pohjoisempana suosittelen Chiang Maita ja Chiang Raita sekä villinä korttina Sappraiwania, jolta löytyy esimerkiksi työttömien norsujen suojelualue, jonka yhteydessä ihanasti keskellä ei-mitään on hotelli. Mutta itse matkustaminenkin paikasta toiseen on jo elämys itsessään, jos reitit kulkevat muitakin kuin pääteitä. Lisäksi Thaimaassa on lukuisia kansallispuistoja, joista löytyy vaatimattomia majoitusvaihtoehtoja.

   Tosi ikävää, että sulle sattui eteen niin ikäviä kokemuksia paikallisista. :< Mun omat kokemukseni ovat jotenkin niin päinvastaiset, kun useaan kertaan tuli miettineeksi, että miten näin avuliaita, ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä voi ollakaan. En siis missään nimessä väitä, että olisit väärässä, varmasti olet törmännyt just niihin epäluotettaviin tapauksiin, joita etenkin ns. bilekohteissa on riesaksi asti. Toivottavasti seuraavalla kerralla on parempi tuuri! :)

   • krista
    18.11.2015 at 19:17

    Mulla ihan samantyyliset kokemukset kuin Surku sulla! MUTTA tosiaan jos päätyy turistirysään, niin vaikutelma voi olla tosi erilainen. Mulle esim. Hua Hin tai Phuket on AIVAN liikaa. Mulle jopa Khao Lak liikaa – toisaalta viimeksi oltiin siellä reissun päätteeksi vuorokausi, ja siihen tarpeeseen se oli ihan parasta. Reissun päätteeksi sai tehdä ostoksia ja olla vähän enemmän turistimeiningeissä. Mäkkärissäkin käytiin :D

    Thaimaan kansallispuistot <3 <3 <3 Me telttailtiin (ennen lapsia) Joelin kanssa Surinilla, ja se on ehkä ollut ihanin matkakokemus ikinä <3 Suoraan teltalta laguunin ääreltä turkoosiin veteen snorklaamaan, oh! <3

   • SH
    23.11.2015 at 18:55

    Kiitoksia vinkeistä, vaikka tosiaan tätähän olisi voinut kysyä etukäteen :D. Täytyy harkita noita paikkoja, jos joskus vielä Thaimaaseen päin lähdetään. Tällä hetkellä Brasilia houkuttaa enemmän : )

    Lensimme ensin Bangkokiin, josta suoraan Siem Reapiin Kambodzaan. Bangkokissa meitä huijattiin heti alkuunsa taksissa (maksoimme siis reippaasti ylihintaa) , vaikka otimme etukäteen selvää asiasta. Väsyneitä ja reissusta sekaisin olevia turisteja on vain helppo vedättää… Kambodzassa kiersimme ”perus” turistikohteet, Angkor Watin yms. Itseasiassa Kambodzan jälkeen Thaimaa vaikutti kovastikin sivistysvaltiolta! Siem Reapista palasimme Bangkokiin, josta jatkoimme Chiang Maihin. Pohjois-Thaimaasta lensimme Krabille ja sieltä suoraan Koh Phi Phille. Viimeisenä kohteena meillä oli Raylay. Jokaisessa paikassa viivyimme 2-3 yötä. Tosiaan Chiang Mai ja Raylay jäivät positiivisena mieleen. Phi Phi – saareen olin aika pettynyt. Ilmeisesti en onnistunut etukäteen selvittämään, miten kova bilepaikka se onkaan! Chiang Maissa tapasimme mukavimmat ja aidoimmat thaimaalaiset, ne hymyilevät paikalliset, joihin Thaimaa liitetään. Siellä meillä oli myös ihana, ja hyvin englantia puhuva opas : ).

    Näin jälkikäteen ajatellen Bangkokin ihmismäärä ja Phi Phin levottomuus eivät vain sopineet siihen, mitä reissulta odotin. Ensi kerralla täytyy tosiaan suunnata tiukasti vähemmän suosituille kohteille ja etsiä sitä bungalowia meren rannalta :). Vinkkaamanne Koh Chang Noin saari näyttää lupaavalta!

    • krista
     23.11.2015 at 20:27

     Näistä mä oon käynyt vaan Siem Reapissa :)

     Phi Phi jotenkin nimeltään kuulostaa paratiisimaiselta, mutta onneksi tuli tavattua Lonely Planet sen verran tarkkaan, että siinä vaihdoimme vain lauttaa. Samoin Koh Lantan joillekin osille kuulemma kertyy roskaa Phi Philtä :( Chiang Maista oon kuullut hyvää kans, mutta en ole käynyt. Bangkokissa oon ollut tasan sen verran, että matkannut taksilla lentokentältä bussiasemalle ja äkkiä pois :D Jotkut tykkää Bangkokista, mutta mä oon saanut täysin tarpeeksi aasialaisista suurkaupungeista :)

     Mutta joo ehdottomasti Thaimaalla on tosi monet kasvot!

 • Miitu
  18.11.2015 at 17:24

  Postauksen sisältö oli suht arvattavissa 😃 Hyvää reissua jo etukäteen!

  • krista
   18.11.2015 at 17:43

   Seuraatko sä muuten mua snäpissä? Mä luulen, että siellä seuraajat on ainakin jo, että MENKÄÄ JO J*MANKAUTA:D Aikamoista pähkäilyä siellä ollut havaittavissa :D

   • Nellisi
    18.11.2015 at 17:51

    Ääääh, voitko kertoo mulle miten se snäppi toimii? Mua ihan hävettää, kun oon ladannut sovelluksen ja parikin kertaa yrittäny sitä käyttää, mutta en vaan osaa! Blaaah! :( :D

    • krista
     18.11.2015 at 19:19

     Mun täytyis varmaan tehdä siitä sellainen ”tän oon oppinut ja tätä en” -postaus :D Mäkin oon ihan aloittelija! Sieltä on vähän vaikea löytää seurattavia, mutta esim. mä oon siis @puutalobaby

     • Nellisi
      19.11.2015 at 18:10

      Mää yritin alkaa seuraan sua mut en osannu. :D Ehkä mää en sit oo vielä osannu tehdä omaa profiilia tai jotain vai pitääkö edes? Ja aina se menee vaan siihen ota kuva -hommeliin. Ääääh, joo haluan ehdottomasti sellasen postauksen ENNEN teidän reissua. :D

   • Miitu
    18.11.2015 at 21:50

    En. Hyvä, kun ehdin täällä käydä kurkkimassa – ja joskus jopa kommentoida jotain, kun keskustelu alkaa olla jo päättymässä :) Instassa saatan harvakseltaan piipahtaa. Aika rajallinen tää ”oma aika” tätä nykyä, kun työt kuitenkin vie leijonanosan päivästä, ja illalla aika menee niin täysin tyttöjen kanssa.

    • krista
     18.11.2015 at 22:01

     Aaaa mä ajattelin, että sä oot siellä seurannut mun ”juupas-eipäs” -pähkäilyä :D …mutta ehkä sä vaan jo tunnet niin hyvin, että siitä arvasit, että marraskuussa tällaista juttua on aina vireillä :D Tää on tainnut tapahtua mulle itse asiassa vauvavuosia lukuunottamatta ihan joka vuosi – että siinä mielessä ei mikään yllätys :D

 • Surku
  18.11.2015 at 17:25

  Multa pääsi spontaanisti ääneen ”fuck yeah!” heti kun olin lukenut tuon Thaimaan. :D Ihanaa! <3 On se vaan niin paras maa (tai siis yksi parhaista)!

  • krista
   18.11.2015 at 17:44

   ”Fuck yeah” on just hyvä spontaani reaktio! :D Niin mullakin! :D

   Thaimaa on kyllä <3 <3 <3 Etenkin nyt lasten kanssa tuntuu niin ihanalta vaihtoehdolta. Vaikka oli se sitä ennen lapsiakin :D

  • Miitu
   18.11.2015 at 22:55

   Njaa, sanotaanko, että tässä suhteessa oot aika ennalta-arvattava näiden kolmen vuoden nettituttavuuden perusteella :D

   Hei ihan mielenkiinnosta: miten sun ruokapuoli reissussa järjestyy tai seuraako leikkauksesta muuta lisäsäätöä reisun suhteen? Ilmeisesti joka tapauksessa vointi edenny melkoisesti, jos tuommosta reissua suunnittelette. Että siinäkin mielessä melkoinen voitto marraskuusta.

   • Miitu
    18.11.2015 at 22:56

    Ja mihinköhän vitsin kohtaan tää mun kommentin heitti… Ihan tonne pykälää ylemmäs omaan alukkeeseeni ajattelin.

 • A-M
  18.11.2015 at 17:29

  Oo, huippua!!
  Paitsi että hirveä matkakuume ja kaukokaipuu iskee, jos joutuu sun matkakertomustasi lukemaan. ;)
  Teidän edellisen reissun kirjoituksia lukien on yksi rinkkareissu lasten kanssa heitetty. :)
  Seuraavaan on ihan liian pitkä aika.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan lisäpostsuksia! :)

  • krista
   18.11.2015 at 17:47

   Hahaa, sit sen muutaman viikon ajan joutuu näkemään täällä biitsejä ja aurinkoa. Oijoijoi, mikä tragedia :D Ooooh! <3
   -
   Minkä ikäisten kansa te ootte rinkkareissailleet ja missä? Meillähän tää on ensimmäinen "kahden kanssa" -pidempi reissu - tai no Espanja oli pitkä ajallisesti, mutta sitä ei lasketa tähän, kun mehän asuttiin ihan asunnossa :) Mutta tällainen rinkkareissu siis. Vinkit useamman lapsen kanssa rinkkareissailuun tervetulleita! Vähän jännittää just siirtymiset... Luultavasti nyt kyllä ollaan vaan 2-3 paikassa eikä kymmenessä niin kuin viimeksi :D

 • MarjaH
  18.11.2015 at 17:30

  Ihan mahtavaa! Huippua!

  Pääsispä itsekin, mutta just nyt pitää säästää, kun ensi vuodelle on tiedossa tärkeitä menoja :) Ts. tänään rv 12+0, ultrassa käyty ja siellä oli joku! (Olen jotenkin odottanut sulle kertomista, vaikkei edes tunneta. Mutta kun olet kiva ja mä luen sun elämästä melkein joka päivä.)

  • krista
   18.11.2015 at 17:50

   Iiiiiih, onnea onnea onnea! Ihania uutisia! <3
   -
   ...ja säkin tunnut tutulta, joten tunne on ihan molemminpuolinen :) Ihanaa, kevätvauva sielläkin; samoille ajoille taitaa lasketusti mennä kuin meidän Silva ja Seela on syntyneet! Iiiih!

   • MarjaH
    18.11.2015 at 17:52

    Kesävauva <3 LA kesän ensimmäisenä päivänä. Alkuperäinen suunnitelma oli aloittaa yrittäminen vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta sain miehelle markkinoitua, että "eikö sellainen toukovauva olisi kauheen kiva?". Siitä se ajatus sitten lähti… :D

    • krista
     18.11.2015 at 19:20

     Ihanaa! Ei toppahaalaripukemisia ja imettää voi kaikkialla!

 • ninieni / goneWIthTheFairies
  18.11.2015 at 17:54

  Jeeeeee!!!! Mulle tää syksy on ollut valtaosin ihan ok, ehkä jopa normi-syksyä helpompi, mutta viimepäivät sää on ketuttanut ihan non-stop. Onneksi sisko oli kaukaa viisas ja ehdotti heinäkuussa reissun buukkaamista marras-joulukuulle. Joten Espanja, here I come!

  Note to self: Lisää heinäkuulle 2016 kalenteriin ”Varaa lennot marraskuulle”.

  • krista
   18.11.2015 at 19:22

   Mulle kans nyt nämä pari viikkoa aiheutti tän matkakuumeen – siihen asti oli ihan ok. Mutta mä oon tällainen ilmaston mukaan eläjä :)

   Ihanaa, mihin päin Espanjaa menette? Talven ”katkaisu” kyllä niin helpottaa elämää – heti askel keveni <3

 • Rosanna - Naiseudesta
  18.11.2015 at 18:11

  Arvaas mitä, mekin lähdetään! Just ostettiin lennot Bangkokiin :D Satuttaisko samalle lennolle? Paitsi te varmaan lennätte Phuketiin? Ja pliis, voitko kirjoittaa jonkun rauhoittelu-postauksen siitä, että kahdenkin lapsen kanssa voi matkustaa? Mä oon nimittäin hitusen kauhuissani pelkästä ajatuksesta :D

  • krista
   18.11.2015 at 19:24

   Oooo ollaankohan me yhtä aikaa? Me lennetään suoraan Krabille, mutta paluu (19.12) on Bangkokin kautta. Onko teillä reittisuunnitelmia jo?

   Mä en ehkä osaa vielä rauhoitella, kun yön pimeinä tunteina mietin näitä itsekin :) Etenkin liikkumisia ja toisena nukkumisia. Yhden kanssa olin paljon varmempi kuin nyt; nyt ajattelen, että eihän me voida käydä kaaoksetta Prismassakaan, miten sitten Thaimaassa :D Mutta yritetään tässä tulevina viikkoina rauhoitella toinen toisiamme :) Ja siis TÄYTYYHÄN sen olla ihanampaa siellä kuin täällä toppapuvuissa ja räntäsateessa :)

   • Surku
    18.11.2015 at 20:40

    Just tuolla lopussa mainitsemallasi asenteella kannattaa mennä – eli se niin kutsuttu ”kivempi itkeä Jaguarissa kuin Ladassa”. :D Vaikka ois kuinka kaaosta, niin onpahan ainakin kaaosta lämmössä ja auringossa, eikä tättähääriä tarvitse pukea niin paljon.

    • krista
     18.11.2015 at 22:04

     Just näin mä tällä hetkellä ajattelen! :)

   • Rosanna - Naiseudesta
    19.11.2015 at 12:18

    Meidän paluu on 21.12. eli melkein samaan aikaan :) Alkuun mennään Cha-Amille, joka ainakin googlailujen perusteella kuulostaa sopivalta lapsiperhepaikalta. Mutta siitä eteenpäin mennäänkin vähän fiiliksen mukaan. Ja mun filosofia on tosiaan sama: lapset raivoaa täällä kotonakin, kivempaa ne on ottaa vastaan hiekkarannan lämmössä kuin kotipihan hiekkalaatikolla räntäsateessa. Ja päivittäiset pukeutumisshow’t voi unohtaa, onko mitään mahtavampaa? :D

 • Karoliinan
  18.11.2015 at 18:36

  Oooo! Tuokaa pala aurinkoa mukananne! Ihanaa reissua koko perheelle. :))

  • krista
   18.11.2015 at 19:25

   Kiitos! Blogikuvien myötä ainakin :) …ja kun tullaan takaisin, niin hups onkin jo joulu! :)

 • Annabella
  18.11.2015 at 19:08

  Heiiii me ollaan lähdössä thaikkuihin ens sunnuntaina ja ollaan kuukausi!! Näyttäis siltä et samoilla suunnilla ollaan samaan aikaan :) Meillä on 1v 3kk jäbä ja ekaa kertaa lähetään perheenä reppureissulle. (Oon kovin lukenu teidän viime Thaimaan reissun juttuja :) ) Ties vaikka törmättäis! :)

  • krista
   18.11.2015 at 19:26

   Mahtavaa! Tuuthan sit varmasti nykimään hihasta, jos näette meitä :) Ihanaa reissua teillekin! Varmasti tulee olemaan ihanaa <3

   • Annabella
    18.11.2015 at 19:47

    Joo mä tuun (älä sit säikähdä) :D Ihanaa reissua teillekin! Ja jos te lähette KAHDEN kanssa ni tän yhden kanssa matkustaminen on varmaan ihan helppo homma ;)

 • Kaktuskakru
  18.11.2015 at 19:17

  Jee, hauskaa matkaa teille!
  Me ollaan menossa joulukuun alussa Lontooseen ja kovasti mietityttää ne lennot tai siis se, että miten siellä pärjää juuri alle kaksi vuotiaa kanssa, jolla ei ole omaa paikkaa. Onko antaa mitään vinkkejä, että saisi lyhyetkin lentomatkat sujumaan smoothisti? No, parin viikon päästähän sen kyllä sitten näkee, että miten meidän villikko jaksaa istua sen 3 tuntia.

  • krista
   18.11.2015 at 19:30

   Hei huomasitko tän – tässä meidän Espanjan-lennon jälkeen: http://www.puutalobaby.fi/kahden-kanssa-lentokoneessa/ …ja sit Thaimaan pitkästä lennosta selviytymisestä silloin aikoinaan täällä: http://www.puutalobaby.fi/10-1-vinkkia-lennolle-naperon-kanssa/ Oho, suht pitkä postaus näköjään, nyt kun itsekin aloin sitä lukea :D

   Me muuten mietittiin, pitäiskö ottaa Seelalle oma paikka. Se ois niii-iiiin paljon helpompaa, jos ois enemmän tilaa. No, ei sit raaskittu kuitenkaan, koska raha. Sen sijaan otettiin lentokoneesta lisämaksusta sellaiset paikat, joissa on vähän enemmän jalkatilaa…

 • h
  18.11.2015 at 19:25

  Voi vitsit, mä oon kyllä rehellisesti sanottuna kateellinen kaikille ketkä uskaltaa. Itse olen niin pelkuri (täysin turhaan), että ei saatu nyt pienen lapsen kanssa lähdettyä, kun erehdyin lukemaan uutisia denguesta. Mutta onneks teiltä on varmasti luvassa runsaasti postauksia ja vinkkejä ja hyvää fiilistä sieltä! Mä kerään rohkeutta ensi talveksi :)

  • krista
   18.11.2015 at 19:33

   Kannattaa myös luottaa omaan tuntumaan! Jos matkallelähtö tuntuu enemmän stressaavalta kuin rentouttavalta, sit hyvinkin kannattaa odottaa seuraavaa vuotta; tai niin mä ajattelen. Meillä viime vuonna jotenkin… …ei tuntunut siltä, että lähdetään Thaimaahan. Sit mentiin sinne Espanjaan, jossa voitiin asua niin kuin kotonamme, kun se oli ihan asunto. Nyt tänä vuonnakin tätä kahden kanssa lähtemistä pähkäilin (liikaakin) ennen kuin syntyi se varmuus, että JOO.

   Mutta matkustaa ehtii tässä elämässä kyllä, vaikka jonkun talven jättäisi väliinkin. Ja sitten, kun on se hetki, että iskee sen NYT, niin sitten voi tarttua siihen ja lähteä matkaan :)

 • Mariest
  18.11.2015 at 21:35

  Ah ihanaa! Oon niin onnellinen teijän puolesta (ja ihan vähän kade hahah)! Ite asun Thaimaassa, mutta ollaan miehen kanssa nyt Suomessa vielä muutama kuukausi, että saisi tän esikoisen pullautettua (LA jo ensi maanantaina, hui!) ja sitten pääsis takasin kotiin <3 Laittakaa paljon kuvia niin me voidaan katella mielummin niitä kun ikkunasta vesisadetta :D

  ps. Ja thaikut niin tykkää lapsista, joten jos hermot meinaa mennä niin aina on joku joka niiden perään hetken jos toisenkin voi katsoa ja leikittää ;)

  • krista
   18.11.2015 at 22:04

   Oi sä oot ihan viime metreillä, tsemppejä loppu…rutistukseen – kirjaimellisesti :)

   Ja joo, laitan kuvia jos nettiyhteydet suo :) Missä päin te asutte?

   Hih joo viimeksi tosiaan kaikki meinasi kaapata Silvaa syliin, mutta Silvahan oli niin ujoliini, että ihan piti tosissaan estellä. Silva ois saanut akuutin kauhukohtauksen :) Seelakaan ei tässä iässä TODELLAKAAN mene vieraiden syliin, mutta Silva nyt 3,5-vuotiaana on varmasti oikea porukanhurmaaja :) Että ainakin jos Silvaa joku hetken viihdyttää, niin vanhemmat voivat ehkä vaikka syödä kerran VAIN yhden lapsen kanssa. Kerrallaan :)

 • vannikkila
  18.11.2015 at 22:05

  Oih. Mä arvelin jotain tämmöstä instakuvasta :)

  (Mä oon ehkä tavallaan vähän kade. En ehkä kohteesta, mut reissusta yleisesti ja rohkeudesta lähteä. ;)

 • lilah
  18.11.2015 at 22:53

  Hyvää matkaa! Meidän tän vuoden reissue oli kolmen kanssa ja neljäs mahassa ja nyt ekaa kertaa tuli sellainen olo, että ehkä pysytään ensi vuonna kotona. Lennot meni hyvin ja perillä oli mukavaa mutta mahatauti x4 raskauspahoinvoinnin päälle ja kotiin tultua oikeaan aikaan (kuopus heräsi viikkoja aamuyöstä) ja arkeen asettumisen vaikeus (koulu, päiväkoti, työt rästissä kun ei sijaisia käytetä) teki sellaisen olon, että muutaman viikon matkan jälkeen oli oikeastaan väsyneempi kuin ennen matkaa. Silti jotenkin tiedän, että ensi syksynä matkakuume tulee taas – neljänkin kanssa. Budjetin kestäminen onkin sitten toinen juttu.

 • Maria
  18.11.2015 at 23:00

  Ehtiikö sun leuka parantua ennen matkaa? Selviätkö ilman lääkkeitä jne.? Pystytkö siellä syömään normiruokaa? Ihanaa lomaa teille :) mä niin vihaan tätä vuodenaikaa :( ennen kaikkea mä vihaan pimeyttä!! Oi aurinko, tule pian takaisin pohjoiseen… <3

 • Sanna
  18.11.2015 at 23:46

  Oi ihanaa! :) Pääsette pois kuralammikoista ja sateesta! :) Täällä (rapakon toisella puolella USA:ssa) ei oo taas vähään aikaan satanut mutta huomenna pitäs sataa kaatamalla koko päivän…Odotan innolla lenkkeilyä kahden koiran kanssa.Se kuran määrä ja meillä on kokolattiamatot…Onneks ne menee ulko-ovesta suoraan keittiöön niin eivät sotke mitään mikä on vaikea siivota. Ja vaikkei Suomessa ollakaan niin pimeys ahdistaa kyllä täälläkin…huoh. Mä haaveilen josko ensi vuonna pääsisi käymään koti-Suomessa kun en oo muuton jälkeen päässyt kotiin….mmh.

  Ihanaa matkaa ja toivottavasti leuka on syömiskunnossa siihen mennessä ja kukaan ei saa flunssia tai tai tai…tai mitään negatiivista :D

 • Nanna
  19.11.2015 at 07:53

  Oi ihanaa! Reissaaminen houkuttsis täälläkin. Pitäiskin alkaa miettiä joku halpa tempaus… mutta eri asiaa. Kuvassa näkyy tuttipullo. Sano kiltti, että Seela juo vielä pullosta??? Meillä saman ikäinen tyttö ja vielä iltaisin pullo käytössä. En oo uskaltanu edes neuvolassa myöntää, kun tuntuvat olevan niin tuttipullovastaisia.

  • Laura
   19.11.2015 at 12:11

   Älä huoli, meillä oman pojan serkku joi vielä yli kaksivuotiaana maitonsa pullosta ja ihan normaali siitä on kasvanu, eikä hampaat ole vinksin vonksin. On nyt kolmevuotias ja jättäny pullon pois. Neuvolassa mennään niin kaavojen mukaan, mut eiköhän teidänkin tyttö jätä pullon kun on valmis.:)

  • krista
   19.11.2015 at 12:52

   Joo, juo se :) Juo kyllä nokkamukista tai lasistakin, vähän vaihdellen. Öisin kuitenkin ihan vielä pullosta korviketta, ja satunnaisesti päivällä myös tuosta pöydällä olevasta pullosta vettä. Vois jättää vähitellen pois, mutta… Mutta… Mutta… Se nyt vaan on jäänyt venymään niin kuin moni muukin asia tässä :)

   Hihi mä tulin just sellaisesta keskustelutilaisuudesta, missä puhuttiin vanhemmuuden paineista ja vertaistuen tärkeydestä. Ja miten sitä nykyään saa hyvin myös somesta. Mä annoin yhdessä vaiheessa esimerkin tästä – että multa just ösken kysyttiin, että ”pliis sano, että teilläkin näin”. Ja mä vastaan kyllä – meilläkin näin :)