Mä maastoudun

”No se mun vihreä samettibleiseri! Se, jossa on vähän sellainen camouflage-henkinen kuvio”, kuvailin joskus aikoinaan erästä vaatekappalettani. Itse asiassa bleiseriä, joka näkyy blogin profiilikuvassakin.

”Ai camouflage, TUO!”, ystävää huvitti.
”Mihin sä tuolla oikein maastoudut?”

”No tietysti luonnolliseen ympäristööni kukkaketoon!”

Tuo keskustelu palautui mieleeni tässä eräänä syyspäivänä, kun katselin ympärilleni ja totesin taas olevani aika hienosti camouflage. Tällä kertaa olisin voinut käydä maastosissisotaa tai metsästää sorsia – tai mitä nyt camouflagessa kuuluukaan tehdä – suht uskottavasti keskellä syysruskaa.

Kas näin!

No entäs meidän muu perhe?

Kaksi neljästä olisi tänään maastoutunut hienosti vihreään suomalaiseen metsään. Neljäs puolestaan huvipuistoon tai hattarakoneeseen.

Ja minä tietysti näihin kirsikkapuiden pudonneisiin lehtiin. Tuohon kun heittäytyisin autuaasti pitkälleni, niin ei kukaan voisi löytää ennen ensilunta!

(okei kylmä tulisi sitä ennen)

Voisikohan tästä vetää jonkun hassun aasinsillan omaan mielenmaisemaan – hmmm ehkä?

Mitä sulla oli päällä tänään, tai mitä on päällä just nyt? Mihin voisit maastoutua?

10

You Might Also Like

 • Veema
  11.10.2021 at 19:52

  Musta takki, mustat housut ja musta pyöräilykypärä 😅 voisin maastoutua mihin tahansa suomalaiseen ihmisjoukkioon 🤭 ja tuohon ihanaan mustaan asfalttiin. On mulla sentään heijastimet ja pyörässä hyvät valot edessä ja takana.. ja ostin myös oranssin pipon tuomaan vähän väriä 😄

  • krista
   12.10.2021 at 12:27

   Hihi sä maastoudut kanssaihmisiin :) Ja varo vaan porttiteoriaa, ensin se voi olla oranssi pipo – kohta huomaat näyttäväsi minulta :D

   Mun oranssi pipo on muuten alunperin valkoinen mainospipo, mutta oon vuosia-vuosia sitten värjännyt sen oranssiksi ja käyttänyt ihan VALTAVASTI. Siinä on ihan huiput tuulensuojat just korvien kohdalla, siksi aina tulee napattua just tuo pipo :)

   • Veema
    12.10.2021 at 13:46

    Aijai, noinkohan se menee. Ens vuonna sitten kaikki vaatteet eri väriä 🤭🤭

    On mulla kyllä joitain värikkäitäkin vaatteita ☺️ Esim tänään on jalassa nää uhanan housut ja kaikki kyllä just kehuu sitä, että on värikästä (https://uhanadesign.com/verkkokauppa/housut-haalarit/voyage-pants-kyoto-red/). Jotenkin sitä vaan usein tulee valittua sitä mustaa, vaikka oikeasti kyllä värit lisänä tuo paljon iloa!

 • LeenaK
  11.10.2021 at 22:51

  Hieman outoa, mutta uuden villatakkini valmistuttua otin itsestäni siinä selfietä sohvalla ja huomasin että maastoudun olkkarin verhoihin!

  Legendaarinen tarina: olin nähnyt telkkarista jonkun tosi hassun komedian missä naisella oli ihan samanlaiset vaatteet kuin kyläilypaikan sohva (joku ruutukuosi). No seuraavana päivänä sitten selitän tätä tosi hauskaa juttua anoppilassa (no se oli jo virhe, ei tuollaisia juttuja voi selittää mut hei, tästä on jo kaaaaauan). Appi katsoo hieman hitaasti minua ja heidän sohvaryhmäänsä. Kyllä! Istun vihreissä housuissa ja vihreässä paidassa anoppilan täysin samaa vihreän sävyä olevalla sohvalla! Tätä muistellaan vielä vaikka aikaa on mennyt yli 20 vuotta.

  • krista
   12.10.2021 at 12:30

   Se olikin hieno villatakki, näin Instassa!

   Ja hihitys tuolle sohvaan maastoutumiselle :)

 • Katarina
  11.10.2021 at 22:51

  Punainen lyhyt sadetakki, oranssi hame, sinapinkeltaiset sukkahousut, punaiset kumisaappaat! Rakastan värejä, punaista erityisesti, ja oranssia, ja keltaista. Ruskan keskelle maastoudun oikein sopivasti 😊

  • krista
   12.10.2021 at 12:30

   Oooo sama väripaletti kuin mulla!

 • Karina
  12.10.2021 at 10:04

  Mua nauratti kerran kun olin viemässä lapsia harrastukseen syksyllä ja kävelin sellaisena tasaisen harmaana päivänä harmaan sähkökaapin ohi ja tajusin että mulla oli harmaa takki, huivi, housut ja lenkkarit :D Oli pakko ikuistaa tämä hieno maastoutuminen ihan kuvaankin. Nykyisin mulla on pinkki huivi, joka auttaa tätä kokonaisuutta paljon ;) Märkään ja pimeään keliin mulla on myös toinen luotto camouflage-asu, eli mustat housut ja musta takki! Heijastinasiat on sentään kunnossa!

  • krista
   12.10.2021 at 12:31

   Hihihi maastoutuminen sähkökaappiin :D Ja hei ehkä pinkin huivin kanssa se voisi olla maastoutuminen sellaiseen sähkökaappiin, jossa on joku pinkki graffiti!

 • Ida
  12.10.2021 at 12:21

  Mun syksyn ulkovaatetus on sitä mustaa, mustaa ja mustaa. 😅 Tosin pipo on keltainen!

  Talvella kuljen sitten kyllä kirkkaan oranssissa takissa ja sanonkin aina, että jos joku ajaa mun yli siinä takissa, niin se ei ole vahinko. 😅

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/10/11/ehka-joskus-hajoaa-lopullisesti/

  • krista
   12.10.2021 at 12:37

   Mäkin odotan jo oranssin talvitakin kautta! Kohta sen voi varmaan jo ottaa käyttöön. Hitsi mulla on omassa oranssissa takissani vaan ihan repeytynyt vuori, pitäisi viedä ompelijalle, mutta en ole nyt onnistunut bongaamaan sopivaa ompelijaa kotikulmilta… Itse asiassa myös tämä kuvan kevyttoppis tarvitsisi ompelijaa: siinä on karvareunuksellinen huppu, ja en tykkää siitä karvasta (vaikka tekokarvaa onkin), haluaisin, että joku pro irrottaisi karvan (hyvä häntä lasten naamiaisasuihin) ja ompelisi hupun reunuksen siististi karvattomana takaisin :)