Kun pikaruoka pelastaa päivän

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Viime kesänä keksin lasten puistoruokailuihin itselleni tällaisen evään:


…ja nyt muutama kuukausi myöhemmin friikun kotilounas näyttää tältä:

Näin työpaikkaruokaloiden ulottumattomissa arkea elävälle lounas voi olla joskus yllättävän hankala juttu. Aikoinaan työpaikalla työkaverit huhuilivat mukaan syömään lähes kellontarkkuudella, mutta kotona se on oman koneeltairrottautumisen varassa – eli mun kohdalla ei kyllä kovin vahvoissa kantimissa. Työt eivät juuri tekemällä lopu, enkä olen löytänyt itsestäni vielä(kään) sellaista ”katkaisinta”.

Usein tajuan syömisen vasta siinä vaiheessa, kun minun pitäisi olla lähdössä jo lapsia hakemaan hoidosta tai kuskaamassa harrastuksiin. Ja vaikka pakkasessa onkin usein (ihania!) Joelin kokkaamia pöperöitä, niin muutamia kertoja viikossa turvaudun kyllä tällaiseen kotipikaruokaan.

Oon myös syönyt näitä falafelien kanssa, sopii tosi hyvin maultaan yhteen!

Ja tosiaan tuon kesäkuun testikerran (tuo eka kuva oli Instassa silloin) jälkeen tämä Knorrin Snack Pot (Rice Curry) on nyt jäänyt mulle ihan lempparipikaruoaksi. Se on tällaiseksi ruoaksi ihan yllättävänkin mausteinen; eli just mun makuun. Siitä tuli myös Instaan kehuja, joten halusin jatkaa tätä kaupallisena blogiyhteistyönä tänne blogiinkin asti.

Koska itse en olisi ainakaan välttämättä hoksannut tuota kaupan kuivaruokahyllyltä etsiä, jos en olisi saanut kesällä purkkia testiin. Se on siellä ehkä jotenkin piilossa; ainakin itse katson helposti pikaisia ruokia vaan niistä kylmähyllyistä. Mutta nyt meille on tullut tavaksi pitää noita aina kaapissa – yhdessä nuudelipussien kanssa – ikään kuin ”äidin hätävarana”, hehe.

Tuohon siis laitetaan vaan kuuma vesi päälle ja viiden minuutin päästä se on valmis.

Ennen lapsia en muuten ollenkaan muista itsestäni sellaisia ”nälkäisenä vihainen” -fiiliksiä. Mutta uhh, nykyisin…

Jokaisella on varmasti sellaiset omat vaikeat hetkensä päivässä; ainakin sellaisia on mun mielestä hyvä pohtia ja tiedostaa. Olen kuullut, että jollain esimerkiksi menee helposti hermo lasten nukkumaanmenoshowhun (mä oon yllättävän tyyni siinä) tai ruokapöytätemppuiluihin (ne ei tunnu mulla juuri missään). Mutta se mun ”kipupiste”, se on ihan selvä: jos mä itse en ole syönyt, ja lapset alkavat väsymistemppuilla just siinä ennen päiväunia. Se on sellainen kohta itselläni, jolloin kaikki ”viestin positiivisen kautta” ja ”en korota lapsille ääntäni” -periaatteet lentävät roskakoriin nanosekunnissa.

Mutta onneksi sen tiedostaa, ja sen jälkeen siihen voi miettiä ratkaisun.  Mulla se ratkaisu on ihan selvä. Että mä muistan syödä. Silloin iltapäiväkriisikin näyttää siltä, mitä se oikeasti on: että lapset ovat vaan väsyneitä ja ne täytyy saada nukkumaan – ei sen kummempaa.

Haha, pitäiskö tän postauksen otsikko olla ”Knorr Snack Pot – paremman vanhemmuuden puolesta”…?

Okei okei, ehkä siis ei. Musta ei ehkä tule copywriteria.

Koska mä fiksaudun helposti tiettyihin makuihin, täytyy myöntää, että oon maistellut vain tuota Rice Currya, mutta toinen kasvissyöjälle sopiva vastaava purkki on näköjään Spaghetti Napoli. Lisäksi on ”lihallisina” vaihtoehtoina Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara ja Perunamuusi pekonilla.

Näitä pääsee siis maistamaan (hehe) ihan kaupasta ostamalla – maksaa noin euron per purkki – mutta laitetaanpa myös pieneen arvontaan yksi tuollainen tuotepaketti, jossa on mukana nuo kaikki maut. Arvontaan voi osallistua ma 16.10 asti kommentoimalla tähän alle ja kertomalla, että millaisessa tilanteessa sulle olisi hyvä ratkaisu tällainen pikapikaruoka? (saa myös kertoa, jos on testannut noita – ja että tykkäsikö)

Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Yhteistyössä: Knorr

 

8
Like
2

You Might Also Like

 • Sanjana
  9.10.2017 at 16:37

  Kelpais meille kahden aikuisen kotiinkin. Nyt työttömänä monesti tulee käytyä pitkä lenkki koirien kanssa heti aamulla, jolloin sitte lounasaikaan olo on jo supernälkäinen. Pelkästään itelle ei kehtaa kahta ruokaa päivässä tehdä ja koen epämiellyttävänä syödä hillitöntä määrää leipääkään nälkään :D pitänee kokeilla joskus!

 • Riina
  9.10.2017 at 17:08

  Valmistuin keväällä ja viime viikolla loppui myös oikeus opiskelijahintaiseen lounaaseen ja tällä viikolla loppuu myös työt. 6-vuotta joku instanssi on vastannut 6-päivänä viikossa monipuolisen ravinnon saamisestani ja ny pitää sit opetella laittamaan säännöllisesti ruokaa. Tämä olisi luonnollisesti niihin tilanteisiin kun en saa itseäni kauppaan ja patojen ääreen mutta jotain ois syötävä.

 • Veera
  9.10.2017 at 17:20

  Monesti on näitä päiviä että töistä kotiin, kotona 15min aikaa ennen treeneihin lähtöä jotain pitäis syödä. Eli sillon tuo vois olla just sopiva hätävara!

 • Heini
  9.10.2017 at 17:30

  Olis varmaan retkiruokana tai just hätävarana, esim. Jos koko perheelle ei riitä edellisen päivän jämiä niin tää ois just hyvä😊 Vaikka en oo maistanu mut kuulosti siltä että vois olla maistamisen arvoinen!

 • Anna
  9.10.2017 at 18:00

  En oo testannut, mutta kuulostais erinomaisilta esim töihin sellaisille päiville kun ei vaan millään ehtis syömään!

 • Heli
  9.10.2017 at 18:14

  Mulla on aina töissä jotain pussikeittoja ja nuudeleita hätävarana. Jos ei jaksa lähteä toimistolta syömään/ liian pitkä tauko katkaisee hyvän flown niin syön jotain nopeaa. Toimia varmaan nämäkin, en ole huomannutkaan noita kaupassa.

 • Salla
  9.10.2017 at 18:35

  Testaisin työeväänä, mitään varsinaista ruokatuntia kun ei päivään kuulu niin tollanenhan voisikin olla aika näppärä! Nopsasti valmis mutta täyttävä!

 • M-M
  9.10.2017 at 19:10

  Mulla on purkki tuota napolia kaapissa, siellä nuudelien vieressä ☺ Oon tykännyt tuosta ja tosi hyvä syödä silloin, kun ei vaan jaksa itselle tehdä ruokaa, jos vaikka lapsille on ollut edellispäivän ruokaa jäljellä.

 • Anu
  9.10.2017 at 19:21

  Töissä sairaalassa 😅 tarviiko sen suurempia selittelyjä…

 • Enma
  9.10.2017 at 20:15

  Testattu on ja toimii erinomaisesti varsinkin töidenjälkeiskoomassa, jossa mitkään psykofyysissosiaaliset valmiudet eivät riitä yhtään monimutkaisempaan ruoanlaittoon.

 • Mii
  9.10.2017 at 20:27

  Tälläsiä hyviä hätävaroja tarttee just kiireiseen töistä-treeneihin tilanteisiin. Tai just siihen et meinaa nälän takia oma hermo olla niin kireellä että raivoo lapsille ja kaikelle ympärillä olevalle.

 • Riika A
  9.10.2017 at 21:01

  Toi ois hyvä esim. JUST NYT! Kamala nälkä. Kauppa vaan taitaa olla jo kiinni. :(

 • Susanna
  9.10.2017 at 21:17

  Kun pitkän päivän päätteeksi on vääntänyt muulle perheelle sekaruokaa eikä jaksaisi enää itselleen tehdä kasvisruokaa :)

 • Saana
  9.10.2017 at 21:33

  Sama kuin sulla: yksin kotona töitä tai kouluhommia tehdessä syöminen unohtuu. Ja sitten keittää pannu yli tälläkin mammalla…

 • Linda
  9.10.2017 at 22:00

  Töihin evääksi! En ikinä muista ostaa…

 • pepe
  9.10.2017 at 23:59

  Uncle Ben’s:in valmisriisit on myös ihan hyviä. Vink vink!

  • krista
   10.10.2017 at 08:48

   Niin on! Tai no kerran mä oon vaan sellaista maistanut, mutta jäi tunne, että sellaista voisi syödä kyllä toistekin :)

 • AAAINO
  10.10.2017 at 15:55

  Mulla just kans samantyyppisissä tilanteissa tällästa pikaruokaa tulee hyödynnettyä (esim. ne perus pikanuudelit). Työskentelen paljon kotona ja usein lounasaika (hirveä nälkä) yllättää ja sit pitäis saada jotain ja nopeasti. :D Jos esim. eilisen päivän ruokaa ei ole pikamikrotettavana, niin tällänen on pelastus!

 • Sumonen
  10.10.2017 at 19:23

  Töihin nuo purkit ois onnenomiaan iltapäivähetkiin, jos täytyy töiden jälkeen lähteä vielä johonkin, jäädä venyttämään päivää tai jos vaan on pitkä iltapäivä töitä tai mitä näitä nyt on, jotta ihminen tarvii tankkausta jaksaakseen vielä vähän.

 • Jenni M.
  10.10.2017 at 21:01

  Meillä oli kesällä hotellireissuilla mukana. Puoliltapäivin purkit kouraan ja masut täyteen. Sitten pikainen huoneen luovutus ja lapset autoon päiväunille. Ja nokka kohti seuraavaa kohdetta.

 • Mariakoo
  10.10.2017 at 21:12

  Kyllä, teen myös paljon töitä kotona ja työtunteja ei ehdi/halua käyttää kokkaamiseen. Mut inhoan valmisruokia! Voisko mieli muuttua? Tää vois olla myös koululaiselle helppo ruoka valmistaa itse -kun toisaalta ollaan myös välillä pitkiä iltapäiviä muualla kuin kotona töissä!

 • 1 2 3