Meidän uusi leikki(melkein)mökki

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Olemme puhuneet ainakin kolme vuotta, että leikkimökki olisi kiva laittaa tuohon pihalle. Mutta asia on jäänyt aina vain puheen ja nettiselailujen tasolle, koska mieleistä ei ole löytynyt – eikä myöskään aikaa ja energiaa itse rakentamiseen. Valmiina pitäisi saada: osat vaan niks naks kasaan eikä mitään massiivisia perustustenrakennusoperaatioita, kiitos.

Mutta sopivaa ei ole millään meinannut löytyä.

Oikeasti upeaa olisi sellainen iso ja hulppea leikkimökki, joita olen ihastellut muilla – sellainen, jossa voisi vaikka yöpyä. Vaikka parvikin siinä. Oooh! Mutta meidän pihamme on sellaiselle aivan liian pieni, ja meidän tiukasti suojellulla puualueella ”oikean” rakennuksen rakentaminen ei muutenkaan olisi luvallista – tavallisia pieniä leikkimökkejä sen sijaan pihoilla toki on. Mutta valmiista pienistä leikkimökeistä puolestaan ei millään meinannut löytyä mieleistä mallia; Joel tuomitsi kaikki ehdotelmani puuceen näköisiksi.

Ratkaisu löytyi ihan yllättäen Jollyroomin sivuilla selatessa – hei mitä jos se ei olisikaan umpinainen leikkimökki vaan avonaisempi leikkikatos! Jesh, tää on ihana!!!

Woodii avoin leikkimökki ja varusteet saatu Jollyroomista.

Mökin osat tulivat toimituksella pihaan asti (tarvikkeet lähikauppaan) ja perustuksiksi riitti pari betonilaattaa – ne samat, jotka olivat aiemmin vääränkokoisia terassikatokselle. Joel kokosi mökin muutamassa tunnissa ja ihan erikseen kiitteli, että kasaamisohjeet olivat tosi hyvät ja homma sujui ilman yhtään hermojenmenetystä.

Ah, ihana helppo ratkaisu meille – ja mökki sopii ihan nappiin meidän pihapiiriin.

Nyt akuutissa uutuudenviehätyksessä (ensimmäiset leikit leikittiin mökissä eilen ilalla) tuntuu tietysti, että lapset leikkivät tuossa koko ajan monta vuotta. Mutta JOS niin ei tapahtuisikaan, mökki on tuosta helposti poistettavissa – itse asiassa kaksi aikuista (lue: minä ja Joel) jaksaa oikein hyvin nostella sitä ja mekin mallailtiin sitä useaan eri kohtaan pihalla ennen kuin päädyttiin tähän. Tosi monesti pihoilla näkee vuosikausia tyhjillään olleita rapistuneita leikkimökkejä, kun lapset eivät olekaan enää mökki-iässä; mutta tämän tosiaan saa ihan vaan poisnostamisen vaivalla pois käytöstä siten sen ajan tullen.

Pieneen mökkiin ei kovin massiivisesti tietysti tavaraa mahdu, mutta tytöt valitsivat siihen pienen leikkikeittiön (puinen Woodii sekin), josta muodostui yhdessä mökkiin kuuluvan hyllyn kanssa automaattisesti selvä kioskileikki.

Leikkikeittiössä oli valmiina mukana puisia ruoanlaittovälineitä ja ruokia, ja lisäksi otimme Woodiin puisen kakkulautassetin leivoksineen.

Leikkimökissä puolestaan oli automaattisesti mukana tuollainen pieni penkki ja feikkilaatikko (siinä ei ole pohjaa), jotka päätyivät tyttöjen ensimmäisissä leikeissä kahvilan pöydäksi ja penkiksi.

Laatikosta tuli mieleen – tässä Suomen sateisessa kesässä olemme tietysti myös säilytyshaasteiden edessä. Noita puisia leluja ja keittiötä ei tietysti ole varsinaisesti tarkoitettu ulkokäyttöön. Mitenköhän ne säilyvät…? Nyt viime yöksi (ei luvattu sadetta) laitoimme ruoanlaittovälineet keittiön kaappeihin ja tuohon feikkilaatikkoon ja keittiö jäi sellaiselleen. Mutta sadesäät tietysti vähän jännittävät. Keittiön yli voisi heittää ehkä jonkun muovin/pressun, mutta muhiikohan se siellä sitten kosteutta…?

Ruokailutarvikkeille voisi tietysti myös laittaa muovisen kannellisen laatikon tai kantaa ne ihan sisäänkin yöksi ja sateella. Mutta tuota keittiötä ei tietysti viitsi alkaa ihan jatkuvasti kantelemaan (vaikka se kevyt onkin). Yksi vaihtoehto on tuoda puukeittiö sisälle ja kantaa meidän vanha muovikeittiö ulos mökkiin, mutta… no onhan tuo puukeittiö vaan ihan poskettoman suloinen tuossa.

Hups, hylly asennettu vinoon :D

Ideat ja vinkit tervetulleita! Onko teillä ollut puuleluja ulkona, miten ovat säilyneet?

Ajattelimme myös ministi tuunata tuota mökkiä – tuossa oikealla puolella on tilaa hiekkalaatikolle, mutta meillä sellaista tarvetta ei ole (hiekkalaatikko on jo), joten Joel ajatteli nakutella siihen tilalle lisää lattiaa. Ja ehkä jotain muutakin saattaa olla tulossa; ehkäpä vois vaikka päästää tytöt itse maalaamaan jotain osaa tai rakentaa takaseiniksi jotain kivaa… :) Vaikka onhan tää superihana ihan näinkin!

Täällä siis tänä kesänä meillä varmasti leikitään paljon:

PS. Tätä tehdessä huomasin, että tuo meidän leikkikatos on muuten just nyt -60 % alennuksessa, täällä.

23

You Might Also Like

 • Mii
  21.7.2017 at 13:22

  Mun lapset tuntien mä veisin ulos muovisenkeittiön ja tarvikkeet ja sisälle tuo ihana puinen. Meillä tykätään tehdä hiekkaläärystä keittoa (myös leikkimökissä jossa se on ”kiellettyä” :D)
  Ja meillä siis päivittäin sisällä keittiöleikit myös,siksi säästelisin puisia juttuja sateelta ja kuralta.

  • krista
   21.7.2017 at 15:28

   Joo meilläkin kyllä ois myös muovisia keittiövälineitä… Mut jotenkin nuo vaan on niin ihanat tuossa :) Ois ne tietty ihanat sisäleikeissäkin :D Meillä aika hyvin hiekkaleikit pysyy hiekkiksellä ja kallioalueella, on sanottu että tuonne nurmikkoalueelle ei saa hiekkaa kantaa. Sen verran sääntöorientoituneita ovat, että tuota jopa noudattavatkin :D Tosin hiekkaleikit on jääneet aika vähäisiksi kotona nykyään; varmaan se meidän laatikko on sen verran pieni, että se ei enää kovasti inspiroi hiekkahommiin…

 • Lilah
  21.7.2017 at 22:12

  Oli pakko paristi lukaista, että onko tuo katos tosiaan puuta. Näytti jotenkin kuvissa tosi muoviselle. Kiva leikkipaikka varmasti, joskin ehkä lyhytikäinen tuollaisiin koti/kipsa/kauppaleikkeihin.

  Me myös ensin puhuttiin mökistä muutama vuosi, sitten mä sanoin, että riittävän iso käytetty mökki, jotta kouluiän kynnyksellä olevat lapset vois siellä myös nukkua. Sitten oltiin jo ostamassa kaunis isohko mökki edullisesti, mutta kas, sen siirtämiseen olisi tarvittu nosturi molemmissa päissä ja kuljettamiseenkin rekka tai vähintään traktori. Se edullisesta. Lopulta löytyi mökki joka saatiin isolle vuokrakärrylle. Vaihdettiin peltikatto huopaan, maalattiin yltä päältä, korjattiin yksi ikkuna. Ei ihan halvaksi jäänyt tämäkään. Mutta on se kiva. Nukkumaan lattialle mahtuu 3-4. Siellä on tunteja leikitty koulua ja pidetty kerhoa. Sinne voi mennä loikoilemaan kun sisarukset ja vanhemmat ärsyttää. Sinne laverille tekisi itsenikin välillä mieli livahtaa köllöttelemään.

  • krista
   22.7.2017 at 10:11

   Puuta on :)

   Tuollainen ”nukkumamökki” ois kyllä ihana, mutta meidän pihalle tosiaan sellaista ei voi laittaa. Mutta sellaiselle olisi kiva mennä vaikka itsekin joskus päiväunille – vaikka sitten jonkun luona kyläillessä, kun kotona ei sellaista mahdollisuutta ole :)

 • Liisa
  25.7.2017 at 22:02

  Minäkin vaihtaisin puisen sisälle ja muovisen ulos. Kyllä sää varmaan aika nopeasti piiskaa tuollaisen sisälle tarkoitetun puulelun, ja jos ei heti säiden viiletessä vie sisälle niin homehtuu. Voi turvotakin kosteudessa jos ei ole kokopuinen.

  Tuo mökki on kyllä kiva, meidänkin pojat keksisivät sille varmasti paljon käyttöä kioskina tai autokorjaamona tai supersankarien luolana.