Uusia lasten ensiapukursseja ympäri Suomen (ja arvonta!)

Yhteistyössä: Uskalla auttaa

Niin kuin olen kertonut, yksi meidän viime syksyn ehdottomasti vaikuttavimmista illoista oli tämä – osallistuminen lasten ensiapukurssille.

kollaasi-elvytys-vauvan-elvytys

Erityisesti tuo vauvanuken elvyttäminen kävi tunteisiin – mutta silti itselleni se kaikkein käänteentekevin ”naks aivoissa” -käänne tapahtui kuitenkin toisaalla. Se oli se, että tuo Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden nelituntinen ilta ihan oikeasti antoi sellaista varmuutta ja ”henkistä voimaa”, jotta mahdollisissa hätätilanteissa oikeasti uskaltaisi mennä auttamaan. Ei enää pelkästään soittaisi hätänumeroon ja vääntelisi käsiään paniikissa, vaan myös osaisi toimia.

Koska ne ovat tärkeät minuutit ne siinä ambulanssia odotellessa. Toimimalla voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Ja oli ihan huikea saada oppia sellaiselta ammattilaisellta, joka on 15 vuoden ajan kohdannut näitä tilanteita (ambulanssissa ja ensiavussa) työkseen. Pelastaa ihmisiä päivittäin. Huh huh ja vau.

Ja väitän, että sekä nuo elvytykset että vierasesineen poisto kurkusta (ja se vauvan Heimlich, joka on erilainen kuin aikuisten!) ovat sellaisia, että niitä ehdottomasti kannattaa opetella noilla nukeilla. Ja ihan kädestä pitäen ammattilaisen näyttäessä ja sitten katsoessa vieressä.

kollaasi-vierasesine-vauvan-heimlich

Kokemuksiamme viime syksyn kurssilta siis täällä.

Silloin syksyllä blogin kommenteissa kysyttiin, että onko näitä Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden Lasten hätätilanteet ja ensiapu -koulutuksia muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Ja silloin vastaus oli, että pian. Eli että näitä kurssituksia laajennetaan ympäri Suomen sitä mukaa, kun kysyntää on.

Ja nyt ajattelin vinkata, että no NYT kurssitarjonta on laajentunut, ja tässä kevään kuluessa laajentuu vielä lisääkin! Jos siis tuollainen Lasten ensiapukurssi kiinnostaa (todellakin suosittelen kaikille vanhemmille, isovanhemmille sekä lasten kanssa toimiville!), niin täältä aina löytyy tuorein tieto kursseista.

Paikkakuntia ovat nyt pääkaupunkiseudun lisäksi Lappeenranta, Kouvola, Jyväskylä, Riihimäki, Turku/Kaarina, Lahti, Tampere, Tuusula, Järvenpää ja Hyvinkää. Pian (vielä tälle keväälle tulossa) tuolle listalle kuulemma ilmestyy myös Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Kotka, Hamina ja Espoo.

Tämän hetken Lasten hätätilanteet ja ensiapu -kurssin paikkakunnat tässä, kopioitu täältä:

Tam­mi­kuu 2017

12.1. Tik­ku­ri­la, Van­taa
14.1. Kamp­pi, Hel­sin­ki
16.1. Mart­ti, Hyvin­kää
19.1. Loh­ja (tänne on käynnissä tarjous: kolme paikkaa kahden hinnalla eli 118e)
26.1. Tam­pe­re
30.1. Ilo­la, Van­taa
31.1. Kamp­pi, Hel­sin­ki

 Hel­mi­kuu 2017

1.2. Munk­ki­nie­mi, Hel­sin­ki
7.2. Kum­pu­la, Hel­sin­ki
8.2. Rii­hi­mä­ki
13.2. Jär­ven­pää
27.2. Hiek­ka­har­ju, Van­taa

 Maa­lis­kuu 2017

2.3. Hyry­lä, Tuusu­la
7.3. Kamp­pi, Hel­sin­ki
9.3. Tam­pe­re
9.3. Lah­ti
11.3. Kou­vo­la
15.3. Kona­la, Hel­sin­ki
20.3. Viik­ki, Hel­sin­ki
25.3. Kaa­ri­na
25.3. Jyväs­ky­lä
27.3. Ilo­la, Van­taa

Huh­ti­kuu 2017

8.4. Lap­peen­ran­ta

…ja tuoreimman kurssien tilanteen näkee siis aina Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden nettisivuilta täältä. Kurssin hinta on 59e (sis. alv, kurssimateriaali ja kahvi).

kollaasi-vierasesine-heimlich

Tässä samassa myös pyysin ja sain myös arvottavaksi kolme tällaiselle kursille osallistumista: yhden tänne blogiin, yhden Instagramiin ja yhden Facebookiin.

Vapaavalintaisen kurssipaikan arvontaan voi osallistua kommentoimalla ti 17.1. klo 16 mennessä tähän postaukseen ja/tai Instagramin tai Facebookin vastaavaan kuvaan ja kertomalla, mille paikkakunnalle/kaupunginosaan toivoisi tällaisen kurssin järjestämistä. Samalla se nimittäin menee palautteena tuonne Uskalla Auttaa Koulutuspalveluihin eli he seuraavat kysyntää ja järjestävät kursseja sen mukaan.

Ja saa myös osallistua vaikka kaikissa kolmessa kanavassa! Arvon siis yhden osallistumisen kaikkien blogikommenttien kesken, yhden osallistumisen kaikkien Instagram-kommenttien kesken sekä yhden osallistumisen kaikkien FB-kommenttien kesken.

vauvat

Ja sanonpa vielä kerran tämänkin: tällaiset kurssit pitäisi olla osana neuvolatoimintaa ja jokaisen tulevan/olevan vanhemman peruskansalaistaitoja!

Koska tämän tärkeämpiä taitoja ihmisellä tuskin voi ollakaan. Joskus siinä omissa käsissä voi olla oman (tai jonkun muun) lapsen henki – tai viimeistään sitten vanhoilla päivillä oman kumppanin elvyttäminen on todennäköisesti meistä vähän jokaisella edessä.

Osaisitko toimia oikein?

15

You Might Also Like

 • imppu
  12.1.2017 at 15:59

  Tulevana lastentarhanopena ois kyl huippu, mut toki opiskelijan elämässä iso raha tuo kuuskymppiä:/ vähän täytyy kyl pohtia, kun kerran Jyväskylässä ois, siitä peukku, pysyispä mukana! Laajennuksia en siis itse enää kaipaa.

  (Ja kyllä, myönnän, olen seuraillut perheenne touhuja jo pitkään, ootte onnistuneet koukuttamaan tämmösen 19-vuotiaan, joka uskoo että lasten parissa voi muuttaa maailmaa ja ihailee sun ja Joelin kaltaisia vanhempia suuresti <3 )

  • krista
   12.1.2017 at 16:06

   Hei kuuluko tällaiset muuten lastentarhanopettajan koulutukseen – tai onko sulla ollut tällaisia? Tuntuis kyllä tosi tärkeältä, ja kaikille päiväkodeissa työskenteleville jatkuvana ylläpidettävänä koulutuksena myös! Vaikka just tukehtumistilanteet tai kiipeilytelineistä putoamiset…

   Oi, kiitos myös ihanasta palautteesta <3

   • imppu
    12.1.2017 at 17:44

    Ei käsittääkseni suoraan kuulu, en ole ihan varma, mutta monessa terveyteen yms liittyvässä asiassa vedotaan siihen, että työtiimeissä on myös lähihoitajia, joilla nämä asiat on paremmin hallussa ja me keskitytään pedagogiikkaan. Onhan se totta, mutta se hätätilanne ei odota sitä, että ammattilaiset on paikalla:/

   • Jenisei
    25.1.2017 at 20:19

    Meillä kuului opintoihin viralliset ensiapukurssit ( EA1 ja EA2, joihin myös lasten hätäensiapu sisältyi). Opintotaustana siis Sosionomi (AMK) lastentarhanopettajan pätevyydellä ja parhaillaan samaa työtä siis teen päiväkodissa. :) Lasten hätäensiapu-koulutuksen kertausta järjestetään lisäksi päiväkodin työntekijöille ajoittain (ainakin Vantaalla noin puolen vuoden välein, mutta kaikki halukkaat ei mahdu mukaan kun täyttyy nopeasti, joten siten voi kulua montakin vuotta ennen kuin itse ehtii kurssille)….

    • krista
     25.1.2017 at 20:51

     Ihan mahtavaa, huippu-huippu-huippuihana kuulla, että tää on järjestetty näin hyvin! Tärkeä juttu <3 ...ja vaikka kurssille pääsyä joutuukin odottelemaan, niin hienoa että niitä järjestetään ylipäänsä kaupungin (?) toimesta!

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:14

   Onnea arvontaan toivomme sinullekin. =) Jyväskylä varmasti tulee ohjelmaan tulevaisuudessa säännöllisesti. Tai ainakin näin toivomme.

 • Kati / Lähinnä Kauempana
  12.1.2017 at 16:20

  Olen todellakin miettinyt tällaiselle osallistumista! Saisi niin tärkeitä taitoja. Varsinkin kun reissussa voi tulla tilanteita, joissa ei edes osaa pyytää apua tarpeeksi nopeasti tai tiedä miten apua saisi. Toki ihan kotioloissa näitä taitoja tarvitsee myös (tai oikeastaan, siellä varsinkin koska eniten kuitenkin ollaan kotona => kotona sattuu ja tapahtuu).

  • Kati / Lähinnä Kauempana
   12.1.2017 at 16:21

   Ja siis Toukola-Arabianranta -alueelle toivoisin kurssia. Miten se Kamppikin muka tuntuu joskus niin kaukaiselta…

  • krista
   12.1.2017 at 16:24

   Tuo oli kyllä niin-niin-niin pysähdyttävänhyvä, että to-del-la kannattaa! Intian leikkipuistossa on muuten kurssi 7. helmikuuta klo 17-21! Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka Arabianrantaankin tulisi oma – ainakin kannattaisi, jos ei ole jo ollut – siellä on kuitenkin niin paljon lapsiperheitä, luulisi että kurssi täyttyisi minuuteissa!

   • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
    12.1.2017 at 19:17

    Katsotaan löytävätkö kaikki Arabianrannasta Kumpulaan. Jos eivät niin pakkohan se on sitten tulla lähemmäksi =)

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:16

   Näinpä, kotonahan ne suurimmat haaverit ja sairastumiset sattuvatkin. Turvallisissa (?) ympäristöissä, tutuille ihmisille. Mutta onneksi myös maalaisjärjellä pärjää pitkälle.

 • Paula
  12.1.2017 at 16:37

  Espoo/Leppävaara!

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:19

   Espoo on yksi meidänkin suosikkipaikoista, mutta jostain syystä kurssitilojen löytyminen on hankalaa/logistiikka hankalaa. Mutta toive on kuultu. =)

 • piupali
  12.1.2017 at 16:39

  Näyttää kalenterissa olevan naapurikaupunki joten enpä toivo sitä, vaan Oulua tai Rovaniemeä. :)

 • Torey
  12.1.2017 at 17:01

  Naantali! Paljon lapsiperheitä. :) Kaarina on toki lähellä, mut Naantali, Raisio, Turku ois kätevimmät! :)

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:21

   Naantalia olemme miettineet, eikä ollenkaan poissuljettu vaikka Turkuun olemmekin avaamassa lisää kursseja. Varsinkin kun ilmat lämpeävät, Naantali on hieno kesäkaupunki =)

   • Torey
    13.1.2017 at 19:43

    Mahtavaa! Itse olen sieltä kotoisin ja nyt asun lähikunnassa. Naantali on kaunis kesäkaupunki :) Spärrän perus kursseja siellä on, mutta kahden pienen lapsen äitinä ja kurnusta näkkäriä ja leipää kaivaneena on tullut sellainen olo, että haluaisi käydä lapsiin keskittyneen kurssin. Eikä siitä ammattinikaan puolesta haittaa olisi! :)

 • Veera
  12.1.2017 at 17:49

  Tampereella toivottavasti järjestetään myös jatkossa. Itse myös työskentelen lasten parissa ja kyllä henkilökunnalle järjestää ensiapu koulutuksia. Koulutuksia on kuitenkin tosi paljon tarjolla ja kovin moneen ei voi vuodessa mennä. Liian harvoin niissä varmasti tulee kaikkien käytyä. Itse olen koulussa vuonna 2007 suorittanut EA 1. Olen kyllä ollut välissä myös 4,5 vuotta kotona lasten kanssa. Taidot kaipaisi siis päivitystä.

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:33

   Taitojen ylläpitämisen kannalta ammattilaisetkin harjoittelee. Siksihän näitä asioita olisi hyvä välillä kerrata. Toki maalaisjärjellä pääsee tosi pitkälle. Kyllä ihmiset osaa, enempi kysymys uskaltavatko vapauttaa potentiaalin tositilanteessa. =) Tampereella jatketaan kyllä, siitä olemme varmoja.

  • Veera
   12.1.2017 at 21:32

   Tädennyksenä että paljon koulutuksia muistakin tärkeistä aiheista.

 • TerhiF
  12.1.2017 at 17:57

  Mun piti miehen kanssa täällä Helsingissä kurssille osallistua jo viime vuonna…mutta se vaan jäi. Vaikka ei nyt tulis voittoa niin lupaan mennä! :)

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:21

   Tervetuloa! Ja onnea arvontaankin toki. =)

  • krista
   12.1.2017 at 22:16

   Hihii, ens kerran kun törmätään, niin mä sitten kyselen, että ootteko käyneet :) Me käytiin kans tosiaan molemmat ja se oli tosi hyvä niin – tärkeitä taitoja molemmille!

 • Essi
  12.1.2017 at 18:02

  Olis kiva päästä osallistumaan, jee että tännekin päin on saatu kurssi!

 • Taru
  12.1.2017 at 18:11

  Espoo! Pitääkin tutustua saisiko kurssia tilattua yhdistyksen nimissä pidettäväksi asuinalueella.

 • sikkuralla
  12.1.2017 at 18:20

  Jyväskylä. Olisi kyllä tarpeen niin äitinä kuin työntekijänä.

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:24

   Jyväskylään on nyt tosiaan avattu ensimmäinen kahden identtisen koulutuksen päivä lauantaille 25.3. Jos meiltä kysytään, ei jää ainoaksi.

 • heidi
  12.1.2017 at 18:53

  Tossa olikin jo mun lähialueita eli Tikkurilaa ja Hiekkaharjua..Ite oon käyny duunin puolesta ea1:sen mutta ehdottomasti 6vuotiaan pojan äitinä haluisin käydä myös ton lasten ea:n.

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:22

   Onnea arvontaan ja tervetuloa kurssille =)

  • krista
   12.1.2017 at 22:17

   Me Joelin kanssa ajateltiin kans seuraavaksi käydä se EA1, varmaan heti Suomeen palattuamme!

 • elina
  12.1.2017 at 19:02

  Hki, Herttoniemi. Näin raskaana ollessa ja ajoittain sosiaalialalla lasten parissa työskentelevänä kurssi olisi todella ajankohtainen. Pitääkin antaa tämä myös kehitysideana omalle työnantajalle, kun nuo työnantajien tarjoamat EA-kurssit painottuvat aikuisiin. Nää sun postaukset oli aiheesta kyllä kullanarvoiset, moni on heränny näiden taitojen hankkimiseen varmasti sun myötä:) Varsinainen blogiteko:)

  • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
   12.1.2017 at 19:29

   Voit Elina kertoa työnantajallesi, että laittaa sähköposti tulemaan toimisto@uskallaauttaa.fi =) Herttoniemessä olimme syksyllä ja varmasti tänä vuonna uusitaankin, ehkä jo keväällä.

  • krista
   12.1.2017 at 22:32

   Todellakin – tällainen vois olla tosi hyvä ja hyödyllinen työnantajan kustantamana!

   ….ja kiitos! Tää oli mulle itsellekin sellainen herääminen; niin hurjaa, että en ollut koskaan ennen käynyt yhtään mitään kurssia! Aina siinä oli joku sellainen ”ihan hyödyllinen, mutta ei koska mua” -ajatus tai jotain. Tai muka oli ”tärkeämpää” tekemistä. Toivon todellakin, että joku muukin herää ja menee kurssille! <3

 • MarjaKoo
  12.1.2017 at 19:03

  Jos Mikkeli tulee listoille, niin sinne!

 • Uskalla Auttaa Koulutuspalvelut
  12.1.2017 at 19:30

  Mikkeli on tulossa, huhti-/toukokuussa. Tervetuloa!

 • Anna
  12.1.2017 at 19:45

  Jyväskylä

 • tinttiti
  12.1.2017 at 19:49

  Supertärkeä asia! Turkuun lisää kursseja!

 • Maarit
  12.1.2017 at 19:56

  Loistavaa, että Tampereella nyt myös! Sinne täytyy yrittää päästä.

 • Riikkinen
  12.1.2017 at 20:08

  Pitkään ollut mietinnässä tällainen – varsinkin sen jälkeen, kun olen kerran lapselleni ambulanssin tilannut, vaikka onneksi ei kuitenkaan ihan hengenhätä ollut kyseessä. Helsingissä Pukinmäki/Malmi/Oulunkylä olisi parasta aluetta

  • krista
   12.1.2017 at 22:34

   Joo kyllä oman lapsen kohdalle sattuneet tilanteet todellakin herättää! Sama oli meillä; Seelan ”burritonriekaleet kurkussa” -tapaushan tän meidänkin kursseillemenon viimeisen sykäyksen sai aikaan. Ja onnettomuuksiakin voi tietysti lasten kanssa sattua – just viime viikolla oli, että meidän lähimäen pulkkamäestä oli lähdetty ambulanssilla sairaalaan :(

 • -paula*
  12.1.2017 at 20:38

  Tää on kyllä ollut ehdottomasti omallakin ”listalla” postauksesi jälkeen. Kun vielä keväämmälle saataisiin Hyvinkäälle kurssi, niin sinne menen!

  • krista
   13.1.2017 at 18:34

   Toivottavasti tulee! Voisin vaikka blogissakin (vaikka blogin Facebookissa) vinkkailla taas, kun uusia kursseja ilmestynyt :)

 • Marsu
  12.1.2017 at 20:59

  Järvenpää jo listalla, mahtia! Sinne menisin jos voittaisin!

 • 1 2 3 5