Uusia lasten ensiapukursseja ympäri Suomen (ja arvonta!)

Yhteistyössä: Uskalla auttaa

Niin kuin olen kertonut, yksi meidän viime syksyn ehdottomasti vaikuttavimmista illoista oli tämä – osallistuminen lasten ensiapukurssille.

kollaasi-elvytys-vauvan-elvytys

Erityisesti tuo vauvanuken elvyttäminen kävi tunteisiin – mutta silti itselleni se kaikkein käänteentekevin ”naks aivoissa” -käänne tapahtui kuitenkin toisaalla. Se oli se, että tuo Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden nelituntinen ilta ihan oikeasti antoi sellaista varmuutta ja ”henkistä voimaa”, jotta mahdollisissa hätätilanteissa oikeasti uskaltaisi mennä auttamaan. Ei enää pelkästään soittaisi hätänumeroon ja vääntelisi käsiään paniikissa, vaan myös osaisi toimia.

Koska ne ovat tärkeät minuutit ne siinä ambulanssia odotellessa. Toimimalla voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Ja oli ihan huikea saada oppia sellaiselta ammattilaisellta, joka on 15 vuoden ajan kohdannut näitä tilanteita (ambulanssissa ja ensiavussa) työkseen. Pelastaa ihmisiä päivittäin. Huh huh ja vau.

Ja väitän, että sekä nuo elvytykset että vierasesineen poisto kurkusta (ja se vauvan Heimlich, joka on erilainen kuin aikuisten!) ovat sellaisia, että niitä ehdottomasti kannattaa opetella noilla nukeilla. Ja ihan kädestä pitäen ammattilaisen näyttäessä ja sitten katsoessa vieressä.

kollaasi-vierasesine-vauvan-heimlich

Kokemuksiamme viime syksyn kurssilta siis täällä.

Silloin syksyllä blogin kommenteissa kysyttiin, että onko näitä Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden Lasten hätätilanteet ja ensiapu -koulutuksia muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Ja silloin vastaus oli, että pian. Eli että näitä kurssituksia laajennetaan ympäri Suomen sitä mukaa, kun kysyntää on.

Ja nyt ajattelin vinkata, että no NYT kurssitarjonta on laajentunut, ja tässä kevään kuluessa laajentuu vielä lisääkin! Jos siis tuollainen Lasten ensiapukurssi kiinnostaa (todellakin suosittelen kaikille vanhemmille, isovanhemmille sekä lasten kanssa toimiville!), niin täältä aina löytyy tuorein tieto kursseista.

Paikkakuntia ovat nyt pääkaupunkiseudun lisäksi Lappeenranta, Kouvola, Jyväskylä, Riihimäki, Turku/Kaarina, Lahti, Tampere, Tuusula, Järvenpää ja Hyvinkää. Pian (vielä tälle keväälle tulossa) tuolle listalle kuulemma ilmestyy myös Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Kotka, Hamina ja Espoo.

Tämän hetken Lasten hätätilanteet ja ensiapu -kurssin paikkakunnat tässä, kopioitu täältä:

Tam­mi­kuu 2017

12.1. Tik­ku­ri­la, Van­taa
14.1. Kamp­pi, Hel­sin­ki
16.1. Mart­ti, Hyvin­kää
19.1. Loh­ja (tänne on käynnissä tarjous: kolme paikkaa kahden hinnalla eli 118e)
26.1. Tam­pe­re
30.1. Ilo­la, Van­taa
31.1. Kamp­pi, Hel­sin­ki

 Hel­mi­kuu 2017

1.2. Munk­ki­nie­mi, Hel­sin­ki
7.2. Kum­pu­la, Hel­sin­ki
8.2. Rii­hi­mä­ki
13.2. Jär­ven­pää
27.2. Hiek­ka­har­ju, Van­taa

 Maa­lis­kuu 2017

2.3. Hyry­lä, Tuusu­la
7.3. Kamp­pi, Hel­sin­ki
9.3. Tam­pe­re
9.3. Lah­ti
11.3. Kou­vo­la
15.3. Kona­la, Hel­sin­ki
20.3. Viik­ki, Hel­sin­ki
25.3. Kaa­ri­na
25.3. Jyväs­ky­lä
27.3. Ilo­la, Van­taa

Huh­ti­kuu 2017

8.4. Lap­peen­ran­ta

…ja tuoreimman kurssien tilanteen näkee siis aina Uskalla Auttaa Koulutuspalveluiden nettisivuilta täältä. Kurssin hinta on 59e (sis. alv, kurssimateriaali ja kahvi).

kollaasi-vierasesine-heimlich

Tässä samassa myös pyysin ja sain myös arvottavaksi kolme tällaiselle kursille osallistumista: yhden tänne blogiin, yhden Instagramiin ja yhden Facebookiin.

Vapaavalintaisen kurssipaikan arvontaan voi osallistua kommentoimalla ti 17.1. klo 16 mennessä tähän postaukseen ja/tai Instagramin tai Facebookin vastaavaan kuvaan ja kertomalla, mille paikkakunnalle/kaupunginosaan toivoisi tällaisen kurssin järjestämistä. Samalla se nimittäin menee palautteena tuonne Uskalla Auttaa Koulutuspalveluihin eli he seuraavat kysyntää ja järjestävät kursseja sen mukaan.

Ja saa myös osallistua vaikka kaikissa kolmessa kanavassa! Arvon siis yhden osallistumisen kaikkien blogikommenttien kesken, yhden osallistumisen kaikkien Instagram-kommenttien kesken sekä yhden osallistumisen kaikkien FB-kommenttien kesken.

vauvat

Ja sanonpa vielä kerran tämänkin: tällaiset kurssit pitäisi olla osana neuvolatoimintaa ja jokaisen tulevan/olevan vanhemman peruskansalaistaitoja!

Koska tämän tärkeämpiä taitoja ihmisellä tuskin voi ollakaan. Joskus siinä omissa käsissä voi olla oman (tai jonkun muun) lapsen henki – tai viimeistään sitten vanhoilla päivillä oman kumppanin elvyttäminen on todennäköisesti meistä vähän jokaisella edessä.

Osaisitko toimia oikein?

15

You Might Also Like

 • Tiina
  17.1.2017 at 09:32

  Joensuu! :)

 • minka
  17.1.2017 at 10:21

  Espoosen! Tulisi kyllä todella tarpeesen.

 • Anna
  17.1.2017 at 14:20

  En osallistu arvontaan, kun syksyllä kurssin jo kävin (siitä täältä luettuani), mutta haluan suositella kurssia lämpimästi ihan jokaiselle!

  • krista
   17.1.2017 at 16:00

   Kiva kuulla, että myös teillä oli tällainen kokemus – samoin siis meillä! <3

 • Pea
  17.1.2017 at 15:13

  Jyväskylä!

 • Lilia
  17.1.2017 at 15:18

  Mahtavaa että myös Jyväskylässä, peukut sille!

 • Henna28
  18.1.2017 at 08:14

  Kaarina maaliskuussa- olen kahden pienen lapsen äiti.

 • 1 3 4 5