Parisuhdeviisauksia, osa 1

Minulta on pyydetty usein tekstiä parisuhteesta – tulossa on! – mutta pakko nyt jo jakaa yksi yksittäinen parisuhdeajatus.

Tulimme iltapäivällä kotiin kaupungilta, illan ohjelmahärdellissä vielä sata ja yksi hoitamatonta asiaa. Mutta uhh että vaan iski väsymys.
”Mitä jos mä vaan menisin makaamaan tuonne makuuhuoneeseen peiton alle hetkeksi”, minä huokaisin.

Mitä sanoi ja teki Joel?

No. Ensin sain ison halauksen, ja:
”Mä rakastan sua niin paljon, että haluan, että sä saat kaiken, mitä sä vaan ikinä haluat näiden vallitsevien puitteiden sisällä”, Joel sanoi.

(tässä kohdassa suukko suulle)

”…joten TOTTA KAI sä voit mennä päiväunille, kulta! Säästän sulle puolet vikasta Cokis-tölkistä.”

suukko-kukkulalla

Parisuhdeviisauksia, osa 1

Jos voit jollain tavalla vaikuttaa kumppanisi hyvinvointiin, tee se.

Eikä se ole (pelkkää) pyyteetöntä rakkaudenilmaisua, vaan väitän, että sillä saa myös erinomaisen panos – tuotos -vastineen. Kun toinen tekee toiselle hyvää, niin parhaimmillaan se poikii hyvää suoraan takaisin. Kun tuo on niin ihana mulle, miten mä voisin olla yhtä ihana sille?

Hyvä poikii hyvää parisuhteessakin. Tee palveluksia. Huomioi. Anna hyvää mieltä niillä tavoilla, mitä toinen arvostaa. Kun olet hyvä, se toinenkin haluaa olla.

Minulle tänään se oli hetken lepo ja puolikas viimeisestä Cokis-tölkistä. Menin hetkeksi makuuhuoneen pimeään rauhaan lehvähtämään sydämenkuvat silmissäni. Se on rakkautta.

106

You Might Also Like

 • Vyyhti
  11.1.2017 at 21:35

  Juuri näin!

  • krista
   14.1.2017 at 18:05

   <3

 • vannikkila
  12.1.2017 at 10:39

  Kyllä!

  Nimim. Kiitos puolison saan viikonloppuaamuisin nukkua hieman pidempään kuin talon miesväki

  • krista
   14.1.2017 at 18:05

   Pidennetyt aamu-unet <3 <3 <3 <3

 • Pire
  12.1.2017 at 15:38

  Kyllä! Itsestä tuntuu, että olen enemmän se ottava osapuoli ja mies tuntuu jääneen viime aikoina vähän varjoon. Esim. Tänä aamuna mies pyysi vielä peiton alta että ”voisitko käydä laittamassa autosta webaston päälle”,itse olin jo vaatteissa,koska herätyskello soi aiemmin. Pitäisi kävellä parkkipaikalle 100metriä kylmässä viimassa, AI KAUHEE! En mennyt,mies nousi ja kävi ite laittaan. Samassa tilanteessa tiedän, että hän olisi käynyt laittamassa mulle auton valmiiksi. Puolustukseski sanottakoon että uusi auto,enkä tiedä mistä mokoma webasto löytyy. Lisäksi olen raskaana. Ja käyn töissä päivät.. ja ja ja.. :D no joo,pointti oli se että pitää nyt ryhdistäytyä ja yrittää huomioida toista paremmin :) kyllä arjessa ratkaisee juuri ne pienet teot. Toki suuret yllätyksetkin silloin tällöin on ihania,mutta kun se arki on se pääjuttu mitä suurin osa elelee.

  Mitä mukavaa sie olet tehny Joelille viime.aikoina? :)

  • krista
   14.1.2017 at 18:05

   Joo mä oon samaa mieltä; tai siis niin kuin oon kirjoittanutkin, mulle arjen pienet jutut on tärkeämpiä kuin mitkään ”isommat megaromanttisuudet”. Koska tosiaan arkeahan se elämä suurimmaksi osaksi on. Ja lisäksi itsestäni jotenkin sellainen ”isompi romantiikka” tuntuu helposti jotenkin hassun lavastetulta. Mutta se on tietysti vaan ihan oman pään sisällä :D

   Mitäköhän ihanaa mä oon tehnyt…? Ensimmäisenä tulee mieleen, että Joel tykkää ottaa omaa aikaa/tilaa piirtämällä. Mä yritän järjestää sille mahdollisuuksia tehdä niin ja olla ihan rauhassa. Siinäkin on oma motiivi tietysti takana; mulla on paljon hyväntuulisempi puoliso, kun se on saa vaikkapa vapaapäiväänsä käyttää piirtämällä ihan rauhassa, vaikka mulla itsellä kutkuttaisikin, että ”TEHDÄÄN NYT JOTAIN” :D

 • Mintty
  13.1.2017 at 13:53

  Miä heräsin yksi aamu siihen, että mies veti villasukkia mulle jalkaan <3

  • krista
   14.1.2017 at 17:58

   Voi ihanuus! <3

 • hkk
  14.1.2017 at 16:49

  Kiitos postauksesta! Parisuhdeasioista tuli mieleen Joelin vastauksissa ollut kappale, joka alkoi näin: ”Ensinnäkin, kukaan meistä ei havaitse tai muista omia tai muiden puheita tai tekoja oikein, vaan niin aistien hetkellistä tulkintaa kuin muistoja värittää aina oma asenne.” Osaisiko Joel suositella tuohon aiheeseen suositeltavaa lukemistoa?

  • krista
   14.1.2017 at 17:25

   Varmasti! Kyselen & palaan!