Kulttuuriviikonloppu

Voi mikä (lasten)kulttuuriviikonloppu!

Huvitti ihan itseäkin. Että nyt jos joku tutustuisi meihin pelkästään tämän viikonlopun tekemistemme perusteella, hän ehkä ajattelisi, että no ovatpas nuo niin… …aikaansaavia. Jopa kulturelleja!

Vaikka heh meillä ei todellakaan aina ole tällaista, nyt vaan sattui kaksi syksyn kivaa kulttuurimenoa peräkkäisille päiville.

Koska siis mm. tältä näytti meidän viikonloppu:

Yllä siis Musiikkitalon vapaapäivää, Nalle Nappisilmän syyssoittajaisia ja päälle vielä Kutitus-festareiden meriteemainen naamiaisdisko ja paljon ohjelmaa Espoon kulttuurikeskuksessa! Vau!

On kyllä ihan huikeaa, miten paljon kulttuuritarjontaa lapsille on pääkaupunkiseudulla tarjolla – ja usein ilmaiseksi, nytkin sekä Musiikkitalon vapaapäivä että Kutitus-festari olivat ihan ilmaiset.

Ja tänä syksynä ollaan käyty jo Ti Ti Nalle -risteilyllä, Mimiä ja Kukua katsomassa ja Sirkus Tähteä ja Lasten museota tietty ja oiskos muutakin…? Ollaanpa me oltu vauhdikkaita! Arjessa kun sitä menevyyttä ei oikein huomaakaan, pikemminkin aina ajattelen meitä vähän laiskoina menoihinlähtijöinä. Ja vielä ennen Espanjaan lähtöä ainakin Sirkus Finlandia on ohjelmassa!

Kun mä olin lapsi, äiti vei minut aina kaikkiin mahdollisiin lastentapahtumiin ja -teattereihin, mitä Kuusamossa vaan oli tarjolla. Toki sitä ei välttämättä ollut kovin paljon siihen aikaan, mutta silti. Lapsen mielestä se oli suuren maailman meininkiä. Päällimmäisenä mieleeni on jäänyt Mikko Alatalo, inkojen panhuilut (ja me myös ostettiin kotiin sellainen huilu) Papageno ja Papagena. Ja kaikki ne koulun jumppasalissa järjestetyt lastenjuhlat ja -diskot tietty! Jumppapatjojen taakse oli tehty pimeä ennustajaeukon maja, ja äitini yritti vastustella mun sinne menoa. Ennustus maksoi varmaan markan tai kaksi. Mutta halusin! Ja jälkikäteen ihmettelin, että miten se tiesi musta niin paljon kaikenlaista.

Se oli varmaan tyyliin naapuri tai oma opettaja.

Tai siis taikaa se oli, tietysti.

Ihan niin kuin tämänpäiväisen diskon merenneitomerirosvokalamerhirviöprinsessat. Taikaa!

 

11

You Might Also Like

 • Puumis
  8.10.2018 at 10:28

  Mä en muista kuin Karhujuhlat :D No toki nekin oli kivat, ongintaa yms ja yleistä hulinaa :D

  • krista
   8.10.2018 at 10:36

   Joo Karhujuhlat, vuoden tapahtumakohokohta! Ja Karhutyttökilpailut oli mun lapsenmieleen se kaikkein-kaikkein-kaikkein vaikuttavin juttu: oooooooooi miten ihmeellisen kauniita naisia, ihan niin kuin missejä! :)

 • Maalainen
  8.10.2018 at 17:18

  Pääkaupungin kulttuuritarjonnasta vain vähän tietävänä (terveisiä pohjoisesta) on pakko kysyä, että missä noita dinosauruksia voi käydä Helsingissä ihastelemassa? :)

  • krista
   8.10.2018 at 17:41

   Nuo on Luonnontieteellisessä museossa – mahtava paikka! Täällä siis: https://www.luomus.fi/fi Myös tuo seuraava kuva (Seela ja krokotiili) on samasta paikasta!

   Alle 7-vuotiaat on tuonne ilmaisia, aikuiset 14 e. Mutta joka kuun eka perjantai vapaa pääsy päiväsaikaan :)

   • Maalainen
    8.10.2018 at 20:49

    Kiitos! 😊