Kerhoreppuostoksilla

Silvan metsäkerho alkaa ensi viikolla (kivaa!), ja saimme jo postissa kotiin tervetulo- ja infokirjeet poikineen (ja tyttöineen). Tarvikelistaa myös – jaiks, ehkä syksyllä tosiaan tarvitaan ensimmäistä kertaa kuriksia meilläkin.

Ensimmäisinä tarvittavina juttuina kuitenkin naperokokoinen eväsreppu, jossa vyö rinnalla/vyötäröllä. Ja ikiomat eväsrasiat myös haluttiin ostaa; samalla tirppanalle vähän niin kuin myös sellaisena henkisenä valmistautumisena. Tämähän on nyt samalla ensimmäinen kerta hoidossa kodin ulkopuolella (kaksi kertaa viikossa, a 2,5 tuntia), oih iso tyttö <3

Mutta siis. Kerhoreppuostoksille!

Luulisi, että lähi-Prismasta homma kävisi helpoimmin – juhlallisesti lähdettiin sinne koko perheen voimin.

Ja siellähän niitä oli, piiiiitkä hyllyllinen reppuja pullollaan. Kas näin:

Tuota-tuota. What´s wrong with this picture?

Ei sitten löytynyt reppua meille.

Ääk! Mistä voi ostaa kivoja sukupuolineutraaleja vyötäröremmillisiä kerhoreppuja…? Ei ainakaan täältä”, postasin ylläolevan kuvan yhteyteen Instgramiin. Ja sain ihan huipusti vinkkejä!

Tirppa pääsi valitsemaan vihreän sarvikuonorepun, oranssin linturepun, vaaleanpunaisen norsurepun, sinisen hairepun, vihreän krokotiilirepun, punaisen leppäkertturepun ja parin erivärisen (vaaleanpunainen, vaaleansininen, vihreä) urheilukaupan repun välillä.

Valinta: punainen Samsoniten leppäkerttureppu. Hyvä valinta. Se lähti tilaukseen.

Kiitos kaikille vinkeistä!

Ja terveiset Prisman suuntaan: hei kuulkaas valikoimaan VOI myös laittaa muutakin väriä kuin vaaleanpunaista ja mustaa.

*******

Eväslaatikko-ostosten kanssa kävi parempi tuuri. Tarjolla oli kivasti ”perinteistä” prinsessaa, autoa, ja lentskaria, mutta myös sirkusta ja bambia. Sekä vihreää ja lilaa kuviotonta.

Silva katseli prinsessoja pitkään, mutta valitsi sitten vihreät.

…ja äiti valitsi nuo hedelmäboksit. Ihanat.

PS. Aiheesta siis ennenkin – ja ihan varmasti jatkossakin.
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/poikien-kypara
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tuleeko-tytolle-vai-pojalle
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tytoista-ja-pojista-aina-vaan
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/sukupuolitettua-lastenvaatemuotia-osa-832

 

You Might Also Like

 • Ado (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 15:02

  Oij miten herkulliset nuo hedelmäboxit! Täytyy itsekin käydä ostamassa.
  Hyvä että mieleinen kerhoreppu lopulta löytyi, aivan järkyttäviä tosiaan nuo Prisman reput.

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 16:48

   Joo, noi oli kyllä ihania! Itse asiassa ostin yhden tuollaisen (vesimelonin) jo alkukesästä, ja nyt vielä nämä kolme :) Eivätkä olleet mitenkään hintaviakaan; en kyllä muista hintaa, mutta ihan vaan muutamia euroja.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 15:03

  Tämä nyt vähän liippaa aiheen läheltä, mutta mulla ottaa aivoon kun meillä on kaksi poikaa joilla samanikäinen serkkutyttö kuin meidän kuopus. Serkku on isovanhempien mielestä sievä ja pienikätinen ja meidän vauva (6kk) on MIES jolla on miehen koura! Ja tyttö on niin neitokainen ja meillä ollaan sitten niin pojan näköisiä. Eikä olla, vauvat on vauvan näköisiä, pieniä ja sieviä, oli sitten tyttöjä ja poikia. Sellaistakin on kysytty että jos meidän esikoinen haluaisi nukkeja leikkeihinsä niin saisiko, tottakai saisi. Pienet vaunut hänellä onkin ja niistä tykkää yli kaiken, tykkää myös yli kaiken kaikista ajoneuvoista ja työkoneista. Onneksi löytyi hyviä reppuja, ei nuo prisman reput kyllä silmää hivele muutenkaan, oli minkä värisiä tahansa. ;)

  H

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 16:47

   Joo, tää on just tätä! Itsekin on lasten myötä tajunnut kiinnittää huomiota omiin puhetapoihin; että vaikka ei tule aina kehuneeksi vaan tyttöjä söpöiksi ja poikia reippaiksi ja niin edelleen. Noi puhetavat on vaan jotenkin meissä niin syvällä, että moni noita sanoo varmaan ihan huomaamattakin! Ja sillähän on merkitystä, eli ihan mitättömistä jutuista ei kuitenkaan ole kyse.

   Ja tosiaan totta kai pojille nukkeja – nykyaikana jopa tuntuu hassulta ajatus, että ei saisi :) Mutta ei siitä varmaan kauan ole, kun oli ihan yleistä, että ei saanut… Hrrr mikä ajatus, karseaa.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   10.8.2015 at 21:33

   Täh, mikä siinä ottaa aivoon? Mä oon ainakin nähnyt poikavauvoja jotka näyttää niin selkeesti pojilta, melkein pieniltä miehiltä, ettei voisi erehtyä sukupuolesta. Miksei sillon vois sanoa että on ku mies ja iso koura?

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    11.8.2015 at 08:57

    Siinä on se vika että meidän poikanen on pieni ja siro eikä yhtään mikään äijä, kommentoinnilla ei ole mitään pohjaa. ;) Että se on sellaista tyhjää lätinää jonka aikuinen voi suodattaa, mutta toivon ettei lapsille itselleen sanota, että sinä olet nyt reipas mies ja sinä arka neiti. Musta on vaan ikävää että jo pieniä vauvoja kohdellaan ja kommentoidaan eri sävyllä. Toivon totisesti että kun serkukset kasvavat heitä kohdellaan ja kommentoidaan samanarvoisesti. Ja meillä on vielä niin päin, että poika on sirompi tapaus ja tyttö on ”jötkäle” eli en edes tiedä mikä on kommentoinnin syy. En mä tästä toistaiseksi yöunia ole kuitenkaan menettänyt ;) kyllä meidän pojat poikia on ja saa olla mutta suvun puolesta kyllä vauvallekin ostetaan vaan autoleluja. Ja siis, ihanaa että vauvaakin muistetaan veljensä ohella. Ei sillä oikeastaan väliä ole. Mutta kun sitten kuitenkin on. Joskus toki puhutaan vaan lämpimikseenkin, itsekin.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     11.8.2015 at 09:24

     Sen verran vielä että monesti poikia kommentoidaan alempiarvoisesti. Että tyttö on ihana ja suloinen ja siro ja kaunis yms. ja samassa keskustelussa poika on vain äijä. Ei kukaan halua olla äijä ja koe että minua kommentoitiin ihanaksi kun sanottiin äijä. Kyllä pieni poikakin haluaa olla ihana :) en silti loukkaannu jos joku kommentoi poikaani pojan näköiseksi. Loukkaannun kyllä vähän kun tyttöä ja poikaa vertaillaan vierekkäin ja tyttöä ”ihastellaan” enemmän. Ja ehkä yleensäkin vertailemisesta. Ja ulkonäön kommentoinnista muutenkin. Kaikki vauvat on söpöjä. Olen kyllä itsekin kommentoinut erästä poikaa nimensä näköiseksi, perhekahvilassa oli meidän esikoisen kaima jota kommentoin ****n näköiseksi äidilleen, toivottavasti ei loukkaantunut kun hänen ulkonäköään kommentoin ;)

     • Tytön ja pojan äiti (Ei varmistettu)
      11.8.2015 at 11:25

      Tätähän on tutkittukin, että tyttövauvojen osalta kommentoidaan ulkonäköä, poikien taitoja. Oletpa söpö tyttö vs. kylläpä kävelee jo hienosti, ihan kuin isot miehet. Poikien annetaan myös kokeilla enemmän, tyttöjä varoitellaan joka välissä, että voi tulla pipi, jos kaatuu. Ja kun se pipi tulee, tyttö otetaan syliin lohdutettavaksi, pojalle sanotaan, että ei käynyt kuinkaan, jatka vaan touhuja.

      No, nämä on karkeita arvioita, mutta katselkaapa ympärillenne vaikka perhekerhoissa.

     • Kristaliina
      11.8.2015 at 16:07

      Kyllä, juuri näin!

   • Enna555 (Ei varmistettu)
    11.8.2015 at 13:25

    Epäilen että pienistä vauvoista oikeasti voisi tunnistaa sukupuolen, jos vauvat on puettu samoihin vaatteisiin. Useimmiten jo vaatteista pystyy päättelemään sukupuolen, joten siitä tulee helposti olo että vauva näyttää selkeästi pojalta tai tytöltä. Rehellisesti sanottuna mun mielestä suurin osa vauvoista näyttää kaksoisleukaisilta kaljamahaisilta miehiltä :D Just naureskelin kun jossain vauvalehdessä oli kuva vauvasta (tyttö) ja mun mielestä se näytti aivan Martti Ahtisaarelta :D

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     11.8.2015 at 15:58

     Voi tunnistaa. Itse kun kävin synnärillä katsomassa ystäväni kaksosia (tyttö ja poika), niin ei tarvinut kyllä kysyä että kumpis nyt sitten olikaan kumpi. Molemmat olivat siis vaippasilteen ja melkein samankokoisia.

    • Kristaliina
     11.8.2015 at 16:04

     Mun äidillä (40 vuoden ura kätilönä; ensin ihan synnytyssalissa, myöhemmin neuvolassa) on hieman ehkä kyseenalainen vitsi tähän liittyen. Että miten tunnistaa poika- ja tyttövauvan? Vastaus: sukista.

     Varsinaiselle vitsille pyörittelen silmiäni, mutta ehkä tuo kertoo vähän siitä, että ei pitkän uran tehnyt kätilökään välttämättä tunnista vauvasta sukupuolta. Varmaan joskus voi tunnistaa, mutta mäkin veikkaan, että useimmiten ei. Ne ”vautsi mikä vahva äijä” vs. ”ai miten söpö prinsessa” -kommentit on varmaan kuluttuurisia, syvällä-syvällä meissä.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     13.8.2015 at 00:26

     Olen vitsaillut, että kun kaljut tyttövauvat merkitään tytöiksi rusettipannalla, niin mitenkäs meidän pitkien kultaisten hiusten kanssa syntynyt poitsu merkataan pojaksi :D Näyttää välillä nytkin yli kaksikuisena mun omiin silmiinkin tytöltä! Mutta toisaalta siskonpojalla on kyllä nimenomaan kourat vuoden vanhana.. Oon kyllä myös miettinyt tuota, miten tyttöjä ja poikia kehutaan, pitää muistaa kehua meidän poikaa vielä vanhempanakin suloiseksi ja ihanaksi, niin kuin nyt tehdään joka päivä :)

 • EMerituuli
  10.8.2015 at 15:32

  Haha mikä sattuma, että meilläkin valikoitui pojalle metsäretkirepuksi tarhaa varten punainen leppisreppu :D

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 15:37

   Leppäkertut rules! Se oli kyllä tosi suloinen :) Toivottavasti tää on livenäkin yhtä kiva kuin kuvassa oli! En saanut kuvasta selvää, että onhan varmasti etuvyö, mutta kun muissa samannimisissä Samsoniten repuissa oli, niin luotan (kop kop puuta), että tässäkin…

   • Kristaliina
    10.8.2015 at 15:40

    KÄÄK nyt kuvagooglasin muualta kuin sieltä, mistä ostin – ja ei siinä välttämättä olekaan sitä hihnaa. Graah! Äh, jos ei ole, niin sit menee palautukseen…

    • huhtikuu
     10.8.2015 at 16:11

     Jos ostaa sellasen hanskapidikkeen, jossa on molemmissa päissä nipsut, sen voi kiinnittää repun olkainten väliin rinnan päälle. Toimii aika hyvin :)

     • Kristaliina
      10.8.2015 at 16:51

      Ooooo, niksipirkka! Aika hyvä! :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 15:45

  Hei! Siinä Weekend Festival ala hiekkalaatikko videolla on aivan ihana tunnelma! Mikä taide-elämys! Kiitos! Voisitko katsoa kameran muistista tarkan kellonajan ja päivämäärän milloin video kuvattiin niin voin jäljittää kuka dj /artisti oli lavalla silloin ja mikä biisi. Pakko löytää tuo kappale. Jos löytyy enemmänkin saman biisin tanssivideoita niin jaa ihmeessä, auttaisi kuulemaan lyriikoita (niiden avulla löytää biisin).

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 16:41

   Hihii, kuuliko siitä oikeasti jotakin? Tuuli otti niin pahasti kameran mikrofoniin, itseäkin harmitti!

   Video on kuvattu lauantaina klo 12.45 – ja musiikkia kuului silloin aina yksittäisiä biisejä/puhetta, saattoi olla jopa ihan sound checkit vaan… Silloin biisin selvittäminen kyllä varmasti sitäkin vaikeampaa…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    10.8.2015 at 17:08

    Kiitos infosta! Tästä on hyvä jatkaa biisin etsintää. Sitä videota jonka kuvasit olenkin katsonut jo monen monta kertaa ja joka kerta tunnelma välittyy yhtä upeasti!

 • Jenn-
  10.8.2015 at 15:48

  Hei siihen teidän jo olemassa olevaan Mini Kånkeniin olis saanu lisäosana sen rintaremmin, niin pysyy pienenkin päällä ja on sopivan pieni. Mutta ymmärrän myös varsin hyvi n uuden repun ostamisen ”valmistautumisrituaalina” (niin tyttärellä kuin äidilläkin).

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 16:06

   Joo, tuolla Instan puolellakin vinkattiin siitä! Toi oli yksi vaihtoehto, mutta leppis vei voiton :)

 • KaroliinaN (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 16:42

  Hyrr menee kylmät väreet noista repuista :D

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 16:49

   No niin meni meillä livenäkin – aikamoinen pinkin hyökyaalto :D Paettiin pikaisesti hyllyjen välistä :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 18:12

  Missähän täältä kommenttikentästä ovat kaikki mikseityttösaaollatyttökunsenkerranon tyttö -nillittäjät? :D Jotain mennyt perille?

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 18:23

   Eiköhän ne ole illan viimeisinä tunteina vielä tulossa, niin se usein menee :)

 • Virkaihmis-äiti
  10.8.2015 at 20:39

  Metsäkerho on huippu, ainakin jos meidän esikoista uskoo! Me ostettiin erillinen istuinalusta kunnes loppukeväästä vasta tajuttiin, että minifjällrävenin selkäosassa on valmiina istuinalusta. Kantsii kattoo ettei muissakin repuissa jo oo semmonen valmiina. Kivaa metsäkerhoilua!:)

  • Katie
   11.8.2015 at 09:22

   Et olo tosissas?! Onks se istuinalusta? Mä luulin, että pakkauspehmuste ja taisin heittää pois!! o_O

   • Fjällu selässä 22 vuotta (Ei varmistettu)
    11.8.2015 at 10:09

    Nyt juukelin äkkiä ostamaan Etolasta tms. makuualustaa ja askartelemaan uusi pehmuste tilalle. On äärimmäisen epämukava kantaa, jos on Fjällun repussa on selkää vasten pelkkä kangas ja kaikki eväsrasiankulmat ja muut vastaavat painaa selkään!!!

    Ja todellakin sitä käytetään myös istuinalustana, mutta kun reppu on selässä, sen istuinalustan paikka on repussa oikealla paikallaan!

    • Katie
     11.8.2015 at 19:56

     No kas kun mä ostin Kånkenin hoitolaukuksi ja pidän siinä taskussa taitettavaa pehmustettua vaipanvaihtoalustaa, niin ei ole ko. ongelmia! Huomasin itse asiassa kyllä minäkin, että ilman pehmustetta reppua on mahdoton kantaa… mistä syystä toiveikkaana nyt mietin, olisinkohan säästänyt sen pehmuste-alustan sit kuitenkin jonnekin kaapinnurkkaan… Doh!

   • Kristaliina
    11.8.2015 at 10:10

    Hihihihi! :D

   • Virkaihmis-äiti
    11.8.2015 at 17:46

    Ounou!! Kauan meilläkin kesti tajuta. Olit nyt liian tehokas:D no onneks se ei oo mitenkään erikoinen, vaahtomuovin pala vaan, uusia saa:)

 • Opiskelja (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 20:55

  Oliko nuo hedelmäboksit siis prismasta? Kaipailisin itsekin pienehköä eväsrasiaa yliopistolle ja noi näyttää hauskoilta. Kestääkö kansi hyvin paikoillaan?

  Ja noi prisman reput, hui kamala miten hirveä pinkkioksennus, toivottavasti ei tarvii koskaan kotiuttaa omaan kotiin tommosia… Vaikka varmasti jotku lapset tykkää :)

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 21:55

   Joo, sieltä! Noi ei kyllä valitettavasti ole mitenkään tiiviitä, neljä tuollaista aika heppoisen näköistä klipsua pitävät kantta paikoillaan. Eli mitään jugurttityyppistä ei kannata tuonne laittaa :D Mutta sellaiseen reissarin mukanakantamiseen on varmaan just sopiva ja sopivan kokoinen.

   Käytössä ei olla vielä testattu, leikeissä vaan :) Aaa joo ja siinä alkukesästä ostetussa mulla on ollut hiuspinnejä eli siitäkään ei ole esim. pesukonekokemusta :)

   • Opiskelija (Ei varmistettu)
    10.8.2015 at 22:57

    Okei, kiitos, pitää varmaan mennä lähiprismaan tsiigailemaan tarjontaan. Harvemmin sitä mitään jugurttia tuliskaan kanneltua kun eivsäily kämpimässä. Hedelmien kantoon mä tota lähinnä mietin :D

 • riik
  10.8.2015 at 21:17

  voi jeesus tuota reppuvalikoimaa! Oon NIIN täynnä pinkkiä prinsessaa ja sinistä (tai mustaa) autoa, ettei tosikaan.

  Omalle päiväkodin aloittavalle löytyi ihan sattumalta mustavalkoinen Herschelin reppu Surfdome-nettikaupasta, oli vielä jossain käsittämättömässä -70% alessa. Vinkkinä siis mahdollisesti jollekin reppua vielä etsivälle, voi löytyä yllättävästäkin paikasta :)

 • Sus-anna (Ei varmistettu)
  10.8.2015 at 22:28

  JOS vierekkäin ois ollut vaaleanpunaisia prinsessahöttöjä, mustia perusreppuja ja Leppis/muueläinreppuja ja Silva ois valinnut sen prinsessahötön, oisko saanut? Saanut valita itse?

  (Meillä mä aktiivisesti vaikutin siihen ettei saanut edes vaihtoehdoksi, hupsista.)

  • Kristaliina
   10.8.2015 at 22:39

   Kyllä, olisi saanut valita! Esimerkiksi noissa eväsrasioisssa vaaleanpunainen prinsessaboksi oli ihan samassa valintarivissä muiden kanssa, samoin vaikka vappupalloa ostettaessa (valitsi Maija Mehiläisen). Joskus saatan yrittää ohjata, että ”oi kato äiti tykkää tästä, hitsi miten ihana” :)

    

   • Kristaliina
    10.8.2015 at 23:25

    Aaaa paitsi tietysti kyllä mäkin esivalitsin vaikka näistä nettivaihtoehdoista. Mukana oli vajaa kymmenen erilaista eläinreppua, mutta ei yhtään prinsessaa tai örkkiä. Väreistä otin kuitenkin vaaleanpunaista (norsua) ja sinistä irvistelevää haikalaa/krokotiiliä.

    Mutta jos Silva ois siinä Prisman käytävällä ilmoittanut haluavansa prinsessan, niin olisi saanut. Silvalle kova sana just nyt on kaikki tanssijutut ja paitoja pitää sanoa mekoiksi. Ja pirueteissa pyörivät helmat pitää olla tai ei tule mistään mitään :D ”EI BALLERIINOILLA OLE HOUSUJA!!!” taitaa olla meillä viime aikojen yleisin pukeutumiskonflikti :D …mistä syystä legginsejä kutsutaan meillä nykyään tanssitrikoiksi :)

 • Salallaa (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 00:16

  Itse tein vastaavat kierroksen puolisen vuotta sitten kerhoreppua metsästäessäni, ei ne tarjolla olleet oikein meinanneet miellyttää, mutta lopulta ehkä n. 6 liikkeessä tärppäsi. Olin siis yksin liikkeellä, pojalla ei ollut asiassa sanavaltaa :)

 • Merenwen
  11.8.2015 at 03:19

  Metsäkerho? Miten ihana idea :33 Ja noi hedelmärasiat! Ostaisin jos Prisma ei olisi öh, toisella mantereella :D

  Ja Tampereella on pienehkö laukkukauppa, josta oon ostanut mm. Espritin kirkkaanvihreän matkalaukkuni ja joskus lompakon ja aina kun siitä on ohi mennyt niin oon ihaillut niiden lapsille tarjoamia, iloisen värisiä laukkuja kuten juurikin leppäkerttuja, kirahveja, krokotiileja…reppuja ja myös lapsille omia, perässä vedettäviä matkalaukkuja. Pikkuveljellä oli joskus lapsena oma vetolaukku, taisi olla lentokoneeksi ”naamioitu” laukku ja taisi olla juuri tästä kaupasta :) Ihailen myös niitä lasten sateenvarjoja, joilla on korvat :) Vähän liian pieniä omaan käyttöön mutta joskus kun on omia lapsia…..hihi :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.8.2015 at 05:47

  Meidän Prismassa muuten oli ainakin Deuterin? reppuja lapsille ja niitä Kånkeneita. En vaan ymmärrä, miksei ne voi olla siellä samassa paikassa, missä muutkin reput, että lapsi näkisi kaikki vaihtoehdot kerralla. Olisi helpompaa kaikille.

  Meidän eskarilainen kiersi varmaan neljä kauppaa ennen kuin hokattiin noi Kånkenit. Löytyi mieluinen väri ja nyt on reppu toivottavasti pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   11.8.2015 at 10:14

   Meidän Prismassa on myös kunnon reput retkeilyosastolla, ihan toisella puolella kuin ”koulureput”. Vietiin vaan koulun aloittaja Fjällrävenien eteen ja annettiin valita väri. :) Kestää muuten jouluun asti ja toiseenkin, toisin kuin nuo höpöhöpöreput.

   • moi (Ei varmistettu)
    11.8.2015 at 13:31

    Minä en ymmärrä noiden Kånkeneiden suosiota. Onhan ne ehkä hauskan näköisiä, mutta miten ergonimia? Voiko oikeasti tuntua hyvältä selässä kantaa koulukirjoilla pakattua reppua, kun olkahihnat ovat vaan narut, ilman mitään pehmusteita.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     11.8.2015 at 13:38

     Kånkeneita saa pehmusteillakin (ja lisäosina rintahihnaa ja niitä pehmusteita). Itse käytän klassikkokånkenia onnellisena, se sopii mun kropalle paremmin kuin hyvin (ja kyllä, välillä on on kovin täysi, kun siellä kulkee läppäri ja esim, ruokaostokset ja lapsen pk-kamat). Lapsellakin on Kånken (rintahihnalla), mutta lapsen repussa ei nykyisellään kovin painavia kantamuksia kanneta (koska hän on vasta 3v.). Antaisinko lapselleni Kånkenin koulurepuksi – joo, mutta vaihtoehtojakin varmasti testattaisiin.

     • Kristaliina
      11.8.2015 at 21:09

      Meillä muuten taitaa mennä kans rintahihnaostoksi – se leppis tuli, ja eihän siinä sitten ollutkaan sitä rintahihnaa…

      Mini-Kånkeneita sen sijaan meillä on tosiaan parikin, ehkä tirppana saa sellaisen rintahihnalla käyttöönsä. Tai sitten tehdään seuraava reppuostosreissu urheiluvälineliikkeeseen.

      Oon nyt miettinyt, luenko liian kirjaimellisesti tuota varustelistaa, jossa tuosta rinta/vyötäröhihnallisesta repusta mainitaan… Niin moni näyttää käyttäneen tuota ilman hihnaakin! Mutta ehkä se hihna on tosiaan hyvä paikoillaanpysymisen kannalta metsäretkeilyssä.

    • 22 vuotta Fjällräven selässä (Ei varmistettu)
     11.8.2015 at 16:48

     No, oletko testannut? Repun istuvuus on pehmikkeitä tärkeämpää. Mikään viilekkeen pehmike ei auta, jos reppu on väärää mallia, hiertää ja heiluu. Kyllä itsellä esim. lukiovuosina oli melko monta kiloa joka päivä selässä perusmallin Fjällrävenissä ja yhtään ei haitannut, että viilekkeissä ei ollut pehmikkeitä. Ne viilekkeet pitää säätää oikean mittaisiksi itselle. Monelle lapselle Fjällu on ihan hyvän kokoinen, moni koululaisreppu on liian iso ja roikkuu pyllyssä.

     Toki jos on todella paljon tavaraa ja jyrkät maastot, kannattaa ottaa lantiovyöllinen malli. Tai ihan kunnon rinkka.

    • Sus-anna (Ei varmistettu)
     11.8.2015 at 20:19

     Loistavaa brändäystä! Markkinoidaan teineille must-have-meiningillä, kuten Jopo, Conversit, Babylipsit, jne… Pakko saada, kaikkien huulilla. Ketturepuille propsit hyvistä väreistä, osaltaan nostalgian herättämistä, mutta onhan ne itse reppuina, ruipelo-olkahihnoineen einiinhyviäergonomoisesti, mutta trendin harjalla juu. Aika paskoja moni noista höttörepuistakin, mutta hinnan käärii Fjällräven!

     • Kristaliina
      11.8.2015 at 21:04

      Mulla on sekä keltainen Jopo että mini-Kånken :) Mutta Converseja ei ole koskaan ollut (koska olen ollut aiemmin korkkarityttö ja nykyisin en tarpeeksi cool Converseille) enkä Babylipseistä ole kuullutkaan :)

      Mutta onhan siinä totta kai sellainen ”kokonaisuus”, näissä brändijutuissa. Sitä samalla ”ostaa” ikään kuin sen koko elämäntyylin, jota se tuote kantaa mukanaan. Siis yleisellä tasolla alkaen hammastahnamerkistä ja jostain automerkeistä nyt puhumattakaan…

      Niin ja mä rakastan mun Jopoa, vaikka se onkin ollut ”varikolla” viimeiset vuodet. Keltaista Kånkeniakin periaatteessa rakastaisin, mutta se meni vaan niin äkkiä likaisen näköiseksi, se väri on sellainen, että ottaa kaiken lian. Eikä sitä pesuohjeen mukaan saa pestä. Onko kukaan muuten pessyt noita, uskaltaiskos? (sarjassamme aiheesta viidenteen)