3+1 krokotiilifanin kirjaa

Terveiset kirjastosta – tehtiin mahtavia lainalöytöjä meidän perheen krokotiilifanille!

…ja molemmat olivat vielä ihania juoneltaan (ei ihan itsestäänselvä juttu se), oh!

Tässä  3+1 krokotiilifanin suosikkikirjaa:

1. Gemma Merino: Krokotiili, joka inhosi vettä

Varoitus: sisältää juonispoilauksen :)

Pieni krokotiili haluaisi leikkiä sisarustensa kanssa, mutta ongelmana on, että hän ei pidä vedestä – ja jää siksi leikkien ulkopuolelle, niisk. Krokotiili on yksinäinen ja haluaa päästä leikkiin mukaan ja hän tekee kaikkensa nauttiakseen vedestä. Kunnes aivastuksen myötä hän huomaa, että… …hänhän onkin lohikäärme! :) Kirjan viimeisessä kuvassa krokotiilisisarukset lentävät lohikäärmeen selässä taivaalla.

Kirjassa on ihana pieni vivahde erilaisuuden ymmärtämisestä ja omien vahvuuksien löytämisestä. Kolmevuotiaalla se ehkä jää huomaamatta, mutta aikuinen ainakin vähän liikuttuu. <3

2. Emilia Urberuaga: Kroko ja kuu

Tämän kirjan krokotiili rakastaa kuuta – jopa niin paljon, että nappaa sen taivaalta ja vie kotiinsa, jotta saisi aina ihailla sitä. Mutta kuinkas käykään; Kroko huomaa muiden ihmisten ja eläinten kaipaavan kuuta, ja hänelle tulee siitä paha mieli. Siksipä Kroko päättää palauttaa kuun taivaalle – koska onhan paljon mukavampi, että kaikki saavat ihailla kuuta yhdessä.

Pientä ”opetuksellisuutta” siis tässäkin, ja vaikka vähän olenkin sellaisille ”opetussaduille” allerginen, tässäkin se on kivan vivahteikas eikä liian alleviivaava kuten esimerkiksi näissä oman lapsuuteni (kamalissa) kirjoissa.

Oikein kiva kirja siis tämäkin!

3. Richard Waring ja Holly Swain: Auttakaa! Anselmi on kadonnut

Tämä oli meidän ensimmäinen krokotiilikirja – tai no itse asiassa alligaattorihan tuo kirjan Anselmi tietysti on. Kirja taisi tulla jostain kierrätysryhmästä ostetun kirjapaketin mukana, ja sitä on luettu meillä aivan hurjasti. (koska krokotiili)

Kirjassa Tiina-nimisellä tytöllä on oma alligaattori nimeltään Anselmi, joka tangoa tanssiessan liukastuu saippuaan ja lentää pää edellä vessanpönttöön ja viemäriin. Jaiks! Ensilukemalla ministi mietin, että seuraako tästä akuutit ”mitä jos vessanpöntössä on krokotiileja” -traumat (itselläni taisi jotain tällaisia mielikuvia lapsena olla), mutta ei sentään, niin ei ole tapahtunut. Koska Anselmi on tietysti kiltti alligaattori, ja Tiinan ystävä.

Vaikka kirjaa on luettu meillä varmaan kymmeniä-satoja-ehkätuhansia kertoja, en ole itsekään siihen kyllästynyt. Kirjan kieli on niin kivaa, rytmikästä ja vaihtelevaa, että sitä lukee ääneen ilokseen.

Tuntuu jopa aika yllättävältä, että krokotiileistä (ja alligaattoreista) on löytynyt ihan vahingossa näin monta oikeasti kivaa kirjaa!

+1: Lionel Bender: Krokotiilit ja alligaattorit

Heh, tämä kirja on meillä ”pyydä isiltä, isi varmasti sulle tän lukee” -osastoa.

Kirja on Joelin vanha (samasta kirjasta aiemmin myös täällä) ja mummilasta löydetty – ja itselleni tuottaa hieman haastetta lukea tietokirjaa 3-vuotiaalle niin, että siinä olisi oikein mitään järkeä. Mutta kovasti näyttävät krokotiiliasiat kiinnostavan. Seelan lempikohta on se, miten joskus emokrokotiili saattaa hellästi pureskella munia saadakseen kuoriutumattomat poikasensa vapautumaan.

Suloista.

Tavallaan.

 

23

You Might Also Like

 • Miitu
  16.8.2017 at 17:42

  Kurkatkaas muuten tää: https://lastenkirjapino.wordpress.com/2016/03/04/varoitus-ei-saa-koskea/

  • krista
   16.8.2017 at 19:28

   Oi, näyttää tosi kivalta!

 • Ainoooo
  16.8.2017 at 19:39

  Krokotiili joka inhosi vettä on ihan paras! Olin varmaan itse eniten innoissani kun jostain kirppikseltä löytyi meille ikioma kappale :)

  • krista
   16.8.2017 at 19:48

   Oi joo, mekin tuo tosi mielellään ostettais, jos kirpparilta tulisi eteen – ihana kirja!

   • Annu
    16.8.2017 at 21:12

    Vink vink, kokeile tori.fi tai huuto…tai ihan vaan Google. ..voi tehdä löytöjä; )

    • krista
     16.8.2017 at 21:46

     Totta! Täytyypä tsekata tori.fi!

     • Blue Peony
      17.8.2017 at 07:43

      Antikka.net ja antikvaari.fi ovat myös hyviä, kun metsästää vanhoja kirjoja. Niihin voi tehdä myös etsintäkuulutuksen.

 • MB
  16.8.2017 at 21:30

  Vaikuttaa kivoilta kirjoilta! Miten hauskaa, että krokofanille on löytynyt krokokirjoja! :) Sivuhuomiona sellainen, että jos esittelee suomennettuja kirjoja, olisi korrektia mainita myös suomentaja. Varsinkin jos kehuu kirjan kieltä (mutta muutenkin).

  • krista
   16.8.2017 at 21:46

   No sanos muuta – hauskaa, että just krokotiileistä on kirjoitettu näin kivoja kirjoja!

   Joo ei tullut muuten mieleenkään tuo suomentajan maininta; en ole huomannut, että kirja-arvosteluissa tavallisestikaan mainittaisi suomentaja, mutta tosi hyvä pointti! Suomennus tekee kyllä paljon – myös aikuisten kirjoissa. Krokotiili, joka inhosi vettä -kirjan on suomentanut Annu Nykänen, Anselmi-kirjan Taija Mård ja Kroko ja kuu -kirjaa on näköjään tänään luettu niin ahkerasti, että en löydä sitä täältä sotkusta :D Etsin huomenna! :)

 • Liia
  16.8.2017 at 22:03

  Kävin tänään vaatekutsuilla ja jostain syystä tuli blogisi mieleen. http://www.meandi.com/fi-fi/vaatteet/lapset/mekot-tunikat/alligators-with-handbags-tunic-172201

  • krista
   17.8.2017 at 09:52

   Ääk miten ihana – Seela RAKASTAISI tuota, vieläpä pyörähtävä helmakin, äääk!

 • Jestanpoo
  16.8.2017 at 23:09

  Tänään tulitte mieleen, kun kävin tutustumassa meandi:n tän kauden vaatteisiin, että siellä oli krokotiilimekko ja krokotiili teeppari. Olihan ne ihanat 😍

  • krista
   17.8.2017 at 09:54

   Hih joo just yllä Liiakin (vapautin viestin roskapostisuodattimesta, oli jäänyt sinne linkin takia) vinkkasi ihan samaa. Olisi kyllä niii-iiiin meidän näköinen, raaskisikohan sitä…? Ääk.

 • J
  17.8.2017 at 00:20

  En ole jostain syystä aiemmin kommentoinut vaikka lukenut, ihana (realistinen) blogi. :) Tuli mieleen vain tämä:
  Aarne alligaattori- lastenmusiikkia, mitä omat lapset tykänneet joskus kuunnella. :D Tosin se on kyllä alligaattori ja pääosin ruotsiksi.

 • Maisa
  17.8.2017 at 09:14

  Oletteko lukeneet jo Uspenskin Krokotiili Genaa? Se on klassikko ja siitä on tehty ihan älyttömän sympaattinen animaatio ja tietty piirrettyjä. Suosittelen.

  • Tilia
   17.8.2017 at 12:12

   Krokotiili Genaa jäätiin täälläkin kaipaamaan, onhan se krokokirjaklassikko jos mikä!

 • Teija
  17.8.2017 at 11:17

  Anselmi alligaattori on kyllä loistava. Ostettiin vuosia sitten nyt 9-vuotiaalle ja edelleen luetaan sitä välillä, vaikka vähän pienemmille taitaa olla suunnattu.

 • LeenaK
  17.8.2017 at 11:20

  Ja sitten on Roald Dahlin Suunnattoman suuri krokotiili, mutta se ei kyllä ole sillä lailla sympaattinen vaan enemmänkin jännittävä ja ehkäpä vasta isommille. Meillä oli paljon luettu, kuin myös tuo Anselmi-kirja (niin hauskaa kun se kurkistelee vessanpöntöistä). Ja on meillä.muuten se krokoreppukin. En raaski siitä luopua kun on niin söpö…

 • IlonaR
  17.8.2017 at 12:14

  Onhan noita krokokirjoja :) meillä on luettu Hurja Kroko-kirjasarjaa ja kivat krokotiilin löytyy myös Tilda- ja Maisa-kirjoista :)

 • Hanna
  17.8.2017 at 13:04

  Pikku Kakkosessakin aina välillä pyörinyt Siiri ja krokotiili ohjelma on myös hyvä, ja mielestäni siitä on tehty kirja/kirjojakin. Ainakin saatiin eräästä hamppariketjusta lastenaterian kylkiäisenä kirja, mutta siinä nimenä oli Riitta ja krokotiili.

 • PikkuMyy
  18.8.2017 at 00:11

  Niinkuin tuossa aijemmin jo kommentoitu, Roald Dahlin Suunnattoman suuri krokotiili…..
  Lainasin kirjan kirjastosta sen enempää tutkimatta muiden kirjojen joukossa ja kun aloimme sitten kirjaa lukea, niin vajaan ekan sivun jälkeen kirja lähti takasin kirjastoon. Eipä ollut oikein 3v sopivaa tekstiä kun krokotiili tahtoi syödä lapset suihinsa nälkäisenä. :(

 • sssansan
  20.8.2017 at 11:42

  Kirjastossa (ainakin meidän kirjastossa) siellä itse lukemaan opettelevien osastolla on Herra Kroko -sarjan kirjoja, jotka ainakin muistaakseni ovat ihan hauskoja tarinoita :) Ainakin sellaisen muistan nimeltä kuin Herra Kroko ja hölmö sukka (tai jotain sinne päin?) kannattaa ehkä käydä tsekkaamassa nekin? :)

 • Cecilia
  20.8.2017 at 23:09

  Oma lainakummitypy tykkäsi myös kovasti runoteoksesta ”Krokotiili hikoaa”, en muusta kenen teos oli, mutta hauskoja eläinrunoja eri elukoista, myös krokoista! Nimikkoruno mieleen hyvin jäänyt, meni jotenkin näin:

  Krokotiili joessa likoaa,
  mistä tietää että se hikoaa?
  Koska sen kita ammottaa.
  Mikä krokotiiliä kammottaa?

 • Maija
  24.8.2017 at 09:29

  Hei tähän otsikkoon enempää liittymättä ni täällä ois krokopipo:
  http://www.littlemaya.fi/product/262/krokotiili-lippapipo