Isojen tyttöjen vaatteissa

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Cubus

Niin kuin olette varmasti huomanneet, en ole mikään varsinainen lastenvaatefriikki ainakaan siinä mielessä, että esimerkiksi odottaisin kieli pitkällä joidenkin kalliiden ökymerkkien lastenvaatemallistoja – minirodineita ja mitänäitänyton. Silvan vaatteet ostetaan etupäässä käytettyinä, ja jos uutta ostetaan, se tarttuu yleisimmin mukaan kauppareissulta Prismasta tai heräteostoksena esimerkiksi Henkkamaukalta tai Seppälästä.

Lastenvaatteiden suhteen olen aika kova hintalappuun tuijottelija. Tai siis tosi kova. Oikeastaan pelkästään ulkoilu- ja villavaatteissa hintalappu saa näyttää yli paria kymppiä. Vaatteiden käyttöikä on kuitenkin niin lyhyt – vaikka tietysti nythän niille on tulossa toinen käyttäjäkin :)

Kuulin ensimmäistä kertaa (mistäpä muualtakaan kuin) blogeista, että Cubus on ottanut myös lastenvaatteita joidenkin myymälöidensä valikoimiin. Ensin taisin lukea Mindekan käynnistä Tapiolan Cubuksessa, ja myöhemmin bongasin vielä Coco Sweet Dreams -blogissa tosi suloisen pupupaidan – Cubuksesta sekin. Ja kun minut sitten kutsuttiin tutustumaan Jumbon uuden Cubuksen lastenvaateosastoon, vastasin että tottahan toki. Avajaisiin (liike avattiin marraskuun lopussa) en reissun vuoksi päässyt, mutta ehtihän sitä näin paria viikkoa myöhemminkin – hih ja uudelta siellä tietysti näytti edelleen.

Cubuksen lastenvaatteet olivat paitsi minun silmääni kivannäköisiä myös minun kukkarooni sopivanhintaisia. Itse asiassa tsekkasin juuri äsken vielä kuitin ja varmistin, että muistin varmasti oikein. Ja juu, kyllä: yksikään näiden kuvien vaatteista ei maksanut yli sitä kahta kymppiä. Veikkaanpa siis, että tuolla teen ostoksia kyllä joskus toistekin.

Lastenvaatteita myydään siis tällä hetkellä kolmessa Cubuksen myymälässä: Jumbossa, Tapiolassa ja Salossa – toivottavasti myöhemmin muuallakin!

*******

Alkuun olin ehkä vähän skeptinen kun kuulin, että Cubuksen lastenvaatemalliston vaatteet alkavat koosta 92. Äh, Silvahan hukkuu niihin. Nyt käytössä on 80-86. Mutta hmm, toisaalta… Silvalle ei ole vielä ollenkaan noita seuraavan koon vaatteita hankittuna, joten…

Ja sitten olinkin jo innolla kaivelemassa ysikakkosia hyllystä.

Tähän asti Silvan talvisisäpukeutuminen on aika pitkälti noudattanut ”vauvamuotia”: body ja college- tai velourpöksyt. Mutta hitsi – nämä isompien lasten vaatteethan ovat kyllä ihan tosi-tosi kivoja! Oh! Tirppa näyttää näissä niin… jotenkin… isolta tytöltä <3

”Ihana paita”, Silva hihkaisi heti, kun sai neulepaidan päällensä. Taisi olla mukavaa pehmoista materiaalia. Nuo villakangasshortsit ovat vielä aika reilut, mutta onneksi siellä oli sellainen vyötärönkiristyssysteemi sisällä – veikkaan, että noita voi käyttää aika pitkään.

Joelin lemppari on tuo farkkumekko. Ja hitsi onhan se aika ihana. Meidän farkkumekkotyttö leikkii pikkuautoilla. Voi mikä iso iso tyttö <3

Mukaan lähti myös mekko joululle. Silva pyörähteli ympäri se päällään ja ilmoitti, että: ”Nätti! Nätti! Silva on nätti!”. Hih, mistäköhän se senkin on oppinut…?

Aaa joo ja vielä yksi, nämä kääritään Silvalle pehmeään pakettiin:

Olinkin ajatellut, että tirppa ei ole vielä koskaan omistanut aamutakkia. No, nyt on sitten sellainenkin :)

Aikuisten vaatteita en ollenkaan katsellut, vaan pelkästään kävelin reippaasti osaston läpi kohti takaosan lastevaateosastoa. Mutta arvatkaa vaan, jäikö tämä aamutakkiasia kaivelemaan; siellä nimittäin näytti olevan vähän samantyyppisiä aamutakkeja aikuisillekin. Mun oma aamutakki onkin peräisin jostain 90-luvun alusta, hmm… Vinkki joulupukille. Oon ollut aika kiltti.

1

You Might Also Like

  • M-M
    17.12.2013 at 19:35

    Harmi ettei nuita saa netistä tilattua, tuskin ihan heti on Rovaniemen Cubukseen  lastenvaateosastoa tulossa… Ihastelin nuita vaatteita jo silloin kun luin Mindekan jutun.

    Naureskelin tässä yks päivä, kun muutama kuukausi sitten tuumasin hellulle, että ens kesänä me mennään Millan kanssa kyllä Helsinkiin, kun siellä on kaikkia kivoja kauppoja. Että, sano mitä sanot, me mennään sinne. Noh, se taitaa nyt sitte siirtyä vauvan takia seuraavaan kesään

  • MirvaK
    17.12.2013 at 20:10

    Pitääpä odotella että Lahteen tulee. Mulla on vähän samanlainen systeemi eli tuijotan hintalappuja. Ja kun olen huomannut, että meillä ainakin ne halvemmat ovat kestäneet paremmin. Eli Cubus voisi olla meidänkin kauppa.

  • Ilona/Keskeneräinen (Ei varmistettu)
    17.12.2013 at 20:29

    Aika liikkis kyllä tuo farkkumekko. Tytöille löytyy kaikkea kaunista. Pojille tuntuu olevan kapeampaa tyyliä tarjolla :(

  • Merih (Ei varmistettu)
    17.12.2013 at 20:56

    Tosi söpöjä! Niin se kyllä on, että tytöille löytyy paljon kivempia vaatteita just kun tullaan noiden ”isojen” lasten vaatteisiin. Katselen kadehtien perusputiikkien tyttöjen vaatteita, kun poikien puolelta ei löydy mitään. Ainoot kivat poikien vaatteet tekee ne kalliit luomu- tai muuten trendimerkit.

  • Hosuli
    17.12.2013 at 21:51

    Supersöpöt mekot! Sellaista kysyisin, että mietitkö näissä vaateostoksissa myös eettistä puolta? Toivottavasti tämä ei kuulosta mitenkään tylyltä, ei nimittäin ole tarkoitus. :) En tiedä, mikä Cubuksen tuotantopolitiikka on, mutta yleensähän nuo halpisketjujen vaatteet ovat peräisin melko kamalista oloista. Ehkä tuotteissa on made in -lappu, joka kertoo jotain? En tarkoita, että pitäisi ryhtyä täysboikottiin, mutta yrityksiähän voi vaikka lempeästi kannustaa/painostaa kehittämään eettisyyspuolta. Bloggareilla on siinä asiasssa jopa vähän enemmän valtaa kuin taviskuluttajalla. :) Jos tämä aihepiiri kiinnostaa, niin kirjoita ihmeessä siitä joskus!

    P.S. Blogisi on aivan superihana, kiitos siitä.

    • Blue Peony (Ei varmistettu)
      18.12.2013 at 08:57

      Minäkään en halua kuulostaa nipottajalta ja hurskastelijalta, mutta ihan samaa olen itsekin miettinyt. Mietin usein, miten halvalla vaatteet mahdetaankaan teettää, kun niitä voidaan myydä ihan pilkkahinnalla. Tämä pätee ihan yhtä lailla lasten kuin aikuistenkin vaatteisiin. Lisäksi olen mm. Kiinassa nähnyt, mitä halpatekstiilien tuotanto tekee ympäristölle, eivätkä työntekijöiden olotkaan ole parhaimmasta päästä. Kolikon toinen puoli on sitten se, että tekstiiliteollisuus tuo monelle toimeentulon. Itse pidän kovasti kauniista vaatteista ja joudun myös työni takia pukeutumaan siististi, joten olen miettinyt paljon kuluttajan roolia tässä ketjussa. Päädyin sitten itseni kohdalla tekemään sen linjauksen, että less is more – kestäviä, klassisia, mieluiten Euroopassa valvotuissa oloissa tehtyjä vaatteita. Lapsi puolestaan kasvaa ja vaatteiden käyttöikä on useimmiten vain reilun vuoden, joten tuntuu hullulta maksaa ihan poskettomia summia vaatteista. Minulla on tuttuja vaatealalla, ja heitä ovat askarruttaneet samat kysymykset. Päädyin heidän avullaan tekemään tiettyjä linjauksia lastenvaatteiden kohdalla, ja ne rajasivat sitten esim. tietyt halpaketjut pois. Päädyin tähän, koska se tuntui minusta oikealta, ja koska pystyin taloudenkin puolesta nämä linjat vetämään. Mutta olen hyvin selvillä, että näihin päätöksiin vaikuttavat monet seikat, myös raha, ja en missään nimessä pyri moralisoimaan kenenkään valintoja. Haluan vain muistuttaa siitä, että meillä on kuluttajina mahdollisuus vaikuttaa muotiteollisuudenkin linjanvetoihin.

    • Kristaliina
      18.12.2013 at 09:31

      Välillä mietin – ja niin kuin Blue Peonykin tuossa kirjoittaa, kolikolla on varmasti useita puolia.

      ”Oman kolikkoni” (heko heko miten ontuva kielikuva) puoli tällä hetkellä on se, että hinta on iso (isoin?) ratkaiseva tekijä. Siksi suosin kirppareita ja kierrätystä ja ostan vain joitain vaatteita uusina. Silloin kyllä mahdollisimman halpoina. Jos menen vaatekauppaan, menen tavallisesti juuri Henkkamaukalle tai Seppälään, aa joo ja Zaraan myös, ja jatkossa varmasti Cubukseenkin kun nyt siihen tutustuin. Useat ”halvatkin” ketjut ainakin kovasti painottavat valvovansa tuotanto-olosuhteita; jotenkin haluaisin ajatella, että nykypäivinä ketjuilla ei ole varaa jäädä kiinni esim. lapsityövoimasta – että siksikin tuotanto-olosuhteita pyrittäisiin jo ihan siellä ketjussa valvomaan mahdollisimman hyvin. Aukottomia mitkään valvomisjärjestelmät eivät toki ole, siinä on pakko olla realisti.

      Jos/kun tässä taloudessa on joskus taas kaksi työssäkäyvää ja palkkaa ansaitsevaa ihmistä, voidaan kenties siitä hintalappuun tuijottamisestakin jossain määrin luopua. Kierrättämisestä aion kyllä pitää kiinni silloinkin – siihen jää ihan koukkuun :)

      • Hosuli
        18.12.2013 at 10:15

        Joo, hyvin ymmärrettävää, samoin kuin Blue Peonyn kommentti. :) Kirpparit rules! Mulla on kans nyt vähän kehnonlainen tulotilanne, ja vaatteiden ostaminen on minimissä. Onneksi on ne kirpparit.

        Valitettavasti ketjuilla on varaa jäädä kiinni (ja eiväthän ne toki aina jääkään, vaikka syytä olisi), koska kaiken voi pistää alihankkijoiden syyksi. Lapsityövoimaa kyllä käytetään halvan työvoiman maissa esim. Aasiassa, ja aikuisten työ muistuttaa orjuutta. Palkalla ei voi tulla toimeen, työpäivät on käsittämättömän pitkiä, olot vaarallisia, ammattiliittoon ei saa kuulua, tehtaista ei pääse ulos – siksihän niissä Bangladeshin tulipaloissa kuoli niin paljon ihmisiä, kun uloskäyntejä ei ole. Karua. Valvonta on usein tosi huonoa.

        Tuore Tappajafarkut-kirja selventää tätä kuviota paljon, suosittelen kaikille. :) Kolikolla on tosiaan monta puolta. Ilmeisesti paras tapa ois yrittää vaikuttaa suoraan yrityksiin – sillä tavalla viesti menee perille paljon paremmin kuin vain boikotoimalla.

        • Aamuinen (Ei varmistettu)
          18.12.2013 at 12:20

          Harmi vaan, että kalliimmissakaan merkeissä se lisähinta tulee todella harvoin siitä, että esimerkiksi vaatteiden ompelijoille maksettaisiin enemmän. Hinta on usein vain merkin tuomaa lisää, ja samoissa maissa tuotenaan niin halpis- kuin merkkivaatteetkin. Toki poikkeuksia on, mutta useimpien merkkien kohdalla meininki on ihan samaa kuin Henkkamaukallakin.

          • Hosuli
            18.12.2013 at 12:55

            Niinpä, juuri näin se menee. Onneksi on myös niitä merkkejä, jotka erityisesti panostavat eettisyyteen ja ekologisuuteen. :)

          • Blue Peony (Ei varmistettu)
            18.12.2013 at 13:27

            Niin se ikävä kyllä menee, mutta onneksi poikkeuksiakin löytyy. Täytyy vain olla todella tarkkana, että löytää ne merkit.

          • riik
            18.12.2013 at 20:53

            Samoja mietintöjä on käyty täälläkin. Olen ilokseni löytänyt vaatemerkkejä, joiden vaatteet ommellaan Euroopassa. Esimerkiksi Nosh tuottaa vaatteensa Portugalissa. Siellä ainakin voisi kuvitella työolojen olevan paremmat kuin Aasian halpatuontimaissa? Näiden vaatteiden ostohinta on tietenkin kalliimpi, mutta myydessä saa vielä hyvinkin puolet vaatteen hinnasta.

          • Silli (Ei varmistettu)
            19.12.2013 at 14:39

            Mäkin aina lohdutan itseäni, että ostan vain eurooppalaista, mutta en tiedä onko Portugalilainen vaateteollisuus sen parempaa. Espanjalaisten tomaattienkin ongelma taitaa olla halpatyövoima, joka kaiketi pääasiassa koostuu laittomista siirtolaisista.

          • Blue Peony (Ei varmistettu)
            19.12.2013 at 15:00

            Tutuillani on ollut hyvää kerrottavaa tehtaista ainakin Kroatiassa, Baltian maissa, Italiassa ja Portugalissa. Mutta varmasti ikäviä poikkeuksiakin löytyy, onhan sellaistakin ilmennyt, että ranskalaisten muotitalojen luomuksia ompelevat Ranskassa käytännössä orjat.

  • Melina G
    18.12.2013 at 06:07

    Ihana farkkutyttö! 

    Meillä poika on saanut tosi hyvin käytettyjä vaatteita, koska meidän ystävillä on just sen verran vanhempia poikia, että vaatteet siirtyvät käytettyinä suoraan meille. Tytölle sen sijaan olemme joutuneet ostamaan. 

    Lopputulos on se, että meidän pojalla on tosi paljon tyylikkäämpiä vaatteita kuin meidän tytöllä. Meidän kaverit ostavat ilmeisesti hienompia tai kalliimpia vaatteita kuin me. :-) 

  • Raks (Ei varmistettu)
    18.12.2013 at 16:47

    Voi, nyt mun täytyy valitettavasti todeta, että tuli pitkä miinus mielessäni sun blogille yhteistyöstä Cubuksen kanssa :( En tykkää yhtään Cubuksesta, GinaTricosta tms kaupoista, ne vaatteet ei vain miellytä minua oikein miltään osiltaan, ei edes hinnoiltaan…Mieluummin valitsen kirpparit, siellä hinnat on sopivia (yleensä) ja ei, en sieltäkään kanna noitten kauppojen vaatteita kotia, ei ne sielläkään houkuta. Lastenvaatteita luulisi saavan tutuilta ja kirpparilta ihan riittämiin, en oikein ymmärrä miksi niitä ihan uutena ostaisi..

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    18.12.2013 at 17:33

    No jonkunhan ne vaatteetkin täytyy ostaa mitkä sitten sinne kirppikselle ja kiertoon päätyvät..ei ne laadukkaimmatkaan kestä ikuisesti. Meillä käytössä uusia sekä vanhoja. Monet vaatteet kiertää läpi kaikki kolme lasta, niin toisinaan kyllä kiva satsaa siihen uuteen joka menee sitten kaikilla. Eikä se moneen kertaan pesty ja käytety talvihaalari esim. lämmitä enää 10 vuoden päästä samanlailla tai pidä kuivana..

  • Kristaliina
    18.12.2013 at 17:51

    Samoin meillä – uutta ja vanhaa on, mutta huomattavasti enemmän kyllä vanhaa. Oiskohan suhde 80-20. Tai ehkä melkein lähemmäs jopa 90-10 :)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    18.12.2013 at 18:07

    Meillä kyllä suhde varmaan toistepäin mutta tosiaan kiertää kyllä sitten sisaruksilla. Pienille vielä löytyy ja saakin paremmin käytettynä siistejä vaatteita mutta kyllä meillä 6v. pojan viimiset talvihaalarit on olleet siinä kunnossa että ei oo kyllä siskoille säästetty :D

    • Kristaliina
      18.12.2013 at 18:10

      Kierrätystä sekin! Joissain tapauksissa voi olla kyllä ihan järkevääkin ostaa uutena, vaikkapa just laadukasta ulkoilupukua, jos tietää että käyttäjiä tulee olemaan monta. Ja voihan sitä sitten joitain hyvinä pysyviä kierrättää sitten vuorostaan eteenpäin :)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    18.12.2013 at 18:41

    juu kiertoon laitetaan, lainaan ja annan kavereille ja sukulaisille osa kirppikselle. Ulkovaatteet ja villavaatteet on ne mistä oon tarkka ja niihin satsataan muilla ei niin väliä. Ulkoillaan ja liikutaan paljon kelistä riippumatta.

  • Blue Peony (Ei varmistettu)
    19.12.2013 at 15:03

    Minä ehdin yh:na todella harvoin kirppareille, joten enimmäkseen käytän nettikauppoja ja tunnustan, että suuri osa lapseni vaatteista hankitaan uusina. Nettikirppareita on mielestäni työläs koluta ja usein laatuvaatimukseni ovat ihan muuta kuin mitä niillä näkyy, hinnoittelusta puhumattakaan. Lapsia, joilta lapseni voisi vaatteita periä, ei meidän tuttavapiirissä ihan oikeasti ole. Ovat kaikki joko nuorempia tai sitten niin paljon vanhempia, että vaatteet ovat lähteneet kiertoon jo aikapäiviä sitten.