Päivän piirakka

Päivän piirakka on itse asiassa toissapäivän. No, päivä sekin.

Joel on (ihan objektiivisesti arvioituna) ehkä maailman paras piirakantekijä.

Tai ainakin tämän perheen – itsehän en ikinä ole vastaavaa edes kokeillut. Pohjoisen-kotonakin tunnettiin vain mustikkapiirakka, omenapiirakka ja raparperipiirakka. Ei olisi tullut mieleenkään, että piirakassa voisi olla vaikkapa kikherneitä, pinaattia, kirsikkatomaatteja ja fetaa. Ja rutkasti valkosipulia.

Nam! Kerrankin ehdin kuvata ennen kuin hotkaisin viimeisen palan.

 

”No miltä se jauhoton pohja maistui”, Joel kysyi jälkeenpäin.

Täh?

Piirakan pohja oli kuulemma tehty vauvojen Muksu-maissiriisipuurojauheesta, Nalle-neljän viljan hiutaleista ja mozzarellaraasteesta.

Ja tämä ei siis ole mikään uusi, jauhoton trendidieetti. Vehnäjauhot olivat loppu.

 
Like

You Might Also Like

  • Nonariina
    10.2.2013 at 19:47

    Hehe, söin Muksu-piirakkaa, lol! Hyvää se silti oli…vai sen takia? :D

  • Kristaliina
    10.2.2013 at 20:06

    Hih ja siis Silvahan ei suostu sitä Muksu-puuroa ollenkaan syömään – siispä me näppärästi syötetään se vaivihkaa vieraille :D

  • HelloAochi
    10.2.2013 at 20:10

    Tarjoattehan te ruokaa vieraille!!

  • Kristaliina
    10.2.2013 at 20:35

    Tsihihihi joo mun pitikin tulla sinne sun tontille kehua retostamaan tällä tarjoilupanostuksella :D

  • HelloAochi
    10.2.2013 at 20:38

    Mä haluun ja tota jos mä joskus tuun kylään!

  • Kristaliina
    10.2.2013 at 20:43

    Deal!

    Ööö tai siis mä pyydän nätisti Joelia tekemään :)

  • HelloAochi
    10.2.2013 at 20:47

    Joo! Ja mä teen sitä Nepalilaista. Mutta vain ja ainoastaan jos sä sanot että se on ookoo, en halua että tunnet oloasi vaivaantuneeksi :D

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    10.2.2013 at 20:58

    Resepti jakoon ja äkkiä! On niin herkullisen näköistä!
    Mä olen muuten ihan addiktoitunut uunifetaan. Senkin reseptin opin tämän blogin ansiosta :)

  • Kristaliina
    10.2.2013 at 20:59

    Hihihi, joo – silloin kun tulee ennakkoon tietäen ruokatreffeille, niin se on erittäin ok :) Hei laitetaanpa jossain vaiheessa meiliä ja sovitaan, että koska!

  • Kristaliina
    10.2.2013 at 21:11

    Oooooh, uunifeta <3

    …ja tsihihihi tästähän tulee kohta ihan ruokablogi – mun blogista! Eipä ihan heti uskoisi :D

    Haastattelen tässä Silvalle puuroa syöttävää Joelia reseptistä, ja se kuuluu siis jotenkin näin:

    Pohja:
    iso kourallinen Muksu-maissiriisipuurojauhetta (tsihihihi!)
    vähemmän Nalle neljän viljan hiutaleita
    jotain siltä väliltä mozzarella-raastetta
    ripaus leivinjauhetta

    Päällinen:
    pussi pakastepinaattia
    tölkki kikherneitä
    100 g fetaa
    kourallinen kirsikkatomaatteja
    2 kokonaista (sellaista yksikyntistä pientä) valkosipulia

    (kaikki määrät arvauksia)

    Pohjan ainekset laitetaan kulhoon, vettä lisäten muussataan kädellä kunnes on sopivan (?) tuntoista. Öljytään vuoka, taputellaan taikina siihen. Annetaan nousta hetki. Laitetaan pelkkä pohja uuniin, 200 astetta 20 min.

    Silputaan valkosipulit. Lähmitään sekaisin täyteaineet (kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta) ja levitetään pohjan päälle. Siivutetaan kirsikkatomaatit ja ripotellaan pinnalle. Lisätään pippuria ja timjamia. Uuniin 200 astetta ja toise 20 min.

    Ja nam!