Korona sai kuluttamaan

Nyt on puutalossa kuulkaas tapahtunut ihan kummallisia kulutustottumuksissa.

Meillähän on kärsitty jo pidempään ostoähkystä. Kaapit pursuilee tavaraa ja uuuuh. Mieluummin tavaravirta poispäin meiltä kuin meille päin, kiitos. Pidin vuoden 2019 alussa kirjaakin ostamisista (tosin se unohtui aika pian, aloitus kuitenkin täällä) ja totesin, että mielikuva itsestä harkitsevaisena ostavana on tosiaan aika paikkansapitävä: meillä siis ostetaan ennen kaikkea tarpeeseen. Esimerkiksi lapsille on tarpeen ostaa välillä vaatetta, kun taas itse olin välissä lähes vuoden ostamatta itselleni mitään muuta kuin alusvaatteita ja sukkia.

Tuoreimmat kirjaostokset.

No, sitten tuli korona. Pienentyneiden tulojen myötä sitten totta kai sulavassa yhteisymmärryksessä linjattiin: ”Nyt otetaan sitten sellainen hyvä säästölinja kaikkiin hankintoihin.”

Ja kuinkas sitten kävikään? Ahhahahahahaha!

”Ois kyllä hyvä, jos meillä olisi enemmän pakastintilaa.” ”Mä haluan puutaloon oman tanssisalin!” ”Jotain lisävaloa kyllä tarvitaan keittiöön ja yläkertaan.” ”Lukeminen kannattaa aina.” ”Hei joo tytöt voisivat opetella ompelemaan koneella itselleen hameet!”

Koronaviikkojen aikana meille on ostettu mm.

 • Pieni lisäpakastin (Power)
 • Tanssipeilit (Ikea)
 • Kirjoja lapsille ja aikuisille (Suomalainen kirjakauppa ja Myllylahti)
 • Lisää läpinäkyviä säilytyslaatikoita ja pari seinälamppua (Ikea)
 • Puutarhatarvikkeita (K-rauta)
 • Kankaisia maskeja (pari ompelijaa)
 • Hamekankaat ja vyötärökuminauhaa (Eurokangas)
 • Viiniä ja siideriä kotiinkuljetuksella (Netpris)
 • Vitamiineja (Life)
 • Apteekkitavaroita (Apteekkiplus ja Apteekkituotteet.fi)
 • Aku Ankka -lehtitilaus
 • Kattokruunu lastenhuoneeseen (Netrauta)
 • Päheät mittatilauspikkuhousut (Pyytäjät)

Lisäksi olen googlaillut mm. ulkohousuja, leikkimökkejä, terasseja ja uima-altaita.

Että silleen.

Kaikki on tilattu netistä ja saatu näppärästi kotiportaille asti kotiinkuljetuksella.

Hassua kyllä, rehellisesti sanottuna en tunne nyt kuitenkaan kovin suurta huonoa omatuntoa näistä. Varmaan pitäisi, kun meidän säästöistähän nämä kaikki ovat pois. Miinukselle mennään siis joka kuukausi, mutta onneksi on ne aiemmat säästöt taustalla. Ja tavallaan joka ikinen ostos on tuonut joko iloa tai hyötyä tähän nykykoronaeristyselämään – yhtäkään näistä en katsele, että voi ei, tuli tuhlattua turhaan.

Ja tavallaan voihan sitä ajattella niinkin, että samalla näillä ostoksilla on omalla minipanoksella pidetty yritysten toimintaa pyörimässä. Että kun tässä siitä talouden romahduksesta niin paljon puhutaan, niin kerrottakoon sitten, että puutalossa näköjään alettiin ihan kulutusjuhaan tässä.

Mutta kyllä meidän nyt saada itsemme sinne sovitulle linjalle. Mitenkäs se nyt menikään…? Näin.”Nyt otetaan sitten sellainen hyvä säästölinja kaikkiin hankintoihin.” Ahhhahahahaha. Olisin todellakin ostanut sen uima-altaan, jos sen vaan olisi saanut viritettyä tuohon meidän kaltevalle pihalle.

Taimitilaus ainakin lähtee vielä tällä viikolla, kun vaan saisin kukkapenkkisuunniltemat pähkäiltyä.

Ja sitten se säästölinja.

Miten teillä: onko kukkaron nyörit menneet kiinni vai oletteko päätyneet nettiostoksille?

16

You Might Also Like

 • A
  6.5.2020 at 11:10

  Jep, paketteja tuleepi tasaisella syötöllä (ja välillä kiroillaan Postin ja Matkahuollon sekoiluja, Budbee-toimitukset saa pelkkiä peukkuja). Lapsen huone koki ison muodonmuutoksen (Ikea), kannatti koska lapsi on sen jälkeen pitänyt huoneen supersiistinä! Lapsi sai myös iPadin (synttärilahjaksi, koska etäkoulu ja korona). Sitten on tilattu olutta ja viiniä. Ruoka on tullut kotiinkuljetettuna. On mennyt tilauksia H&M, Prisma, Applelta lähti tilaukseen itselle uusi tietokone (hups, tosin olin kyllä luvannut itselle uuden tietokoneen kun saan työpaikan, unohtui tää vaan kun sain sen työpaikan :D). Gigantista tulee (ehkä joskus, prkl Matkahuolto sekoilee) uusi reititin (koska netin tarve on loputon. Mies on alkanut sisustaa makkarin nurkkaan miesluolaa (jotain musiikkilaitteita pukkaa, johtoja, monitoria, harva se päivä joku musta mökkylä). On tullut aleista vaatteita Reimalta ja Lindexiltä, Stokkaa ja Finlaysonia tuli tuettua, on uudet tennisvarusteet lapselle ja urheiluvaatteita aikuisille. Kirjoja ei olla tilattu, koska kirjaston kirjat on edelleen lukematta, mutta Bookbeat tarjoaa paljon luettavaa. Sen sijaan palapelejä on tilattu monta ja lapsi tilasi itselleen synttärilahjarahoillaan legoja ja geomageja. Että kyllä on kulutettu ihan urakalla. Uudet sängyt ois ostoslistalla, mutta niin kauan kun Ikea ei kuljeta vanhoja pois, niin ei voi tilata…

  • krista
   6.5.2020 at 11:21

   Hahahaaa, mahtavaa! On se hyvä, että me jotkut huolehditaan tän yhteiskunnan kulutustahdista näin korona-aikaankin :D Meillekin virtaa paketteja oikeastaan joka päivä, tässä mukana toki ruokatoimitukset. Nytkin, kun avasin ulko-oven, siellä oli Verkkokaupan ja K-ruoan (vai Alepan? itse asiassa en ole varma) kolme ruokalaatikkoa odottamassa :D

   Meillä ihme kyllä on yllättävän hyvin sujuneet kuljetukset! Yksi paketti vain on mennyt vahingossa postiin, se oli ajalla kun oltiin karanteenissa ja siihen saatiin valtuutettua hakija. Mutta muut ovat tulleet ihan ykkösellä perille. Meillä on kyllä ovessa/portaikossa sellainen rautalangasta väännetty kissankokoisin kirjaimin kirjoitettu viestilappu, että ketä tässä osoitteessa asuu (puhelinnumeroineen) ja että JÄTÄ PAKETTI TÄHÄN :D Alkuun, kun lappua ei ollut, kuljettajat jäivät pyörimään ja ovikelloa (joka ei ole toiminut sataan vuoteen) soittelemaan.

   • A
    6.5.2020 at 12:01

    Mä oon toki ennen korona-aikaakin ostanut tavarat ja vaatteet lähes pelkästään netistä (esim. vaatteissa ei huvita mennä livekaupoille pyörimään, kun ikinä ei oo sit omaa kokoa rekissä ja harmittaa). Korona-ajan uusia juttuja ovat ruokaostokset netistä ja se kun uskaltauduin ekaa kertaa tilaamaan reseptilääkkeitä netistä (ya:n kautta). Nämä on positiivisia kokemuksia, en usko että enää meen lääkkeitä apteekin tiskiltä hakemaan ellei oo akuutti tarve (ei-akuutteja on mun vakkarilääkkeet joita on hankittava säännöllisin väliajoin). YA:n huono puoli on että toimitusaika on aika pitkä, mutta ilmainen kotiinkuljetus Budbeellä on tosi jees. Reseptilääkkeet saa ihan kivasti chatin kautta, mutta huvittaa (ja samalla ärsyttää) kun joka kerta farmaseutti yrittää myydä jotain ekstraa (tää on heillä varmaan aina protokollassa myynnin edistämiseksi).

    • krista
     6.5.2020 at 15:31

     Mekin jo aiemmin tilattiin paljon netin kautta, Joel oikeastaan kaiken jo aikaisemminkin mutta mä harrastin esimerkiksi Prisma-reissulla muidenkin osastojen (etenkin aletankojen) läpikäyntiä :D Ja oon tosi varma, että tän myötä koronan jälkeenkin meillä jää ostotavat tällaisiksi!

     Ruokakauppatilauksia me on tehty Seelan vauva-ajoista asti, mutta Alepan lisäksi nyt on tosiaan myös K-Ruoka paletissa mukana. Riippuen ihan siitä, mistä saadaan hyvät toimitusajat. Mutta sitten tuo reseptilääkepuoli on meille uutta! Apteekkitavaraa tilattiin Espanjaan jo aiemminkin, mutta tämä, että onnistuu reseptilääkkeetkin, oli ihan uutta. Alkuun ihmettelin, että miten se toimii, mutta tosiaan chatin kautta tuli sitten farmaseutti linjoille ja teki tilauksen loppuun. Hyvin sujui! Ja reseptin uusinta oltiin saatu e-Reseptinä Pikkujätistä eli sekin sujui etänä.

     Toimitusmaksuista välillä vielä vähän nikottelen, jossain on ilmaista (JEE!), jossain alle kympin (ok), mutta sit on noita 29 euron toimituksia kyllä ollut kans… Se johtaa siihen, että yrittää kerralla miettiä mahdollisimman paljon tulevia tarpeita, ja jotenkin se nettikaupan kahlaaminen meinaa käydä puuduttavaksi… Tai jos X summasta saa ilmaiset toimitukset mutta sitä ennen maksaa paljon. Joskus on käynyt niinkin, että ollaan sit vaan herpaannuttu ja tilattu muualla. Ajateltu, että pitäkää tunkkinne. Tai tässä tapauksessa haravanne :D

 • JK
  6.5.2020 at 11:40

  Kiinni on. Jopa nettiostaminen on lähes katkennu kokonaan, mitä muuten on tullu harrasteltua vähän huvinpäiten. On tosin etsinnässä lapselle eräs tietty legosetti, jonka haluaisi tositositosi paljon ja mikä ois semmonen suht ok kaverisynttäreiden ”korvaaja” joiden peruuntumisesta lapsi on ollut tosi harmissaan. Ja eilen etsin pleikkariin uutta ohjainta rikkimenneen tilalle ja hopeanuoli dvd-boksia koska -nostalgia-.. Muuten on tullu osteltua lähinnä ruokaa. Tulot on ainakin tällähetkellä samat kun ennenkin, eli tiukat, joten säästökuuri tekee vaan hyvää jokatapauksessa. Mua ei tee mieli ostella, kun ei pääse hypistelemään, heh

  • krista
   6.5.2020 at 15:33

   No hei teille tulee sitten koronasäästöjä, sehän on oikein hyvä juttu! :) Meillä ne säästöt vaan kuluu :D Me luultiin säästävämme ”hyvän päivän varalle” eikä ”pahan päivän varalle”, mutta näköjään tämä sitten olikin ”koronapäivän varalle” :)

 • Reetta
  6.5.2020 at 11:44

  Naapurit laittoi sellaisen lazyspa-altaan. Olen vähän kade. Tsekkaappa ne.

  • krista
   6.5.2020 at 15:39

   Ooooooo mikä kateus, en kestä :D

 • Minna
  6.5.2020 at 12:14

  Kyllä, nettishoppailtu on urakalla. Minäkin luulin, että korona-aikaan menee rahaa vähemmän.

  Ostettu on mm. polkupyörät itselle ja keskimmäiselle lapselle, kun kevät, harrastukset tauolla, aikaa pyöräillä, piti saada lapselle kevyt Frog ja mitä näitä selityksiä onkaan.

  Pihalle pitää saada ainakin kirsikkapuu ja vähän kuorikatetta ja ehkä jotain ruukkuja ja kukkia. Näistä kaksi ensimmäistä hankittu.

  Nyt on aikaa ommella ja onhan nyt hyvä tukea myös pienyrittäjiä. Kankaita ja myös ihana kotitakki on tullut postista, aikaa ei ole vielä löytynyt.

  Työt kun on etänä, niin työtuoli tuli näppärästi Ikeasta. Senkun haki pihalla olevasta noutoautomaatista.

  Tähän sitten lisäksi kaikki ”aleshoppailut” kesää varten, verkkareita ja lenkkareita pojille. Puhumattakaa ruuasta kun koko viisihenkinen perhe on päivät kotona.

  Mutta toivottavasti nämä auttavat yhteiskuntaa pyörimään :)

  • krista
   6.5.2020 at 15:59

   Joel tuli tuomaan mulle uutta kahvikuppia (ah) juuri, kun tää kommentti oli auki, ja se nauroi ääneen, että okei NYT on tutun kuuloista :D Ja siis joo, meilläkin lapsille uudet, isompikokoiset Frogit tilattu :D Mutta tarpeeseen sekin toki! Äsken muuten tilasin juuri myös uimakenkiä (käytetään niitä lasten kesäkenkinä) lapsille seuraavassa koossa. Ja sit tosiaan pihalle meille pitäisi tilata vielä taimia, hitsi toivottavasti saadaan puutarhaideat valmiiksi jo tällä viikolla!

   Ja tosiaan ruoka, kun kaikki ruoat syödään kotona… Toisaalta siinä me säästetään ravintolakuluissa – toisaalta sit taas lapset eivät syö hoidossa/koulussa, Joelin mielestä aika budjetillisesti sama siis. MUTTA se on huomattu, että ruokahävikkiä ei tule juuri yhtään! Aiemmin ex-tempore-tilataanpa-pitsat -mielihalut tekivät sitä, että jotain saattoi päästä vanhenemaan jääkaapissa, mutta nyt tuota ei ole enää tapahtunut!

   Joo kerrankin voi ajatella omista ostoksistaan, että hei tällä pidetään yhteiskuntaa pyörimässä! Just tänään oli muuten jossain uutisissa, että OP:n tietojen mukaan kulutus noussut notkahduksestaan vähän ylöspäin, etenkin elektroniikkaa ja rautakauppatavaraa ostetaan. Allekirjoitan :D

   • Lilah
    7.5.2020 at 18:30

    Minkä kokoisiin frogeihin vaihdoitte ja mitä kokoa vanhat oli ja kuinka pitkiä tytöt on? Meillä kolmella isoimmalla frogit ja pienimmälle harkitsen. Mutta tuntuu että se on vuodessa pieni niin maksaako vaiva….tai kuinka ison uskaltaisi juuri neljä täyttäneelle ostaa.

    • krista
     7.5.2020 at 18:46

     Me tilattiin nyt molemmille seuraavat koot eli 52. Tähän asti molemmilla on olleet ne 48-kokoiset, ne me otettiin suoraan vähän ylikokoisena etenkin pienemmälle, eli ei sitä 40-kokoa me ei käytetty ollenkaan, kun siitä tuntui niin lyhyeltä se käyttöikä. Meillä siis 4-vuotias otti suoraan sen 48-koon, vähän ”isona” teoreettisesti, mutta ei vaikuttanut yhtään isolta käytössä ja heti tosiaan lähti ajamaan. Se 48 meni meillä tosi pitkään, toisella 2 kesää ja toisella 3 kesää (ja talvea, kun myös Espanjassa pyöräiltiin). Nyt jalan sisämitat on toisella vajaa 53 cm ja toisella vajaa 50 cm. Ei olla vielä livenä testattu niitä isompia pyöriä, mutta arvailen, että ois just hyvä :)

     • Lilah
      8.5.2020 at 12:30

      Musta tuo 16″ tuntuu vaan niin pieneltä, sen kokoisella fillarilla tyttö ajaa jo nyt (ja on pieni ikäisekseen), joten tuntuu että ensi kesänä se jo on nafti. Meidän 6 täyttänyt (122 cm) sai koon 62 ja se menee toivottavasti nyt kolme kesää. Hänen jalat ei ole todellakaan noin pitkät, mutta noissa kun tangon nostovaraa ei juuri ole, jää pitkäkätisellä satulan ja tangon väli liian lyhyeksi nopeammin.

     • krista
      8.5.2020 at 12:36

      Totta, tuo 48-koko (16-rengas) näyttää pieneltä etenkin kun tuttujen ”ei-frogeihin” vertaa – toisaalta sitten taas samankokoisilla lapsilla on ollut samaa kokoluokkaa kuin meillä Frogit. Meillähän vielä ekaluokkalainkin ajoi tuolla 48-kokoisella, monien kavereiden pyöriin verrattuna näytti jo viime syksynä aivan minikokoiselta mutta kun lapsi ajoi, niin näki että se oli vielä ihan sopiva. Mutta nyt on kyllä selkeästi ainakin ekaluokkalaisella tuon 52-koon (20-rengas) aika ja otetaan se jo tosiaan Seelallekin jo se 52-koko.

      Mikä teillä on jalan sisämitta tällä, jolle uutta fillaria kaavailette?

 • Anna R
  6.5.2020 at 12:14

  Meillä on tullut ostettua kaikenlaista, juurikin tätä kotona olemista helpottamaan ajateltua. Myös se leikkimökki ja autotalliin etäjumppatanssisalin lattiaa, telkkaria jne :D
  Nyt voisin laittaa vielä pihalle muutamia kasveja ja kesäkukkia, kun tulee oltua kotona niitä katselemassakin.

  • krista
   6.5.2020 at 16:01

   Oooo, etäjumppasali autotalliin…? Jos sulla on Instaa, niin laita kuvaa ja tägää mut, kiinnostaa! <3
   -
   Ja siis just tämä kotona olemisen helpottaminen ja mukavammaksi tekeminen varmasti mielessä monella. Ja se on tärkeää! <3 Meilläkin kaikki kodinlaittoprojektit on nytkähdelleet eteenpäin, pienin askelin mutta silti!

 • Eeee
  6.5.2020 at 13:21

  Tutulta kuulostaa! Piti kovasti nyt säästää, mutta kaikenlaiselle on ollut tarvetta, tai ”tarvetta”… Nettishoppailu on vähän liian helppoa! Viimeistään sitte on helppo tilata, jos saa ilmaisilla postikuluilla 😂

  • krista
   6.5.2020 at 16:05

   Joo ilmaiset postikulut ja selkeästi ilmaistu ”toimitus kotiovelle” -lausahdus tekee kyllä paljon :D

 • T
  6.5.2020 at 14:09

  Ei varmaan varsinaisesti oo kulutustottumukset muuttuneet, samaan tahtiin tulee netistä tilattua kaikkea, toki tarpeeseen, mut uutena oon huomannut ahdistuvani siitä, kun vaihtoehtoja ei ole. Että kaikki mitä tarvitaan, on pakko tilata netistä. Kun siis mielelläni käyttäisin tästä jatkuvasta lastenhoidosta vapaan ajan johonkin muuhun kuin verkkokauppojen selaamiseen mut ku koko ajan tarvitaan jotain ja verkosta tilatessa mä ainakin arvon asioita paljon kauemman ku kivijalkakaupasta ostaessa 😏

  • krista
   6.5.2020 at 16:09

   Toi on muuten totta, että joskus verkkokaupassa menee tuskaisen kauan! Meillä näitä tuska-caseja on tosiaan ollut tuollaiset, jossa on vaikka, että yli 100 eurosta ilmaisest toimitukset, ja sit ollaan yritetty miettiä, että onko vielä jotain, mitä me TARVITAAN (että ei tule tehtyä hölmöjä ekstraostoksia) lähiaikoina ja saako sitä sieltä kaupasta vai ei. Sit kun on 45 minuuttia selannut kauppaa, niin on jo ihan loppu :D Mutta toisaalta kyllä mä silti pidän ennen kaikkea ajansäästönä, että ei tarvitse lähteä johonkin rautakauppaan haahuilemaan – siellä sitä aikaa vasta meneekin :D

 • Karina
  6.5.2020 at 19:28

  Mittatilauspikkarit?? :D :D
  Mulla on ehkä säästyny rahaa kun on jääny kaupungilla kahvittelut ja herkuttelut pois mutta sitten taas joo, kun kaikki ateriat syödään kotona niin onhan nuo kauppalaskut selkeesti olleet ihan omaa luokkaansa. Me myös tilataan ravintoloista ruokaa kun aina ei vaan jaksa miettiä. Itelleni en ole ostanu oikeestaan mitään, enkä ole meikannut viikkokausiin, niin meikkivoiteessa säästän! Hahhaa. Lapsille sen sijaan uusia lenkkareita ja kevätvaatteita on tullu hankittua, mutta ihan olen mennyt paikan päälle Stadiumiin – hyvin väljää siellä muuten – kun netistä on noille kasvaville niin vaikea ostaa enkä jaksa mitään palautusrumbaa. Kirjoja ooon myös ostanut aika pinon, kun kirjastot on kiinni. Tyttärelle kaikki Potterit kovakantisina, niin niihin meni kymppi jos toinenkin… Mutta ne onkin sit ikuisia, ja toivottavasti tuo 9veekin innostuu joskus lukemaan…

  • krista
   6.5.2020 at 19:34

   Kyllä! Jos kiinnostaa, tsekkaa Facebookista Pyytäjät – ja varoitus, saatat joutua ostamaan :D Näin Instassa jonkun kuvan ja olin kertaheitosta täysin myyty!

   Meillä kans tosiaan ravintolakulut nyt menivät nollaan, mutta tosiaan näyttäisi sit kompensoituvan sillä, että syödään kaikki ruoat kotona. Ehkä…? Näin Joel sanoi ja mä vaan uskoin :D Mäkin muuten oon säästänyt meikeissä! En muista, koska olisin laittanut edes ripsiväriä!

 • Riika A
  6.5.2020 at 20:23

  No tota… Kaikki lähti harmittomasta lausahduksesta ”mitäs jos siirrettäis mökin keittiö siihen vanhaan saunan pukuhuoneeseen?”. No se vaati tietysti uutta oviaukkoa tuvan puolelta, ettei keittiöön tarvii ulkokautta kiertää. Ja se uusi oviaukko puolestaan vaati kiinteän vaatekomeron purkua ja sähköpääkeskuksen siirtoa. Sieltä vaatekomeron alta tietysti löytyi täysin käsittelemätöntä lattiaa – täytyy hioa koko mökin lattia, että saadaan se yhtenäiseksi. Ja samallahan vois tehdä jotain niille kamalille tummuneille kattopaneeleillekin. Uudet vaatesäilytyssysteemitkin täytyy hankkia. Niin joo ja se keittiö. Oishan se muuten kiva, jos saatais juomavesipiste sinne keittiöön. Eli jos laittais pumpun järvestä ja suodatinjärjestelmän. Sit pitäis tietty lain vaatimat jäteveden käsittelysysteemitkin laittaa, vaikkei sieltä edes mitään jätevettä oo tulossa, kun pelkät juomavedet sieltä otettais. Paitsi ehkä lisäksi pesuvedet pulsaattoripesukoneeseen – kiitti vaan sillekin joka niitä täällä kommenteissa taannoin suositteli. 😆

  Enkä nyt lähde kaikista puutarhasuunnitelmista edes avautumaan. 😝

  • krista
   6.5.2020 at 20:44

   Ahhhahahaha, klassinen levinnyt projekti! :D Mutta siis tuohan kuulostaa IHANALTA, ajatella että teillä on sitten niin ihana olla ensi kesänä mökillä, mökkikesä 2020 yea! Ja pihalla, puutarhasuunnitelmakesä 2020 myös :D

   Mutta joo mä veikkaan, että tosi monessa kodissa fiksataan nyt sellaisia lattialistoja, jotka ovat puuttuneet tätä ennen 10 vuotta. Meilläkin esimerkiksi Joel nikkaroi pensastuen jasmikkeelle – vasta tän 8 kesää on sitä suunniteltu. Mutta jotenkin kiva laittaa kotia ja kotiympäristöä ja viihtyä nyt täällä!

   • Riika A
    8.5.2020 at 10:49

    Heh mä veikkaan, että eletään remontin keskellä koko mökki kesä 2020, ainakin jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Vaikkei me kyllä kustannusteknisistä syistä mitään vesisysteemejä (luultavasti) ruveta tänä kesänä tekemään, joku roti tähän täytyy saada. Mutta tulee noilla muillakin hommilla tuettua ikuista talouskasvua ihan tarpeeksi. 😀

 • MarjaH
  6.5.2020 at 23:09

  Mun kaverit nimesi mut koronahulluusosteluvimman voittajaksi kun tilasin yksipyöräisen. Mun mielestä aivan järkevä ostos :D
  .
  Lisäksi on tullut ostettua sitä sun tätä, vaatetta, ruokaa, käyttötavaraa, kosmetiikkaa ja isoimpana parvekkeelle istuinryhmä. Myös nuoremmalle lapselle on hankinnassa pyörä, ja tänään kävin hakemassa hälle synttäriksi hot wheel -radan torista. Lisäksi tilasin just 7 hedelmäpuuta, vadelmia ja karhunvatukan.

  • Sanna
   7.5.2020 at 01:30

   Mä ostin huuliharpun XD

   • krista
    8.5.2020 at 09:54

    Hihihi, ihana! Naapureiden iloksi! Mutta tänkin voin jotenkin niin kuvitella, ”hei minäpäs opettelen soittamaan huuliharppua!” Ihana <3

  • krista
   8.5.2020 at 09:53

   Ahhhahaha yksipyöräisen! :D Toi oli kyllä paras! :D Mutta hei sun sirkusteluharrastuksen tietäen, mä sanon että ERITTÄIN järkevä ostos <3
   -
   ...ja hitsi nuo puutarhaostokiset - nyt tänä viikonloppuna mekin laitetaan tilausta menemään! "Tarvitaan" ainakin vadelmaa ja alppiruusuja ja perennat ja mullat meidän takapihalle tulevaan uuteen kukkapenkkiin.

 • Heya
  7.5.2020 at 00:10

  Normaalisti ostan lähes kaiken muun netissä paitsi ruoan. Nyt en ole tehnyt yhtään nettiostoa koko keväänä. Ei ole tullut mitään tarpeita eikä houkutuksiakaan.

  • krista
   8.5.2020 at 09:58

   No vau! Sä oot tehnyt just sen, mitä meidänkin PITI tehdä. Mutta siten tuli noita houkut… tarpeita :D Haha, esimerkiksi nuo mun tanssisalin peilit ei varmasti ole tarpeita, mutta ILOA ne ainakin on!

 • Anna A
  7.5.2020 at 10:12

  Hehheh :D Hyvä te, olette ainakin pitäneet pyörät pyörimässä ja turvanneet työpaikkoja!

  Me ehdittiin ostaa mökki juuri ennen koronaa, joten tämä eristysaika on mennyt meillä mökkiä rempatessa. Nälkä kasvaa syödessä (vai miten se oli), joten aiottu remppa hivenen laajeni. Ollaan siis kulutettu aika surutta läheisessä rautakaupassa ja myös työllistetty paikallista putkimiestä, sähkömiestä ja työmiestä. Paljon on toki tehty itse, mutta olen itse hirmu tyytyväinen, että ollaan voitu työllistää ihan paikallisia ammattilaisia.
  Että sinne ne säästöt (oat ja muiden) hupeni.

  Normikulutuksesta tuli tilattua kaikille uudet lakanat. Finlaysonilla oli tarjous ja vanhat olivat jo aika riekaleina (reikiä tyynyliinassa ja pussilakanassa). Lisäksi olen tilannut muutamia kesämekkoja lapsille, edellisistä oli todella kasvettu yli. Olen myös kuolaillut vaatteita itselleni mm ommellisen ja nanson verkkokaupoista.
  Tarpeeseen pitäisi vielä hankkia aurinkolasit lapsille, alusvaatteita (alkkarit ja sukat) minulle ja matot lastenhuoneisiin mökille.

  Yritän tässä pohtia, että mitä sellaista olisi nyt tullut hankittua mitä ei olisi ilman koronaa hankittu, mutta en kyllä keksi. Tässä työn ja rempan välissä ei oikein jää aikaa lukea, kutoa tai harrastaa mitään. Plus eipä täällä periferiassa ole mahdollisuuksia kotiinkuljetuksiin niin paljon kuin siellä etelässä. Posti yms toki kulkee mutta esim. Ikean kotiinkuljetus on sen verran (aivan törkeän) kallista, että ilman isompaa remppatarvetta (koko keittiö uusiksi) ei sieltä tule kyllä pieniä asioita/satseja tilattua. Saatikka, että noutoruokaa saisi kotiinkuljetuksella (huutonaurua).

  Eiköhän se ole justiinsa tämä aika, kun koko perheellä hengataan näissä samoissa neliöissä, niin jokaista nurkkaa ja ideaa jotka ennen laitettiin ”sitten joskus” kansioon tulee syynättyä tarkemmin. ja todettua, että se sitten joskus on nyt. Liputan sen puolesta, että ne joilla on mahdollisuus kuluttavat nyt kotimaista, luoden tänne työpaikkoja ja pitäen huolta jo olemassa olevista työpaikoista ja tukien yrittäjiä!)
  (Toki tarpeellista :) Koronahuuruissa ilmastohuurut tuntuvat haihtuneen :D )

  Ps. valehtelin, keksimpäs! Olen hivenen useammin ostanut paikalliselta kukkakaupalta kukkakimpun kotiin! Ihana kauppias teki kimppuja liikkeen edessä olevaan viileäkaappiin, jota on saanut noutaa itse ja maksaa tilille <3
  (Ei kotiinkuljetusta :) )

  Pps. Pari päivää sitten olisin kirjoittanut, että maassa on vielä puoli metriä lunta, mutta se on sulanut aivan silmissä. Kevät koittaa täälläkin :)

  • krista
   8.5.2020 at 10:06

   Oi hitsi mä sydämenkuvat silmissä luen näitä mökkiremppakertomuksia <3 Niin ihanaa! Mekin muuten mahdollisesti työllistetään terassintekijää, jos vaan saadaan vastauksia tarjouspyyntöihin.
   -
   Mä veikkaan, että mä oon nähnyt saman Finlaysonin mainoksen :D Jos näit mainoksesta siis, mutta mä itse näin sellaisen, jossa oli AIVAN IHANAT eläinkuosilakanat. Melkein iski TARVE. Meilläkin on osa pussilakanoista riekaleisia jo, mutta pidin nyt sitten kuitenkin TARPEEN (haha) kurissa - mutta ne ois ollut niii-iiin upeat ja hintakin oli aika edullinen Finlaysoniksi!
   -
   Mä olisin kyllä aika iloinen, jos vaikka myöhemmin kävisi ilmi, että ihmiset olisivatkin "pitäneet yhteiskunta pyörimässä" enemmän kuin pelättiin. Vaikka en sinänsä mikään kulutuksen kannattaja olekaan, mutta siis tässä tilanteessa painaa just työllisyys ja yritysten pystyssä pysyminen. Just samana päivänä tän postauksen kanssa tulikin tosiaan tuo uutinen, että OP oli tutkinut korttitietoja ja kulutus oli jo vähän noussut siitä alkun notkahduksesta.
   -
   Joo kotiinkuljetuksissa on kyllä varmasti valtavat yö/päivä-tyyppiset erot valtakunnallisesti. Täällä on niin näppärää kyllä, kun kaiken saa ovelle. Välillä pitää taiteilla: kun tein Ikean tilausta yksi ilta, näytti kuljetus 59 e ja kuljetus vasta viikon päästä. Juu ei. Seuraavana päivänä kokeilin uudestaan (onneksi oli tallentunut ostoskoriin) ja olikin 29e ja toimitus samalle päivälle. Hassua, mutta ilmeisesti siellä oli jotain uusia pikatoimitusaikoja just avattu. No, onneksi ei tilattu kalliilla viikon päähän! On tuo 29 euroakin kyllä aika suolainen, mutta kaksi kertaa ollaan se nyt Ikealle kuitenkin maksettu :)

 • MMinne
  7.5.2020 at 11:31

  Mä luulen, että enemmän meillä säästyy tässä koronassa kuin kuluu. Ruokailu on siirtynyt kotiin (tai minulla eväisiin, kun vielä töissä käyn, mutta lounaspaikat suurimmaksi osaksi kiinni, muutaman kerran olen hakenut take away -lounaan tukeakseni läheistä lounaspaikkaa), että ruokakauppalaskussa sen kyllä huomaa. Toki kun käymme kaupassa vain kerran viikossa, sen sijaan että aiemmin kävimme pari-kolme kertaa viikossa, niin ehkä siinä säästyy vähän näitä extra ostoksia, joita nälkäisenä kauppaan mennessä tulee väliin tehtyä. Ja eväät/etätyöläisen kotiruokailu on edullisempaa kuin lounaspaikan lounas. Toki se lounaspaikan lounas olisi myös monipuolisempi ja täyttävämpi. Pois on jäänyt myös muu ulkona syöminen ja kahvittelu, että säästöä siinäkin. Tilasin tosin juuri lempikahvilastani kakun, ei ollut mikään kovin edullinen, mutta saman rahan olisin kantanut sinne jo tässä ajassa muutenkin ja täytyyhän sitä tukea omia lemppareitaan! Olen myös koittanut suosia kaupassa ihan niiden lähimpien leipomoiden jne. paikallisten valmistajien tuotteita, mitä toki teen muutenkin, nyt vain vielä tarkemmin..

  Eniten tietysti tulee säästöä lomamatkan peruuntumisesta ja siitä kun ei kesällä ole tapahtumia joissa riekkua ja tuhlata pennosiaan. Olemme kyllä miehen kanssa kuolanneet maastopyörien perään, että byebye rahat :D Nämä olleet kyllä mielessä jo aiemmin, mut ehkä tämä korona saa lopullisen ostopäätöksen aikaan! Enkä sitä huonona asiana pidä, liikunta ja luonnossa oleminen ei ole pahasta koskaan! Niin joo ja lenkkarit täytyy kyllä ostaa uudet ja ehkä vaelluskengätkin, kun tuo ulkona liikkuminen on lisääntynyt ja vanhat repsottaa..
  Ps. Ihanat noi pikkarit!

  • krista
   8.5.2020 at 10:09

   Hei mä luulen, että meilläkin säästyy noista kesämenoista rahaa! Ehkä… Jos ei keksitä nyt sitten jotain ihan älytöntä :D Mutta pääsymaksut ja kaikki muut sellaiset. Ja (NIIIIIISK!) koko suvun Pärnun matka, se jää nyt tekemättä :(

   Meilläkin on ulkona liikkuminen kasvanut entisestäänkin, ja sehän on tietysti kiva! Ja se aiheuttaa mulle tuon jatkuvan ulkohousupähkäilyn, en ehkä pääse siitä eroon ennen kuin ne ostan :D On kummallista, että kaikista hankinnoista JUST SE tuntuu mulle sellaiselta, että sitä en ole ostanut. Ehkä se, kun se on vaatekappale itselle, se tuntuu ”ylimääräisemmältä”. Hassua. Jos lapsella ei olisi ulkohousuja, varmasti ostaisin. No mutta kohtahan tuolla pärjää jo jumppaleggareilla! Ja niitä mulla sitten onkin monia ihania <3

 • Sanba
  7.5.2020 at 11:33

  Mökkijuttuja on tullut ostettua rautakaupasta, sitten otin yhden uuden säköisen lehtitilauksen, muutamat vaatteet instan kautta kirppiksiltä, pari kertaa woltattu ja just tilasin feeliasta meille viikon ruuat. Mutta luulen, että suht saman verran on mennyt rahaa kun yleensäkin, mutta vähän eri muodossa vaan. Yleensäkin luuhaan kirppiksillä, ja varmaan nyt keväällä olis mökkihommia tehty kuitenkin.

  • krista
   8.5.2020 at 10:12

   Kirppikset meilläkin on nyt jääneet, ja myös FB-kirppisryhmä. Niitä ennen aktiivisesti käytetiin! Mutta toisaalta ei olla ostettukaan oikein just sellaisia juttuja, joita kirppiksiltä usein ostetaan (vaatteita) vaan just tuollaista rautakauppatavaraa enemmän… Ruokatilauksia me ei olla käytetty, tavallisesti käyteään paljon! Eli siinä varmaan säästyy kyllä. Mun ystävä muuten suositteli meille tuota Feeliaa!

 • Life with Satu
  7.5.2020 at 13:41

  Meillä on sisustettu enemmän, mutta muuten ostettu vähemmän. Ostin kerralla kasan kesävaatteita useammasta paikasta tosin, mutta paketteina, jotta ei ole tarve miettiä, Olen vienyt tavaraa urakalla pois ja edelleen vien. Sen sijaan harkiten ostetaan uutta, lähinnä kalusteita, uusitaan ikivanhoja Ikeoita kun on tullut kivaa vastaan. Viimeisenä telkkarin alle tulossa kaluste. Sisustin julisteilla ja nyt laitoin lisää julisteita tilaukseen. Hiljalleen saavat nuo valkoiset seinät siis väriä täällä :)

  • krista
   8.5.2020 at 10:14

   Meilläkin just kotiin suuntatuu tämä koronakuluttaminen enemmän, on kiva fiksata tätä nyt ja se tuottaa ihan iloa. Saapahan tehtyä sellaisia juttuja, jotka pitkään on olleet ”pitäis pitäis”.

   Me muuten kans ostetaan lasten seuraavien kokojen vaatteet tavallisesti sellaisena paketteina. Pari hyvää FB-vaatepakettia, niin se on siinä kerralla! Tavallisesti se on mennyt niin, että syksyllä alan bongailla ryhmiä, ja sit pärjätään seuraavaan syksyyn. Kohta alkaisi olla 120-koon bongailu edessä, mutta toistaiseksi pärjätään vielä kesän yli varmaan näillä, mitä on.

   Värin saaminen kotiin kuulostaa aina hyvältä <3