Korona-ajan syntymäpäivä

Miltä tuntuu viettää syntymäpäivää korona-aikaan? Jos meidän lapsilta kysyy, niin aivan jee jee jee ihanalta.

Viime viikonloppuna puutalossa ei siis (tietenkään) nähty meidän perinteisiä iloisia lastenjuhlanaamiaisia, mutta silti sekä lauantai että sunnuntai olivat meille erittäin merkityksellisiä päiviä.

Lauantaina iltapäivällä Seela täytti 6 vuotta, ja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä juuri vuorokauden vaihduttua Silva täytti 8 vuotta.

Synttäritytöt!

Jotenkin tämä taas osoitti meille vanhemmille lasten sopeutuvaisuuden ja avoimen mielen. Ei siis ripaustakaan sellaisesta ”myääääääääh syntymäpäivät on pilalla, kun ei voi pitää oikeita juhlia!!!” -draamasta, vaan lapsille oli ihan itsestäänselvää (toki sitä oltiin juteltu jo pitkään), että nyt on koronatilanne päällä, ja siksi myös syntymäpäivä tulee olemaan erilainen. Ja päällimmäisenä ei ollut pettymys vaan ilo: ”mitäs kivaa sitten neljästään keksitään?

Oltiin kyllä myös sovittu, että järjestetään syntymäpäivälastenjuhla sitten syksyllä – tai siis sitten, kun tämä epidemia on ohi.

Tärkeää lapsille oli – hehe – a. lahjat ja b. herkut. No hei siinäpä sitä syntymäpäivää jo aika paljon!

Lahjojen osalta tehtiin sama kuin jouluna: vanhemmilta saa yhden tärkeän ja huolella valitun lahjan. Lapsi saa siis itse pohtia, mitä lahjaksi haluaa, ja se pyritään sitten mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan (nyt koronatilanteessa muistuteltiin, että välttämättä se ei onnistu).

Toinen toivoi jättipehmoa (sisko sai jättipehmokrokotiilin jouluna) ja toinen vaaleanpunaista kiilusilmälaiskiaista. Ja huh – googlaa googlaa googlaa – sellaiset onneksi löydettiin ja tilattiin kotiovelle toimitettuna.

Ja voi niitä ilonkiljahduksia, kun paketit avattiin! Ehkä Insta Storysta lauantaiaamuna näittekin.

Päivällä sitten herkuteltiin yksinkertaisilla herkuilla: keksejä, pillimehut, pakastekakku ja valmistuulihatut. Pöytä katettiin niin kuin normaalisti juhlaan, lapset jopa merkitsivät jokaiselle omat mukit piirtämällä merkit pahvimukeihin. Laulettiin onnittelulaulut ja puhallettiin kynttilät kakusta.

Ja sitten ihana pieni syntymäpäiväohjelmanumero! Videopuhelu suoraan Arendelista!

Bongasin nimittäin ihan parin päivän varoitusajalla Juhlaprinsessan ilmoituksen eräästä Facebook-ryhmästä. Prinsessaidea oli minulle entuudestaankin tuttu, olen nähnyt ystäviltä kuvia prinsessan vierailusta lastenjuhlien ohjelmanumerona.

Ja nyt Juhlaprinsessa oli juuri aloittelemassa etätoimintaansa: ilahduttavat videotervehdykset tai videopuhelut pienille (tai isoillekin!) prinsessojen ystäville. Jesh! Tämäpä osui sopivasti! ”Onnistuuko heti viikonloppuna? Meillä olisi kaksi synttärsankaria, joita haluaisin ilahduttaa!”, vastasin FB-julkaisuun.

Ja jee – onnistui!

Jääkuningatar (eli Elsa) siis soitti meidän tytöille lauantaina videopuhelun. Ihanaa!

Jääkuningatar oli rauhallinen ja läsnäoleva, ja parasta oli kiva pieni ”prinsessanvala”.  Ja ennen kaikkea puhelu oli just sellainen pieni kiva ylimääräinen ohjelmanumero, joka teki päivästä (okei ja ne lahjat myös) erityisen. Iso suosittelu!

Videopuhelu (eli prinsessa livenä, jolloin lapset voivat jutella hänen kanssaan) maksoi 50 euroa ja videotervehdys lapselle räätälöitynä puolestaan olisi ollut 35 euroa. Meillä tytöille oli nimenomaan tärkeää, että ”näkeehän prinsessa sitten myös meidät” eli me ostettiin juuri tuo videopuhelu.

Lentosuukkoja!

Pienimuotoinen mutta onnellinen syntymäpäivä takana siis.

Ja meillä jo 6- ja 8-vuotiaat lapset! Kääk!
*mihintämäaikamenee-ihmettelyt tähän*

27

You Might Also Like

 • Mansikka
  6.4.2020 at 13:59

  Paljon onnea synttärisankareille! Ihanat juhlat teillä <3

  Täällä saadaan vielä jännitellä, päästäänkö juhlimaan kesäkuun sankaria isosti vai juhlitaanko vain pienesti. (Veikkaan jälkimmäistä..) Oli jo tuossa yksi päivä puhe tulevista synttäreistä ja kerroin lapsille, että saatetaan pitää lapsille yhteiset juhlat myöhemmin (toisen synttärit on pari kuukautta myöhemmin), ja siitäkös molemmat riemastuivat! :D <3

  Mietin muuten tuota juhlien siirtämistä aikaan koronaepidempian jälkeen – kuinkahan monet juhlatkutsut sitten tulee, jos kovin monet järjestävät juhlat jälkikäteen, kun on vielä ne loppukesän/syksyn/talven sankarien juhlat siihen päälle.. :D

  • krista
   6.4.2020 at 14:05

   Tytöt kiittää! <3
   -
   Kiva, että teilläkin ilahduttiin yhteissynttäreistä! Meillä nämä on aina olleet kimppasynttärit ja kivaa on ollut <3
   -
   Joo mekin mietittiin tuota, että saattaa olla aikamoinen juhlaputki sit epidemian jälkeen :D Kun tuntuu, että nytkin niitä synttäreitä on hurjasti :D Mutta ajateltiin jo sellaistakin, että ehkä ne voisi sitten viettää kimppasynttäreinä joidenkin ystävien kanssa. Megabileet!

   • Mansikka
    6.4.2020 at 19:14

    Mullakin on lapsuudesta vain hyviä muistoja kimppasynttäreistä, joita vietettiin kaksoisveljen kanssa <3

    Tuohan onkin hyvä ajatus, että voisi juhlia useampia synttäreitä samalla kertaa! :)

    • krista
     7.4.2020 at 10:05

     Oi, sulla on kaksoisveli <3

     • Mansikka
      7.4.2020 at 22:23

      Joo, se on ollut ihana juttu se! <3

 • A
  6.4.2020 at 15:45

  Onnea tytöille! Meidän muutaman päivän teidän esikoista vanhempi lapsonen, siis nyt jo 8v. on peruuntuneita kaverisynttäreitä itkenyt aika katkerasti, etenkin siinä juuri kun korona iski päälle oli kahden rakkaan kaverin synttärijuhlat (kavereista lähes kaikki ovat kevään lapsia, niin kevätkuukaudet on ihan synttäriruuhkaa) ja lapsi on kuumeisesti odottanut omia juhliaan. Meillä lohduksi on ollut, että kevään lapsi saa kerrankin ulkosynttärijuhlat jos vaan sää kesällä sallii. Eli juhlat kyllä järjestetään kun elo on normaalisoitunut. Toivottavasti silloin on vielä kesäisiä kelejä :)

  Lahjapolitiikkaan meillä vanhemmat tajusi 2vk ennen juhlia, että pirhana, ei oo mitään lahjaa keksittynä….mentiin sit koronan myötä hyötylahjaan, eli omaan padiin (josta on ollut ihan tajuttoman paljon iloa viimeisten 3 viikon aikana, annettiin lahja vielä etukäteen kun se oli tarpeen kouluhommiin). Tätä lahjaa ei olisi tullut tähän hetkeen ilman koronaa, mutta tällä mennään ja päivittäin on padista ollut iloa (ja buaahhhhaa, kun isovanhempien lahjaraha tuli tilille ohjeena nettishoppailla, niin kyllä julma äiti ja isi kielsi uusien pehmolelujen hankinnan…tee ootte paljon lunkimpia ;)). Tosin meillä on vintillä yksi iso matkalaukullinen pehmoja ”jäähyllä” ja sieltä saa käydä vaihtelemassa ”uusiin” aina halutessaan, kotona pehmoja löytyy iso lelukorillinen, niin jotenkin veikkaan, että niitä vaan on tarpeeksi).

  • krista
   7.4.2020 at 10:17

   Onnea teidänkin tuoreelle 8-vuotiaalle! Tähän tämä *miten nää voi olla jo näin isoja* <3 <3 <3 Jännä, meilläkin on tosi monella ystävillä synttärit tässä huhti-toukokuussa. Ja hih meidän koko perheellä, mulla ja Joelilla toukokuussa. Taitaa olla suomalaisen kesän ansiota :)
   -
   Haha ja siis täytyy sanoa, että noista pehmoleluista ei meilläkään ole varsinaisesti puutetta :D :D :D Mutta noi on meidän tytöille tosi tärkeitä ja leikkivät niillä paljon, joten ei olla niitä rajoitettu. Ja ilmeisesti mahtuvat niiden keskellä vielä jotenkin nukkumaan, vaikka aika täydeltä näyttää :D No jättipehmoista rajattiin sen verran, että ei niitä sänkyyn, kun päivät pitkin lattioita lojuvat.
   -
   Ja siis padihan on tosi hyvä lahja, etenkin tähän aikaan tarpeellinen!

 • Torey
  6.4.2020 at 16:46

  Toi Prinsessan soitto oli tosi kiva idea!

  Meillähän alunperin jo oli tiedossa, että kuopuksen 5v. synttäreitä juhlitaan myöhemmin, koska ne osuivat muuttoviikonloppuun. No korona siirsi niitä sitten vielä entisestään. Kuopus oli kuitenkin onnellinen kun sai muutaman lahjan ja mamman tekemää mansikkakakkua syntymäpäivänään. ❤ Juhlitaan kunnolla sitten kun koronan aiheuttama poikkeustila on ohi. Voi olla että pidetään tuplajuhlat kesällä synttäreitään viettävän isosiskon kanssa! 😊

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/04/06/paivat-vierivat/

  • krista
   7.4.2020 at 10:23

   Joo se kyllä jotenkin… kruunasi, niin kuin kuninkaalisten kuuluukin, hihi! En ollut tullut sellaista edes ajatelleeksi ennen kuin sattumalta tuon Facebookista bongasin!

   Me muuten juteltiin tyttöjen kanssa, että meillähän on aiemminkin synttäreitä siirretty: Seelahan syntyi Silvan ”syntymäpäivälahjaksi”, ja silloin Silvan 2-vuotissynttäreitä juhlittiin vasta alkukesästä. Eihän sillä oikeastaan niin väliä, koska sitä juhlii – mutta juhlat sitten kuitenkin ehdottomasti pidetään meilläkin, sitten joskus <3

 • Maiju
  6.4.2020 at 22:29

  Meillä oli myös kahdet koronasynttärit, kun on kaksi maaliskuista ja todellakin sopeutuivat tähän tilanteeseen hienosti <3. Tai no, isompi ehti saada pienet kaverisynttärit just ennen kuin meni koulut kiinni mut pienemmän kanssa juhlittiin vaan oman perheen kesken. Ja kyllä se synttäripäivä on silti -tietenkin- ihana ja erityinen, kun se sellaiseksi tekee. Meillä on muutenkin tapana aina tehdä jotain herkumpaa aamiaista yms.

  Toi yksisarvispehmo on kyllä mieletön!!

  • krista
   7.4.2020 at 10:27

   Just näin, se päivän voi tehdä erityiseksi omalla tavallaan – hih meillä se taisi olla just tuo yksisarvinen, joka sen teki :D Ja se prinsessapuhelu!

   Myöhäiset onnittelut teidän maaliskuisille myös! :)

 • Miitu
  7.4.2020 at 16:18

  Onnittelut tytöille! On se vaan hurjaa, miten nämä kasvaa. Meillä on isomman kanssa alettu puhua jo murrosiästä, kun aihe on alkanut kiinnostaa ja vääjäämättähän se sieltä lähestyy…
  .
  Meillä on 5-vuotias ilmoittanut topakasti, että hänhän ei kesäisiä kutsujaan jaa siskon kanssa. Tähän näköjään vedettiin sisarusrakkauden raja… No, ei nyt aivan ole neuvoteltavissa oleva asia.