Kolme juhlaa yhdellä iskulla

Tämä ei ole mikään uutisväläys; minä en ole mikään sesonkisisustaja. Tuntuu vaan, että niin moni saa jotkut megakicksit siitä, miten oma koti kaikenmaailman sohvatyynyillä ja sisustusasetelmilla muokataan joulu-, kevät-, pääsiäis- ja tiesmikäkissanristiäismoodiin. Ja kaunistahan se on. Mutta välillä sitä (etenkin blogeja ja sisustuslehtiä lukiessa) tulee itsekin luulleeksi, että se sellainen kodin sesonkituunaus olisi jotenkin must. Että niin sitä kuulkaas vaan kuuluu tehdä, etenkin nyt, kun on lapsia.

He he he ja etenkin kun bloggaan. Kun kaikki muutkin ja silleen.

Mutta kun tutkailen tuonne jonnekin ihan omaan sisinpääni, siellä jokin ääni sanoo, että uhh karsee vaiva. Itseaiheutettua kiirettä. Turhaa stressiä. En suostu. Ontäsnytjooparimuutakinjuttuajustnytpäällä, ei ehi.

*******

Ei siinä mitään – onhan niiden jouluvalojen äärellä ihan ihanaa tunnelmoida. Oi, miten tykkäsinkään esimerkiksi nyt meidän joulukoristellusta kodista. Mutta just, kun ne on saanut laitettua ja niihin tyyliin viisi kertaa vilkaistua, niin häh häh hää, tämäpäs onkin nyt sitten loppiainen eli joulukamat nyt vaan mars ulos suit sait, jos aiot olla taas aikasi tasalla; kyllä nyt taas jokaisen itsensä kunniottavan ihm… …bloggaajan pitäisi jo pähkäillä tulevan kevään sisustusvärejä.

Äääääh. Uhh karsee vaiva.

Vastahan tuo kuusi tuohon nurkkaan pykättiin.

Katsokaa nyt, miten ylpeänvihreänä se vielä tuossa koristeiden riisumisen jälkeenkin seisoo!

Meinasin kirjoittaa, että sitä paitsi tuo ihmekuusi ei edes yhtään varista. Sitten satuin hengittämään siihen päin, ja… ….ripi rapi ripi rapi ripi rapi ohhoh.

Okei joo joo joo, luovun siis kuusesta.

Ikkunatähdestä luovun (jos viime vuoden merkit pitävät paikkansa) aikaisintaan maaliskuussa.

*******

Mutta. Täten ihan tälleen omavaltaisen yhdennaisenmielipiteenä suureen ääneen kuulutan, että sisustussesonkiajattelu on niiiii-iiiin last season. Tässäpä teille nouseva trendi: kaikki juhlat yhdellä iskulla -sisustustyylisuunta!

Joulu, pääsiäinen ja viime kevään naperosynttärit samassa kuvassa – olkaa hyvät! Täs on kuulkaas nyt j*mankauta sisustettu.

Joo. Tää on paljon enemmän mun juttu. 

Kotoinen karnevaalitunnelma, kiitos!

…ja kohtahan taas on pääsiäinen.

 

You Might Also Like

 • annakarin
  11.1.2015 at 16:49

  Mäkään en halunnut luopua meidän keittiön joulukyntteliköstä – rakastan sitä tunnelmavalaistusta. Luovun ehkä sitten, kun on niin valoisaa, että sitä ei enää tarvitse pitää.

  … Ja mitä tulee noihin sesonkisisustamisiin: mä oon ottanut sellasen asenteen, että on tosi kivaa suunnitella ja miettiä, mitä kaikkea ihanaa keväällä voisi kotiinkin ostaa, mutta vain omassa päässä. Yleensä mun suunnitelmat muuttuvat teoiksi niin pitkän ajan päästä, että onkin jo kesä. Ja kesällähän sisustuksella ei ole mitään merkitystä, koska sisällä viettää vain yöt (jos niitäkään). 

  Että meilläkin on ihana sesonkisistus. Mun päässä.

  • Kristaliina
   11.1.2015 at 17:00

   Kesäsisustus = purkamaton rantakassi eteisen nurkassa <3

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.1.2015 at 16:59

  Mielestäni joulukamoja voi muuten ihan hyvin ja perustellusti pitää ainakin Nuutinpäivään saakka (13.1) ilman että kenelläkään on siihen mitään sanomista. Ja kukin tyylillään muutenkin!

  • Kristaliina
   11.1.2015 at 17:02

   Jea, kahden päivän lisäaika! :) Jonkinlainen takaraja taitaa olla myös siinä, että mihin asti roska-auto ottaa sen mukaansa. Muistaakseni oiskohan ollut tammikuun ajan…

   Viime vuonna mä perustelin myöhäistä joulutähdellisyyttäni sillä, että mähän laitoinkin sen ikkunaan vasta joulun jälkeen :D 

 • SMaaria (Ei varmistettu)
  11.1.2015 at 17:03

  Ne mitkä meidän oven päällä roikkuu, ei ole jouluvalot vaan talvivalot. Keväällä ne sammutetaan kun alkavat tuntua turhilta. Ja kohtahan ne jo on myöhäiskesän-tunnelmalliset-iltavalot.

  Ai mutta, tänä talvena on tainnut unohtua sytyttää ne. Darn.

  • Kristaliina
   11.1.2015 at 17:06

   Hei tai jos ne ois vaan valot – ei tarvitsisi koskaan ottaa pois! Heeeeeeeei joo ja tällä samalla logiikalla joulukuusi voisi olla vain kuusi!!!! 

   Meillä on kuusi olkkarissa. Perus.

   • Tilia
    12.1.2015 at 08:48

    Kuusi olkkarissa voi olla myös Araukaria eli huonekuusi. Kasvaa ihan mukavan kokoiseksi, joten jouluksi sen voi koristella.

  • Huitu
   11.1.2015 at 18:37

   Mä luulin olevani ainoa, joka käyttää käsitettä talvivalot :D tai ainakin mies pudisteli päätään ja katto pitkään, ku yritin selittää asiaa sille… mut talvivalot ovat saaneet olla sen ansiosta rauhassa pitkälle kevääseen ikkunassa.

   Joulukoristeet sen sijaan otetaan loppiaisena pois, ku mies pakottaa :P Muuten en kyl hirveesti harrasta kausikoristeluja kuten pääsiäistä tai vappua. Ja verhot saa olla vuosia ihan rauhassa ikkunassa, sen verran helvetillistä puuhaa niiden ripustaminen on.

   • annn (Ei varmistettu)
    12.1.2015 at 17:44

    Mä olen aina puhunut ”tunnelmavaloista”. Sitähän ne on. Sillä verukkeella niitä valosarjojakin voi pitää aina lokakuusta maaliskuuhun :D Sama pätee kynttilöihin, tähtivaloihin ja muihin tunnelmanluojiin!

 • Raissi
  11.1.2015 at 17:54

  Mulle ei kodin laittaminen ja sisustaminen ole millään tavalla kamala vaiva tms., vaan ennemminkin intohimo, rakas harrastus, elämän piristäjä ja värittäjä, vähän niinku sulle varmaan bloggaaminen tai bollywood.
  Ja voi että minä nautin sitten kun koti näyttää mieleiseltä. Istun yöllä sohvan nurkassa ja fiilistelen. Parasta!
  Pari viikkoa-kuukausi menee ihastellessa ja sitten saankin jo jonkun uuden idean, jonka haluan toteuttaa. Aloitan taas mylläämisen ja siivoamisen… Toisinaan puran luomis-sisustusvimmani myös kavereiden koteihin, he kun välillä pyytävät sitä minulta. Ooh, siitä minä vasta kiksit vedänkin. Että näin, intohimonsa kullakin :)

  • Kristaliina
   11.1.2015 at 18:10

   Joo todellakin – ymmärrän ton puolen niii-iiiin  hyvin! Ihan ehdottomasti ihailen intoilijoiden intoa, hih ja siitä kai se tuleekin, että oi ei pitääkö näin nyt sit kaikilla tehdä :) Pitää ihan näin muistuttaa itseä, että ei tartte jos ei haluu :)

   Me laiskat sisustussesongittomat sitten voidaan vaan (hyvällä omatunnolla) ihailla niitä intoilijoiden kicksejä ja aikaansaannoksia :)

   • Raissi
    11.1.2015 at 18:13

    Niinhän se menee, että jokaisella on omat juttunsa, tykkäämisensä, intohimonsa ja harrastuksensa. Jokainen taaplatkoon parhaaksi katsomallaan tyylillä :)

 • Torey
  11.1.2015 at 18:07

  Meillä vaihtui jouluksi tasan keittiön verhot ja olkkarissa kahden sohvatyynyn päälliset. Ne saa olla mun puolestani ihan rauhassa sinne helmi-maaliskuun vaihteeseen. Pöydällä olevan kaitaliinan ehkä vaihdan samalla kun verhot. Pistetään harmaan sijasta sitten keväisen vihreä liina tilalle. :D

  Joulukoristeet ja kuusi kärrättiin loppiaisena pois. Ensin piti lähteä vaan kuusen, mutta samallapa sitä ne muutamat tonttusetkin pisti laatikkoon. 

   

  Ja siis olkkarin ikkunan valotähti on siinä ympäri vuoden. Ei sitä kesällä pidetä päällä, niin sitä tuskin edes huomaa. Mutta niin kauan kun illat on pimeitä, niin se saa loistaa meidän ikkunassa!

 • Riinanen
  11.1.2015 at 18:50

  Laitoin ”jouluvalot” jo marraskuussa ja aion pitää vielä pitkään. Meillä ei oo vielä (10kk asumisen jälkeen) katossa lamppuja yläkerrassa ja nyt raskausaikana yölliset vessareissut on helpottunut about 100% niiden jouluvalojen ansiosta. Kesällä ei kattolampuilla mitään sitten taas teekään… Et tällanen sesonkisisustus voi olla myös täysin tarpeen!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  11.1.2015 at 19:20

  Meilläkin on niitä ”talvivaloja” piristämässä pimeitä iltoja, mutta niiden tarvii olla värittömiä. Värilliset huutaa niin joulua, ettei niitä kestä katsella enää tammikuussa. Joulukuusen mies tökkäsi pihalle pystyyn ja siellä se vieläkin kököttää valot koristeena :) Eipä ole päässyt variseen sisälle lainkaan.
  Muuten sisustus pysyy ympäri vuoden samana, kun ei olla viitsitty hankkia mitään eri vuodenaikoihin sopivia tekstiilejä ym., kun ajatellaan, että sitten kun on se omakotitalo, lopullinen ”oikea” koti seuraavaksi 40 vuodeksi, niin sitten voidaan sisustaa oikeasti eikä jatkaa tällä ”vanhempien ullakoilta löydetty”-tyylillä. Ja vaihtaa vaikka niitä verhojakin välillä :D

 • Mary-Jane
  11.1.2015 at 20:27

  Mä itse kyllä pidän aika surutta jouluvaloja aika pitkälle kevääseen….tosin kyntteliköt ym. sellaset ihan yyberjouluiset valot laitan kyllä pois, mutta monet jouluvalot on sellasii suht neutraaleja, et mielestäni voi pitää tunnelmavalaistuksena. :)

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  11.1.2015 at 21:07

  Meillä on roikkuneet pääsiäismunat sellaisten tuikkulyhtyjen seurana ikkunassa nyt – no viime pääsiäisestä. Nyt ne esittää siis joulukoristeita. Jouluvalot on musta niin kivat, että ne mä oikeasti joka vuosi laitan (ja otan sitten pois joskus kun ei kevätauringolta niitä enää erota), mutta muuten on vähän heikkoa ton sesonkisisustuksen kanssa. Lasten askartelut vähän paikkaa, mutta on meillä kyllä viime kevään perhoset myös edelleen ikkunassa…

 • Riika V.
  11.1.2015 at 21:33

  Heh, ihana! :) Mulle tulee ittelle aina parempi fiilis kun saan täällä kotona jotain uutta aikaan, mutta en kyllä onneksi siitä mitään pakkoa tunne. ;)

 • M-M
  12.1.2015 at 00:10

  Mä ostin pari vuotta sitten ”jouluverhoiksi” valkoiset verhot, joissa on punatulkkuja. Ne saa surutta olla syksystä kevääseen ikkunassa, ne on mun talviverhot.  Kirkkaat jouluvalot toimii takapihan valona talven, kun se yks ainoa lamppu ei riitä. Tänään tajusin, että meillä on vielä kuistilla jouluvalo.  Joskus aikoinaan väsäsin pajupallon, virittelin kesän aikana haalistuneet siniset jouluvalot palloon ja nyt se roikkuu tuolla kuistin katossa. Se on kuin kattolamppu ulkona :) ( joulukoristeet ja kuusi lähti uutena vuotena varastoon, alkoivat jo ahdistaa mua)

 • Blue Peony (Ei varmistettu)
  12.1.2015 at 07:30

  Meillä on puolimetrinen pieni pöytäkuusi. Siinä on ihan neutraalit valot, ja otan kuusen esiin joskus marraskuussa, kun siltä tuntuu, kun alkaa olla kamalan pimeää. Kun sitten tuntuu, että kuusi on liikaa, nostan sen valoineen – jätesäkkiin vaatehuoneeseen. Todella näppärää, saa parissa minuutissa paikoilleen eikä minun puolisokean tarvitse viritellä valoja uudelleen. Töpseli vain seinään ja talvivalot palavat. Koristeita ei ole muistettu/jaksettu/viitsitty laittaa siihen enää pariin vuoteen. Nyt ostin jonkinlaisen ilmeisesti jouluseppeleen alesta, kun halvalla sai ja oli nättikin. Oli niin neutraali, että voi pitää ovessa ympäri vuoden. Ei käy kuten kerran vappuna, jolloin naapuri sanoi, että teillä on vieläkin jouluseppele ovessa. Kas kun ei omaan silmään ollut pistänyt :-D.

 • MsMumrik (Ei varmistettu)
  12.1.2015 at 09:56

  Henkilönä, jonka keittiön katosta roikkuu vieläkin joulukuussa 2013 pidettyjen ryhmäsynttäreiden paperipallokoristeet, pystyn voimakkaasti samastumaan noihin viirinauhoihin :D

 • Iksu
  12.1.2015 at 10:18

  Meillä on keittiön ikkunassa valokoristeena hiutale. Lumihiutalehan on ihan selkeästi talvikoriste, ei joulukoriste. Joten se saa kiikkua siinä tunnelmavaloa luomassa niin pitkään kuin pimeää riittää :)

 • telapirina (Ei varmistettu)
  12.1.2015 at 11:32

  :D

 • Riika V.
  12.1.2015 at 21:24

  Kyllä meilläkin siis vielä noi kaamosvalot on sisällä ja ulkona. Ei niitä voi ottaa pois ennen kevättä! :) Varsinaiset joulujutut sai kyllä jo lähteä ja tehdä tilaa sille keväälle.