Viisi sairaustuvan positiivista

Haetaanko (epätoivoisesti) meidän sairaustuvalta jotain positiivista…?

1. Minä ja Silva kävimme eilen illalla ulkona ensimmäistä kertaa sunnuntain jälkeen!

(Kävelimme muutaman askeleen taksiin, jolla ajoimme sairaalaan.)

2. Pääsimme tutustumaan tosi hienoon Xenit-sairaalaan Benalmadenassa!

(Asiakkaana.)

3. Pääsimme yöksi kotiin!

(Ja valvoin huolissani oikeastaan koko yön.)

4. Tän täytyy olla jo voiton puolella, täytyy!

(Viisi päivää jo takana, nyt Seelallakin alkoi valua nenä.)

5. Sadeviikosta riippumatta ei olla kastuttu kertaakaan!

(Ei edes suihkussa.)

kipeana

Mutta ihan hyvä fiilis jäi kyllä tuosta sairaalasta; yksityinen sairaala käsittääkseni. Vithas Xanit International Hospital Benalmadenassa (viereinen kaupunki), ja siellä 24-h lastenlääkärin päivystys. Ei tarvinnut juurikaan jonottaa (alun paperityöt veivät pisimpään), tosi siistit ja viihtyisät puitteet ja kivat lääkärit.

Eli oikeastikin positiivisena puolena: tuntuu hyvältä tietää jatkoakin ajatellen, että tuollainen paikka on tässä ihan yhtä lähellä kuin Helsingissä Lastenklinikka.

Vakuutuspuolen kanssa oli tosiaan vähän säätämistä, kun tarkoitus oli käyttää Joelin vakuutusta (sen kanssa toimiminen on tutumpaa kuin oman liiton vakuutukseni, josta en tiedä edes vakuutusnumeroa), mutta Joel ei ollut mukana ja vakuutuskortti jäi kiirelähdössä olohuoneen sohvalle. Kirjoitin kuitenkin alle sitoumuksen, että maksun voi veloittaa mun luottokortilta, jos vakuutuksen kanssa on mitään ongelmaa.

Ulos pääsimme allekirjoituksella; en edes tiedä, mitä käynti olisi maksanut. Mitään kuitteja ei tarvitse (kai) lähettää, vaan sairaala hoitaa homman suoraan väkuutusyhtiön kanssa. Näppärää. Toivottavasti.

Paperit täytimme ihan suomeksi; henkilökunnan kanssa kommunikoitiin englanniksi.

Ja se toinen oikeasti positiivinen puoli: matkavakuutus. Niin tärkeä.

Meillä on myös eurooppalaiset Kela-kortit mukana; niitä oltaisiin kai käytetty, jos oltaisiin menty julkiseen sairaalaan. Tässä sairaalassa noita kortteja ei edes vilkaistu, vaikka laitoin tiskille vähän niin kuin tarjolle. Mutta käsittäkseni noille Kela-korteilla saa julkisella puolella hoidon samaan hintaan/tapaan kuin paikalliset. Sellaiset meillä on nyt eka kertaa mukana; tilattiin tänä syksynä koko perheelle.

Toivottavasti tämä terveyspalveluiden testaaminen kuitenkin jo meidän osalta riittää. Ihan tavallisesta virus(flunssa?)tartunnasta siis kai on kyse; näin uskotaan ja toivotaan.

17

You Might Also Like

 • Ansu
  25.11.2016 at 16:23

  Xanitille peukku täältä! Ainakin ifin matkavakuutuksen kanssa sujui juuri noin, täytti vaan paperit ja mistään ei tarvinnut maksaa, hoitivat suoraan vakuutusyhtiön kanssa maksut. Niillä on (tai oli ainakin muutama vuosi sitten kun heidän palveluita käytettiin) myös Fuengirolassa keskustan tuntumassa vastaanotto (ei auki 24h), jossa muistaakseni sai tarvittaessa suomenkieliseltäkin lääkäriltä palvelua – tosin ennakkovarauksella.

  Pikaista paranemista sinne!

  • krista
   25.11.2016 at 19:38

   Kyllä, Fugessa on (tietääkseni) myös Xanit! Mutta se ei ollut tuohon aikaan auki; tuolla on sit kai päivystys/ensiapu niillä, ja sinnekin oli onneksi vaan aika lyhyt matka. En katsonut kellosta, mutta oisko ollut 10-15 minuuttia taksilla :)

   Menittekö muuten ajanvarauksella vai suoraan tuonne Fugen Xanitiin? Varmasti jos tulee päiväsaikaan/ei-kiireellistä lääkärinasiaa (toivottavasti ei enää tule, kop kop puuta), niin sitten sinne :)

 • Kati / Lähinnä Kauempana
  25.11.2016 at 16:26

  Matkavakuutus on kyllä niin tärkeä! Onneksi ei olla tarvittu vielä kertaakaan (!). Silti joka kerta matkalle lähtiessä jännitän että miten pitääkään toimia sitten jos sairastuu tai tarvitsee sairaalahoitoa.

  Meillä on ollut vuosia ne Eurooppalaiset kelakortit ja nekin onneksi vielä käyttämättömät. Olen samassa uskossa, että niiden kanssa pääsee sitten sinne julkiselle puolelle hoitoon ja saa hoidon samaan hintaan kuin maan asukkaat.

  • krista
   25.11.2016 at 19:42

   Oi, teillä on mennyt hienosti! Meillä oli Thaimaassa Silvalla (ei viimeksi vaan edellisellä kerralla) se vatsapöpö ja nyt tää – onkohan ollut lapsilla muuta… Aikuisilla kyllä kremppaa etenkin pidemmillä reissuilla (ennen lapsia), just vatsatautia :D Aaa ja Joelilla yks pikku-malaria, hups. Että on niitä kyllä käytetty! Nyt otettiin pidennykset erillisrahana siihen, kun normaali matkavakuutushan on vain 3 kk voimassa. Eli viimeiselle 2 kk ajalle piti ottaa erillinen vakuutus; sekin muuten on hyvä muistaa pidemmillä matkoilla!

   • Vilena
    26.11.2016 at 07:55

    Mulla on jatkuvasti voimassaoleva matkavakuutus, oliko teillä sellasta vaihtoehtoa? Laskin aikanaan että tulee halvemmaksi ottaa se jos tekee pari reissua vuoteen. Plus on voimassa Suomessakin!

    • krista
     26.11.2016 at 09:44

     Joo meillä on just sellaiset! Mä kans joskus (piiiitkä aika sitten) laskin, mutta en kyllä edes tiedä, onko tilanne edelleen niin – todennäköisesti :) Mutta ainakin näissä meillä on silti raja, että maksimissaan 3 kk saa olla yhteen menoon matkalla. Eli jos matka on pidempi (aiemmin mulla on ollut Intiassa vapaaehtoistyössä ollessa tää sama), sille loppuajalle pitää ottaa erillinen vakuutus vielä :)

    • Kati / Lähinnä Kauempana
     26.11.2016 at 16:30

     Meillä on kans koko perhellä se jatkuvasti voimassaoleva matkavakuutus. Reissataan aika paljon suomessakin ulkomaiden lisäksi, niin ei tarvii muistaa erikseen. Meillä on vielä luottokorteissakin jotkut vakuutukset. Ärsyttää nuo päällekkäisyydet, mutta en millään meinaa löytää aikaa ja jaksamista niiden läpikäymiseen. Hemmetin ruuhkavuodet. :D

     • Kati / Lähinnä Kauempana
      26.11.2016 at 16:31

      Ja en muuten tajunnutkaan tuota, että se jatkuva matkavakuutuskin on vain 3kk matkalle kerrallaan voimassa. Hyvä huomautus! Ei sillä, että oltais mihinkään lähdössä edes kolmeksi kuukaudeksi. hehehe

 • Tilde
  25.11.2016 at 17:49

  Otsikon perusteella odotin että ne viisi olisi tyyliin 1) Salmonellatesti 2) hiv-testi 3) streptokokkipikatesti jne… No onneksi ei. Pikaista paranemista!

  • krista
   25.11.2016 at 18:42

   Ahhahahahaha! Luultavasti ei olla ihan täyssyvällä syövereissä, kun tää nauratti :D :D :D

 • heiskav
  25.11.2016 at 21:56

  Myös Benalmadenan Xanitissa oli joskus vuosia sitten suomalainen lääkäri. Silloin piti vastaanottoa vuorotellen Benalmadenassa ja Fugessa. Olin Benalmadenan Xanitissa harjoittelussa, joten mun sairaalaan liittyvät muistot on ehkä hippasen positiivisimmat kuin teillä. :)

  • krista
   25.11.2016 at 22:09

   Oi, sulle siis tuttu paikka! Kyllä meillekin jäi tosi hyvä kuva siitä, kaikki hoitui hyvin. Hmm ehkä ajan varaamalla (tai jopa suomalaista lääkäriä pyytämällä) saattanut päästäkin suomalaisen lääkärin luo! Me mentiin kuitenkin aika vauhdilla päivystykseen, onneksi englannin kielellä pärjäsi kuitenkin oikein hyvin :) He itse asiassa puhuivat englantia paremmin kuin mä siinä vähän hätäänntyneenä, kun yhtä äkkiä hävisi kaikki sanat päästä :)