Kaksi menovinkkiä ja naama

Aina ei ole aasinsiltaa. Tänään on just sellainen päivä. Tässäpä siis kolme toisiinsa täysin liittymätöntä juttua, joista oon aatellut tänne blogiinkin vinkata.

1. Suomi  sanoo tervetuloa -kansalaispiknik

Lauantaina 12.9. ympäri Euroopan vietetään ”EuropeSaysWelcome”-päivää – ja tietysti myös Suomessa.

Helsingissä teemapäivänä vietetään piknik Kansalaistorilla klo 15.00 – kaikki sinne!

Suomisayswelcome_yleiskuva

Tässä lainaus suoraan tapahtuman Facebook-sivulta:

”Inhimillinen hätä ei tunne rajoja.

Pakolaisuus ei ole valinta, vaan pakko. Pakolaisilla ei ole kotia, maata eikä vaihtoehtoa. Annetaan heille edes hetken hengähdystauko, toivotetaan heidät tervetulleeksi Suomeen piknik-mielenosoituksessa tänä lauantaina.

Yhteisvoimin toivomme päättäjiltämme inhimillisesti kestäviä päätöksiä, kykyä nähdä horisonttia pidemmälle ja rohkeutta vastata maailman meille heittämään haasteeseen.

Erityisesti tämä viesti on suunnattu sisäministeri Petteri Orpolle, joka osallistuu 14.9. kokoukseen, jossa Euroopan päättäjät keskustelevat pakolaiskriisistä.

Haluamme maailman tietävän, että olemme valmiita ottamaan pakolaisia vastaan. Haluamme, että heille taataan turvallinen reitti turvaan sekä ihmisarvoinen kohtelu.

Suomi, jossa haluamme elää, avaa rajansa niille, joilla hätä on. Meillä on tilaa, meillä on varaa ja ennen kaikkea meillä on halu auttaa.

Tervetuloa piknikille jakamaan rauhaa, rakkautta ja leipää. Ja jatkamaan työtä myös tapahtuman jälkeenkin.

Musiikkia, puheita ja hyviä eväitä ja ihmisiä. Jatkotkin tulee. Ohjelma täsmentyy.

Kutsu on avoin ja sitä saa jakaa.

Tule yksin ja yhdessä Helsingin Kansalaistorille tai järjestä oma piknik paikkakunnallasi.”

Tapahtumia järjestetään siis ympäri Suomen muuallakin – Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli, Tampere, Espoo… Saa vinkata lisää tapahtumapaikkakuntia!

Suomisayswelcome_yleiskuva_kyltti

Kannattaa muuten Facebookissa katsastaa myös ihana Ennenolinpakolainen -ryhmä. Lähes jokainen tarina nostattaa tipan silmäkulmaan. Ihania, fiksuja ja osaavia ex-pakolaisia meillä – olen iloinen ja ylpeä, että olette tulleet juuri Suomeen!

2. Leinelän puistojuhla huomenna torstaina

Öööööö Leinelä? Täytyy muistaa katsoa kartalta ennen huomista. Jossain Vantaalla lähellä Tikkurilaa siis!

…mutta siellä siis puistojuhla (ei liity mitenkään edelliseen tapahtumaan – paitsi… no: puistossa) huomenna to klo 15-18 ja siellä tanssimassa me kello 17. Toisen tanssiryhmän (Etnica) esitys on klo 15.15 ja meidän opettaja Ilona Kolachanan soolo klo 16.10.

11988643_915980495163158_1711557760043491348_n

3. Naamapallot

Joo ja tämä ei siis liity mitenkään mihinkään, tai ainakaan noihin kahteen edelliseen. Ei puistoa eikä juhlaa.

Vaan naamapalloja.

Niin sitä vaan, että tänne on jo ihan mahtavasti ilmestynyt profiilikuvia noihin kommentointipalluroihin – tahtoo lisää!

Palluraan saa oman naaman lataamalla kuvan osoitteeseen gravatar.com – sinne siis käyttäjätunnukset, ja sitten kuva. Sama kuva toimii muissakin wordpress-pohjaisissa blogeissa ja monilla muillakin sivuilla, kun vaan kommentoidessa käyttää samaa meiliosoitetta.

Ja hei jos et halua ihan tunnistettavaa pärstää, niin ladattu kuvahan voi olla myös ei-tunnistettava. Vaikka… öööh… varpaat? Sori varvasfobikot (asiasta keskusteltu joskus täällä), ei tullut mieleen mitään muuta esimerkkiä. Sormet?

*******

Pakolaissolidaarisuus, Bollywood ja naamapallot. Joo, siinäpä se tänään.

 

PLUS YKS, eikö tällaisiin aina kuulu laittaa PLUS YKS.

Huomasin juuri tuosta sivupalkista, että SPR:n lipaskeräyksen tavoite on enää 310 euron päässä! Mahtavaa! Hyvä me kaikki!

8

You Might Also Like

 • Ei meillä oikeasti ole tilaa tai varoja
  9.9.2015 at 19:35

  https://www.facebook.com/mika.kitola/videos/670942766376278/

  • krista
   9.9.2015 at 20:27

   Tämä kommentti oli sujahtanut roskapostikansioon, kävin klikkaamassa hyväksytyksi.

   Mun mielestä ei kukaan maailmassa ei voi olla asemassa päättää, ketä autetaan hengenvaarassa. Jos jollain on hätä, silloin AUTETAAN IHMISTÄ.

  • krista
   9.9.2015 at 20:37

   Jaa mä katsoin nyt tuota videota, puoliväliin. Siinähän oli kyse ihan eri asiasta, huoh.

 • Ellipsips
  10.9.2015 at 08:11

  Tuliko naama..?

  • Ellipsips
   10.9.2015 at 08:11

   No EI! :(

  • krista
   10.9.2015 at 09:12

   Tulipas, jee! :)

   Ilmeisesti sen ilmestymisessä on jonkinlainen viive, kun kaikki on tainneet ensin tuskailla, että ei tule :) Tervetuloa naamallisena! :)

 • Jenn-
  10.9.2015 at 13:37

  Tää ei liity tähän mitenkään (eli sopii jutun ”teemaan”) mutta kännykällä ei pysty lukemaan kaikkia kommentteja, niin onkohan jossain joku vika vai onko vika mun kännykässä? Tai sellaiset jossa kommentin kommenttiin on kommentoitu, niin lopulta niitä ei pysty lukemaan, kun ne on tavallaan liian oikealla (eikä pysty skrollaamaan).

  • krista
   10.9.2015 at 13:41

   Joo johtuu just siitä porrastuksesta! Vähensin jo ”porrasmahdollisuuksien” määrän (tein muutoksen muistaakseni eilen eli ”voimassa” vasta siitä eteenpäin ilmestyneissä kommenteissa) jo viidestä neljään, ja sitä voi vähentää tietty edelleen. Sitten vaan kommentin-kommentin-kommenttiin vastaamismahdollisuus häviää… Mutta yritän löytää käytettävyyden kannalta ns. kultaisen keskitien!

   Hei ja akuuttina sellaista voi kokeilla, että kääntää puhelimen vaakatasoon. Itsellä silloin näyttö riittää :) Eli ongelma sama kuin Lilyssä (ja aina porrastuksissa), että kännykän näyttö on liian kapea. Toisaalta tykkään kovasti porrastuksista, helpottavat keskustelua, eli niistä en halua luopua :)

   • Jenn-
    10.9.2015 at 21:02

    Kokeilinkin kääntää kännykkää toisin päin, mutta silti se katos sinne sivulle. Mutta toi kommentteihin kommentoiminen on ihan kiva juttu, ei sitä kantsi poistaa.

 • Riika V.
  10.9.2015 at 13:52

  Toi naamalisä on kyllä tosi kiva ominaisuus! Tuli mullekin aikoinaan ihan yllärinä kun kuva pompsahti jonnekin blogikommenttiin. :)

  • Riika V.
   10.9.2015 at 22:02

   Nyt oli pakko tulla ihmettelemään, että mihin mun naama on kadonnut?! Omassa blogissa se kyllä näkyy. Johtunee vaihdetusta sähköpostiosoitteesta, mutta koskakohan se palaa? ;)

 • rinkeli
  13.9.2015 at 10:00

  Kävin tonne Tervetuloa-postaukseen heittämässä kommentin jokin aika sitten, mut siinä kävi joku ihme fiba. Kokeillaan nyt uusiksi jos onnistuis paremmin! :D Pitää jossain vaiheessa muistaa laittaa naamapallura, ilman naamaa, haluan olla ”anonyymi”lukija muille lukijoille :D

 • Laura
  14.9.2015 at 08:59

  Hei, tuohon ekaan kommenttiin liittyen hyvä blogi:
  http://vaestoliitonblogi.com/2015/09/14/tytto-joka-pakeni-meren-yli-turvaan/