Asennemuutos

Kaikkihan on kiinni asenteesta, eikö niin? Tai ainakin paljon.

Tänä aamuna huomasin, että kaiken eilisen jälkeen tämä ei tunnukaan enää yhtään niin pahalta:

Tänään ajattelin siis käyttää päiväuniajat tähän. Lankoja on jäljellä vielä ainakin driljoona. Ja jos tuo ei ole luku, niin pitäisi olla.

Lanka neulaan, pujotus neulotun alle, lanka poikki.

Lanka neulaan, pujotus neulotun alle, lanka poikki.

Lanka neulaan, pujotus neulotun alle, lanka poikki.

Lanka neulaan, pujotus neulotun alle, lanka poikki.

Kertaa driljoona.

Tämähän on oikein mieltärauhoittavaa. Kaikki on kiinni asenteesta.

…ja jos yhtään ajattelen vahingossa sananvapautta, en ainakaan sano sitä ääneen :)

 

 

You Might Also Like

 • phocahispida
  21.12.2012 at 11:09

  On yllättävän rasittavaa kun kertoo oman kokemuksensa ja mielipiteensä ja saa hurjistuneet fanaatikot niskaana. Hence lausuntoni sektion demonisoimisen kulttuurista Suomessa. Menee henkisesti tukkoon.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.12.2012 at 11:13

  Mutta ihana villapuku tulossa, meditointia tuo päättely parhaimmillaan, kun sen ottaa ASENTEELLA <3

 • Kristaliina
  21.12.2012 at 11:21

  Jep. Mä tykkään keskusteluista, ja on ihan mahtavaa lukea älykkäiden ihmisten argumentointia suuntaan jos toiseenkin.

  Nykyelämäni gerbiilin keskittymiskykyni, 9 kuukauden univelkani ja hurjaa vauhtia ympäriinsä ryömivän rakkausmukelon johdosta itsestäni kuitenkin tuntuu, että oma argumentointikykyni käsittää korkeintaan kolmen peräkkäisen johdonmukaisen lauseen kirjoittamisen – ja vaikka yritin antaa itseäni fiksumpien keskustella ja heittää itse vain jotain mukakepeää väliin, päädyin saamaan piikkiä itsekin. Ihan oikeutetusti toki, itsehän keskustelun avasin.

  Siitä ei saisi tietystikään pahastua, mutta yllämainituista seikoista johtuen saatan olla vähän herkkistilassa. Niinpä taidan keskittyä nyt tähän villahaalariin :)

 • Kristaliina
  21.12.2012 at 11:21

  Vierailija: juuri näin! :)

 • phocahispida
  21.12.2012 at 14:10

  Minusta olisi ihanaa ottaa paperi ja sivellin käteen, keskittyä käsin tekemiseen, mutta nämä muutama päivä ennen joulua eivät sitä mahdollista.

  Olen kyllä luvannut maalausmeditaatiota itselleni lomalle…

 • siirisofia (Ei varmistettu)
  22.12.2012 at 11:21

  Nytkö jo koko Kanaloisen blogi on poistettu? :/

 • Kainaloinen kana
  22.12.2012 at 19:00

  Ei minun blogini ole mihinkään hävinnyt. Ehkä hetken pitäydyn kuitenkin turvallisemmissa ja vähemmän mielipiteitä jakavissa aiheissa.

  Phocaspida: Olen pahoillani, jos lasket minut noihin sektiofanaatikkoihin. Kyseinen keskustelu painoi minuakin ja päätin sen jälkeen olla ottamatta vahvaa kantaa yhtään mihinkään, mutta en näköjään osaa pitää suutani kiinni… Tässä kirjoittelussa on sellainen ongelma, että vaikka pidän itseäni ihan empatiakykyisenä ihmisenä, on sitä aina välillä kuitenkin sokea omille ajatuksilleen.

  En ruumiista kirjoitellessani osannut ollenkaan ajatella, että loukkaisin jotakuta. Joku kysyi, miltä minusta tuntuisi, jos omaisistani puhuttaisiin tuolla tavoin ja ei, ei se haittaisi minua ollenkaan. Siinä juuri onkin ongelma. Tuossa sektiojutussa samaten en jotenkin osannut ajatella sitä puolta, että monen arvomaailmassa syntyvän lapsen terveys on jopa tärkeämpi kuin äidin (huomaa ehkä, ettei minulla ole omia lapsia…). Sitten lopulta kun yritin etsiä tietoa eri synnytysmuotojen vaikutuksesta nimenomaan lapseen, en muutaman tunnin yritykselläkään löytänyt mitään selkeitä lukuja.

  Toisaalta herännyt keskustelu on lopulta tällaisissa tilanteissa kaikille osapuolille tarpeellinen ja kehittävä, mutta ainakin itselläni on tapana jäädä märehtimään asioita suhteettomasti. Osin sitä ottaa itseensä, mutta paljon myös ihan oikeasti pohdiskelee, oliko oma alkuperäinen näkemys kuitenkaan oikeutettu.

 • phocahispida
  25.12.2012 at 11:37

  Kainaloinen kana: Synnyttämään lähtiessäni olin kaiketi tehnyt itseni kanssa sinunkaupat sen asian suhteen, että jos pitää valita, elossa ja terveenä sairaalasta kotiin palaisi vauva isänsä kanssa.

  Kuten tuolloinkin totesin, Suomesta puuttuu keskustelukulttuuri koko asiasta eikä asiallista (tilasto)tietoa ole saatavilla. (Miksi?) Tuli sellainen olo, että nostaessani asian pintaan sain hurjistuneet terveydenhuoltoalla työskentelevät tai sitä opiskelevat heti kertomaan, miten maa makaa ja miten maallikolla ei saa olla omia kokemuksia tai mielipiteitä.

  Kommenttisi eivät kuitenkaan olleet mitenkään aggressiivisimmasta päästä ja saavutimme kaiketi jonkinlaisen dialoginkin pienten tarkennusten jälkeen. 

  Tällaista tämä netissä säätäminen välillä on. Toisen ronski huumorintaju loukkaa toista ja yhden subjektiivinen kokemus tulkitaan heti valtakunnanlaajuiseksi hoitosuositukseksi. Hankalaa.