Kaappiepis

Uuuu! Uuuu! Uuuu! Kuulumiset viikonlopun puuhasteluista: meillä on vaatekaappi!

Tai no tällainen hyllykkö, joka siis oli jo siellä vaatehuone/varastohuoneessa ennenkin, mutta nyt se sieltä löytyi käyttöön kaiken roinan alta. Ja haluan kutsua sitä vaatekaapiksi, koska… vaatekaappi WOHOO!

Viime vuosina meidän käyttövaatteet on siis olleet pelkästään kylppärin muutamissa ritiläkoreissa.

Silmät sydämenmuotoisina suunnitelin jo, että mitä kaikkea noille hyllyille mahtuu. Silleen järjestelmällisesti! Että löytyykin jotain!

Tuon pystyrivin otan omille vaatteilleni. Tuonne lakanat ja pyyhkeet! Lapsilta pieneksi jääneet ”muistohillousvaatteet” tuonne ylös. Uuuu!

Siinä kaiken suunnitteluintoilun keskellä sitten spontaaniniloiseti huikkasin Joelille:
”…ja hei tuostahan me saataisiin sit sulle oma tosi hyvä kaappi!”

”Juu, juu, juu! siis tuo tuolla nurkassa!”

(jos kuva vääristää: tuo ei siis ole normaalikokoinen kaappi, vaan ehkä jotain 30cm)

Miten niin epistä?

Mun mielestä se oli oikein hyvä ehdotus.

21

You Might Also Like

 • Anna
  24.11.2019 at 22:14

  Minä taas haaveilen että pyykkihuolto kävisi yhdessä huoneessa. Pesu kuivatus, mankelointi/silitys, lajittelu, viikkaus ja säilytys. Ja tietty vielä likapyykkikin.
  Meillä siirrettiin jo viime talvena kaikkien vaatesäilytykset pois yläkerran makkaresita alakerran käytävälle missä oli vaan hurjasti hukkatilaa. Nyt tuo tila on hyvin käytössä, mutta jos vielä saisi ne kuitenkin samaan huoneeseen muun huollon kanssa niin voisi suoraan narulta viikata kaappiin.
  Ja jos mennään vielä vähän pidemmälle niin piirtäisin talon jossa on vaatehuone (jossa siis tuo kaikki huolto ja säilytys) johon olisi suorat ovet makkareista. Ah että olisi ihanan helppoa <3
  On tuossa kyllä kivasti tilaa :) saa hyvin järjestettyä asioita siististi ja sehän on mukavaa.
  Joko pääsette/pääsitte nyt nukkumaan ma-su yöksi tuonne?

  • krista
   25.11.2019 at 20:16

   Oi mä jaan sun unelman! Toi on/ois oikeasti mun mielestä se näppärin tapa – ja meillä tämä ois optimaalisesti just tuossa kylppärissä. Koska siihen sitä aamulla tullaan ja peseydytään, ja puhtaat vaatteet päälle siitä suoraan hyllyltä. Ja sit tosiaan likapyykkisysteemit siinä, pesu siinä, kuivaus siitä, ja suoraan kuivumasta paikoilleen – täydellistä! Nyt on kun vähän tuollaista systeemiä elänyt, niin tajuaa, että se ois mulle se optimaalisin ja jos me suunniteltaisiin uutta taloa ja itse piirrettäisiin se, niin noin me se varmasti laitettaisiin!

   Mutta meillä on nykysysteemissä ollut tietysti se ongelma, että niitä ritiläkoreja ei ole ollut riittävästi neljän hengen käyttövaatteisiin JA pyyheisiin JA lakanoihin. Lasten vaatteet siihen mahtuvat hyvin ja ne saavat olla siinä jatkossakin. Multa itseltäni mahtuvat vaan t-paidat (yksi kori), sukat (yksi kori), alusvaatteet (yksi kori) ja leggarit (yksi kori). Siihen hujahtaakin jo neljä koria! Yksi puolipuhtaille vaatteille. Mutta sit pitkähihaiset, villapaidat, farkut, hameet ja mekot ym. jää yli väkisinkin. Nyt pitäisi sit jotenkin miettiä, että mitkä vaatteet jää mun osalta ritiläkoreihin ja mikä siirtyy… Mä nyt tällä hetkellä ajattelen niin, että ”iholle tulevat” jää edelleen kylppäriin, mutta sitten just farkut ja villapaidat sun muut menee tuonne uuteen hyllyyn. Mutta mieluiten tietysti kaikki ois samassa!

   Sainkohan yhtään selkeästi selitettyä :D En ehkä :D

   Ja PÄÄSTIIN!!!! Jee!!!

   • Anna
    25.11.2019 at 20:51

    Tajusin kyllä :)

 • Lilah
  25.11.2019 at 09:51

  30x30cm hylly on paras vaatekaappi! Ei pinoja peräkkäin ja eivät kaadu kun on kapea tila. Eri asia sitten kenelle riittää yksi kaappi ja kenelle ei. Meillä on vinon katon alta otettu käyttöön tilaa liukuovikaapeiksi. Hyllyt on 120×90 ja takaosan penkominen on aina yllätyksiä täynnä.

  • krista
   25.11.2019 at 20:20

   No me itse asiassa vitsailtiin, että itse asiassa mä vähän kadehdin tuota Joelin hyllyä :D Koska oikeasti se vaikuttaa just siltä, että se saa vaatteensa noihin tosi hyvin, ja just ei tule niitä takaosiin hukkuvia vaatteita ja sieltä kaivamisen ärsyttävyyttä. Ja muutenkin Joelillahan on tosi vähän vaatteita eli se saa ne jopa tosi väljästi tuohon. Joten joo, vähän jopa kadehdin :D

   Noille avohyllyille tulevat vaatteet pitää kaikki pakata sellaisiin läpinäkyviin muovilaatikoihin ja sekin vaikeuttaa niiden käyttöä. Joten vaikka tulee siististi, ei silti kovin helppokäyttöisesti. Mutta kerran koikatastrofin selätettyä (se oli silloin, kun Seela oli vauva) en uskalla ottaa sitä riskiä enää, että joku innostuisi avohyllyillä jotain nakertelemaan..

 • Karina
  25.11.2019 at 11:08

  Meillä mies kuskas sovinnolla vaatteensa työhuoneen kaappeihin kun makkarin vaatehuone täyttyi mun roinalla :D
  Nyt on kaikilla omat vaatekaapit eri huoneissa ja oletusarvo on, että kaikki käy omat vaatteensa hakemassa kasasta kun ne kuivaajasta tulee ja vie minne haluaa. 9veeltä tämä ei vielä suju niin hänen puolestaan vielä vien kaappiinsa mutta muuten on vaatehuolto aika helppoa nykyisin.
  Ihana pikku makuusoppi! Mä niin voin kuvitella että tuolla saa hyvät unet :)

  Meilläkin tehtiin remppaa tänä viikonloppuna ja nyt on jomotukset ja kolotukset sen mukaiset – kyllä tää vanheneminen on välillä raskasta :D Maalattiin tyttären kanssa sen huoneen seinät, eli keijutapetit alas ja harmaa maali tilalle. Ihan hirveesti työvaiheita tuollaisen kalustetun huoneen uudelleen maalaus sisältää. Ihan heti en rupea hommaan uudestaan. Onneksi tuli mieleinen!

  • krista
   25.11.2019 at 20:26

   Hei me ollaan oltu taas remppasynkassa, taas tehty yhtä aikaa, mahtavaa :D Reippaita ollaan hei!

   Meillä vaatehuolto on mun homma; tosin Joelin vaatteet laitan joskus ihan vaan pinoihin ja itse saa laittaa ritiläkoreihin. Mä hassulla tavalla tykkään tuosta, mun mieleisin kotityö on tää pyykkihuolto – ja sit kun Joel on niin yksinvaltias keittiössä, niin on vaan ihan kohtuullista, että mä saan vallata meidän pyykkitilan :D Jossain mäkin oon johtohenkilö hei :D Mutta kuulostaapa ihanan helpolta, että jokainen vaan laittaisi omansa!