Juhannus kaup… kotona

”Joko me nyt aletaan juhantaa?!?”, riemuitsi tirppa heti herätessään päikkäreiltä juhannusaattona.

Joo. Aletaan vaan.

Aamupäivällä ei vielä juhannettu.

Tämä oli meille jo neljäs juhannus kaup…  kotona. Ei jotenkin osaa sanoa näitä meidän huudeja kaupungiksi.

Keskusta-asujana minulla oli aina maaninen tarve päästä juhannukseksi (ja muutenkin kesällä) pois. Nyt en löydä itsestäni enää sellaista tarvetta – syreenien tuoksu ja kesän vehreys ovat läsnä omalla kotipihallakin. Mökillä käytiin vielä sinä kesänä, kun Silva oli vauva (tunnelmia mm. täällä), mutta sitten yhdellä tavarantankkausreissulla todettiin, että eipä mennäkään vielä seuraavaksi yöksi takaisin – onhan täällä kotona kuitenkin sen verran paljon helpompaa.

Ei menty seuraavaksi yöksi eikä sen jälkeen kolmeen vuoteen.

Mut joo – neljäs juhannus siis kotosalla. Ensimmäisenä kotijuhannuksena (täällä – voi tuota Silvaa vauvana, en edes tunnistais!) grillailtiin kotipihalla kavereiden kanssa. Toisena (täällä – oho meitsillä vielä bikinikroppakin silloin) juhannuksena polskittiin uima-altaassa ja käytiin Kumpula siirtolapuutarhalla. Kolmantena (täällä) satoi vettä eikä tehty oikein mitään.

Ja nyt siis neljäs eikä oikeastaan enää käväissyt edes mielessä lähteä mihinkään kauemmas.

…vaan Kumpulan siirtolapuutarhalle juhantamaan!

Siellä oli ohjelmassa mm. heppa-ajelua:

…lavatansseja:

…hiekkisleikkejä yöttömän yön auringossa paaaaaljon nukkumaanmenoajan jälkeen:

…ja tietysti juhannuskokko, jonka syttymisessä kesti arviolta ikuisuus.

Liekit vihdoinkin nähtyämme tuli akuutti kiire kotiin perheen pienimmän jo väsykränähermostuessa. Vielä kotimatkallakin paistoi aurinko:

Oikein hyvä juhannus.

Nyt raivaamaan eteistä – viimeistään huomenna joudutaan muuttamaan maalausprojetievakkoon mummilaan. Saas nähdä, millainen ensi viikosta tulee… Jaiks.

 

You Might Also Like

 • Sintsu (Ei varmistettu)
  20.6.2015 at 14:56

  Hyviä jusseja!

  Aattelin kyllä ensin otsikon nähdessäni, että ootteko olleet jumissa kaupan viimehetken jonotushelvettissä.

  • Kristaliina
   20.6.2015 at 15:15

   Auts se ois painajainen :D Mun täytyy ehkä kertoa tänsuuntainen traaginen juhannusmuisto jossain vaiheessa, kun olen koneella :)

   Hyvää juhannuksen jatkoa sinnekin!

 • AnnaS. (Ei varmistettu)
  20.6.2015 at 16:08

  Hei, nyt menee ehkä hieman asian vierestä, mutta mistä oot löytäny noi teidän elefantti-kuvioiset vaunuverho-pimennysrätti-WannabeBetterThanHarsoPyykkipojilla :D Aivan ihanat, tahtoo samanlaisen!

  • Kristaliina
   20.6.2015 at 18:55

   Onkohan näiden tekijä kuulolla…? Muistaakseni Vaihtovaatteet-ryhmästä bongasin sellaisen, joka näitä tekee. Jos haluat, voin sielläkin huhuilla yhteystietoja tai kaivaa inboxiani :)

 • M-M
  20.6.2015 at 16:37

  Mulla niin harmitti, kun tässä kylällä ei ollut juhannuskokkoa. Tai ainakaan mun tietääkseni ei ollut  :) Levillä olis ollut, mutta sekin sytytettiin ilmeisesti vasta puolilta öin. Jos olis ollut tässä kylällä ja aikaisemmin, niin olisi ollut kiva viedä lapset katsomaan. 

  Teidän juhannus näytti mukavalta. 

 • KattiKoo (Ei varmistettu)
  20.6.2015 at 16:59

  Kotojuhantaminen on ihan parasta! Viime vuonna kerrostaloasukkaana olin tosin eri mieltä, mutta nyt. Ulkonaolon ja grillauksen ollessa keskeisiä elementtejä juhantamisessa, oon enemmän kuin iloinen välttäessäni tieruuhkat, pakkaussouvit ja pohdinnat ruuan sopivuudesta mökkiolosuhteisiin sekä sen kuljetuksesta pelkäämättä kylmäketjun katkeamista. Ja sateen sattuessa (ja sehän sattui, toim. huom.) kotona on enemmän tekemistä eikä tarvitse väistellä kaatuvia seiniä.

 • kao kao
  20.6.2015 at 17:15

  Mökki ois ihana, mut toi mun muru ei suostunut lähtemään sinne. Täällä mä sit puran muuttolaatikoita. Tyyppi auttaa nukkumalla partsin sohvalla. Äsken kuului oikein kuorsaus… Mokomakin otukka. Mut nyt alkoi aurinko paistaa, joten ehkä mekin keksitään jotain kivempaa ohjelmaa :)

  Ja mitä te aiotte maalata? ne portaat?

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  20.6.2015 at 18:36

  Meidän perheen juhannus on mennyt sairastellessa. Tyttö nappasi jostain taudin ja siitä ollaan kärsitty sitten viikko. Näin nää menee.. viime vuoden juhannus meni Shamitabhin kuvauksissa ja tänä vuonna neljän seinän sisällä. Plääh. Toivottavasti ensi vuoden juhannus olisi vähän vauhdikkaampi. :)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  20.6.2015 at 21:10

  Oranssi saattaa olla Tirpan lempivärejä muutenkin, mutta toihan on ilmiselvä Trioli-asu!