Aika luopua joulusta?

Ennen tiskikonekorjaajan kolmatta (ja korjaussaagan onnellisesti ratkaissutta) käyntiä keittiötä raivatessa silmä osui tuohon keittiön oveen.

Hup-sis – ja tipe tipe tip tap vaan teillekin!

Urpo laskit väärin, joulu meni jo, totesin. Ja poistin lasten jouluaskartelut.

Sen jälkeen ovi näytti tältä – noouuuuh!

Eihän tämä ole meidän talon ovi ollenkaan!

Onneksi lapset riensivät nopeasti hätiin ja täyttivät salama-askartelunvauhdilla hälyttävänvalkoisen tyhjän tilan.

No niin, näyttää heti vähän enemmän meidän kodilta!

Eilen illalla keräilin sitten vihdoinkin muitakin meidän viimeisiä joulukamoja pois. Ehkä siitä ikkunan joulutähdestä voisi jo luopua. Olisikos kevään aika jo?

Ainakin tämä ihana näyttävä pääsiäissisustus on jo täyttänyt ikkunalaudan. Oi miten ihanan esteettistä!

Meillä on myös tosi ahkerasti pääsiäisaskarreltu – katsokaa vaikka!

Joo joo, nuo ovat siis tosiaan viimevuotisia. Ja edellisvuotisia. Ja sitäedellis. Itse asiassa tuon rikkinäisen taustalla häämöttävän munan nykyinen koululainen on koristellut 1-vuotiaana.

Tänään tein vielä pikaisen tarkistuskierroksen: jäikö vielä jotain joulua?

No jäihän sitä. Mutta ei haittaa. Nämä saavat jäädä vielä seuraavaakin joulua odottelemaan. Ja sitä seuraavaa. Ja seuraavanseuraavaa.

Ei tuo tärähtänyt tipu, vaan tipun taustalla oleva joulukuusi.

Että jos joku sanoo, että joulukoristeet kerätään pois loppiaisena, niin vastaan, että ahahahahahaaha. Niinhän sitä vois luulla.

Käsi ylös, löytyykö teiltä vielä joulukoristeita? Haha ja miltä vuosikerralta?

Samalla tarkistuskierroksella bongasin myös vähän Halloweenia.

Ja tieysti useamman vuoden takaisen kesän, siitä en luovu.

Meidän koti on kuin pysähtynyt kello.

Ainakin kerran vuorokaudessa (vuodessa) se on täsmälleen oikeassa ajassa.

 

PS: Ne eilen poiskerätyt joulukoristeet järjestettiin luonnollisesti siististi kaappiin jäivät näköjään tuohon.

 

12

You Might Also Like

 • Huitu
  24.3.2021 at 15:42

  Meillä on ihan perinne, että aina jotain jää. Yhtenäkin vuonna tuijotin koti-kodin vessan oven sisäpuolella olevaa pahvitonttua, vaikka kaikki piti olla otettuna pois. Tänä vuonna sanoin kaverille, että varmasti jäi jotain, vaikka tuplatsekkasin. No niinhän sitä jäi, leipälaatikossa nököttää edelleenkin yksi tonttu.

  • krista
   25.3.2021 at 15:38

   Hih mun mielestä tää on jotenkin just ihanaa, että jää joku salatonttu :) Tavallan toivoisin, että vielä vaikka kesällä bongaisin jonkun ylläritontun!

 • Ilargia
  24.3.2021 at 18:04

  Mun mielestä on ihan pro-pääsiäiskoristelua, että on noin paljon rairuohoa(?) tulossa! Oon suunnitellut sitä ehkä vuodesta 2009, mut en nyt just muista, oonko koskaan oikeasti istuttanut sitä…
  *
  Mietin eka, että mehän joskus tossa loppiaisen jälkeen siivottiin ns. kunnolla (huom! ns.), joten ei kai meillä oikeen enää mitään joulujuttuja ole. Sit nostin katseeni läppäristä ja kohtasin kuivuneet piikkipaatsamat. Mietin uudestaan, ja totesin, että oikeasti kokonaan varastoon on laitettu melkein kaikki joulukuusenkoristeet, joulukalenterit ja jouluseimi (tosin siitäkin tänä vuonna hankittu kameli siirty sujuvasti koristamaan kirjahyllyä afrikkalaisen pikkupatsaan viereen). Muut koristeet on joko vakiinnuttaneet paikkansa tai vaihtaneet uuteen paikkaan. Anopilta vuosi kerrallaan saaduista ihanista Kalevala korun joulukoristeista oon vähän kahden vaiheilla. Toisaalta ne näyttää hyvältä narussa kahden kirjahyllyn välissä, toisaalta ne olis kiva ottaa esiin ensi jouluna ja fiilistellä, että ai niin, nämä on näin hienot.
  *
  Sen sijaan joulukuusesta voisin vähitellen luopua:D Ei olla ihan varmoja, miten se pitäisi hävittää, niin yritettiin tehdä siitä parvekekasvi. No, eihän se pysy hengissä nyt enää kevätauringon paahtaessa. Kuivahtanut ja variseva kuusi alkaa häiritä, varsinkin, kun parveke on aika kapea. Pitäisi mennä kysymään Carlosilta (taloyhtiön aulavahti/jokapaikanapu), miten ruukkukuusi lajitellaan (ja olisiko lainata sahaa, jotta sen saisi helpommin ulos).

  • krista
   25.3.2021 at 15:43

   Hahaa totta, me oltiin tosi pro:sti liikkeellä noiden rehujen kanssa! :D Niitä siis tuli vähän liikaakin, kun tilattiin kaksi pussia. Ja sitten niitä siemeniä vaan riitti ja riitti ja riitti ja riitti :D

   Meillä oli kans joulukuusenkierrätysongelmia Espanjassa – ei MITÄÄN käsitystä, että mihin se pitäisi viedä. Mutta sit ollaan jätetty vaan jätteenkeräyspisteelle (sellaiselle, mihin siis porukka jättää huonekalujakin), ja on se siitä aina hävinnyt parissa tunnissa. Mutta en kyllä yhtään tiedä, onko se oikestai sallittua… Sahaa sentään ei olla tarvittu :D Viimeksi jätettiin kyllä aikamoiset neulaskuorrutukset rappuun – haha ja joka ikinen rapussa varmasti arvasi, että se on ”niiltä suomalaisilta”, oltiin ainoita suomalaisia siis (tietääkseni) talossa.

 • Anna
  24.3.2021 at 18:21

  Mikä tuo viimeisen kuvan oranssi kaluste/patja on? Näyttää ihan meidän futonsohvalta.
  Meillä on vielä lumihiutaleet ikkunoissa. Viikonloppuna (vai edellisenä?) otettiin ikkunan välistä tonttu ja kynttelikkö pois. Sen sijaan meillä on kahden vuoden takaiset virpomaoksat vielä hyllynpäällä. Ehkä samoilla voi etävirpoa tänäkin vuonna :D

 • A
  25.3.2021 at 12:50

  Joulukoristeissa on kyllä sellainen, että aina joku jää, vaikka kuinka koittaa poistaa. Meillä joulun poistaminen (hehe, mä voisin tehdä heti tapanina, kun joulukoristeet on siinä vaiheessa olleet ilonamme about kuukauden, muu perhe taipuu vasta uuden vuoden alla) tarkoittaa, että joulukoristeet pakataan joulukoristelaatikkoon ja muovitetaan (koska superpölyisä vintti) ja viedään vintille. Ja jokaikinen kerta, vaikka kuinka tarkkana koittaa olla, niin aina löytyy joku koriste vielä myöhemmin :) Pääsiäisenkoristetu on sen verran maltillisempaa (ja pääsiäiskoristelaatikko yläkaapissa), joten niiden kanssa ei tällaista ole tapahtunut, en ainakaan muista. Meidän pitäisi varmaan hankkia uusia pajunoksia, meillä oli (muoviset) kestoversiot jotka ostettiin lapsen ollessa 1v. (koristeita aina välillä irroteltu ja tehty uusia), mutta ne heitin muuton tuoksinnassa roskiin (hih, siinä vaiheessa kun pää hajoaa tavarapaljouteen, niin ei paljon tee mieli pakata jotain risuja :D). Täytyykin katsoa saisiko lapselle jotain pääsiäisruohoa tulemaan (rairuohon siemeniä olisi jossain muuttolaatikossa, mutta missä, siinäpä kysymys)…ehkäpä sit popcornia voisi kokeilla, paukkumaissin siemenet onnistun löytämään (myöhässä toki ollaan, koska yllättäen pääsiäinen onkin jo ensi viikolla).

 • murina
  28.3.2021 at 08:02

  Miten se koristeiden pois kerääminen onkin just kaikkein rankin osuus…. Äkkiä katottuna näkyi vain yks poroaskartelu, mutta esim yks pääsiäismuna piirrustus oli kerran noin 2 vuotta putkeen seinällä. Ja tänä vuonna heräsin siihen et pääsiäinen on niinku nyt just, vasta kun tänään herätessä totesin et keittiön ja kännykän kellot on eri ajassa ja menin kalenterista katsomaan et oliko muka joku kesäaikaan siirtyminen? Oli. Ja palmusunnuntai. No onneks pajunkissat voi kerätä aamulenkillä ja etävirpomisen ehtii tehdä iltapäivällä….