Jasmiinin tuoksu

…tai itse asiassa jasmikkeen.

Oh kun voisi blogata tuoksun – juuri nyt se olisi tämä. Minun hajuaistilleni täydellinen-täydellinen-täydellinen tuoksu. Oman kotipihan jasmike.

En ole hajusteihmisiä. Hajuvettä en käytä ollenkaan enkä muitakaan tarkoituksellisia tuoksuja – deodoranteissa ja suihkusaippuoissa valitsen mieluiten sen miedoimman tuoksuisen, pesuaineissa myös. Ihan hajupuristi en sentään ole; kyllä vaikkapa shampoo sentään saa tuoksua.

Mutta jotenkin niin moni asia tuoksuu jo valmiiksi (vaikkapa juuri shampoo), tuntuu etten tarvitse vielä tarkoituksellista tuoksupilveä siihen päälle.

Laitoin muuten yksi ilta pitkästä aikaa sellaista yövoidetta kasvoihin. Joel tuijotti pitkään ja kysyi, että mitä outoa sussa oikein on. No, kasvovoiteen tuoksu. Yök, se sanoi vilpittömästi. Heh, ei ole hajusteihmisiä sekään.

*******

Mutta jasmiini, oi jasmiini.

Jos sanon, että joku haisee Intialle, tarkoitan tavallisesti falskaavaa viemäriä. Mutta nyt en. Intian tuoksu minulle on myös huumaava jasmiini, jota naiset ripustavat hiuksiinsa. Kun ensimmäistä kertaa tajusin, että tuo pihamme rönsyävä pensas on juuri sitä, meinasin melkein itkeä onnesta.

Täydellinen.

1

You Might Also Like

 • Marjooo (Ei varmistettu)
  4.7.2014 at 19:40

  Serkkuni juuri facebookissa sanoi samaa (sekä moni siihen kommentoinut), että jasmike heidän pihallaan tuoksuu niiiiin hyvältä ja kuulemma metsämansikalta?? Tuoksu kuulostaa niin ihanalta ja en voi tajuta, etten yhtään tiedä miltä tuo tuoksuu. En ainakaan osaa yhdistää tuoksua juuri tuohon, vaikka sitä joskus olisinkin haistellut :D Pakko selvittää tämä tuoksumysteeri pian…

 • MiraL (Ei varmistettu)
  4.7.2014 at 19:46

  Täällä tälläinen hajusteeton tyyppi istuu parvekkeella tuoksetellen kesää ja tällä hetkellä myös tukassani olevaa hiusöljyä, joka haisee nyt vähän liian voimakkaalta :)
  Suosin kaikessa suurimmaksi osaksi hajusteettomia juttuja, koska uskon että oman tuoksuisena tuon itsestäni parhaat puolet esiin hih :) Ollaanhan mekin jonkinmoisia eläimiä jotka viestittää hajuillaan ympäristöön tietoa :) Uskon että karisman voi haistaa! :D
  Kauniita kukkasia, nautiskele heistä :)

 • Paprika (Ei varmistettu)
  4.7.2014 at 19:59

  Ooo! Miekään en ole mikään tuoksuihminen! (Jos suitsukkeita ja eteeristä laventelia kynttilässä ei lasketa <3) Sitten alkaa aina ihan pyörryttää jos ostaa vaikka kirppikseltä jotain vaatteita jossa on joku hirveen hajustettu huuhteluaine tmv. En tiedä mille tuo jasmiini tuoksuu (vaikka oon Intiassa käynyt myös), mutta nyt rupesi tekemään mieli alkaa etsimään tuommoisia jostain että sais tuoksutella!

  • Kristaliina
   4.7.2014 at 22:30

   Ihan varmasti heti tunnistaisit tuon jasmiinin hajun, silleen ”aaaa ai TÄÄ se on” -tyyppisesti, kun oot Intiassa käynyt. Tai niin mulle ainakin kävi :) Vähän niin kuin mulla myös mausteissa korianteri (intialaisessa ruoassa) tai sitruunaruoho (thaimaalaisessa) – tietää, että joo tää on tuttu maku/tuoksu, mutta ei hahmota, mistä se suoraan tulee :)

 • Lumikettu
  4.7.2014 at 20:06

  Nyt tekee ihan älyttömästi mieli jasmiiniteetä.

 • TerhiF (Ei varmistettu)
  4.7.2014 at 20:22

  Vitsi mäkään en kyllä nyt yhtään saa päähän tuota tuoksua. Pitää siis käydä tuota jasmiketta haistelemassa :) Sä osaat niin ihanasti kirjottaa kaikesta!

  Mun mielestä on hauskaa kun mulle on usein sanottu että tuoksun hyvälle. En käytä hajusteita :)

 • jutta-tatti (Ei varmistettu)
  5.7.2014 at 01:05

  Nyt on urakka valmis! Joku aika sitten päädyin googlen kautta tänne blogiin ja ihastuin muutaman postauksen luettuani niin kovasti, että päätin aloittaa lukemisen alusta.

  Monet illat oon lukenut teidän tarinaa. Nauranut, itkenyt ja jännittänyt mukana. Aamulla sitten päivittänyt miehellekin millaista on kuulemmaThaimaassa tai mitä olen kuullut vinkkejä lapsenkasvatukseen.

  Meillä on yritys päällä ja toivon, että tulisin edes hieman tuollaiseksi äidiksi kuin sinä <3 Osaat ajatella asioita lapsen kannalta ja iloita arkisista asioista. Sitä toivon minäkin! PUSS!