Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Meilläkin vietettiin Itsenäisyyspäivää – toki – suomalaisittain kättelemällä:

ojentaa kärsää pieni

Toistaiseksi ei ratsastettu, ruokittiin vaan. Ihan riittävästi elämystä tytöille tajuta, että kyllä: tuo  molempien lempparieläin (erityisesti Seela elää juuri nyt tosi-tosi norsufanikautta) on oikeasti noin iso.

Ja jos jää ratsastusfiilis, ainahan tuonne pääsee tuk-tukilla takaisin. Koska aikaa on. Ei tarvitse kiirehtiä.

Mutta het-ki-nen, mikä onkaan tämä karmea etikettimoka…?

norsulle banaania pieni

”Iyyyyyh, presidentillä oli räkää kärsässä!!!!”

 

 

 

 

20

You Might Also Like

 • Heispi
  6.12.2015 at 10:53

  Ihana norsu! Meillä menee tämä päivä fiilistelen eilistä titi-nalle konserttia (oli muuten tosi kiva ja just passeli nsppuloille! Ja tirivauva tuli meitä halaamaan, vaikka oltiin kauempana ryysiksestä <3 ) eilinen loppu ilta ja tämä aamu mennyt titi-nalle pehmon kanssa leikkien.

  Niin ja tehdään suomenlippupipareita :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

 • Jasmin
  6.12.2015 at 12:01

  En tiedä kuinka tietoinen oot norsujen koulutusmenetelmistä ja fysiikasta mutta suosittelen todella ottamaan selvää ennen kuin lähdette ratsastamaan jos aihe ei ole tuttu. Näin tiivistettynä norsujen selkä ei kestä turistien painoa ja ratsastusretki johtaa pahimmillaan norsun loukkaantumiseen tai jopa kuolemaan. Norsut puolestaan koulutetaan syntymästä asti pelkäämään väkivaltaa käyttäen. Kannattaa siis todella punnita onko ratsastus tuollaisen toiminnan kannattamisen arvoinen! Netistä löytyy tosi paljon materiaalia, jos et ollu tästä tietoinen niin olisi kiva jos vaikka kirjoittelisitkin aiheesta – harva suomalainen on tietoinen näistä ja muodostaa kuitenkin aika ison osan vaikka juuri Thaimaan turisteista :) Kivaa lomaa teille!

 • Ande
  6.12.2015 at 12:02

  No ei kai tässä vaan verrattu itsenäisyyspäivän vastaanottoa eläintarhaan? :D

  Mä ehdin jo arvailla että etikettivirhe olisi eläinten ruokkiminen, vrt. lintujen ruokkiminen kauppatorilla.

  Mukavaa lomaa!

 • HeVii
  6.12.2015 at 12:08

  olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa ja saanut sinusta kuvan, että niin ihmisten kuin eläintenkin hyvinvointi on sinulle tärkeää. Senpä vuoksi halusinkin laittaa sinulle muutaman linkin, missä kerrotaan miten norsuja kohdellaan ja koulutetaan, että niistä saadaan turisteille ratsuja.
  http://tarinoitamaailmalta.com/turisti-joka-katkaisi-elefantin-selan/
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2015_11_01_archive.html

  Voi olla, että olet jo tietoinen asiasta, mutta itse en asiasta tiennyt! Olin haaveillu pääseväni joskus ratsastamaan elefantilla, mutta noiden postausten lukemisen jälkee mieli on muuttunut. Kaikkein mieluiten haluaisin nähdä elefanttilauman niiden luonnollisessa asuinympäristössä turvassa ja hyvinvoivina.

  • krista
   7.12.2015 at 11:22

   Heippa,
   ja sori viestinjulkaisuviive, oli jäänyt roskapostisuodattimeen linkkien takia!

   …ja kuten tuolla aiemmin kirjoittelinkin, joo oon näistä tietoinen :( Oon ratsastanut norsulla vuonna 2003 Thaimaassa, silloin se oli joku pakettimatka ja järjestetty retki ja opas pokkana selitti, että vaikka näyttää rajulta, norsut eivät tunne kuin hyttysen verran (ajaja hakkasi norsua päähän jollain rautakepillä). Ihan karseaa. Tuntui pahalta jo silloin ja vielä pahemmalta muutamaa vuotta myöhemmin, kun noista luin – ja se, että noin uskoteltiin :( Mutta bloggaan tästä varmaan myöhemmin uudestaan!

   Suosittelen tosiaan elefantteja ja muitakin villieläimiä ihan luonnossa. Tansanian-safarilla me itse niitä nähtiin ja olivat kyllä upeita. Arvaamattomia ja vähän pelottavia (kuten ison eläimen toki kuuluukin olla), mutta upeita. Ollaan mietitty, että kun tytöt ovat isompia (tyyliin koulussa), olisi mahtava päästä yhdessä uudestaan eläimiä oikeassa ympäristössään katsomaan.

 • Anni
  6.12.2015 at 12:27

  Mä halusin sanoa samaa norsuilla ratsastamisesta kuin Jasmin edellä – itsekin oon suuri norsufani!

 • Kuura
  6.12.2015 at 12:52

  Huolestunut norsufani täälläkin. :)

 • Pia
  6.12.2015 at 12:55

  Samaa huolta kuin pari aiempaa, se norsujen kohtelu on aika karmeaa siellä oikeasti. Lisää infoa aiheesta löytyy netistä helpostikin. Turistit ylläpitävät norsujen kidutusta siellä, jos karkeasti sanoisi. Muuten, ihanaa lomaa teille!

 • kaislak
  6.12.2015 at 13:03

  Kiitos valistuksesta aiemmille. Aina oppii uutta. Norsuparat. :(

 • Johanna
  6.12.2015 at 14:04

  Samaa minäkin tulin sanomaan, kannattaa perehtyä norsujen kohteluun noissa turistimaissa ellei siitä aiemmin ole tiennyt eikä missään nimessä tukea sitä toimintaa rahallisesti! Olin ihan järkyttynyt, että törmäsin täällä tällaiseen kuvaan, kuvittelin että nämä asiat on jo aika yleisessä tiedossa.

 • Krista kirjautumatta
  6.12.2015 at 14:22

  Joo olen erittäin tietoinen norsujen olosuhteista :( Tämä ei ollut muutenkaan kiva paikka; apina lyhyessä narussa… Pysähdyimme pikaisesti ja norsu sai banskumme :)

  • Jasmin
   6.12.2015 at 20:49

   Mä en halua lähteä riitaa haastaamaa, mutta musta on ihan uskomatonta että sä puhut ratsastamisesta vaihtoehtona (”Toistaiseksi ei ratsastettu”, ”jos jää ratsastusfiilis”) jos sä kerran olit jo tietoinen miten norsuja tuolla kohdellaan!? Ei siinä mitään, monet ei tiedä, mutta musta on ihan käsittämätöntä että joku asiasta tietoinen voi laittaa oman elämyksensä toisen kärsimyksen edelle! Ehkä eniten tää tuli yllätyksenä kun ottaa vielä huomioon että sä tunnut olevan ihminen joka oikeasti ajattelee eettisiä kysymyksiä paljon enemmän kuin valtaosa bloggaajista :/

   • Sarde
    6.12.2015 at 21:32

    Sinunkin pointtisi tuli varmaan jo kertalleen selväksi. Jokainen aikuinen ihminen tekee omat päätöksensä. Jankuttaminen ei muuta maailmaa.

   • Krista kirjautumatta
    7.12.2015 at 04:05

    Ehkä kävi nyt niin, että mainitsemasi järkytys tuli siitä, mitä ajattelit minun ajattelevan…? Olen kirjoittanut eläintarhoista viime talvena; haku varmasti löytää. Niin kuin tuolla yllä vinkataankin, tää ois hyvä juttuaihe joskus paremmilla wifi-yhteyksillä – tai yleisestikin eettiset ongelmat, mihin matkalla törmää.

    Tuo ratsastamiseen viittaava kohta oli varmasti hölmö, miten sanoisin, se ei käynyt tässä kuumuudessa aivojen kautta. Aina en kirjoita kaikkea, mitä ajattelen :) Tuossa kohdassa sorruin varmasti ”turistijarjoniin” ja siinä sekunnin sadasosassa unohdin, kuinka tiedostavaa porukkaa täällä onkaan :) Te muistutitte, hyvä niin :)

    Mutta niin kuin tuolla kirjoitinkin, me siis pysähdyttiin tässä (norsu oli tien reunalla syömässä) ja annettiin sille nippu banaaneja. Elefantteja luonnossa on bongattu safarilla; on se jotain ihan muuta… Ja jotenkin eläinten koko luonne erilainen kuin näiden alistettujen :( Upea eläin.

    Tästä toivottavasti myöhemmin lisää! Ripaus huonoa harkintakykyä mulla tuolla keskikohdalla, sori!

 • miira tiihonen
  6.12.2015 at 19:50

  Koko kaukomatkailu on niin törkeä ympäristörikos lentoineen ja eläinten riistoineen. Mutta pitäähän sitä kivaa olla, vai mitä…

 • Torey
  6.12.2015 at 22:46

  Tulin kirjottamaan, että kiva kuulla teiän kuulumisia, mutta kommetit sai ärsyyntymään. Itse en tiennyt norsujen kärsivän niillä ratsastamisesta, eli opin uuttakin, mutta tuo jankutus ja ”markustelu pilaa maapallon”-saarnaus pilasi sun kivan kurjotuksen!

  Nauttikaa silti siellä! <3 Itsellä on kauhee himo aurinkolomalle!

  • Sari
   6.12.2015 at 23:10

   Veit sanat suustani! Tästä norsujutusta ei ole puhuttu tarpeeks, hyvä että puhutaan. Ja monia muitakin vastaavia asioita on, toivoisin kuulevani lisätietoa niistä. No tietty turismi jo itsessään joo, toisaalta myös elinkeino maille ja matkustelu ja silmien avaaminen myös tärkeää, mutta lähinnä vähän pienempiä asioita ja valintoja tarkotan, millä tehdä matkailusta ekologisempaa ja eettisempää. Mutta annetaan kuitenkin Kristan perheineen lomailla rauhassa. Mukava että viitsii lomalta meille päivittää aurinkoa kun täällä tosi hc mustissa ja märissä olosuhteissa ollaan. Kyllä täällä alkaa herkästi kiukuttaa. Minäkin haluisin olla niin paljon mieluummin auringossa..!

   • Krista kirjautumatta
    7.12.2015 at 04:21

    Kiitos! Toi on tosiaan hyvä bloggausaihe yleensäkin, isommalla tasolla, toivottavasti viimeistään kotoa käsin sit jälkikäteen! Seuraava majoituspaikka meillä muuten onkin ”eco-resortiksi” mainittu bambumajapaikka. Jännä nähdä, tarkoittaako se mitään käytännössä :) On huomattu, että joskus se tarkoittaa jotain ja toisinaan ei…

    • Torey
     7.12.2015 at 10:14

     Kiva! Bambumaja, mäki tahdon!

     Ja jestas mitkä kirjotusvirheet. Puolustaudun väsymyksellä ja eilisellä migreenillä. Onneksi saan parin viikon päästä silmälasit! :D

 • Maria
  7.12.2015 at 00:51

  Ei liity itse postaukseen, mutta pakko vinkata sulle tästä joulukalenterista. Tää stressittömyys, huumori ja vaivattomat DIY-jutut on ku suoraan teidän perheestä :D https://parempijoulu.wordpress.com/

 • Ande
  7.12.2015 at 20:00

  Oho, enpä tiennyt minäkään tästä norsujen kohtelusta. Hyvä kun nostettiin esille! Kaukomatkoja ei ole odotettavissa, mutta lukisin kyllä mieluusti tällaisista ”kestävistä” matkailun pienistä valinnoista.