Ipanapa liikenteessä (ja kymmenen voittajaa)

Niin kuin aiemmin kerroin, tuo Ipanapa Liikentessä on ihan meidän ykkösautossakuuntelulevy. Yksi levyn lauluista – Eero Raittisen esittämä ”Tietä pitkin kulkee muitakin” – on tirpan mielestä kuitenkin ihan höpöhöpöä.

Laulussa sanotaan mm.
”Äiti puhuu kännykkään
ja GPS:ää virittää,
isän kädet vapaiksi
näin ajohommiin jää”

ja:
”On isä lunki ratissa
hän onkin tosi tarkkana
aurinko kun kimaltelee tuulilasissa.”

ja:
”Isä ajaa coolina,
eikä ota pulttia,
vaikka joku matelee tai vaikka joku ohittaa.”

Tässä vaiheessa tirppa ottaa ”heeeei mä tajusin tän vitsin” -ilmeen ja hihkaisee oivallukseensa tyytyväisenä:
”HÄHÄHÄÄÄÄ  EI ISIT AJA AUTOA!!!”

Hei ja kiitos kaikille kysymyksiä Liikenneturvalle jättäneille! (täällä)

Hehän lupasivat vastata meidän kysymyksiin, noin kymmeneen kappaleeseen. Nooh, hyviä kysymyksiä tuli rutkasti ja todettiin, että…
…he pyrkivät vastaamaan joka ikiseen kysymykseen!

Sanoisinko vaikkapa, että vau ja kiitos.

Työrupeama ei tietystikään ole mikään lyhyt ja helppo – Liikenneturvan turvallisuusasiantuntija aloitti homman siis eilen ja jatkaa siellä näppis sauhuten vastaamista tällä hetkellä edelleen… Kysymyksiä oli niin paljon, että ajattelin jakaa ne kahteen: ensin turvaistuimiin liittyvät kysymykset, niitä oli tietysti ylivoimaisesti eniten. Ja sitten myöhemmin muut kysymykset omana bloggauksenaan.

Tänään iltapäivällä siis tulee ensimmäinen osa – turvaistuinkysymykset. Ja alkuviikosta sitten mm. pyöräilyyn ja ”historialliseen ulottuvuuteen” ja tilastoihin liittyvät kysymykset.

…ja arvontakin täällä oli!

Sen tein jo nyt, ja voittajiksi Excel arpoi nämä kysymyksen jättäneet:

Ninnni
Silli
Tonsku
Kukkavarvas
Tindeka
Kauppaneuvoksen Rouva
Neiti Kevät
sanna_:_
Ninaaaaa
P

Tämä porukka siis pääsee kuuntelemaan vitsilaulua autoilevasta isistä (”HÄHÄHÄÄÄÄ EI ISIT AJA AUTOA!!!” ) ja muitakin liikennelauluja. Onnittelut! Laitan teille lähipäivinä meiliä, jossa kyselen osoitetta postitusta varten :)

Toivotetaanpa A-P:lle Liikenneturvaan siis vielä rutkasti työn iloa – ja kunhan hän saa ensimmäisen rupeamansa valmiiksi, laitan ensimmäiset vastaukset blogiin tulemaan!

 

You Might Also Like

 • Nannannaa
  29.5.2015 at 13:51

  Haha, mainio oivallus! :D

  Oma lapseni totesi pappansa istuessa auton rattiin noin vuosi sitten, itse asiassa aika lailla siis samanikäisenä kuin teidän Tirppa, että eihän pappa osaa ajaa! :D Ei ollut ennen pappaa nähnyt ratissa, niin tais olla hiukan hassu näky. :) 

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  2.6.2015 at 14:22

  Jeeeee mulla oli mennytkin tämä ohi kokonaan :) en muista oliko mulla sähköpostiosoite laitettuna siinä alkuperäisessä, mutta nyt on ainakin :P

  • Kristaliina
   2.6.2015 at 15:18

   Kiitti! Ei itse asiassa ollut siinä; olin just ajatellut, että alan inboxejani kaivelemaan sun nimeä etsien :)

   Mä jotenkin kai onnistuin piilottamaan tän arvontapostauksen perjantaina sen taakse, kun tein toisenkin bloggauksen sinä päivänä. Vähän itsekin ajattelin, että jännä ettei kukaan voittaneista edes sano jee :) Mut ainakin yksi jee nyt sitten bongattu, jee! :)

   Tindekan ja Kauppaneuvoksen Rouvan meilit muuten myös puuttuivat, jos ootte kuulolla… Käyn teidän blogeista seuraavaksi kurkkimassa :)