Eka kerta HopLopissa

Meidän ensimmäisellä käynnillä HopLopissa minut yllätti eniten paikan…

rauhallisuus.

Joo-o. Oikein luit.

Olin kuvitellut korviahuumaavan metelin ja ehkä vähän noroviruksenkin. Mutta rauhallisuutta en ollut osannut kuvitella.

Tavallisena keskiviikkoarkiaamupäivänä Kivikon HopLopissa oli meitä ennen yksi lapsi äiteineen. Kun he lähtivät, olimme loppuajan paikassa ihan itseksemme.

Iltaisin, viikonloppuisin ja lomilla meininki on varmasti eri – ja voi vaan kuvitella, että varmasti paikan kannattavuuden kannalta ei kukaan hypi riemusta näin hiljaisia aamupäiviä.

Mutta mulla itselläni kyllä teki mieli hyppiä riemusta. Ihan mahtava aamupäivä meillä eilen. Lapset olivat täysin onnessaan ja aikuisillakin oli erittäin mukavat oltavat. Paljon (tyhjiä) sohvaryhmiä, kahviosta sai kahvia ja lapset möyrysivät leikkikäytäviä itsekseen.

Tai no. Välillä aikuiset möyrysivät mukana. Mä itse asiassa tykkäsin tosi paljon noissa pehmustetuissa käytävissä kiipeilystä. Paikka ei ollut kovin iso, mutta etenkin tuo seikkailurata oli kivan sokkeloinen. Mihinköhän tästä pääsee…? Entäs tuolta? Hauskaa!

Mutta joo. Aikuisten kannalta parhaat pisteet saavat kyllä ne sohvaryhmät. Ensi kerralla (ihan oikeasti) otetaan kyllä kannettava mukaan ja aikuiset voivat tehdä jotain hommia siinä samalla. Bongasimme jo sen pöydän, jonka äärelle pystyimme kuvittelemaan itsemme jatkossakin.

Miinusmerkkinä toki suolainen hinta – se on itse asiassa yksi syy (yleismetelin ja nororiskin lisäksi), mikä on pitänyt meidät aiemmin HopLopista poissa. Sen sijaan SnadiStadissa (Ruoholahdessa) me käytiin aika useinkin, kun Silva oli pieni, mutta se oli silloin paljon edullisempi.

Mutta toisaalta 30 euroa onnistuneesta aamupäivästä… …no, menköön.

Ei ehkä ihan joka viikko (vaikka antoivatkin sellaisen leimapassin, jossa tulee ilmainen käynti jossain vaiheessa), mutta mennään kyllä ihan varmasti tässä syksyn kuluessa vielä toistekin näinä vapaina arkiaamupäivinä.

Ovatkohan nuo muut HopLopit samanlaisia ja samankokoisia (ja yhtä rauhallisia arkena päiväsaikaan)…?

Meille siis Kivikko on lähin, mutta lisäksi on näköjään ihan kohtuumatkan päässä myös Vantaalla (Vantaanportti) ja Ruoholahdessa (se entinen SnadiStadi). Ovatkohan ne millaisia, oletteko käyneet?

 

PS: Kop kop puuta, kenelläkään ei vielä sitä noroa.

21

You Might Also Like

 • LeenaK
  21.9.2017 at 13:12

  Kivikko on isompi ja ainakin isompien lasten mielestä ’parempi’ kuin Vantaanportti. En muista enää mikä syy siihen oli, mutta ihan selkeä sellainen. HopLop-synttärit on muuten ainakin sellaisille 8-10v eläväisiöme pikkupojille aika kivat verrattuna siihen että ne tulee omaan kotiin riehumaan ;-). Tai viimeksi poju sai muutaman kaverin ottaa mukaansa Super Parkiin (joka on kyllä musta sitten jo isommille, ehkä kouluikäisille suunnattu) ja sekin oli hyvä juttu.

  • krista
   21.9.2017 at 13:27

   Jesh, kiva – käytiin siis vahingossa ”paremmassa” :) Noita synttäreitä siellä mainostettiinkin, sekin itse asiassa vaikutti aika hintavalta, mutta onkohan siinä ruoat mukana…? Jos on, niin sitten aikuisellekin ehkä ihan näppärä juttu :D

   SuperPark me muuten nähtiinkin automatkalla Sotkamosta, kun pysähydittiin Kuopion ABC:llä. Mutta ei tieysti siinä ollut aikaa jäädä leikkimään, kun oli matkanteko päällä. Sellaisia koululaisikäisiä poikia sinne silloin näytti just menevän.

   • Blue Peony
    21.9.2017 at 13:47

    30 euroa neljältä siis? Ei se minusta ihan kamalalta hinnalta kuulosta, kun miettii, että ei sillä rahalla esim. ruokakaupassa paljoa saa, tai leffalippuja koko perheelle. Ja noron voi toisaalta saada vaikka bussista tai päiväkodista, kun pöpö riehuu.

    • krista
     21.9.2017 at 13:51

     Joo näin yhteensä – mutta siis lapset olivat 15 e kappale (se tuntuu kalliilta) ja aikuiset ilmaisia. Mutta jos laskee 30 e neljältä, niin tuntuu vähemmän pahalta – ja se sitten tuntui kyllä ihan sen arvoiselta, koska oli niin onnistunut käynti. Eli oisko sit tosiaan hinta-sisältö -suhde suht kohdallaan.

     (netissä lukee 16 e per lapsi, mutta jostain syystä maksoi vaan 30 e yhteensä ja sai pari polettiakin, kun jotkut polkuautot olivat huollossa)

     Ja kyllä: todettu on, että noro voi tulla mistä vaan :D Mutta mun mielestä on vaan jotenkin niin huvittavaa, kun noita pallomeriä kuulee joskus kutsuttavan norokaukaloiksi tms :)

     • Blue Peony
      21.9.2017 at 13:56

      On kai noissa paikoissa melkoiset kulutkin ylläpidossa, se selittää hintoja. Ja jotain täytyy jäädä käteenkin, että toiminta kannattaa. Omaa lastani eivät ole sisäleikkipuistot ikinä kiinostaneet, joten en ole niiden hintatasoihin sen kummemmin perehtynyt.

     • krista
      21.9.2017 at 14:00

      Joo varmasti! Eikä tuon jokapäiväistä huvitusta toki tarvitse ollakaan – tietty haikeana muistelen sitä, kun SnadiStadin lippu maksoi sarjalipulla jotain vähän reilu viitosen… No toisaalta: sitä ei enää olekaan olemassa :D Että silleen, ehkä se kertoo jotain :D

 • Maari
  21.9.2017 at 13:56

  Meillä mies käyttää lapsia välillä HopLopissa, mutta onhan se aika kallis. Minun mielestäni. Kun 1vuotiaallekin maksaa sen reilun kympin.

  Nuo Superparkit on ehkä vähän isommille mut siellä on tosi kivoja perheaamuja aina silloin tällöin. 9€ koko perhe klo 10-13. Silloin paikassa on luonnollisesti vain alle kouluikäisiä lapsia ja aika rauhallisesti pienemmätkin saa tutustua juttuihin. On tosi hyvää liikuntaa kyllä, ihanan innostavaa! Ja erikseen oikein mainittiin viimeksi että aikuisetkin saa mennä kaikkiin ”laitteisiin”. :)
  Suosittelen! Sielläkin normilippu on jotain 19€ joten en todellakaan vielä menisi pienten lasten kans sinne normihinnalla.

  • krista
   21.9.2017 at 14:00

   Oi tuo perheaamuhan kuulostaa hyvältä! Ja se on vieläpä just se aika, jolloin me tavallisesti liikkeellä ollaan ennen päikkäriaikaa…

 • Kuunari
  21.9.2017 at 14:01

  Ruoholahden HopLop on tooosi iso ja kiva (sohvia sielläkin, otin kerran pienet torkut sillä välin kun mies mökelsi menemään lapsen kanssa), ja samoin rauhallinen arkisin. Myös Hakaniemen Leikkiluola saattais olla kokeilemisen arvoinen, siellä ei ole ainakaan satunnaisina atki-iltoinakaan ollut kuin muutama laps. Mut joo, sit kun on sateinen lauantai, niin aivan kauhee tungos kaikissa. Meille tulee usein joku pieni nuha noista, mutta noroa ei vielä kertaakaan. Ajattelen kans aina kun puoltoistavuotias nuolee metron kaidetta antaumuksella heti selän kääntäessä, että tuskin näitä voi välttääkään oikeesti, turha murehtia.

  • krista
   21.9.2017 at 14:04

   Silva ois kovasti halunnut just sinne, kun muisti vielä sen SnadiStadin… Se on varmaan siinä samassa tilassa? Onkohan siellä muuttunut kaikki jutut vai ovatko hyödyntäneet vanhat leikkipaikat, näyttääkö yhtään tutulta…? https://www.puutalobaby.fi/kuvatunnelmia-snadistadista/

   • Kuunari
    21.9.2017 at 20:03

    Vaikuttais että on vaihtunu ainakin nuo mitä sinun kuvissa näkyy.

    • krista
     21.9.2017 at 21:02

     Aaa joo ne on varmaan siis muuttaneet HopLopin omat leikkivälineet sinne! Täytyy käydä joskus katsomassa :)

 • A
  21.9.2017 at 14:32

  Me diggaillaan Konalan Huimalaa (joka on myös Hoplop-ketjua nykyisin). Siellä viihtyy aikuisetkin trampalla, ilmakiekkoa pelaamassa (hehe) ja iiisoa liukumäkeä laskemassa (aktiivisuusmittari kiittää, askeleita todellakin tulee). Välillä rauhoitutaan minigolfin parissa. Juurikin joku arkiaamupäivä on just hyvä vierailulle, koska kivointa on jos siellä ei oo karmean paljon lapsia.

  • krista
   21.9.2017 at 14:36

   Aaaa sinnekin on näköjään vain 20 min autolla meiltä! Tuota ei vielä kai ollutkaan HopLopin sivuilla, mutta Huimala on kyllä kans nimenä tuttu. Tuolla Hoplopissa oli tuo sama, että (lähes) kaikessa taisi lukea, että aikuiselle sallittu – se oli tosi kivaa.

 • Tiina
  21.9.2017 at 16:40

  Vantaanportin HopLop on rempattu kokonaan noin vuosi sitten ja Varistoon aukesi viime viikolla uusi HopLop. Niissä ja Ruoholahdessa on kaikissa viidakkoteema ja paljon tekemistä. Meidän naperoiden suosikit ovat tulivuori, donitsimäki, eläimet joilla voi ratsastaa ja tietysti sähköautot.

  • krista
   21.9.2017 at 16:41

   Heeeeeei oiskohan niissä muuten mitään krokotiilejä….? :)

   • Tiina
    22.9.2017 at 16:44

    Muistakseni taaperoalueella on myös krokohahmo. 😊

 • Annu
  21.9.2017 at 16:50

  Mikä ihmeen nororiski? :D
  Onko sitä nyt jotenkin normaalia enemmän liikkeellä?

  Me ollaan käyty sisäleikkipuistoissa varmaan kymmenen kertaa, mihin aikaan vuodesta tahansa, eikä koskaan *kop kop kop* ole tullut mitään pöpöjä.
  Meillä ainakin pestään kädet ohjeiden mukaan aina ennen leikkiä ja myös jälkeenkin.
  Meidän vanhin lapsi on pian 6, eikä meillä kertaakaan ole ollut vatsatautia. Toki hän on nyt eskarissa, joten saattaa sieltä tulla jotain.

  Suosittelen käymään myös Leon leikkimaassa, meidän mielestä sä on parempi kuin hoplop! Siellä on ihan oikea viidakkoteema ja tietysti sieltä löytyy myös elimiä, muistaakseni myös kroko!

  • krista
   21.9.2017 at 21:05

   Eiks se ole ihan yleinen läppä, niin mä ainakin luulen – tai ainakin meidän kaveripiirissä puhutaan noroparkista ja niin edelleen :D Mutta se on tosiaan enemmän läppä kuin totuus :)

   Ooo Leon leikkimaasta en ole kuullutkaan, googlaan ja yritän bongata krokotiilejä, kiitos vinkistä!!!

 • Johku
  21.9.2017 at 18:08

  Suosittelen käymään Vantaanportin Hoplopissa seuraavaksi, on Kivikkoa isompi ja tosiaan vuosi sitten uusittu kokonaan. Meidän lapset ei enää halua Kivikkoon, koska Vantaalla on tulivuori ja huimemmat liukumäet jne:)

  • krista
   21.9.2017 at 21:06

   Ooo, tässähän iskee sisäleikkipuistohuuma :) Ehkä nää täytyy kaikki testata! :)

 • KK
  21.9.2017 at 18:15

  Oon itse käynyt vain Ruohiksessa, joka myös yllätti hiljaisuudellaan (silloin kun ensimmäisen kerran käytiin) ja siisteydellään. Paikka on käsittääkseni aika vastikään rempattu (?). Myöhemmin on ollut etenkin viikonppuisin ja sadepäivinä ruuhkaa – aika ahdistavaakin menoa, varsinkin jos on sattunut useita synttäriseurueita samaan aikaan paikalle. Mut siis muksut r a k a s t a a Hoploppia ja ottaa vielä aika rauhallisesti siellä itse. Ruokakin on ollut muuten yllättävän hyvää! Ja vessat siistejä.. neuroottinen mutsi approves.

  Ollut yleensä tosi ihania käyntejä meillä koko porukan mielestä. :)

  • krista
   21.9.2017 at 21:10

   Täytyy joo tuotakin testata – se oli tosiaan kiva (ja siisti) jo silloin SnadiStadin alkuvuosina ainakin, uskon että on tosi kiva myös nyt! Mutta joo sesonkiaikaan on varmaan eri meininki… Mieluummin vähän hiljaiseen aikaan :)

 • Anna
  21.9.2017 at 21:13

  Me ollaan käyty vain leikkiluolassa Hakaniemessä. 3-vuotiaalle ihan tarpeeksi tekemistä. Aika pieni paikka mutta on myös mun mielestä hintatasoltaan vähän halvempi kuin nuo muut kommeneteissa mainitut. Sisäleikkipuistot on kivaa vaihtelua normaaliin arkeen mutta meillä jäänyt kyllä pariin kertaan vuodessa käynnit kun mielestäni kuitenkin aika kallista..

 • Mamaa
  22.9.2017 at 00:22

  Mä olen useasti ihmetellyt sitä, että miksi Hoplopissa ei ole porrastettua hinnoittelua. Kun onhan liput verrattain kalliit, niin luulisin, että kannattaisi arkiaamupäivisin pitää pienempiä hintoja ja saada kävijöitä hiukan enemmän. Nyt kun arkisin käydään, niin yleensä muut leikkijät on kahden käden sormilla laskettavissa. Vinkiksi kerrottakoon, että aina välillä Hoplopin verkkokaupassa on 10 kerran sarjalippu -50%, jolloin hintaa per lippu jää 6 euroa. Yleensä tosin käy vain johonkin tiettyyn paikkaan, jolloin ei voi käydä monissa.

 • puutalon asukas
  22.9.2017 at 01:06

  Meidän juttu noihin (hoplop ja leo) on lahjakortit. Mummeilta, kummeilta ym synttärilahjaks kaiken sen krääsän sijasta lahjakortteja ja sitten vähintään kerran kahdessa kuussa sinne remuaan :)

 • SS
  22.9.2017 at 07:46

  Vein joskus serkkuni HopLoppiin ja yllätyin myös rauhallisuudesta! Aika taisi olla ihan joku tavallinen lauantai/sunnuntai aamupäivä ja silti meno oli kohtuullista. Tila on iso ja voisi kuvitella, että kaikuu kovin. Huomasin kuitenkin, että lapset käyttäytyivät hyvin ja meteli ei suinkaan ollut korvia raastava. (kuvittelin siis paikan olevan sirkus, jossa lapset huutavat, itkevät ja karjuvat kilpaa…)
  Mahdollisella ensi kerralla pitää vain muistaa ottaa enemmän vaatetta mukaan, meinasi tulla vilu, kun ison pojan perässä ei enää kehdannut mönkiä :)

 • ElinaBee
  22.9.2017 at 23:44

  Leikkiluola Hakiksessa on sellainen kiva ja kompakti vaihtoehto ja HopLop Ruoholahdessa sitten taas tosi iso ja tekemistä riittää pitkäksi aikaa! Osa liukumäistä on jopa aika hurjia! :)

 • Riina
  23.9.2017 at 20:39

  Heippa,
  Tää kommentti ei nyt liity HopLoppiin millään tavalla, mutta vihdoin aikaa mulla tästä kirjoittaa!

  Luen sun blogia lähes 100% mobiililla (puhelin) ja tää kommenttien lukeminen on tosi vaikeaa ja jopa mahdotonta. Siis nään hyvin kyllä ekan kommentin + siihen vastauksen. Jos ketju jatkuu kolmanteen viestiin, näkee hyvin kapeena, neljäs vielä kapeempana (siis tyyliin tavu kerrallaan) ja siitä eteenpäin ei ollenkaan. Honor ja android mulla (jos vaikuttaa). Sulla on niin harvinaisen aktiivinen kommenttiboksi että olis kiva kaikki kommentit nähdä, mutta nyt ne ei näy. Voisko porrastusta muuttaa, että esim vain eka ’vastaus’ on eri tasolla ja kaikki loput siinä samassa, eikä enää porrastele eteenpäin? Haha, ymmärrätköhän yhtään mitä tarkoitan. :)

  • krista
   23.9.2017 at 21:51

   Toi on kyllä tosi ärsyttävää mullekin, mutta en ole saanut sitä fiksattua :( Tässä pitäisi pystyä määrittelemään sisennettyjen kommenttien määrä (ei kuitenkaan sisennyksen ”syvyyttä”), mutta vaikka kuinka olen sitä muuttanut välillä 2-4, niin tuntuu, että mikään ei muutu. Sitä en ole kokeillut, että ei pystyisi vastaamaan kommenttin (vaan kaikki olisivat ”tasa-arvoisia” kommentteja), mutta sen muistan aikoinaan Lilystä ja se vaikeutti tosi paljon keskustelua eli mäkään en pystynyt vastaamaan suoraan alle. Voisin tuosta kysellä joltain osaavammalta jossain vaiheessa, mutta oon itse arvioinut, että se on tämän blogipohjan vika eikä sitä ehkä voi korjata :( Tosi mälsää myös mun mielestä, kärsin itse samasta ja vastailenkin vaan pöytäkoneen kautta. (tosin muutenkin kännykällä vastailu on hidasta ja pöytäkonetta varmaan käyttäisin muutenkin)

 • Paprika
  24.9.2017 at 23:07

  HopLopit on miun mielestä aikuisillekin kivoja ja täällä Tampereella on ainakin myös Leon leikkimaa, joka samaa sarjaa ja hauska sekin, mutta parhaita on kuitenkin SuperParkit, jotka iltapäivisin parveilee esiteinejä, mutta päivisin ovat rauhallisia ja niissä pääsee aikuinenkin treenaan ;)