Superhelppo intialainen tofu-jalfrezi

Kaupallinen yhteistyö: Patak’s

Oon kuullut useammankin kerran – sekä täällä blogikommenteissa että livenä – että intialaista ruokaa olisi iiiiihana tehdä useammin, mutta sen valmistamiseen kuluu vaan niin paljon aikaa. Tai että se on jotenkin vaikeaa, maustamiset ja kaikki.


No, tuota tuota. Meillähän siis syödään intialaista tai intialaistyyppista ruokaa ihan koko ajan. Monta kertaa viikossa, lähes päivittäin. Ja meillä se on ihan sellaista 20 minuutissa pyöräytettävää arkiruokaa.
(lue: Joelin pyöräyttämää, minä itsehän en pyöräytä muuta kuin haarukkaa valmiilla lautasella)

Meidät tietäen arvaat jo varmaan meidän intialaisen arkiruoan salaisuudenkin: eihän Joel nyt sitä alusta asti itse tee, herranjestas! Vaan monesti se jatkaa ruoat valmiista ateriakastikkeista tai vähintäänkin käyttää maustamiseen valmiita curry-tahnoja.

Ja tämä on se meidän keittiön pitkäaikainen ykköslempparituote – ja siksi oon niin tyytyväinen, että sain juuri tämän bongattua blogiyhteistyöhön. Näitä me siis oikeastikin käytetään ihan koko ajan (sekä Suomessa että täällä Espanjassa). Patak’sin kastikkeet, nam!!

Sain herkkulähetyksen – en ollut tiennytkään, että makuvaihtoehtoja on näin monta!

Oon syönyt intialaista ruokaa sekä eri puolilla Intiaa (olen ollut siellä viisi kertaa, pisimmillään puoli vuotta) että varmasti sadoissa intialaisissa ravintoloissa ympäri maailman – heh mulla on ollut muuten sellaisena omana pienenä ”matkustusharrastuksena” sellainen, että kaikilla matkoilla/kaikissa kaupungeissa pitää käydä intialaisessa tai nepalilaisessa ravintolassa. Tätä oon tehnyt jo ehkä jotain 15 vuotta aina, kun matkustan. Oon siis syönyt intialaista ruokaa mm. Thaimaassa, Vietnamissa, Karibialla ja muistaakseni Tansaniassakin.

Tällä harjaantunella (heh) makutuntumalla väitän, että nämä Patak´sit erottaa muista intialaistyyppisistä valmiskastikkeista se, että näissä on ihan oikeasti makumaailmat kohdillaan.

Tietysti potkua voi sitten vielä itse lisätä lisämausteilla, mutta kaiken kaikkiaan näitä syödessä tuntee syövänsä mun mielestä intialaista ruokaa eikä mitään kompromissin makuista purkkipöperöä.

En ollut koskaan ajatellut (tiennyt) tätä, mutta näihin autenttisiin makuihin on syynsä: Patak´s on lähtöisin intialaisen perheen omasta kotikeittiöstä! Tämä tarina on jotenkin niin sympaattinen, että se on pakko jakaa. <3

L.G. Pathak syntyi Intiassa (1925) köyhään maanviljelijäperheeseen, joka lähti Keniaan etsimään parempaa elintasoa. Siellä he perustivat ensimmäisen kauppansa, jossa myytiin intialaisia makeisia. Vuonna 1956 perhe muutti Englantiin taskussaan vain viisi puntaa. Töitä oli vaikea löytää. Perheen äiti Shanta alkoi pohtia, voisiko perhe harjoittaa liiketoimintaa myös Englannissa. Hän alkoi valmistaa perheen omassa keittiössä intialaisia makeisia ja snackseja. Sana alkoi levitä ja perheen oven ulkopuolelle syntyi jonoa. Perheen 10-vuotias poika Kirit alkoi toimittaa tuotteita Lontooseen. Parin vuoden päästä perhe avasi pienen liikkeen, joka myi intialaisia elintarvikkeita.

Kuvat: Patak’sin nettisivut

Kerran perhe tilasi erehdyksessä liikaa kasviksia ja L.G päätti säilöä ylimääräiset. Hän yhdisti mausteet, öljyn ja kasvikset: syntyi ensimmäiset Patak’sin maustetahnat! Perheen poika Kirit oli myöhemmin yrityksen johdossa, ja hänen vaimonsa Meena sai ajatuksen: ateriakastikkeiden avulla intialaista currya voisi tehdä helposti ja nopeasti – ja kyllä, siitä ideasta syntyivät sitten nuo Patak’sin ateriakastikkeet.

Mä muuten tykkään erityisesti siitä, että perheiden äideillä on ollut iso vaikutus tuotesarjan syntyyn. Intialaiset vahvat naiset <3 <3 <3

Meidän superhelppo ja superherkullinen intialainen arkiruoka syntyy (15-20 minuutissa) vaikkapa näin:

JOELIN TOFU-JALFREZI

1 prk Patak’s Jalfrezi-ateriakastiketta
300 g savustettua tofua
1 tosi iso tomaatti (tai kaksi normaalia)
1/2 iso makea sipuli
öljyä

lisukkeiksi:
cashew-pähkinöitä,
maustamatonta jogurttia
Patak’s mango-chutneyta

Tee näin: Ruskista tofu pannulla öljyssä. Heitä sekaan silputtu sipuli ja pilkottu tomaatti. Paista sekoittaen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoita sekaan ateriakastike. Anna hautua sen aikaa, kun kestää viedä ruoka pöytään ja kerätä vaimo ja lapset pöydän ääreen.

Tofun sijaan voi halutessaan käyttää tietysti broileria.

Tarjoile riisin (ole muistanut keittää se) ja muiden lisukkeiden kera.

Nam!

Hei ja pitkästä aikaa (?) arvottavaa! 

Sain arvottavaksi 3 kpl Patak’sin tuotepakettia (arvo n. 20e/paketti). Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän alle – kerro siis vaikkapa, että millaisen aterian valmistaisit näillä Patak’seilla. Arvonta on auki viikon eli jätä kommenttisi ke 14.3. klo 12 mennessä :)

Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Mua myös kiinnostaa, että ovatko nämä teille muille entuudestaan tuttuja? Mä nimittäin itse olen käyttänyt näitä piiiiitkään, ja en edes muista, että miten ja milloin nämä kaupan hyllyltä eka kerran olen bongannut. Muistaakseni ensin käytin maustetahnoja (garam masalaa ja curry-tahnoja) ja myöhemmin löysin ateriakastikkeetkin. Nykyään meidän kaapissa on aina molempia. Näitä saa siis ihan tavallisista (hyvinvarustetuista) päivittäistavarakaupoista. Myös täältä Fugesta, jesh!

Kaupallinen blogiyhteistyö: Patak’s

11
Like
7

You Might Also Like

  • Venla
    7.3.2018 at 10:08

    Nam!
    Mä tekisn Tikka Masala -kanaa ja tandoorikanaa, ja kokeilisin paria kasvisjutskaa lisukkeeksi tai ehkä pääruuaksi. Jotain pinaattijutskaa, jotain tofua – vaikka just tota mistä kirjoitit. Leipoisin naan-leipää, osasta tekisin perusnaania ja osaan lisäisin jotain yrttiä, valkosipulia tms. Ja sit kurkkuraitaa tms.
    Perhe ois innoissaan, eniten ehkä mä itse.
    Meillä kyllä syödään intialaista joskus, mut harvemmin sillai kaikilla herkuilla. Se ois kivaa.

    • krista
      7.3.2018 at 10:14

      Ooooooh nam :D Me ei muuten koskaan olla itse leivottu naania! Mutta täällä on matkan varrella sopivasti yksi intialainen noutoruokapaikka ja sieltä ostettiin itse asiassa just tätä ruokaa syödessä naan-leivät mukaan :D

  • Q
    7.3.2018 at 10:13

    Ohhoh! Eivät ole tuttuja, ateriakastikkeita ei kyllä tule muutenkaan käytettyä, tahnoja kyllä. Olisi kiinnostavaa kokeilla! En paljoa intialaista ole tehnyt niin että ensin varmaan kokeilisin tuota jakamaasi reseptiä. :D

    • krista
      7.3.2018 at 10:18

      Joo suosittelen! Etenkin jos on ateriakastikkeista sellainen ”ne maistuu purkille” -käsitys, niin kantsii kokeilla näitä, niin voi yllättyä :) Ja nuo tahnat nyt tietty on ihan ylivertaisia, kun niissä on jo sellainen sopiva intialainen makuyhdistelmä valmiina. Jotain garam masalan makuja kun itse alkaisi miksailla, niin aika haastavaksi menisi (muistaakseni kardemumma, juustokumina, korianteri ja mitäs muuta…). Mutta näitä sekoituksia käyttävät (tietääkseni) intialaisetkin.

  • A
    7.3.2018 at 10:22

    Meillä (lähes) kaikkiruokainen lapsi ei tykkää intialaisesta ruuasta (ei vaikka olisi mietoa, maustekombot ei vaan jostain syystä häneen iske, jatketaan kyllä harjoituksia ;) joten pääosin intialaista ruokaa tulee kokkailtua aika harvoin. Mutta silloin kun kokkaan, niin valmis maustetahna käyttöön (lisäksi kunnolla sipulia, valkkaria ja inkivääriä) ja kikhernecurry tulelle (ehkä pinaattia sekaan jos on). Superhelppoa ja hyvää!

    • krista
      7.3.2018 at 11:12

      Meillä lasten vakkarilemppari on erilaiset miedommat korma-kanat, mutta meillä sit etenkin tuo pienempi vielä suhtautuu hieman epäluuloisesti tofuun. Tuossa kuvassakin itse asiassa näkee, että hänellä on kanaa ja riisiä, ja sitten kastiketta ”maisteluannoksena” :) Mutta joo, jatketaan harjoituksia :)

      NAM! Kuulostaa superherkulliselta tuo sun ruoka!

  • Terr
    7.3.2018 at 10:27

    En ole koskaan käyttänyt enkä myöskään tutustunut intialaiseen ruokakulttuuriin joten tästä voisi saada kimmoketta kokeiluun :)

    • krista
      7.3.2018 at 11:14

      Joo näillä niitä makuja on tosi helppo kokeilla kotikeittiössä! :)

  • Kati
    7.3.2018 at 10:27

    Voisin vaikka kokeilla tätä jakamaasi ohjetta. Noita ateriakastikkeita ei taida olla tämän kylän pikkukaupoissa eikä kyllä savustettua tofuakaan kuin ehkä kesällä…

    • krista
      7.3.2018 at 11:18

      Voi harmi, jos ei löydy! Sit tuliaisina kaupungista :) Joskus aikoinaan Helsingistäkin mun mielestä näitä sai alkuun vain muutamista; muistan Bulevardin S-marketista näitä hakeneeni – mutta nyt on levinnyt tosi hyvin mun mielestä pienempiinkin kauppoihin! Että kantsii varalta kurkata kuitenkin hyllyä siellä teilläkin, JOS olisi ylläri.

      Tofuhommissa on muuten täällä Espanjassakin haastetta! Tavallisista kaupoista sitä ei juurikaan löydy – ja jos löytyy, niin ei kovin hyvän makuista. Meillä oli tässä jokin aikaa sitten tofujen makutesti meneillään, Joel osti (mielestäni jostain luontaistuotekaupan tyyppisestä) monenlaisia eri paketteja ja yritettiin etsiä jotain, joka ois hyvää. Osa murenee ikävästi tai ei maistu millekään… Mutta sitten löytyi tuo, mikä on kuvassa, se on tosi hyvä! Ja Suomessa ihan kaupan hyllyjen tofut (etenkin savustetut) on mun makuun tosi hyviä!

  • Anni
    7.3.2018 at 10:46

    Meillä juuri toissapäivänä jälleen kerran syötiin Patak’sin Tikka Masalaa – nopeaa ja helppoa, kaikki tykkäävät :) Seuraavaksi kokeiluun voisi lähteä vaikkapa Mango Chicken tai Korma. Molemmat on superherkullisia paikallisessa intialaisravintolassa.

    • krista
      7.3.2018 at 11:33

      Joo nämä on kyllä kaikki tosi hyviä! Mild curryssa oli mun ylläriksi muuten rusinoita (sellaisia isoja) ja ensin ajattelin, että hmm… Mutta ei ne siellä sit ”haitanneet” yhtään :) Mä siis en ole kovin iso rusinoiden fani :D

  • Sanjana
    7.3.2018 at 10:54

    Uijui! Kiitos vinkistä, ostoon menee ja testiin, vaikka en voittaisikaan :) teen silloin tällöin intialaistyyppistä ruokaa, mutta on se alusta asti aika hidasta, etenkin liharuoat. Nykyään semihalpaa kuitenki tehä, ku on maustevalikoiman kerran ostanut :) lemppari on quornkasviscurry ja sitten chicken tikka masala. Pitänee näiden avulla kokeilla vähän eri makuja :)

    • krista
      7.3.2018 at 11:49

      Quornkasviscurry <3 Oh, miten hyvältä kuulostaa!

  • tantantan
    7.3.2018 at 11:08

    Ooh, kiva kuulla et nää kastikkeet on toimivia! Säästäisi just aikaa keittiössä 8) Oon niin kranttu intialaisen ruuan suhteen, etten ole uskaltanut aiemmin ostaa purkissa kuin mangochutneyta. Kokkaan yleensä kotona (jonkinlaista) butter chickenia ja palak paneeria, mutta voisin kokeilla miltä maistuisi joku peruna-kukkakaali-kikhernesetti näiden soossien joukossa!

    • krista
      7.3.2018 at 11:50

      Joo mä veikkaan, että nämä vois ylittää sunkin kranttuuskynnyksen :) Mun mielestä nämä on maultaan eri ”sarjassa” kuin muiden merkkien valmis-intialaistyyppiset (sanon tarkoituksella muista, että intialaistyyppiset enkä intialaiset :D ) kastikkeet, kantsii kokeilla! :)

  • Tessa
    7.3.2018 at 11:24

    Nam! Ja ikävä Intiaan, ja vielä kerran nam! Meillä skidit molemmat tykkää intialaisesta/nepalilaisesta, Kainin lemppariruoka on Palak paneer ja Shani paneer – eli varmaan jotain semmoista tekisin. Mä oon tehnytkin itse paljon vastaavia, mutta viikonloppuisin vain ja pitkän kaavan kautta – arkisin ei ehdi, siksi ois kiva näitä testata.

    • krista
      7.3.2018 at 11:55

      Joo nämä on niin hyviä just arkiruokaan! <3 Tulee niin nopeasti, ja silti saa hyvää ja oikeita makuja <3

  • Hanna
    7.3.2018 at 12:03

    Intialainen ruoka on herkkua. Valmistaisin näistä erilaisia kasvissörsseleitä mm. tofulla tai kikherneillä höystettynä. Patak’silta oon käyttänyt eniten ihanaa mango pikkelssiä. Voisipa muihinkin tuotteisiin enemmän tutustua. :)

    • krista
      7.3.2018 at 12:05

      Joo toi mango chutney on ihana, kun sitä voi käyttää lisukkeena vaan ihan sellaisenaan – mulla on just sitä ja maustamatonta jugurttia usein minkä vaan ruoan kyljessä :) Se sopii tyyliin wokkeihinkin!

  • Minka
    7.3.2018 at 12:36

    Kiitokset vinkistä – pitää ottaa testattavaksi ! Kovin paljoa en ole (osannut ) intialaista kokata, vaikka ravtintolassa maistuukin. Sen takia voisin ottaa tuon Joelin reseptin testaukseen chicken korman ja panek panerin rinnalle!!

    • krista
      7.3.2018 at 12:38

      Kivaa! Kerro ihmeessä (ja kertokaa muutkin!), mitä tykkäsitte, kun testaatte! :)

  • Taija E
    7.3.2018 at 13:22

    En ole koskaan noita käyttänyt, mutta joku aika sitten ostin merkiltä currytahnaa. Näin telkkarissa broileriruuan, johon tuli paistettua kukkakaalia, currytahnaa, kermaa (käytetäänkö kermaa muuten intialaisessa ruuassa..?), sipulia, jogurttia ja korianteria. Myös tuota Joelin ohjetta voisin kokeilla, tosin broileriversiona.

    • krista
      7.3.2018 at 13:32

      Joo se currytahna on ihan mahtava aine, sopii tosi moneen ruokaan! Jos teillä on sitä vielä jäljellä, kantsii kokeilla muihinkin ruokiin!

      Mä en ole ihan kokkauksen asiantuntija (heh), mutta mun mielestä korma-tyyppisiin ruokiin ainakin Suomessa tehdyissä versioissa lorautetaan monesti kermaa, se antaa sellaista täyteläisyyttä. Mutta sitä en tiedä, käyttävätkö intialaiset perinteisesti…? Ehkä niillä on jogurttia kerman sijaan siinä…? Kookosmaitoa? En siis ole ihan varma :D Joel tuossa sanoo (kun kysyin), että se laittaa kookoskermaa tai jogurttia joskus.

    • Jullu
      8.3.2018 at 17:52

      Näin yleistäen voisi sano, että Intiassa käytetään paljon maitotuotteita, mutta niitä ei käsitellä ja prosessoida läheskään yhtä paljon kuin länsimaissa. Esimerkiksi mun eteläintialainen anoppini kokkauksiin maito tulee omista vesipuhveleista (joissain osavaltoissa käytetään puolestaan vuohenmaitoa). Maito lypsetään päivittäin ja säilötään metalliastioihin. Näin niihin muodostuu kerroksia, joista puolestaan saadaan eri valmisteita (esim. gheetä eli voita, maitoa, piimää tai jugurttia). Gheetä käytetään ruuanlaitossa rasvana, maitoa erityisesti teen ja kahvin keitossa, piimää juodaan (yleensä suolalla maustettuna) sellaisenaan ertyisesti kuumalla ilmalla tai vatsakipuihin ja jugurttia käytetään ruuanlaitossa. Länsimaissa asuvat intialaiset käyttävät yleensä jugurttia (huom. jossa on 10% rasvaa, turkkilainen jugurtti vastaa aika hyvin intialaista). Joissain Intian osavaltioissa käytetään myös paljon kookosta, esim. Keralassa. Suomalaisissa intialaisissa ravintoloissa ruokaan lisätään kermaa kai aika usein siitä syystä, että sen ajatellaan pehmentävän makua ja sopivan suomalaisten suuhun. Näin kertoi ainakin yksi intialaisen ravintolan omistaja Joensuussa.
      *
      Meillä kotona esim. korma valmistetaan jugurttiin. Tosin syömme sitä aika harvoin, se kun on tyypillisesti pohjoisintialainen ruoka. Se muuten saattaa yllättää, miten tajuttoman monipuolisia Intian eri osavaltoiden ruokakulttuurit ovat. Pohjoisen ruuista omia suosikkejani ovat paneer-ruuat. Dahl-ruuat ovat myös aivan parhaita (näitä on kaikkialla Intiassa): linssien sekaan voi heittää esimerkiksi pinaattia. Etelän ruuista lemppareita on ainakin egg biriyani (tosin sen valmistus on aika tuskanen ja monivaiheinen prosessi…) ja sambar.
      *
      Me ei kauheasti käytetä valmiskastikkeita tai tahnoja, koska meillä on kaapit täynnä intialaisia mausteita ja ruoka-aineita (anoppi pakkaa näitä miehen matkalaukkuun kilokaupalla). En kyllä valita, sieltä tulee tuliaisina esim. itsekasvatettuja chilejä sekä itsejauhettuja mausteita. Pakko vielä mainita, että mittasuhteet jaksoi aluksi hämmästyttää. Esim. chilijauhetta saatiin viime kerralla mukaan niin paljon, että se piti säilöä kahteen litranvetoiseen tyhjään jugurttipurkkiin. Korianterijauhetta on vielä enemmän. On meillä muuten joskus tainnut olla Patak’sin joku pikkelssi (pickle), mutta mies suosii näissäkin eteläintialaisia merkkejä, joten näitä ei ehkä siksi tule ostettua.
      *
      Ja kun nyt pääsin aiheesta puhumaan niin sanotaan vielä se, että curry-nimistä jauhetta meiltä ei keittiöstä löydy. Eikä anoppikaan ymmärtäisi yhtään, jos pyytäisin häntä lähettämään currya. Heh. Asiahan on niin, että intiassa curry tarkoittaa ruokaa, joka on fry-ruuan vastakohta. Curry on siis ns. kastikemaista ruokaa (esim. tämän postauksen ruoka on curry) ja fry on pannulla paistettua ”kuivaa” ruokaa. Intialaisen perheen ruokalistalla voisi vaikkapa olla tänään egg curry, fried beans ja dahl. Ymmärrän kyllä, miksi länsimaihin on tuotu curry-niminen mauste: sehän on sekoitus Intiassa yleisesti käytettävistä mausteista. Intiassa puolestaan mausteet säilötään ”yksitellen” ja sitten näistä kymmenistä mausteista ruokaan valitaan ne, jotka siihen kuuluvat. Tyypillisiä mausteita ovat korianteri ja kurkuma, joita lisätään lähes joka ruokaan sekä chilit (sekä kuivatut että jauhettu).

  • Maaretti
    7.3.2018 at 13:26

    Tehtäisiin lapsen lempparia eli Shahi Paneeria :)

    • krista
      7.3.2018 at 13:33

      Nam, se on hyvää! <3

  • hoo
    7.3.2018 at 13:55

    Oi täytyy tuollaisia kokeilla. Mä olen kovin laiska ruoanlaittaja ja onneton maustamisessa… Intialainen makumaailma kuitenki kiehtoo, joten tuohan voisi olla hyvä ratkaisu!

    • krista
      7.3.2018 at 14:20

      Joo näillä saa tosiaan intialaista ihan ”tavallisen perusruoanalaiton” suuruisella vaivalla! Maut on jo kohdallaan, joten lisämausteita ei tarvitse laittaa. Tässäkään ei ollut mitään lisämausteita nyt; joskus halutessaan voi toki laittaa esim. lisäpotukua chilillä tai päälle korianteria.

  • Satu
    7.3.2018 at 14:15

    En minkäänlaista, koska meillä mies hoitaa niin ikään kokkauksen… :D Mutta voisin kuvitella, että jonkinlainen tofu-parsakaali-kukkakaali-porkkanakastike sieltä syntyisi ja todennäköisesti melko mausteisella potkulla!

    • krista
      7.3.2018 at 14:21

      Sama hyvä työnjako kuin meillä :D Mutta nam, hyvältä kuulostaa!

  • Niina
    7.3.2018 at 14:34

    Näyttää hyvältä! Tekisin ehkä tuota Kormaa kikherneillä ja keittäisin kaveriksi tietysti riisiä. Mango chutneyta meillä on joskus ollut, se oli hyvää. Noita kaikkia tekisi kyllä mieli kokeilla, emme ole lapsille intialaista vielä tarjonneet :)

    • krista
      7.3.2018 at 14:49

      Ooooh, nyt tässä vaiheessa iltapäivää tulee nälkä näitä lukiessa :D Onneksi mulla on tuota eilistä vielä annos jääkaapissa! :D

      Kikherneillä nää toimii kyllä myös tosi hyvin! Ja kannattaa kokeilla lapsillekin, ensin noilla miedoilla mauilla, ne ovat ”helpompia”. Just korma on sellainen lasten makuun pehmeä :)

  • Micci
    7.3.2018 at 14:47

    Tekisin chili paneeria. Ja kokeilisin tuon teidän reseeptin. Mä rrrrrakastan intialaista ruokaa!

    • krista
      7.3.2018 at 14:50

      Chili paneer = mun ylivertainen kaikkien aikojen lemppari!!!! En voi koskaan tilata intialaisessa ravintolassa muuta kuin sitä :D

  • Maria87
    7.3.2018 at 15:17

    Tikka masala kanalla on mun lemppari, siihen kylkeen riisikeittimellä jasmiiniriisi 😊 ateriakastikkeita tykkään käyttää mutta en muista olenko juuri tätä tuotesarja kokeillut. Lähtee varmasti heti testiin, kun tässä sopivasti Prisman edessä tätä kommenttia kirjoitan 😀

    • krista
      7.3.2018 at 15:18

      Jee, Prismasta varmasti löytyy hyvä valikoima näitä! :)

  • Aino
    7.3.2018 at 16:14

    Täällä Hollannissa on tällä viikolla kansallinen ”viikko ilman lihaa”, taidanpa kokeilla tätä teidän reseptiä! Veikkaisin että kyseistä brändiä löytyy täältäkin kaupoista.

    Ja en siis osallistu kilpailuun, koska en ulkosuomalaisena saa ;-)

    • krista
      7.3.2018 at 16:21

      Joo hei tätä saa täältä Espanjastakin ja ympäri Euroopan, vois kuvitella että sieltä Hollannistakin! :)

      Ja äh, onko tuolla ulkosuomalaisuusrajoitus tuolla säännöissä…? No jos voitto osuisi kohdalle, niin voisihan ne toimittaa vaikka sun äidille tai meille puutaloon, niin tuut hakemaan sitten, kun oot Suomessa. Kierretään sääntöjä, pssst, ei kerrota kenellekään :D :D :D Varmaan se on postikulujen takia!

  • Hanna
    7.3.2018 at 16:41

    Palak paneeria kokeilisin. Nam, alkoi kyllä niin tekeen intialaista mieli. Ehkäpä viikonloppuna. Olisi muuten kiva jos postailisit useammin näitä teidän arkipöperö-reseptejä! Aina tarvetta uusille, helpoille ja nopeille ruokavinkeille arkeen. Ja vielä kasvisversioille. :)

    • krista
      7.3.2018 at 16:46

      No hitsi ja mähän jo vuosi sitten (tai enemmänkin!) lupasin, että alan tekemään näitä! Ja joskus ajat-ajat sitten oli jo mulla juttusarjaideana ”kuukauden kasvispöperö”, mutta mininkäs nekin postaukset ovat sitten unohtuneet…? Jotenkin sitä unohtaa, että nämä ois kivoja aiheita, kun itselle ne kasvisarkiruoat ovat niin… …arkisia. Mutta tämähän on muutenkin arkiblogi, joten sehän kuuluisi erityisen hyvin aihepiiriin. Nyt mun pitää joo kunnostautua! Kuukauden kasvispöperö!

      • PikkuKirppunen
        7.3.2018 at 18:11

        Oi ala tehdä, nää on ihan huippuja! Etenkin tällaisena lihattomien ruokien lisäämistä ruokavalioon -tyyppinä nautin suunnattomasti vinkeistä, joita nää sun ruokajutut tarjoaa. Niin kun vaikka se Ruissipsos supreme, omnomnom… 😍

        • krista
          7.3.2018 at 21:58

          Vau, sä muistat senkin! Namnamnam, se on kyllä kans hyvää!

          • PikkuKirppunen
            8.3.2018 at 17:15

            Joo muistan, ja haaveilen siitä hyvin tasaisin väliajoin 😋

    • Aino
      9.3.2018 at 16:02

      Joo eiköhän täältäkin löydy, katson kun huomenna käydään kaupassa.

      Taisi siellä olla mainittuna että vain Suomessa vakituisesti asuville :D mutta ei mun maailma tähän kaadu ;-)

  • Huitu
    7.3.2018 at 16:52

    Kana korma on meidän bravuuri tai chicken garlic masala -nimellä se reseptissä kulkee. Valmistuu alle puolessa tunnissa.

    500 g broilerinsuikaleita ja valkosipulin kynsiä maun mukaan.
    Paistetaan ne öljyssä.
    Lisätään 1 tlk korma-kastiketta, 0,5 dl kermaa, 1 tl dijon-sinappia, 1 tl minttua ja 0,5 tl mustapippuria
    Kiehautetaan ja lisätään 0,5 dl juustoraastetta. Annetaan hautua 5-7 minuuttia. Voi lisätä myös suolaa.

    Tää oli pari vuotta meidän jouluruokakin, ”perinteinen intialainen jouluateria” :D

    • krista
      7.3.2018 at 17:13

      Oi, tää maistuis meidän muulle perheelle, ja mulle sama vaikka tofulla! Meillä muuten kans on ollut nyt kahtena jouluna intialaista ruokaa :) Tykätään siitä enemmän kuin perinteisestä jouluruoasta, ja jouluna on kiva syödä just sitä, mistä tykkää eniten :)

  • PikkuKirppunen
    7.3.2018 at 18:07

    Meillä on jotkut intialaisittain maustetut ruoat ihan lemppareita, esimerkiksi palak paneer ja lohi intialaisittain maustettuna. Enemmän tekis mieli koettaa, nam!
    Nämä purkit on kaupan hyllyiltä tuttuja, ja on meillä ehkämahdollisesti noista jotain kastiketta joskus ollutkin. Erityisesti tahnoja hyödynnetään surutta ruoanlaitossa, ne kuitenkin säästää aika usein aikaa ja vaivaa. Pitää testata tätä merkkiä seuraavaksi – yleensä kun tulee ostettua jonkin sellaisen merkin tuotteita, jonka tuntee. Kiitos siis vinkistä, menee ainakin tuo mango-chutney ostoslistalle, vaikken voittaisikaan. 😊

    • krista
      7.3.2018 at 22:10

      Joo tahnat on kyllä tosi näppäriä! Mäkin muuten tosiaan silleen just ”porttiteoriamaisesti” löysin noi ateriakastikkeet tahnojen kautta. Eli ensin oli tahnojen kautta tullut merkki tutuksi, ja sit tuli kokeiltua kastikkeitakin :) Mutta tää oli jo jotain aikaa ennen kuin edes Joelin kanssa tunnettiin, eli pitkään oon näistä tykännyt! Silloin mä kyllä vaan lämmitin kastikkeen ja siinä se :D Mutta ruokaisampaa se tietysti on, kun on vaikka just tofua ja kasviksia ja muuta mukana :D

    1 2 3 4