Fröbelin palikat -muistitesti

Uusi lapsi, uudet vanhat Fröbelin palikat.

Meidän taapero on nyt siis todella päässyt palikkamakuun. Hän osoittaa kannettavaa konetta, viuhtoo ja hytkyttää itseään: tahtoo tanssimaan!

Hauska nähdä, miten ihan oikeasti nämä kestävät aikaa ikäryhmältä toiselle, jopa sukupolvelta toiselle. Meillä on jo ”lanseerattu” Teletapit ja nyt Fröbelin palikat. Kohta on varmaan Ti-Ti Nallen aika.

DVD:n pyörittävää laitetta meiltä ei enää taida löytyä, vaikka DVD-levyjä on jemmassa kunnioitettava kokoelma. Onneksi Youtubesta näitä löytyy paljon!

Mutta siis vähänkö me Joelin kanssa repeillään omille pääkopillemme: Fröbelin palikat ovat jättäneet sinne ikuiset pitkäkestoiset muistot – sellaiset, joiden olemassaolosta ei ole taas vuosikauteen tiennyt mitään, mutta jotka ovat valmiita aktivoitumaan pienestäkin sykäyksestä!

Eli kun toinen sanoo ihan muutaman sanan virikkeen jostain biisistä, toinen pystyy siltä istumalta lurittamaan koko biisin alusta loppuun yhdellä henkäyksellä. Ollaan huvitettu nyt toinen toisiamme (lapset katsovat pitkään) tällä pari iltaa, ja ajattelin kokeilla samalla idealla teitä.

Eli: osaatko laulaa jatkon näille biiseille?

Jokaisesta oikein (suht oikein riittää eli ei niin pilkun päälle) menneestä biisin jatkosta tulee yksi piste. Mitä pidemmälle irtoaa, sen parempi! Kuinka monta pistettä saat?

Valmiina? Nyt lähtee!

1. ”Kuinka kummassa kurki jaksaa…”

2. ”Huuhdellaan,
ja vahataan, ja…”

3. ”Peukku tahtoo tanssia…”

4. ”Mul on hillittömän hervoton…”

5. ”Herra tirehtööri suuren sirkuksen…”

6. ”Pallon pitää…”

7. ”Robotti oon, ja tahdon…”

8. ”Yksi astronautti, kiipes rakettiin…”

9. ”Miksi mä en saa,
oma kitaraa,
kun tekis mieli soittaa.
No…”

10. ”Ji-huu! Pääkallo…”

Saa vastata vaikka alle!
(älkää luntatko toisten vastauksia, haha)

Nooooh, aktivoituiko aivosolut – paljonko sait? Joel sai 9/10, astronauteissa tuli oikosulku.

12

You Might Also Like

 • Mii
  8.12.2023 at 13:59

  Näköjään sanat ovat kadonneet vuosien saatossa näistä mutta viidestä lähti videokuva pyörimään mielessä (meillä oli esikoisella 19v vain 1 dvd). Mutta nyt hakee päässä sitten vain: ”Pannaan jalalla, tralallallaa, ja toisella, tralalallallaa… ei Kiinasti, eikä japanisti vaan pannaan jalalla koreasti.”

  • krista
   8.12.2023 at 14:29

   Hahahaa, tuo puolestaan ei ole mulle tuttu! Varmaan riippuu ihan siitäkin, mikä DVD on itsellä ollut, meillä oli pari sellaista ”parhaat leikkilaulut” -kokoelmaa :)

 • Anna
  8.12.2023 at 14:38

  Siis minähän olen jopa käyny lapsena näide keikalla ja vuosia soittanu näitä päiväkodissa, mutta silti juuri noista teidän valinnoista tunnistin vaan kaksi, joista ainoastaan toista osasin jatkaa! Eli YKSI piste!!!
  Olisin ihan heittämällä osannu jatkaa Leijonan metsästystä, Kammastani löysin (en muista onko tämä kappaleen nimi vai vaan alku), huugi guugi, Jumppalaulu, Kaksi vanhaa autonrämää, Se joka alkaa ” Oli synkeä yö yö yö yö yö kun mä ohjasin laivaa, Bussilaulua, Leipuri Hiivaa, Hippulat vinkumaan, Pumppulaulua, Pikkuiset kultakalat, Sutsisatsi, Missä on peukalo…

  • krista
   8.12.2023 at 16:10

   Auts, laitoinkohan mä liian hankalat…? Nimittäin mähän siis kans tunnen KAIKKi nuo sun mainitsemat, mutta useampaa niistä en edes silleen tiedosta Fröbelin palikoiden biisiksi erityisesti, vaan silleen ”yleisesti lastenlauluiksi”. Mutta nyt kun sanot, niin nämähän ovat kaikki (myös) Fröbelin palikoita!

   Hei ja nytpä sitten kiinnostaa, että mikä se yksi oli? :)

   • Anna
    11.12.2023 at 13:46

    ”Mä robotti oon ja tahdon rokata. Voisko joku minut ohjelmoida?” :)

    • krista
     11.12.2023 at 19:43

     Näin se käy käy käy, näin se käy käy käy (haha heti aloin laulaa)

  • Henriikka
   8.12.2023 at 23:43

   Kammastani löysin on Täilaulu :)

 • Sanjana
  8.12.2023 at 15:19

  0/10, vaikka päivittäin kuunnellaan 1,5vn kanssa 😄 kertonee tuotannon laajuudesta!

  • krista
   8.12.2023 at 16:10

   Oijoijoijoi! Mutta haha tuotanto tosiaan O N laaja :D Mitkä teidän lemppareita on?

   • LeenaK
    8.12.2023 at 19:00

    Meillä taisi olla 1-2 Fröbelin palikoiden levyä silloin, 20+ vuotta sitten ostettuja
    . Näistä biiseistä tunsin vain kolme! Esikoisen suosikki oli banaanipullalaulu – eli Pannaan hippulat vinkumaan 😂