Ero

Kyllä, se on totta. Yksi vuosien suhde lähenee juuri loppuaan.

Sydän pamppailee, kun kirjoitan tämän.

”It’s not you, it’s me”, meinaan tähän väkiksinkin kirjoittaa. Mutta eihän se niin ole. Erossa on aina (tai ainakin yleensä) kaksi osapuolta. On minä. Ja sinä. Ja ne olosuhteet. On myös se aita, jonka toisella puolellakin on nurmikkoa. Ja het-ki-nen – ei kai se vaan ole vihreämpää…? Tekee mieli mennä ihan vähän kurkistamaan.

Miten siinä Muumilaakson marraskuussa nyt sanottiinkaan… ”On niitä jotka jäävät ja toisia jotka lähtevät, niin on ollut aina. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi.”

Yhdessä on koettu paljon ihania hetkiä – kaksi lastakin on syntynyt suhteemme aikana. Se on tietysti ilmiselvää: eroamme ystävinä. Vielä selvempää on, että tulemme kaipaamaan toinen toisiamme. Kovasti. Rakkauttakin on vielä jäljellä. Mutta silti on aika siirtyä eteenpäin.

Päätös on yksipuolisesti minun. Toinen osapuoli olisi halunnut vielä jatkaa. Mutta minussa asui sisällä jo pitkään levottomuus. Lähtökuopat syvenivät, sydän alkoi sykkiä vapaudelle. Pyöritin asiaa mielessäni – jos sanon että vuoden, niin en edes liioittele. Rehellisesti sanottuna: tiesin aina, että tämä hetki tulee joskus eteen. Että joskus edessä on aika, jolloin olen itsenäinen. Ihan alusta alkaen. Vähitellen se ”joskus”-hetki tuli lähemmäksi ja lähemmäksi.

Kunnes tuli eteen tämä hetki. Jolloin se ”joskus” on niin kouriintuntuvasti tässä, että se ui ihan luihin ja ytimiin. Että nyt – kuulkaas NYT. Että lähteminen tuntuu jo keveämmältä ajatukselta kuin jääminen.

Jo heti päätöksen jälkeen – joskus alkukesästä – askel keveni. Näin sen pitikin mennä. Ilo, hei ilo! Moikka! Kiva tavata taas! VYÖRKS! Kuulitko tuon äänen? Se oli se kivi, joka tipahti harteilta, kun pitkään pähkäilty päätös oli tehty. Uusi aika on alkamassa. VYÖRKS! Hei sama ääni uudestaan – mikä hemmetti toi nyt sitten oli? Se oli tämä toinen kivi, joka pyörähtää nyt, kun kerron tämän uutisen teille kaikille.

Jea! Laulavat linnut! Paistava aurinko!

Uusi koti on jo katsottu – itse asiassa viime viikot olen jo kuumeisesti sisustanut sitä! Siitä tulee juuri minunnäköiseni. Oma, alusta alkaen. Vautsi, miten odotan, että pääsen sitä teille esittelemään! Mutta vielä ei ole valmista – paljon työtäkin vielä edessä.

Vaikka totta kai jännittää. Tietysti! Mitä jos jään ihan yksin? Jos päädyn tuijottamaan uuden kotini seiniä täydessä hiljaisuudessa. Mitä jos ystävät eivät tulekaan enää kylään?

Toisaalta. Tosiystävät tunnistaa. Ja jos joku eksyy matkasta, ehkä hän ei sitten niin läheinen ollutkaan. Se voi olla hyväkin juttu. Kun tulee kylään ihan minun omaan kotiini, niin ehkä se kyläilijäkin paremmin hoksaa ottaa kengät pois jalasta heti eteisessä. Ja jos ei tykkää tarjoiluista (herkullista pikakahvia ja hyvällä tsägällä jotain valmisruokaa suoraan paketista), niin ehkä se sitten menee parempien pullien perässä kylään jonnekin muualle eikä jää keskelle olohuonetta huutamaan.

Mutta kaikki teidät ihanat ihmiset – sekä lilyläiset että rekisteröimättömät lukijat – aion kyllä kutsua kylään joka ikinen päivä! Tai no ööö melkein joka päivä. Tervetuloa! Tervetuloa! TERVETULOA!!!

Jea! Laulavat linnut! Paistava aurinko!

Kyllä, ero on totta: Puutalobaby lähtee siis pian ensimmäisestä, rakkaasta blogikodistaan Lilystä.

Syyskuun alusta alkaen olen itsenäinen bloggaaja osoitteessa:
www.puutalobaby.fi

Paljon sydämiä, hyvästejä ja halauksia on vielä tulossa tulevina päivinä, bloggaan täällä siis normaalisti ”muuttoon” eli tämän kuukauden loppuun saakka. Järjetön ikävä tulee kyllä tätä koko Lilyä, mutta uusi itsenäinen elämä jo kuumeisesti odottaa!

Rakas Lily, olet ollut minulle hyvä, mutta nyt minun matkani jatkuu eteenpäin! Tämä on sinulle: sydän sydän sydän sydän sydän sydän sydän!

 

PS. Tämä on rautalanka: ero koskee ainoastaan blogiasioita. Joel tuossa nauraa, että ei hemmetti, vaimo, taisit laittaa liikkeelle erohuhun, joka jää varmaan ikuisesti voimaan :D Sori! :D

PS nro2: Vaikka päällisin puolin olen tyyni, selvästi alitajunnassa jännittää. Valvoin viime yönä pitkään, kaivauduin Joelin kainaloon. Olo tuntui… …ontolta. Nyt, kun painan ”julkaise”-nappia, jännittää. Hassua – ihan kädetkin hikoavat. Pliis sanokaa jotain kivaa!

1

You Might Also Like

 • Raissi
  27.8.2015 at 14:13

  Tsemppiä! Ööö, emmie muutakaan kivaa keksiny :D

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:15

   <3

   Kiitos! Se oli oikein hyvä spontaani kivuus :D

 • murina
  27.8.2015 at 14:15

  Tekstin alkupuolella vähän jännitti, kun ensin luulin että bloggaaminen loppuu kokonaan, mutta huh täähän olikin ihan vaan muutto, puutalobaby nimi on jo niin alitajunnassa, että kyllä sinne löytää ilman lily etuliitettäkin! 

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:17

   Kiitos! Sut haluan sit ehdottomasti mukaan sinne mun uudelle tontille – tämä on siis henkilökohtainen kyläänkutsu <3

 • CougarWoman
  27.8.2015 at 14:15

  No ohhoh! Onnea ”sinkkuelämään” ;) 

  Lähtösi syyt kiinnostaisivat varmaan monia..? 

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:20

   Kiitos! Hehe varsinaista sinkkuelämää :D

   Syitä tuossa bloggauksessa oikeastaan onkin luettavissa – pitkäaikainen halu oman sivun perustamisesta siis päällimmäisenä. Nyt tuntui vaan vahvasti, että on se ”joskus” eli just sopiva aika!

 • Maijaaaaz (Ei varmistettu)
  27.8.2015 at 14:20

  Hui, kun minä säikähdin!! Ensin mietin, että blogi vaan muuttaa, sitten luin pidemmälle ja ajattelin, että eikä, ne todella eroaa! Sitten lopulta, huh, se olikin blogi joka muuttaa. :) Hienosti kirjoitettu!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:23

   Hihii! Tässä tapauksessa siis ensivaikutelmaan kannatti luottaa :) Kiitos!

 • Gab (Ei varmistettu)
  27.8.2015 at 14:25

  Onnea uuteen (tulevaan) tupaan &lt;3

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:31

   Kiitos! Siellä on sisustamiset vielä vähän kesken, mutta huippukivaa ja innostavaa on ollut askarrella ihan ikiomaa sivua!

 • EMerituuli
  27.8.2015 at 14:27

  Jee!! Paljon onnea! Kivaa ja jännittävää :) 

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:32

   Kiitos! Joo nimenomaan: kivaa ja jännittävää yhtä aikaa! Toivottavasti te vakkari-lilyläisetkin sitten muistatte klikata myös välillä uuteen osoitteeseen – mä kaipaan sit sua sinne <3

   • EMerituuli
    27.8.2015 at 16:18

    Pysyn mukana kuin herpes! <3

    • Kristaliina
     27.8.2015 at 16:20

     Tsihihihihihi jos tuo on joku yleinen sanonta, niin en ole kuullut :D :D :D

     • Jodelie
      27.8.2015 at 17:07

      Mukana ku peräpukama on mulle tutumpi ilmaus!

     • Kristaliina
      27.8.2015 at 17:11

      Kaunista, aijaijai, miten kaunista :D

 • Toimitus
  27.8.2015 at 14:37

  Kristaliina-ihana, kirjoitimme tänne muutamia muistoja! Kiitos, vieraillaan puolin ja toisin!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:42

   Eikä! Ihanat! Mä:
   1. aloin itkeä
   2. lähetin tuplakommentit
   3. kirjoitin kolme peräkkäistä Apua-alkuista kommenttia
   4. sekoilin

   …että todellakin vieraillaan! Mä niiii-iiiin tuun jatkossakin tänne sekoilemaan :D
    

 • Minta (Ei varmistettu)
  27.8.2015 at 14:48

  Mä luen onneks blogeja nimeltä puutalobaby,cougarWoman,ja eibeigeä! En niinkään lilyä! Luen jatkossakin joka jutun,oli niiden kodit missä vaan!! :) &lt;3 Onnea uuteen kotiin!! :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:52

   Hyvät blogit, mä luen näitä samoja :) …ja kiitos! Osoite tulee tosiaan olemaan helppo puutalobaby.fi – vielä siellä ei ole näkyvissä mitään, mutta sit eka päivä syyskuuta avaan! :) IIIK! :)

 • Laura T.
  27.8.2015 at 14:56

  Äää, jännää! Ja hianoo! Näkyillään!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:59

   Todellakin näkyillään! Jään tietysti edelleen tänne seuraamaan lemppariblogejani, mukaanlukien sua <3

 • Hanna R.
  27.8.2015 at 14:56

  Onnea matkaan :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 14:58

   Kiitos! …ja tule mukaan! :)

 • KaarinaS (Ei varmistettu)
  27.8.2015 at 15:17

  Ei, julmaa! Kauheeta! Ei saa tollai, ehti jo ahdistua ihan tosissaan. Mutta onneksi luin loppuun asti. Kiitos ihanasta blogista ja tsemppiä uuteen alkuun, täältä tullaan perässä!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 15:20

   Hihihihihi anteeksi <3 Kiitos kommentista ja kiitos, että tulet perässä – kiitos! <3 Hitsi miten mä innolla odotan, että saadaan hyvä yhteisfiilis sinne(kin) käyntiin! <3

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  27.8.2015 at 15:24

  Mulle on ainakin erittäin yhdentekevää millä tontilla joku seuraamani blogi asustaa – suoraan sanottuna en monista osaisi edes sanoa missä ovat, kun löytyvät vaan kirjanmerkeistä – ja niitähän voi muuttaa. Alunperiin eksyinkin blogiisi jostain ihan muualta, en jotenkin yleisemmin kokisi Trendiä tai Lilyä sinäänsä mun jutuksi.

  Tekstiäsi lukiessa tuli mieleen, että en osaa kuuna päivänä kuvitella, että jos ero olisi koskenut parisuhdettanne, voisit ikinä suhtautua tulevaisuuteen noin luottavaisesti ja kevyesti. Paitsi henkisellä tasolla, Joel taitaa myös arjenpyörityksessä vastata niin monista ja isoista jutuista, ettet pysty arkea yksin kahden lapsen kanssa kuvittelemaankaan. Itselle taas reissuleskenä se arjen pyöritys omin voimin on se tutuin tapa, miksi kontrasti juttujasi lukiessa on välillä niin valtava, ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko.

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 16:01

   Kiva kuulla!

   Ja oot ihan sataprosenttisen oikeassa tuosta viimeisestä! Hatunnosto reissuleskille ja yksinhuoltajille – tulee aina ensimmäisenä mieleen, että ”mä en ikinä pystyis”, mutta totta kai sitä tiukan paikan tullen varmasti löytäisi itsestään ihan uusia voimavaroja. Toivottavasti sekä itkettää että naurattaa silleen hyvällä tavalla ja sopivassa suhteessa :) Tervetuloa uudelle tontille siis tiistaina!

 • HelloAochi
  27.8.2015 at 15:26

  Vihdoin!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 15:57

   Mä oon varmaan jotenkin niin syvästi lilyläinen (lue: tähän sivustoon addiktoitunut), että tämä taisi vaatia pitkää henkistä työstöä :) Saas nähdä, millaiset vieroitusoireet tulee :D

 • Asha
  27.8.2015 at 15:58

  Apua, mäki pelästyin! Mutta onneks olkoon myös, odotan innolla! 

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 16:01

   Kiitos onnitteluista! Sut kans haluan uudelle tontille ehdottomasti mukaan <3

 • Mindeka
  27.8.2015 at 16:07

  Onneaonneaonnea!!

  Uudella tontilla tavataan, 100% varmasti! Pus!

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 16:10

   Ihanaaihanaaihanaa!

   Oh, sä muuten taisit olla niitä ihan ekoja kommentoijia, jotka silloin aikoinaan heti alussa saivat mut tuntemaan oloni tervetulleeksi Lilyyn <3 <3 <3 Ja olon silleen… kotoisaksi. Oi nostalgiaa! <3

 • Iitanen
  27.8.2015 at 16:08

  Uuu, jännittävää! Ihanaa! Alkaahan blogi ollakin jo sen ikäinen, että se osaa tanssahdella omilla varpaillaan, lukijoiden tukemana :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 16:16

   Jännittävää ja ihanaa – oi kyllä!

   Kiitos! Ja onpa muuten aika osuva tuo tanssivertaus – mä nimittäin olen itse luonteeltani täysin ryhmätanssija; paras lopputulos syntyy toinen toistaan tukevassa porukassa <3 Joskus koreografiaan kuuluu, että jollain on soolo, mutta silloinkin koko ryhmä tanssii tiiviinä mukana <3

 • eibeigeä
  27.8.2015 at 16:50

  Tulen kylään muttet sitte tunge siihen pikakahviin kokista tai puikkojäätelöitä.

   

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 16:52

   Hei jos maito on lopussa, niin saatan vaikka tunkeakin :D

   Kiva, että tulet! <3

 • Torey
  27.8.2015 at 17:08

  Hui hurja! Onnea tulevaan! Täällä on niin helppoa ollut sua seurata, mutta varmasti tulee uusillekin sivuille eksyttyä kommentoimaan! :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 17:10

   No hei sun pitää luvata, että tulet!!!! <3

   Mutta se on tosiaan ihan sataprosenttisen totta, että kun on tottunut lukemaan blogeja tässä Lilyssä, niin ”ulkopuoliseen” tarvitsee totuttelua. Että löytää sen oman tapansa seurata – mulla on ollut aina ihan samat ongelmat muuttaneiden blogien kanssa… Mutta yritän tehdä seuraamisen mahdollisimma helpoksi! En kyllä ihan varmasti tiedä, että miten sen teen :D

 • Hen-naa
  27.8.2015 at 17:18

  Ei saa säikytellä näin!

  Olin ensin, että jaa…jokin blogihomma. Vaan tekstin edetessä jo pelkäsin ihan oikeaaoikeaa eroa ja huhhuh. Rankan päivän päätteeksi ja muita asioita tässä samalla jännittävänä tämä meinasi olla liikaa. Onneksi kyseessä olikin kivoja uutisia heh :D Piti ihan miehelle tuossa huokailla, että nyt oli ovela!

  Onnea tulevaan, se menee loistavasti :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 17:24

   Hihihihihi anteeksi :D Jos sydän vielä hakkaa, niin istahda alas ja ota vaikka siideri :) Tai siis niin mäkin taidan tehdä – lapset lähti muskariin ja mulla laukeaa tätä bloggausta edeltänyt jännitys. Aattelin juoda yhden Happy Joen ja lajitella pyykkiä – selvä luksushetki siis tulossa :D

 • M-M
  27.8.2015 at 17:24

  Mun piti harppoa teksti läpi, kun niin jännitti :) Pitää muistaa tallentaa blogi välilehteen  :)

  • Kristaliina
   27.8.2015 at 17:26

   Onneksi harpoit! Mä vähän pelkäsin, että joku tyrmistyy eka kappaleiden jälkeen ja ei lue loppuun – ja jää ikuisiksi ajoiksi siihen kuvitelmaan, että me aiotaan erota :D

   Iso JEEE sille, että tulet mukana uudellekin tontille! Hei ja mä heti välittömästi klikkasin katsomaan, että onko sulla uusi blogi tuolla :) Ei vielä ollut sisältöä :)

  1 2