Enemmän musiikkia, vähemmän… …biisejä?

Oon tainnut joskus kertoakin, että mulla on ollut tapana kuunnella autossa Radio Rokkiurp… Rockia. (meinasi tulla Joelin antama nimitys) Ei siksi, että mä erityisesti tykkäisin siellä soitetuista biiseistä; suurin osa sieltä tulevasta uudesta musiikista on aika… eijeijei. Mutta Radio Rockia kuunnellessa on aina olemassa sellainen sisäänrakennettu minimaalinen mahdollisuus, että juuri seuraavaksi tulee vaikkapa Red Hot Chili Peppers tai Von Hertzen Brothers. Ja sitten, kun tulee… ooooo. Nyt tuli hyvä biisi, ihanaa. Jee mahtavaa; niiii-iiiin hyvä fiilis! Tän takia kannattikin kuunnella taas puoli vuotta pask… oho eiku?

Nooh. Radio Rockin kuuntelu (lapset kyydissä) loppui kuitenkin kuin seinään sinä kauniina päivänä, kun aukaisin (tirppa kyydissä) autoradion sillä samalla hetkellä, kun Jone Nikula päätti todeta:
”…niin enimmäkseenhän siellä lukee, että v*un h*mo vedä ittes h*rteen.”

Graah! Nopea ranneliike radionappulalle, mutta Jone-perhana oli minua nopeampi.

”Mitä setä sanoi?”, tirppa kysyi silmät pyöreinä.

Ööööh.

Eli sitten etsimään korvaavaa kanavaa. Joo joo, on olemassa kaikki Radio Helsingit sun muut. Mutta jotenkin mulla on niistä sellainen ennakkokäsitys, että mä oon niille liian juntti ja liian vähän hipster. En tunne omakseni.

Mitäs täällä radiossa on automaattisesti ohjelmoituna? Kiekko? EI! Radio Suomi? No ei. Metro Helsinki? Täh. Loop? Hei mikäköhän tää on, kokeillaan.

Alkuun vaikutti aika hyvältä. Hei täähän on tällaista ihan zumbamusiikkia!

Parin automatkan jälkeen totuus kuitenkin paljastui. Jos olette yhtään kuunnelleet tuota, niin ehkä tiedätte, mitä tarkoitan. Nimittäin tätä:

…ja tätä:

Tätä:

Tää jopa pari eka kertaa huvitti:
(viidennelläkymmenennelläkahdeksannella kerralla enää ei)

…mutta j*mankauta ei sitten tyyliin mitään muuta.

Ai joo paitsi että tulee sieltä vielä joku tecknourp…biittibiisi, joka menee silleen: tyd-dyt-ty-dydy-ty-dyt-dyy. Hmm tai ehkä tydyt-dy-ty-dyt-dyy. Nokyltetiiätte,

Joel tuli yhtenä päivänä puhisten kuntosalilta: perhanan kuulokkeet olivat jääneet kotiin ja siellä soi aina se kanava, joka soittaa niitä hemmetin paria biisiä.

”Yeah, my mama she told me don’t worry about your size. She says, ”Boys like a little more booty to hold at night…?”, hyräilin.

Jepjep. Sama kanava.

Enemmän musiikkia, vähemmän puhett... biisejä.

Sarjassamme ”mitä ajattelin tänään”. Tätä. Ja päiväunia.

 

You Might Also Like

 • Eena (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 19:23

  YleX! Ei mainoksia, hyviä juontajia ja ihan hyvää musaa (soittolistat, soittolistat..)

 • Kahvittelija
  5.11.2014 at 19:47

  Radio Aalto on ihan ok, samoin Auran Aallot, mutta jälkimmäinen taitaa kuulua vain täällä Turun seudulla niin kuin Järkyn kommentissa mainittiinkin.

  Tuli ihan kaipuu päästä pitkälle automatkalle kuuntelemaan autoradiota…meillä kun yleensä annetaan periksi esikoisen vaatimuksille ja kuunnellaan kaiken maailman lastenlauluja, joihin oon niiiiiin kyllästynyt.

  Isä kuuntelee aina jotain Ylen nostalgista musiikkikanavaa tai puhekanavaa, en muista niiden nimiä, mutta niistä on ihania lapsuus- ja nuoruusmuistoja: isä haki mut aina jostain bileistä tai baarista ja kotimatkalla nuokuin etupenkillä ja oli niin turvallinen olo kuunnella niitä Ylen radiotoimittajien matalia ja rauhallisia ääniä :)

  Radio Novaakin kuuntelen silloin tällöin; sehän on sellainen kanava, joka (mun isoveljen sanoja lainatakseni) kuuluu vaikka Lapin erämaassa kunhan nostaa etusormen pystyyn :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 20:21

  Meillä kyllä kuunnellaan aamulypsyä ihan pokkana, vaikka lapset takapenkillä. Eikä meidän yliutelias, kaiken tarkkaan kuunteleva 6v kovin häiritseviä kysymyksiä oo esittäny… radiorock menee kanssa välillä, jonea nyt en kuuntelis muutenkaan, vaikka lapset ei kyydissä oliskaan…

 • hukka (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 20:25

  Radio Nostalgialla on meininkiä minun mieleen, tosin ei varmaan uppoa kaikkiin yhtä hyvin! Mutta ilahduttavan vähän mainoksia eikä todellakaan mitään alatyylistä kielenkäyttöä. Ja ne biisit (tai siis useimmat niistä), ah! <3

 • jjeba
  5.11.2014 at 21:41

  Miksi mulle tuli vaan sellanen fiilis, että tarttis laittaa joku perheradio pystyyn.. Mainokset sopivia kaiken ikäisille, musiikkia kaikille (lastenlauluista aikuiseen makuun) ja jotain (sopivasti kaksimielisia) satuja, että jaksaa kaikki kuunnella. Ynnä muuta kaikkea koko perheelle sopivaa. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 22:01

  Yle Puhe! Ja Yle Areenasta Cafe Tropical!!

 • hanko (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 22:04

  Radio Rock meni just tänään banniin, kun soittivat Cheekiä. o.O Tällä hetkellä mennään sit taas jonkun aikaa Radio Cityllä. Kasarihevikään ei tosin oo ihan ykkösvalinta. :DMieluiten kuuntelisin Groove FM:ää, mut se ei oikein kuulu kunnolla työmatkojen aikana.

  Duunipaikalla soi tällä hetkellä paha kyllä joku hittiradio, joten All about that bass soi kyllä jatkuvalla repeatilla päässä… Pitää yrittää joskus salavihkaa vaihtaa kanavaa. :D

 • KhHh (Ei varmistettu)
  5.11.2014 at 23:22

  Koitappa seuraavalla kerralla bassoradiota :)

  Kiitos muuten tosta aluskerros postauksesta, nyt on meidän pojalle tilattu talveksi merinovillaa bodyjen ja muiden juttujen muodossa, jotta kelpaa pyöriä myös tämän puutalon kylmillä lattioilla :)

 • anna-liisa
  5.11.2014 at 23:39

  Radio Suomi eli maakuntaradiot. Mutta taidan olla niin paljon vanhempi, että uppoavat. Monta hyvää ohjelmaa (Kadonneen Levyn Metsästäjä, Poppikoulu, Luontoilta, Levylautakunta, Pop Eilen Tänään (vai mikä se kohta lopetettava Hectorin ohjelma onkaan). Kuuntelin aikani paikallisradioita, mutta sitten kypsyin mainoksiin ihan totaalisti ja suppea musiikkitarjonta alkoi myös tökkiä. Radio Suomessa soitetaan musiikkia laajemmalla skaalalla, mutta toki sielläkin tietyt samat pyörivät aika tiuhaan. Luulen kuitenkin, etten enää vaihda kanavaa. 

 • Jeba
  6.11.2014 at 07:11

  No mä kyllä ihan tykkään Radio Rockista, ku oon vähä tämmöne :D mut nyt oon kuunnellu kotona todella paljon Melodiaa, mistä oikeesti tulee hyvää musiikkia ja Suomipop on myös hyvä! :)

 • 1 2