Elämäni aakkoset

Minäkin!

A – aurinko
Olen kesäihminen; välillä tuntuu, että olen elossa vain toukokuusta syyskuuhun. Talvella jotenkin lamaannun – kylmä ja märkä ei ole mun juttu. Ennen lapsia talvikuukaudet menivät hurjasti töitä tehden (ja talvireissuun panostaen). Nyt ne menevät näköjään koomassa (tai raskaana) ihan muuten vaan. Unelmani olisi kuitenkin asua talvikuukaudet, vaikkapa lokakuusta huhtikuuhun, jossain muualla. Lämpimässä.

B – bloggaaminen
Tästä on tullut minulle niii-iiin tärkeää. Onko kornia sanoa, että elämäntapa? Oma blogi on minulle paikka, jossa saan olla ihan oma itseni ja kirjoittaa juuri siitä, mikä mielessä päällimmäisenä sillä hetkellä liikkuu. Ja se, että siitä saa vielä positiivista palautetta muilta… Oh. Palkitsevaa, ihanaa, rakas-rakas harrastus.

C – circus
Kolmikymppisenä aloitettu harrastus, jota raskaudet ovat nyt vähän pätkineet mutta josta haluan itselleni elinikäisen oman jutun. En ole siinä mitenkään hyvä, mutta intoa riittää sitäkin enemmän.

D – D-vitamiini
Auringostahan sitä saa. Ja purkista.

E – endorfiinihumala
Joskus olin ihan koukussa. Piti hypätä alas lentokoneesta tai sukeltaa merenpohjaan (vaikka ei osaa kunnolla uida), jotta tiesi olevansa elossa. Nykyään endorfiinit vapautuvat paljon pienemmästäkin – vaikkapa siitä, kun napero supattaa hyvinnukutun yön jälkeen korvaan ”huomenta, kulta!”.

F – fillari
Voi, kunpa pääsisi tänä kesänä fillarin selkään! Jos menee niin kuin viimeksi, niin turha toivo. Kesällä 2015 sitten.

G – Game of Thrones
Kohta se taas alkaa!

H – halit
Meidän perheessä ollaan koko ajan kaulakkain. Se on vaan niin ihanaa.

I – innostus
Minulle tärkeä olotila – tunne ja luonteenpiirre, jota en ikinä halua kadottaa.

J – jakaminen
Tekee vaan kaikesta niin paljon parempaa.

K – koti
Vähän sama juttu kuin tuolla myöhemmin P-kirjaimen kohdalla. Koti oli minulle ennen kääntymis- ja vaatteidenvaihtopaikka. Tuntui, että elämä on aina jossain muualla ja oli kiire lähteä äkkiä jonnekin, että elämä ei mene ohi. Nykyisin koti on tämä meidän puutalo. Onnen paikka. Sieltä ei tarvitse lähteä minnekään. No paitsi ehkä reissuun joskus.

L – leffafestarit
Ja erityisesti Rakkautta & Anarkiaa. Jokasyksyinen traditio.

M – matkat
Elämäni ydin ennen tätä perhe-elämää – ja nyt ja tulevaisuudessa vaan sitten sama avec family; täydellistä.

 

N – nuorallakävely
Voi, kun pääsisi taas pian treenaamaan!

O – omat jutut
Vaikka elämme tosi-tosi tiivistä lapsiperhe-elämää, olen tosi iloinen siitä, että meillä Joelin kanssa on täysi arvostus toistemme ”omia juttuja” kohtaan. Minä en saa koskaan merkitseviä katseita vaikkapa bloggaamiseen (tai viime talvena omiin liikuntoihin) käytetystä ajasta; samoin minä arvostan ihan täysillä Joelin kiinnostuksenkohteita, vaikka monesta niistä en paljon mitään tajuakaan. Uskon, että toisen ”omien juttujen” arvostus on hyvän parisuhteen ydinaluetta.

P – perhe
Viisi vuotta sitten olisin sanonut varmasti ”purjosipuli”-sanankin ennen kuin perhe – ja nyt perhe on ehdottomasti tämän listan sanoista tärkein. Minulla on nyt oma perhe, joka tukee ja rakastaa ja jonka voin luottaa pysyvän yhdessä. Ja se on minulle tärkeintä elämässä. Rakastan näitä ihmisiä aivan järjettömän paljon, enkä olisi voinut vielä kolmikymppisenäkään kuvitella, että tällainen onni on joskus edes mahdollista minulle.

Q – Q-samo
Siellä vietin lapsuuteni. Suhteeni tähän pikkukaupunkiin (kylä se silloin vielä oli) on hieman ristiriitainen. Toisaalta sinne sijoittuvat ihanat lapsuusmuistot; toisaalta lukioikäisen perusangsti siitä, että erilaisuutta ei hyväksytä. Heti kirjoitusten viimeisen päivän jälkeen lähdin matkalaukkumuuttokuormani kanssa bussilla Ouluun ja seuraavalla yöjunalla Helsinkiin. Piti päästä heti pois. Nyt, kun aikaa on kulunut, pystyy taas tuntemaan myös rakkautta omia lapsuusmaisemiaan kohtaan. Se oli hyvä paikka olla lapsi.

R – rentous
Vrt. innostus – rentous on sen rinnalla uusi olotila, jonka olen vasta viime vuosina (eikä vähiten Joelin myötä) oppinut. Kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä. Keskeneräisyyden sietäminen on taito. Kunhan tässä ollaan vaan, ja ollaan onnellisia. Tärkeä oppitunti minulle.

S – Silva
Maailman ihanin lapsi. Ja voin sanoa vielä hetken aikaa näin, koska Seela ei vielä ole syntynyt – lähiviikkoina Silva ja Seela jakavat tärkeimmän S-kirjaimen ja maailman ihanimman lapsen arvonimen.

T – tanssi
B-kirjain olisi voinut mennä Bollywood-tanssille, mutta koska bloggaaminen kiilasi eteen, pääse tanssi sitten tänne. Bollywoodin rinnalle olisin ottanut viime syksynä jazz-tanssin, jota olen silloin tällöin kausimaisesti harrastanut. Mutta mahatekniset syyt siirsivät jazzin aloittamisen (toivottavasti) ensi syksyyn. Ai joo, ja Silvan kanssa tietysti käydään yhdessä naperotanssitunnilla – se on mahtavaa.

U – uni
Lapsiperheessä kortilla. Täytyy koputtaa puuta, kun sanoo näin – mutta nyt pidemmän aikaa nukkuminen on sujunut meillä tosi-tosi hyvin ja herään aamuisin jopa pirteänä. Wohoo. Tästä täytyykin nyt sitten nauttia, koska kohta tämä olotila sitten taas muuttuu.

V – virtuaalimaailma
Täällä sitä ollaan. Todellisuuden jälkeen parasta.

X – X-files
Alettiin muutama viikko sitten katsoa tätä sarjaa alusta alkaen. Voi hitsi, että on jännää. Muistatteko sen jakson, jossa viemäriverkostossa asuu joku olio? Huijuijuijui!

Y – yhteisyys
Perheen oma aika, omat jutut, yhdessä jaettu elämä. Se, että me ollaan yhdessä tässä maailmassa <3

Z – zen
Mielenrauhaa. Toimii vaihtelevalla menestyksellä.

Å – ruotsalainen ååå
Kieli, jota jännitän puhua ja vaihdan nopeasti englantiin, vaikka periaattessa ruotsia (ehkä) osaisinkin puhua. Tai ainakin sönköttää.

Ä – äiti
Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä minusta tuli kuin tulikin sellainen.

Ö – ööö
Kun ei aina ihan tiedä. Tai muista.

 

You Might Also Like

 • CougarWoman
  27.3.2014 at 12:27

  Q-samo! :D Tuli heti mieleen joku kaupungin imagonnostattamisyritys (nuorille suunnattu) :D 

 • Workingonit
  27.3.2014 at 15:22

  Ihanat aakkoset!

 • MirvaK
  27.3.2014 at 16:23

  Mä sain tovin tahkota tuota Q-samoa ennen kuin tajusin. ;) Ja se Bollywood. Olen tän sanonut ennenkin, mutta sanon jälleen. Ihanan uuden harrastuksen sait esiteltyä. Bollywoodista on tullut henkireikä ja sinne mennään vaikkei kävellä pystyisikään (tanssiahan pystyy ja selän saa kuntoon tanssimalla). ;)

 • Marsikka
  27.3.2014 at 18:31

  Tuo P-kohta on niin <3<3<3. Ihan hilkulla ettei tullu (taas kerran) tippa silmään. Tässä ite niin kovasti toivoo että voi kohta sanoa ihan samalla lailla. Oma perhe, oih!!

 • _Kaisa_
  27.3.2014 at 19:32

  Todella kiva postausidea! Täysin siihen liittymättä mulla olisi kuitenkin kysymys: miten saat tehtyä postauksiisi kaksi tägiä ilman, että ne menevät ikään kuin yhteen? Mulla ainakin käy niin, että jos laitan postaukseeni #minä, #oma elämä siitä ei tule kaksi eri tägiä vaan yksi tägi ”#minä, #oma elämä” tyyliin. Kiitos paljon avustasi jo etukäteen! :)

  • Emmi Nuorgam
   27.3.2014 at 21:09

   Täällä tägejä ei ole pakko merkata hashtagilla, ellei sitten välttämättä halua. Kaikki mikä kirjoitetaan pötköön ilman pilkkua, tulee yhdeksi tägiksi ja kaikki jotka eritellään pilkulla, tulee sitten monena täginä. Eli:

   1 tägi: #minä #oma elämä

   2 tägiä: #minä, #oma elämä

   Eli siis Lilyn tekstieditori ”ei ymmärrä” risuaitoja tägejä erottavina merkkeinä, vaan ainoastaan pilkun. :)

   • Emmi Nuorgam
    27.3.2014 at 21:11

    ..ja vielä: Kristaliina ei merkkaa risuaidalla mitään muita tägejä kuin #teetrendiä ja #trendihaastaa, kuten en itsekään. Risuaidat näyttää musta tuossa sivupalkin tägipilvessä jotenkin tosi kököiltä ja kun niitä ei ole pakko käyttää, niin olen sitten mieluummin ilman. :)

    • _Kaisa_
     27.3.2014 at 21:14

     Kiitos vinkistä! Miten ihan luulin kokeilleeni tuota pilkkuakin jo, mutta en ilmeisesti ollutkaan! Hyvä, että nyt ainakin onnistuu. :)

   • Kristaliina
    28.3.2014 at 10:48

    Kiitos Emmi, kun vastasit – eli just näin! :)

 • vierailija (Ei varmistettu)
  27.3.2014 at 23:28

  mikä on w?