Avokado(melkein)vinkki

Viime kesänä herkuttelimme ystäväperheen luona ihan järkkyhyvällä itsetehdyllä guacamolella (lue: mehän syödään kotioloissa aina sitä teollisenvihreää purkkimömmöä, mmm), ja siinä yhteydessä kuulimme aivan huippuvinkin.

Että guacamolen (tai avokadon) saa pysymään pidempään vihreänä yksinkertaisella kikalla: jättää vain kiven kiinni hedelmään. Tai heittää valmiiksitehtyyn guacamoleen avokadonkiven mukaan.

Vau.

Tänä aamuna keksin – hedelmäkorista bongaamieni täydellisestikypsyneiden avokadojen kunniaksi – että no hitsi tästä vinkistäpä mä kirjoitan tänään blogiin! Tänään on ihan selvä avokadovinkkipostauspäivä! Naps vaan mäpäs otan tässä vaan ne kuvat, jolla demonstroin tätä ihmevihertämistä.

Tuumasta toimeen. Ennen tyttöjen tanssitunnille lähtöä halkaisin avokadon ja jätin puolikkaat keittiön pöydälle:

puolikkaat halkaistuna lowres

…ja kolmen tunnin jälkeen kirmailin kamera tanassa megademonstraatiokuvia nappaamaan:

avokadot kolme tuntia lowres

Mmmmmmitä?

”EIIIIIH tää ei toiminut!”, ähisin puoliääneen.
”Pitäiskö mun yrittää uudelleen…?”

Joel repeili.
”Ai meinaat, että sulla oli jotenkin viallinen avokado?”

No voi perse. Ehkä ne palat olivat jotenkin liian lähellä toisiaan.

Siirsin toisen palan toiselle pöydälle ja lähdin hammaslääkäriin – vannotin kotiinjäävää porukkaa, että niitä ei saa sit vielä syödä, tässä on kuulkaas tärkeä testi meneillään.

Ja kuusi tuntia puolikkaiden halkaisemisesta:

avokadot viisi tuntia lowres

NONNI. Siihen meni sit tääkin bloggaus.

59

You Might Also Like

 • Una
  23.9.2015 at 17:01

  Toimii, ainakin meillä :) Avokado pitää tosin laittaa jääkaappiin, kivineen. Minä laitan vielä pikkupalan kelmua päälle. On pysynyt ainakin meillä näin vihreänä.

 • hihi
  23.9.2015 at 17:19

  Mythbusters 👍

 • Avokado
  23.9.2015 at 18:25

  Samoin täälläkin toimii. :) Puolikas smoothieen/salaattiin/suuhun ja sitten se kivellinen puolikas jääkaappiin ja seuraavana päivänä smoothieen/salaattiin/suuhun :)

 • Torey
  23.9.2015 at 18:42

  Hah mikä postaus! Oot hönö! :D <3

 • ElinaBeE
  23.9.2015 at 22:24

  Älä sure, ei toi kikka toimi meilläkään :D

 • PikkuKirppunen
  24.9.2015 at 10:07

  Tähän asti oon vaan lutrannu sitruuna-/limemehua riittävän paljon guacamolen joukkoon tummumista estääkseni.. Ei oo tullu mieleenkä et toi kivi auttas asiaa, pitääki koettaa ens kerralla!

 • avokado-fani
  24.9.2015 at 10:58

  Hahahaha! Ei toimi ei, mutta sitruunamehu toimii, jopa 3-4päivää. Guacamolea on niin helppo tehdä itse, etten enää ikinä sorru purkkeihin, niishän ei oikeesti edes ole avocadoa nimeksikään…

 • TeijaMaria88
  24.9.2015 at 12:00

  hihhiii :D ei vierähtänyt kivi sydämeltä eikä pelastanut avocadoa :D :D sitruuna ja lime, peukutan niitä enemmän

 • satsu
  25.9.2015 at 12:03

  Sitä mä vaan, kun kaikki tuntuu syövän näitä avokadoja ja meilläkin niitä menee paljon (ja btw se valmisguacamole on kyllä aika järkkyä, kun on tuoreen makuun päässyt), niin mistä te löydätte muka takuu hyviä hedelmiä vai onko ne kasviksia, siis avokadoja? Musta huono avokado on niin pahaa, semmoinen vetinen, tai semmoinen missä on niitä säikeitä tai mustapilkulliset ne vasta pahoja onkin. Mun kokemuksen mukaan kaupoissa on vaihtoehtona niitä pulleille lompakoille sopivia esikypsytettyjä tai sitten verkkopussillinen random-laatua!?!?

  • krista
   25.9.2015 at 13:23

   Me valitaan näistä vaihtoehto b :) Eli verkkopussillinen ja sitten hedelmäkoriin pöydälle unoht… kypsymään. Joskus menee yli/tulee huonoja, ja sitten kyllä harmittaa… Ja sitten, kun ne on kypsiä, niin joskus kypsyy koko pussi samaan aikaan ja syödään ihan hulluna ennen kuin ovat ylikypsiä :D Että ei kovin optimaalista.

   Itse yritän tsekata kypsyyden ihan puristelemalla, mutta oon kuullut (varmaan täällä blogissa) myös sellaisen vinkin, että vois kytätä sitä kantaa. En kyllä muista, että minkä värinen sen kannan (tai siis sen alla) piti olla :)