Alppiruusupuisto – vielä nipin napin ehtii!

Muistatteko bloggaaja(t) Alppiruusupuistossa?

Pari vuotta sitten (postaus on päivätty näköjään 20.6. eli vähän myöhemmin kuin nyt) tuolla puistossa oli ihan väenpaljous ja festarimeininki; kukille piti ihan jonottaa. Säntäilylasten kanssa (kröhöm) ikimuistoinen kokemus. ”Nämä on ihan tyhmiä kukkia!!! MIKSI TÄÄLLÄ EI OLE VOIKUKKIA!!!!”

Ja joka puskassa somemuikistelijoita huulet törröllä, hahaa.

Tänä vuonna kävin siellä kahdestaan äitini kanssa (olen pitkään halunnut viedä äitini tuonne) harmaana ja vähän viileänä päivänä. Ei ollut ruuhkaa! Ihmisiä kyllä oli jonkin verran, mutta ei sellaista härdellifiilistä kuitenkaan.

Aurinko olisi toki kruunannut kukkien loiston, ja parin vuoden takainen ilta-aurinko toi paikkaan todella maagisen tunnelman. Mutta toisaalta tällaisena ankeuspäivänä kukkaloisto oli just sopivaa väriterapiaa.

Äitini täyttää ensi vuonna 80 vuotta – ei uskoisi!

Ja se atsaleojen (?) tuoksu! Aaaaaah!

Mun silmään ehkä upeinta tuossa puistossa on mahtava kontrasti suomalaiseen tyypilliseen metsämaisemaan. Siellä mäntyjen, mustikoiden ja kaikenmaailmanvarpujen seassa tällainen värihehku! Melkein epätodellista!

Mutta paras kukkaloisto Alppiruusupuistossa alkaa tänä vuonna olla vähitellen jo takana päin; paljon näkyi jo kukkansa tipauttaneita puskia.

Joten jos aiotte mennä vielä tänä vuonna, niin n-y-t-nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä!

Voisi kuvitella, että aurinkoiseksi luvattuna viikonloppuna on taas pitkospuilla ruuhkaa!

Alueella voi muuten hyvin liikkua myös lastenvaunuilla. Joissain osissa on leveät hiekkatiet, ja noilla pitkospuillakin tuli lastenvaunuilijoita sujuvan näköisesti vastaan. Tietty ruuhka-aikaan saattaa olla ahtaampaa.

Yksi puute puistossa kuitenkin on: miksi oi miksi miksi siellä ei ole mitään kioskia tai kahvilaa? Tuonne kun joku hoksaisi kärrätä vaikka jonkun food truckin, niin varmasti olisi menekkiä! Vaikka vohveleita ja kahvia – ja kuumana päivänä jätskiä! Oijoijoi!

Tai ehkä siellä kiireisempinä päivänä onkin?

Omat eväät siis mukaan, jos haluatte sellaisista nauttia!

 

Ai niin, jos joku haluaa sijainnin koordinaatit: Alppiruusupuisto sijaitsee Haagassa, me ollaan jätetty auto aina Aino Acten tielle. Bussilla ei taida päästä ihan tuolle kadulle, mutta esimerkiksi 40- ja 43-bussien pysäkiltä Thalianaukiolta on alle puolen kilometrin kävely, ja Huopalahden juna-asemaltakin alle kilometri, jos löytää eikä harhaile ympäriinsä niin kuin minä tavallisesti tuolla seudulla :D

8

You Might Also Like

 • Torey
  14.6.2019 at 17:42

  On kyllä upean näköistä! Meillä on pihalla muutama puska myös ja ne on kyllä kauniita kukkiessaan. Ja talvella niistä saa kätevästi katsottua summittaisen lämpötilan. Pakkasella ne lerpahtaa alaspäin ja menee kasaan. Plussakelillä ne on ihan kuin kesällä. Ihana ikivihreä!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/06/14/jaahyvaisia/

  • krista
   15.6.2019 at 09:46

   Ooo, luonnollinen lämpömittarikukka! :) Tuo on kyllä superhieno kukka, tekisi mieli laittaa omalle pihallekin!

 • HeidiÄs
  15.6.2019 at 05:34

  Tuolla on niin kaunista! Mä luulin että se huumaava tuoksu tulisi suopursusta, mutta en kyllä ole varma.

  • krista
   15.6.2019 at 09:56

   Sepä olisi yllätys, jos tulisi – mutta ihan hyvin saattaa tullakin! Se tuoksu oli just siellä atsaleojen puolella ja olin ihan nuuhkivani jotain puskia, joista tuoksu olisi tullut voimakkaasti. Mutta en tiedä, aika huvittava ajatus, jos alla olisikin ollut suopursuja, joista se tuoksu olisi tullut :) Oli siellä siis suopursujakin, mutta muistaakseni ei mitenkään erityisen paljon!

 • Maria Therese
  15.6.2019 at 07:17

  Sun äiti on nuorekas! Saman ikäinen kun mun äiti❤️Mun äiti kanssa tykkäisi tosta puistosta!
  Me kanssa tuumaillaan, just äidin kanssa, että miten se kahvila sopisi just sinne tai
  Tänne 🤩kahvi,pullat jätskit ym vaan tekee kaikesta paremman ja vielä kauniimman ❤️

  • krista
   15.6.2019 at 09:58

   Joo äidin kanssa on ihana just tällaisia kivoja kukkaretkiä tehdä ja joskus noin ilman lapsiakin, niin ei ole niin valtava härdelli päällä koko ajan ja mun huomio siinä :D Ja siis TOTTA, kahvila kyllä kruunaa! Sais istahtaa kunnolla alas oleilemaan siinä ympäristössä, sekin on sitten ihan uusi ulottuvuus!