Hellävaraista vauvan iholle

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ainun kanssa.

Kylpyhetki, ihana hetki.

…tosin eräs tietty äiti-ihminen pääsee sitä seuraamaan vain isin olan takaa kurkkimalla.

Meillähän jo esikoisen vauva-ajalla linjattiin, että pesuhetket ovat isin valtakuntaa: kun kerran imetys on äidin ja vauvan välinen juttu, myös Joel toivoi ”jotain ihan omaa”. Kylvettäminen oli luonteva valinta. Siinäkin ollaan rauhassa, yhdessä ja nautiskellen.

Tyytyväinen kylpyvauva.

Ja täytyy sanoa, että joskus on iskenyt vähän kylpykateus.

Vaikka meidän kolme lasta ovat erilaisilla temperamenteilla varustettuja, kaikki ovat tykänneet ihan valtavasti kylpemisestä. Joel muuten osaa hienosti imitoida vauvan muikistelevaa ilmettä, kun hän katselee ympärilleen sopivanlämpöisen veden loiskiessa, että oi mitä ihanaa täällä nyt oikein tapahtuu.

Meillä koko perheellä on herkkä ja atooppisuuteen taipuvainen iho. Heh aikoinaan Espanjassa opimme, että siellä hellävaraisimmissa tuotteissa on usein vauvan kuva. Suomessa espanjalaishenkisiä hajustepommeja ei onneksi juurikaan harjoiteta, mutta tavallaan samaa ideaa voi soveltaa kotimaassakin: jos tuote on sopiva vastasyntyneelle, se on todennäköisesti juuri sopiva myös meidän perheelle. Siis ihan koko perheen käyttöön, kolmen kuukauden ikäisestä vauvasta aikuisiin.

Niinpä meidän perheessä esimerkiksi koko perheen suihkusaippuana on tällä hetkellä ”Ainu-pupusaippua” eli  hajustamaton, biohajoava, vegaaninen ja väriaineeton Ainu Pesuneste. Se on muuten myös Avainlippu-tuote, Heinävedellä valmistettu.

Toinen ihan keskeinen ostokriteeri meillä on aina helppous: että tuotteet ihan oikeasti saa normaalien ostosten yhteydessä, eli meidän tapauksessa ruokakauppatilauksen ostoskoriin klikkaamalla. Tämä onkin vähän samanlaista ihanaa nykyaikaa kuin vegaanisten ruokatuotteiden saatavuus: enää ei tarvitse lähteä erikseen erikoiskauppoihin, vaan kosmetiikassakin vastuullisemman vaihtoehdon saa ihan tavallisen ruokakaupan hyllyltä.

Tällaiset tuotteet on ehdottomasti se ”meidän juttu”. Pieniä vastuullisempia valintoja, jotka on arjessa helppo ja nopea tehdä.

Biohajoavuus tarkoittaa siis sitä, että Ainun ihonhoidon tuotteissa käytetyt raaka-aineet hajoavat maaperään, eli niistä jää mahdollisimman vähän jäämiä ympäristöön. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että biohajoaviakaan tuotteita ei saa kaataa suoraan vesistöön! Mutta esimerkiksi mökkisaunassa, jos pesuvedet ohjautuvat perinteisellä tavalla lattiakourua pitkin maaperään, kannattaa ehdottomasti käyttää nimenomaan biohajoavia tuotteita.

Ja käsien pesuun meillä on mökillä myös käytössä oma systeemi, johon kuuluu biohajoava pesuneste, hanallinen vesitonkka sekä saavi tonkan alla. Se on meidän ”juokseva vesi”, heh tämä perinteinen puujalkavitsi:  sitä kutsutaan juoksevaksi vedeksi, kun Joel juoksuttaa sen rannasta.

Hups, eksyin mökkifiilistelyyn, taitaa olla mökki-ikävä! Takaisin tänne kotiin ja vauvan pesuhetkiin!

Vauvan syntymän jälkeen saimme Ainulta tällaisen ihanan tuotepaketin. Siinä oli meille valikoituna näitä tuotteita, joita tämän jutun kuvissakin vilahtelee: Ainu Pesuneste, Ainu Pesuvaahto & Shampoo, Ainu Suojavoide, Ainu Kaura Eco Pesuvoide sekä Ainu Kaura Eco Perusvoide.

Näistä muuten kaksi viimeistä on (kotimaisuuden ja biohajoavuuden lisäksi) myös luonnonkosmetiikkaa!

Ja liekö tuotteiden huolellista valintaa vai Ainun tuotteiden yleistä monikäyttöisyyttä, mutta meillä näistä tuotepaketin tuotteista on nyt päivittäisessä tai lähes-päivittäisessä aktiivikäytössä ihan jokainen.

Tämä on muuten meille just tosi tyypillistä, ja tällaisena me halutaan perheen ihonhoitotuotteet: että tuotteilla ei ole vain yhtä käyttötarkoitusta ja yhtä käyttäjää, vaan niitä käyttävät kaikki ja vähän kaikkeen. Esimerkiksi Ainu Pesuneste ei jäänyt pelkästään vauvan pesuaineeksi vaan se pääsi heti meidän suihkukaappiin. Siellä sitä käyttää koko perhe.

Tai esimerkiksi kun saan käsiini ensisijaisesti ”vauvanpeppurasvaksi” ajatttelemani Ainu Suojavoiteen, ihan ensimmäiseksi (kirjaimellisesti) purkin avatessani testasin, että hmmm voikohan tätä käyttää huulirasvana. Vastaus muuten on: todellakin voi! Aivan loistava huulirasva!

Kootut käyttökokemukset näistä lyhyesti:

Ainu Pesuneste sopii tosiaan jo vastasyntyneen vauvan ihon hellävaraiseen puhdistukseen – ja koko perheelle. Tätä ”Ainu-pupusaippuaa” me ostetaan jatkossakin satavarmasti meidän perheen yhteiseksi suihkusaippuaksi. Ihana ja tosi hellävarainen.

Ainu Kaura Eco Pesuvoidetta voi käyttää samaan tapaan kuin pesunestettä, MUTTA se sopii myös vedettömään pesuun. Eli pesuvoidetta vaan pesulappuun, ja sitten pyyhkäisy. Sopii hyvin esimerkiksi vauvan ihopoimujen ja sormivälien hellävaraiseen pyyhkimiseen silloin, kun ei olla vesipesulla. Meillä tämäkin on suihkukaapissa ja käytän sitä välillä suihkusaippuana. Myös kasvoni olen tällä nyt pessyt suihkussa käydessäni.

Molemmista näistä muuten pakko mainita, että kai olette huomanneet, että pumppupullo on perheen suihkussa aivan nerokas. Me keksittiin tämä vasta joskus pari vuotta sitten. Mutta siis isompienkin lasten (ja aikuisten) peseytyminen helpottuu, kun pesunesteen voi helposti pumpata käteensä pumppupullosta, josta se tulee helposti suht sopivana annoskokona. Ei tarvitse kurotella hyllyiltä purkkeja käsiin ja availla korkkeja. Lapset tykkää, ja aikuiset myös!

Pesuvoiteella voi pyyhkäistä puhtaaksi myös ilman vesipesua.

Ainu Pesuvaahto & Shampoo on aivan mahtava tuote vauvan hiusten ja päänahan pesuun. Se tulee siis suoraan purkista vaahtoavana, eikä se muotonsa ansiosta lähde helposti valumaan kohti silmiä. Tällä olen muuten pessyt myös omia kasvojani iltaisin, sopii tosi hyvin siihenkin.

Ainu Kaura Eco Perusvoide on tällä hetkellä meillä aktiviikäytössä nimensä mukaisesti perusvoiteena. Se sisältää suomalaista kauraöljyä ja ksylitolia, rasvapitoisuus on 25%. Tällä perusvoiteella sutaisen vaipanvaihdon yhteydessä vauvan ihon kuivia kohtia ja samalla levitän voidetta omiinkin käsiini.

Ainu Suojavoide – eli just se ”vauvanpeppuvoide” – on itse asiassa aivan loistava yleisvoide, joka sisältää sheavoita ja kookosöljyä. Meillä sitä on käytetty tosiaan myös huulirasvana, ärtyneille kynsinauhoille sekä vauvalla vaippa-alueen lisäksi myös muihin pieniin rohtumiin. Esimerkiksi vauvalle meinaa tulla kuivat kohdat kulmakarvojen päälle. Niihin on hyvä laittaa tällaista kiinteämpää voidetta, joka ei lähde sieltä valumaan vauvan silmiin.

Sain myös arvottavaksi kolme Ainu ihonhoidon tuotepakettia, eli samantyyppisiä tuotepaketteja kuin tässä meillä blogipoistauksesa näkyy. Arvonta löytyy Puutalobabyn Instagramin puolelta täältä, käykää ihmeessä osallistumassa! Vinkki vinkki: näissä mun arvonnoissa on yleensä keskivertoa paremmat voittomahdollisuudet, kun osallistujia on vain kohtuullinen määrä. Kannattaa siis osallistua!

Arvontaan osallistutaan siis kommentoimalla Instagramin puolella. Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Onko teillä muuten Ainun ihonhoitotuotteista omia lemppareita?

19

You Might Also Like

 • Ann-Mari
  21.9.2022 at 19:09

  Äähhh kääk hän on syötävän söpö! Ihana vauva, onnea! <3

  • krista
   21.9.2022 at 21:37

   Hihi kiitos 🥰

 • Oliver
  21.9.2022 at 20:36

  Varmasti hyviä tuotteita, mutta toisin tähän sellaisen näkökulman että vauvan tai lapsenkaan pesuun ei välttämättä tarvita mitään pesuainetta. Meillä 5-vuotiaankin hiukset pestään shampoolla korkeintaan,öö, kerran kolmessa viikossa ehkä.

  • krista
   21.9.2022 at 21:41

   Joo pelkkä vesikin riittää, tai sit jos käyttää pesunestettä niin just tällaista mietoa ❤️ Meillä käytetään paljolti kans pelkkää vettä, mutta välillä sitten on sen verran puklua tai happaman maidon tuoksahdusta (meillä on välillä puolet maidosta ruiskittu päälle maitokylpynä, haha), että välillä käytetään sit tällaisia mietoja tuotteita. Mutta kumpi vaan on yhtä hyvä, eli ihan miten perhe haluaa ❤️

  • Anna
   22.9.2022 at 09:31

   Meillä itseasiassa vielä 8V:n hiukset pestään shampoolla vain muutaman kerran vuodessa. Teininä varmasti pesun tarvekin lisääntyy, mutta niin kauan kun tuntuu, ettei tarvitse lotrata aineita niitä käytetään mahdollisimman vähän.
   Kosteusvoiteita minä tarvitse itse paljon ja toinen lapsista tarvitsee talvikaudella säännöllistä rasvausta. Ihan Tummelia ollaan käytetty, mutta miksipä sitä ei kokeilisi tuota Ainua vaihtoehtona.
   Itseasiassa ainut tuoksuva tuote, mitä käytetään säännöllisesti on kaupan halvin tuoksuva vauvaöljy, jota minä käytän itse. Yleensä en tykkää hajustetuista jutuista, mutta tuohon tuoksuun jostain syystä ihastuin. Vauvalle taas valitsisin ehdottomasti tuoksuttoman öljyn.
   Näissä on niin paljon erilaisia tapoja ja ajatuksia eikä joku ole toista huonompi. Pitää vaan löytää se omalle perheelle ja kunkin iholle sopivin tapa.

   • krista
    23.9.2022 at 11:10

    Just näin, ihoja on erilaisia, ja myös perheiden tapoja ja toiveita! Hei ja Ainulla muuten on kans tosi ihana hoitoöljy, sitä ei vaan sattunut just tässä meidän saamassa tuotepaketissa olemaan. Mutta se on just sellainen hajusteeton ja sopii iholle, kylpyyn ja päänahan karstan hoitoon <3

 • Mia
  22.9.2022 at 00:22

  Todettiin vauvan ekojen kylvetyskertojen jälkeen että pojan tukka jää likaseks ja rasvaiseksi pelkällä vesipesulla. Kokeiltiin eka liberolaukusta saatua pesuaineen näytepakkausta, mutta jätti rasvaseks hiukset. Sit ostin ton pesuvaahto&shampoon kaupasta. Ihan huippu! Helppo annostella ja toimii. On myös ihan paras meikinpesuun, kun ei kirvele silmiä👍👌

  • krista
   22.9.2022 at 09:12

   Toi on kyllä tosi hyvä! Mäkin oon itsekin tosiaan pessyt sillä kasvoja ja hyvin toimii!

 • Ellu
  22.9.2022 at 10:33

  Vaikka moni sanoo, ettei lasten päätä tarvitse pestä pesuaineilla, niin ainakin meidän poikien päänahka karstoittui jo vauvana ellei pesuainetta käyttänyt.

  Tuota samaa, tai lähes samaa, Muumi-pesuvaahtoa, jonka valmistaja oli myös muistaakseni Ainu, meillä käytettiin 5-vuotiaiksi asti. Ihan parasta kun ei valunut silmille.

  Nyt on jo siirrytty käyttämään toisia pesuaineita, tuota vaahtoa sai alkaa pumppaamaan sen verran paljon, että sai paksut tukat pestyä.

  • krista
   23.9.2022 at 11:14

   Joo meillä kans on ollut kaikilla vauvoilla aika paljon karstaa! Meillä sitä on hoidettu laittamalla hoitoöljyä päähän ennen kylpyä, ja annettu vaikuttaa. Joskus pahimpina hetkinä myös varovasti rapsuteltu. Tämä kolmas vauva on toistaiseksi saanut ”öljyhoidon” vasta kerran, mutta muilla lapsilla joutui tekemään useamminkin.

   Mekään ei tuota pesuvaahtoa olla kokeiltu koululaisten pitkiin hiuksiin – heh vielä ainakaan. Koska sitä hiusmassa alkaa tosiaan olla niin paljon. Mutta ehkäpä hmm voisi kokeilla, että toimisiko myös pitkiin hiuksiin! Vai uppoaako koko pullo sinne kerralla :D

 • Laura
  22.9.2022 at 20:54

  voi että mikä söpö kylpyvauveli! ❤️

  • krista
   23.9.2022 at 11:15

   Hih kiitos! <3 Hän on meidänkin mielestä ihana <3

 • Airi
  24.9.2022 at 11:08

  Voi että on suloisuus huipussaan, ihana vauveli.

  • krista
   26.9.2022 at 12:15

   Hih hän on kyllä ihana <3

 • Vikkola
  26.9.2022 at 19:33

  Hyvä, että muistutit näistäkin tuotteista! Aina yrittää suosia kotimaista ja nyt kun 8-vuotiaan iho alkaa taas olla syksyn tullen kuiva, täytyy ehdottomasti kokeilla näitä. Turhaan vaan mieltää nämä vauvatuotteiksi, vaikka tosiaan käy ihan kaikille.

  • krista
   27.9.2022 at 10:58

   Joo suosittelen! Meillä menee isojen lasten atooppisen/herkän ihon kanssa niin, että jos unohtaa rasvailut ja menee punaiselle ihottumalle, kestää paraneminen pidempään ja tulee ihan kipeitä kohtia. Mutta jos saa ennen sitä, jo ”kuivuusvaiheessa” tasaisesti hoidettua, niin ei riistäydykään pahemmaksi. Esimerkiksi suojavoidetta voi laittaa yöksi ja kynsinauhoihin. Tulee niin paljon sitä käsien pesua kyllä (ja koulussa on sellaiset ihonsyövytyssaippuat, että iho ärtyy niistä – välillä lapsilla on ollut koulussa omat saippuat mukana), että etenkin kädet on kyllä koetuksella!