Ainoa oikea tapa nauttia hiekkarannasta

Laitoin eilen Insta Storyyn pari pikkupätkää meidän viisivuotiaasta nauttimassa iltapäivähetkestä biitsillä hoitopäivän jälkeen.

Ensin lapsi konttasi, ryömi ja möyri aalloissa. Vaatteet päällä. Lopulta lapsi oli hiekalla. Hiekassa.

Tätä ei klipillä näkynyt, mutta hän teki ensin hiekkaenkeleitä, pyöri sitten hiekassa edestakaisin niin kuin pyörisi pulkkamäkeä alas, kaivautui hiekkaan, kauhoi hiekkaa mekkonsa sisään ja lopulta jäi hiekkaisena matona pötköttämään paikoilleen.

Vaatteet päällä. Ilman vaihtovaatteita.

Video herätti paljon riemua ja vähän kauhua, ja ennen kaikkea kauhunsekaista riemua. Siis kääk, miten tuon kaiken hiekan voi ikinä pestä pois. No niin-pä, haha! Tuota hiekkaa on päänahassa vielä juhannuksenakin!

Ja sitten nimimerkki Jp ja kirppu muotoili sen täydellisesti:
”Tää on ainoa oikea tapa nauttia hiekkarannasta lapsille.”

No hei! Just noinhan se pitää ajatella!

Miettikää, miten mahtavalta tuo tuntuu – ei hitto noinhan aikuinenkin tekisi, jos ei olisi minkäänlaisia estoja!

(eikä olisi mitään ”miten tämä kaikki pestään” ja ”miten me ikinä päästään kotiin” -aikuisajattelua)

Biitsi kaikilla aisteilla! Näköaistissa turkoosina kimmeltävä meri ja kutsuvankultainen hiekka. Kuulossa aaltojen pauhu ja lintujen laulu. Tuntoaistina maasta hehkuva lämpö ja hiekka, joka hieroo joka ikistä (kirjaimellisesti) ihosolua.

Ja joo, hiekkaa varmasti korvissa ja silmissä ja nenässäkin, että ne loput aistit on kuitattu sitten sillä.

Tätä varmaan on just se maadoittuminen.

Elämästä nauttimista siihen heittäytyen! Ja siinä kieriskellen.

Päästäen irti arjen estoista.

Sitäpä siis toivottelen kaikille ensi viikonlopuksi:
Kieriskelkää viikonlopun hyvissä fiiliksissä kaikilla aisteilla – hyvää ja estotonta viikonloppua kaikille!

(ja ne hiekat voi pestä päänahasta sitten vaikka maanantaina)

24

You Might Also Like

 • -paula
  28.2.2020 at 18:31

  Saman tyyppinen tilanne pätee kuralätäköihin. Nimimerkillä ”Kato äiti, mää uin!” Jepjep!

  Mutta tuohon hiekasta nauttimiseen jotenkin aina liittyy itselläni jonkinlainen arjen kireys ja ”miten nää nyt putsataan” ja ”kauhee sotku”! Kunnes esim. lomareissuilla tai kesän ekojen rantaretkien jälkeen ei enää jaksa ressailla hiekanjyvistä, niitä vastaan kun on ihan turha taistella, vaikka kuinka varovasti (eli vaikeasti!!) yrittäisi olla. Eikä varovasti rannalla olo ole kivaa edes aikuisena!

  • krista
   28.2.2020 at 21:56

   Hahaa, totta, kuralätäköissä uiminen on ihan samaa sarjaa :D

   Ja kyllä, sama täällä, se sellainen ”älä nyt sotke itseäsi” on just sellainen arkikireysajatus, ja nyt just eilen mä olin viittä vaille sanomassa, että älä kieri hiekass… ja sit katsahdin ympärilleni aurinkoista biitsiä ja ilosta hikuvaa lasta ja totesin, että hitto anna mennä vaan :D :D :D Jos kerran menee biitsille leikkimään, niin siinä on tietty aika olennaisena juttuna se, että kastuu+hiekka=sotku. Ja jos sitä vastaan alkaa taistella, siinä ei kyllä tule voittamaan :D Joten siitä vaan :D Meillä on just talviloma alkamassa, ajateltiin kieriskellä hiekassa :D

 • Elsa
  28.2.2020 at 19:12

  Ihana kuvaus! Toki noi hiekat… Tuli mieleen että mitä jos lapsi menee lopuksi uudestaan mereen ja kastautuu kunnolla siellä, niin jäisikö suurin osa hiekasta meren aaltojen kuljetettavaksi eikä kotiin vietäväksi. Olisiko helpompi viedä kotiin vähän vähemmän hiekkainen lapsi, vaikka onkin sitten taas märkä?

  • krista
   28.2.2020 at 21:59

   Joo se ois mahdollista – toisaalta sit lapsi todennäköisesti kellahtaisi takaisin hiekkaan :D Tuolla viisivuotiaalla alkaa olla voimaakin jo niin paljon, että voittaa mut painissa koska tahansa :D :D :D Pienempänä pystyi vaan nappaamaan kainaloon, ei enää :D

   Rannalla on myös suihkut, niissä me pestiin vähän käsiä ja naamasta pahimmat. Mutta sitten oikestaan luotettiin siihen tekniikkaan, että annettiin vain kuivua ja rapista alas. Rantakatua kun käveli kotiin päin, niin ison osan pystyi karistelemaan jo siinä. Ja sit vaan kotona suoraan kylpyammeeseen ja pesulle :D

 • Ei haittaa
  28.2.2020 at 19:55

  Haha, tuttu tilanne. Oon kerran Kanarialla taluttanut juuri vastaavalla kuorrutuksella varustetun 5 v:n 5 tähden hotlan pääaulan kautta sisään. Saimme katseita, ei muuta😂 Extempore uinti ja hiekkaleikit ilman pyyhettä tai vaihtovaatteita.

  • krista
   28.2.2020 at 21:59

   Hihi! Mut just niin kuin sun nimimerkki: ei haittaa! Aikuinenhan noista ongelman tekee, lapsi vain nauttii ja pitää hauskaa <3

 • Torey
  29.2.2020 at 17:03

  Kuinkahan rentouttavaa tollanen ois aikuiselle? Niinkun oikeasti. Pyöriä lämpimässä hiekassa ja olla ajattelematta muuta. Siitä voisi kehittää uuden terapiamuodon!

  Ja muuten. Musta tuntuu, että muutenkin uimarannalla ja etenkin etelän aalloissa olon jälkeen, sitä hiekkaa on KAIKKIALLA. Silloinkin sitä löytyy päästä vielä juhannuksena. 😄