Äitiyspakkauksia Keniaan – muistakaa joululahjana!

Kaupallinen yhteistyö: Suomen World Vision

Kai te muistatte meidän oman hyväntekeväisyyskamppiksen? Marraskuussahan aloimme kerätä yhteisponnistuksena äityspakkauksia Keniaan. Arvatkaa, paljonko olemme keränneet näitä alkuvuodesta Keniaan lähteviä äitiyspakkauksia…?

No tässä tämänhetkinen luku:

Jesh!!! Kiitos!!!!

…ja minä kun laitoin omaksi tavoitteekseni sata pakkausta tämän blogin lukijoilta – tässähän on kohta jo kolminkertainen määrä! Ihan mieletöntä, hyvä me!!!

Tuota lukua kun katsoo… No, mitäs sanotte? Tässähän kasvaa nälkä syödessä ja silleen… Saataisko tuo luku pyöreään 300 pakkaukseen ennen joulua? Kuka ottaa haasteen vastaan? Se olisi aika mahtava joululahja: 300 äitiyspakkausta meiltä Keniaan!

Pystytäänkö me siihen…?

Tässä siis joulunalusviikolle ihan mahtava joululahjavinkki: tämä ”aineeton lahja” ei tavallaan ole edes aineeton, sillä se on ihan konkreettinen, Suomesta Keniaan lähtettävä äitiyspakkaus. Ja se voi pelastaa kenialaisen vauvan (ja äidin) hengen, sillä sen ansiosta voi saada taas yhden äidin terveydenhuoltojärjestelmän äärelle, raskauden seurantaan ja synnyttämään klinikalle.

Tavoite on siis ihan niin kuin Suomessakin aikoinaan: äitiyspakkauksen avulla saatiin lapsikuolleisuus alas ja äidit neuvopalveluiden pariin.

Täällä siis aiempi postaukseni; siellä avaan lisää tätä tärkeää äitiyspakkauksen ajatusta <3

Tuon pikkukuvan äiti on Länsi-Kenian maaseudulla asuva 24-vuotias Ivonne. Hän sai testattavakseen ihan ensimmäisen äitiyspakkauksen; tai siinä vaiheessa vielä pakkauksen prototyypin, viime kesäkuussa. Hän oli kuulemma aivan ”onnesta soikeana” saadessaan pakkauksen <3

”Poikani Kelvin Kemutai on nyt neljä viikkoa vanha. Kemutai tarkoittaa aamulla syntynyttä: tulin anopin kanssa klinikalle illalla ja poika syntyi aamulla. Olen onnekas: asun ainoastaan tunnin kävelymatkan päässä klinikalta, ja synnytyksessä apuna oli lääkäri. Kaikilla näin ei ole. Kelvin nukkuu hyvin päivällä, mutta ei öisin. Olen välillä väsynyt, mutta en halua valittaa.
 
Saamani pakkaus on ihana: kaikki on niin kaunista ja tarpeellista. Kunpa kaikki äidit saisivat samanlaisen. Isona toivon Kelvinista lääkäriä, jotta hän voi auttaa muita. Lapsista kannattaa pitää hyvää huolta, sillä he ovat meidän tulevaisuutemme.”

Äitiyspakkaus toimii tosiaan joululahjana tosi hyvin! Oston yhteydessä siitä voi halutessaan tehdä tuollaisen kortin lahjansaajalle ja lähettää sen – joko heti, tai vaikkapa ajastettuna jouluaattoaamulle. Ja jos ei halua lähettää meilissä, niin kortin voi tietty myös tulostaa ja antaa ihan fyysisenä joulukorttina <3 Englannin- ja ruotsinkieliset versiot saa pyytämällä ne asiakaspalvelusta: asiakaspalvelu@worldvision.fi

 

*******

Täältäpä pesee siis uusi haaste: saadaanko 300 kpl täyteen ennen joulua?

Yksi Keniaan toimitettava äitiyspakkaus maksaa 35e, ja sen voi ostaa täältä.

Kolmen äitiyspakkauksen setti maksaa 105 e, ja sellaisen voi ostaa täältä.

Kolme pakkausta ostavat voivat lähettää pakkauksensa mukana kenialaiselle äidille oman tervehdyksen (englanniksi). Se voi olla yksi A4-kokoinen paperi (esim. lapsen piirustus, vink vink!) ja sen voi lähettää joko sähköpostilla tai paperilla: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai Lapinlahdenkatu 3 A, 00180 Helsinki.

…ja tämän postauksen linkeistä mentynä äitiyspakkausten ostot kirjautuvat ”meidän lukuun”, jotta voidaan sitä seurata :) Klikkauksista ja ostamisista ei (tietenkään!) kerry minulle tai muille välikäsille mitään.

Jaiks, sittenpä seuraillaan, saadaanko uusi tavoiteluku vielä täyteen! World Visionilla heitetään jo nyt ihan ilonvoltteja näistä meidän luvuista, mutta hei kyllähän nyt näitä vielä joululahjoiksi saadaan menemään, eikö niin?

Laittakaa sana kiertämään!!!

 

PS. Ja kyllä: saamme sitten tietoa ja kuvia ja tunnelmia, kun meidän paketit ovat menneet perille <3

21

You Might Also Like

 • Milla
  18.12.2017 at 16:49

  No niin, tää oli niin hyvä, että nyt lähti heti paketti menemään!

  • krista
   18.12.2017 at 18:35

   Ihanaa, kiitos!!! <3 <3 <3

 • Katri
  18.12.2017 at 17:22

  Just luin YLE Kajaanin juttua raskausmyrkytyksestä ja kuinka siihen ei (enää) Suomessa kuolla, mutta kehitysmaissa hyvinkin. Hyvällä asialla!

  Pakkaukseni ostin jo marraskuussa <3

  • krista
   18.12.2017 at 18:37

   Nimenomaan – ja miten surullista on, että edelleen jossain kuollaan sellaisiin juttuihin, jotka olisivat vielä hoidettavissa. Ja tässä tapauksessa raskausaikana tunnistettavissa, jos äidit vaan olisivat neuvolapalveluiden parissa. Tärkeitä juttuja siis! <3
   -
   Kiitos, kun ostit <3 <3 <3 Mukana tuossa meidän hienossa 222-luvussa siis jo <3

 • Hanna
  18.12.2017 at 18:17

  Vasta mietinki että montakohan näitä paketteja saatiin loppujen lopuks kasaan, minäkin ostin siis pakettini jo aiemmin. Toivottavasti tuo tavoite täyttyisi, ihana että nostit tämän uudelleen esiin <3

  • krista
   18.12.2017 at 18:40

   Toivotaan, että saadaan (uusi) tavoite täyteen! Lukuhan on siis mahtava jo nyt <3
   -
   Kiitos, kun ostit!!! Lähtevät siis ensi vuoden puolella matkaan, ja kerron sitten vielä perillemenosta varmasti <3

 • Vaeltajatar
  19.12.2017 at 10:29

  Ostin silloin, kun ekan kerran laitoit tästä, meille ”oman” pakkauksen. Viime viikolla päätettiin, että kaikille ”perheihmisille” lähipiirissä annetaan lahjaksi äitiyspakkaus. Eli ainakin 8 pakettia vielä ostetaan. Kiitos vielä tästä ihanasta mahdollisuudesta <3.

  Muutamalle ei-niin-perheihmiselle ostetaan sitten muunlainen hyväntekeväisyyslahja. Ihanaa kun lahjoja antamalla pääsee auttamaan tässä yltäkylläisessä elämässä niitä, joilla on oikeasti hätä <3.

  • krista
   19.12.2017 at 11:49

   Ihan mahtavaa, kiitos!!! <3 Ja enpäs muuten hoksannutkaan mainita: tuolla lahjakaupassahan tosiaan on muitakin aineettomia lahjoja tarjolla, muistaakseni yhtenä vuonna annoin moskiittoverkkoja. Ja toki se "perinteinen" vuohi myös! :)

 • Viola
  19.12.2017 at 19:53

  Tämä on tosi tärkeä asia! Mie ostan pakkauksen, nipistän ne rahat jostain vaikka väkisin. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin lähtee mukaan!

  • krista
   19.12.2017 at 21:59

   Ihanaa, kiitos <3 <3 <3 Ja ihan totta: tää on niin tärkeä asia, ja sellainen, missä meidän tekemisellä voi olla konkreettinen iso apu jonkun kaukana asuvan köyhimmästä köyhimmän äidin elämässä <3 Joten: kiitos!!!

 • Henna
  20.12.2017 at 19:48

  Sinne lähti, pieni korteni kekoon. Hyvää joulua kaikille äideille, isille ja lapsille. 😊

  • krista
   20.12.2017 at 20:20

   Ihanaa, kiitos, tärkeä pieni korsi jollekin vauvalle <3 Hyvää joulua! <3