Aasinsilta äänestykseen

Phuuh, en kyllä ole tänään ollut ollenkaan hyvä lepopotilas.

Ensin aamulla Silvan tanssitunti – en mitenkään halua siitä luopua, koska tirppana niin kovasti siitä tykkää. Yritän lyllertää siellä mahdollisimman rauhalliseen ja verkkaiseen tahtiin, mutta ei sitä nyt varsinaisesti sohvalla makuuksi voi laskea. Onneksi Laura-täti oli auttamassa nosteluissa ja naperologistiikassa.

Sitten jätin Silvan ensimmäistä kertaa kahdestaan Lauran kanssa. Ja itse asiassa eka kertaa ikinä kahdestaan jonkun ”vieraan” kanssa! Eli siis jonkun muun kuin perheenjäsenen (perheenjäseniksi mukaanluettu siis tietysti molemmat mummit ja Sara-täti) kanssa. Joku voisi sanoa, että jo oli aikakin. No, ehkä olikin – onhan tirppa jo 1 v 9 kk… Tähän asti ollaan siis vaan aina saatu hoitaja perhepiiristä.

Niin ja siis itsehän menin siis kampaajalle. Oijoijoi. Sitäkään ei taideta laskata sohvalla makaamiseksi. Mutta aika oli varattu jo syksyllä, ja seli-seli-seli. Hyi minua.

Aasinsilta! Nyt seuraa aasinsilta!

Eli kampaajasta sujuvasti Aussie Blog Awardseihin vuosimallia 2014!
(öö kun siinäkin on toi hiustenhoitokytkös, tiedättehän…)

Viime keväänä jännitysvirnistelin ensin siellä tämännäköisenä:

…ja parin sekunnin päästä kävi näin:

(katsokaa, miten yllättyneitä ilmeitä tuolla taustalla)

 

Eli viime vuonnahan lukijat ehdottivat (jee! kiitos!) Puutalobabya ehdolle Newcomer-sarjaan; tuomarit sitten valitsivat ehdokkaista, ja voittohan sieltä tuli!

Bongasin jokin aika sitten toimituksen palstalta, että nyt tuo sama homma on uudelleen käynnissä! Eli blogien lukijat voivat nyt vapaasti ehdottaa 31.1.2014 mennessä tuomaristolle omia, vuonna 2013 alottaneita lemppariblogejaan.

Jos siis oikein ymmärsin, vain Newcomeria lukijat voivat tässä vaiheessa äänestää. Muut ehdokkaat ovat tuomariston asettamia. Hih pääsenköhän ehdolle tänä vuonna…? Tsihihi siellä tyyli- ja sisustusblogien maailmassa ei kyllä ehkä ole ”sotkuiset raskaanaolevat puutaloasukkaat” -kilpailukategoriaa… (pitäisi olla – mä oisin tosi vahvoilla)

*******

Itse jäin toimituksen postauksen nähtyäni miettimään, että mitkäköhän seuraamistani blogeista ovat aloittaneet viime vuonna…?

Seuraan etupäässä Lilyn blogeja (koska taidan olla jumahtanut), ja niistä itselleni mieleen ihan ensimmäiseksi tuli… (kröhöm) …hyvin-hyvin erilainen blogiuutuus. Eli Cougar Woman ja hänen seikkailunsa pettäjäpuuman tiellä… Oletteko lukeneet?

Tuo blogi yhtä aikaa jotenkin kauhistuttaa ja miellyttää. (voiko tässä yhteydessä edes käyttää sanaa ”miellyttää”?) Blogi on hyvin kirjoitettu ja todella henkilökohtainen – ja sen kirjoittaja on tilanteessa, jota en ikinä-ikinä-ikinä pystyisi kuvittelemaan omalle kohdalleni. Välillä blogissa on näppärää pohdintaa ja provosointia; ja välillä korviakuumottavan yksityiskohtaista erotiikkaa. Mutta ennen kaikkea tuo blogi jotenkin antaa äänen henkilölle, jota tuskin muuten tulisin kuunnelleeksi. Pettäjälle. Uhh sentään.

Omassa maailmassani pettäminen on yksioikoisesti paha-paha juttu. Täydellisen totaalisen mustavalkoisen ei-ei. Ja silti, kun lukee miestään pettävän naisen tuntemuksista, toiveista ja pettymyksistä… Yllättävän inhimillistä. Niin monta tunnetta tulvahtaa pintaan niitä tekstejä lukiessa. Empatiasta epäuskoon.

Hyvän blogin tunnistaa siitä, että se herättää tunteita laidasta laitaan. Ja sitä tekee mieli seurata, vaikka ei pystyisi yhtään samastumaan kirjoittajaan.

Sitä taidan äänestää.

*******

Olettekos jo ehdottaneet jotain blogia äänestykseen – tai ajattelitteko ehdottaa?

 

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.1.2014 at 18:55

  Mut Krista! Miten blogin kirjoittaja vois vastaanottaa palkinnon? :D Onpa koomista, jäis heti kiinni.. Huh!

  • Kristaliina
   15.1.2014 at 18:56

   Oho, totta!!! :D

   • Torey
    15.1.2014 at 19:02

    Ai niin! Aahaha. :D

  • Mindeka
   15.1.2014 at 19:12

   Ehkä hän palkkaisi/lahjoisi jonkun vastaanottamaan palkinnon hänn puolestaan, koska tuskin tosiaan itse menisi sinne lavalle kuvattavaksi ;)

 • Torey
  15.1.2014 at 19:00

  Tsihihi siellä tyyli- ja sisustusblogien maailmassa ei kyllä ehkä ole ”sotkuiset raskaanaolevat puutaloasukkaat” -kilpailukategoriaa… (pitäisi olla – mä oisin tosi vahvoilla)

  Oot loistava! :D

  Ja Cougar Womanille ääni täältäkin!

  • jaanaelisa (Ei varmistettu)
   15.1.2014 at 22:02

   Toi oliskin ihan mahtava kategoria :D Äänestäisin!

  • CougarWoman
   16.1.2014 at 16:23

   Kiitos <3 <3 <3

 • Anna Blue Eyes
  15.1.2014 at 19:05

  Anna Karin! Sinne ääni :)

  • Kristaliina
   15.1.2014 at 19:16

   Oho, onko Anna Karin:kin aloittanut vasta viime vuonna…? Jännää, ihan niin kuin oltaisiin ”tunnettu” paljon pidempään!

  • annakarin
   15.1.2014 at 20:19

   Ooh, mä punastun! Kiitos! :-)

 • Silkkitassu
  15.1.2014 at 19:57

  Tosi moni hyvä aloitti vuonna 2012 (itsekin aloitin ihan loppuvuodesta, joten newcomerssit meni kyllä ihan ohi ja nyt Silkkitassun päiväunet on ”liian” vanha blogi.). 

  Oma suosikki nyt on ollut the girl and the gift – blogi!

  • LauraEm.
   15.1.2014 at 21:41

   Niin alotti (OHO mäkin just sillon!), pitäs siis olla myös ”loppuvuodesta 2012 alottanut vauvablogi” -kategoria :D

  • Anna Blue Eyes
   15.1.2014 at 21:48

   Ei sillä, että oma blogini muutenkaan kisaisi, mutta minullekin tuli mieleen tämä aloitusasia. Eipä ole aiemmin tullut pohdittua sitä, milloin kannattaa aloittaa blogi!

   • annakarin
    15.1.2014 at 22:10

    Mähän siis aloitin tosi taktisesti toisena päivänä tammikuuta, ihan tätä Blog Awardsia ajatellen.. 

    ..köh, tai sit en vain saanut aikaiseksi aikaisemmin. Ja tosiaan – ei sillä, että oma bloginikaan kisaisi, vaikka olenkin aloittanut juuri sopivaan aikaan. :-D 

    • HelloAochi
     16.1.2014 at 10:26

     Mäkin äänestän Anna Karinia! Näpäyttäisin samalla Lilyn toimitusta, joka ei ihanaa blogia ja tyttöä suositellut, ehdotuksista huolimatta :)

 • CougarWoman
  16.1.2014 at 12:58

  Oho – KIITOS Kristaliina! <3 Nyt hytkähti mukavasti pettäjäpuuman sydämessä :)

  Tuota…jos se nyt ihan sinne asti menisi, että jotain palkintoa olisi ylipäätään vastaanotettavissa, niin enköhän jonkin keinon keksisi, millä sen henkilökohtaisesti voisin pokata paikan päältä.

  Ellei muuta niin semmoinen hullunhauska silmälasit-nenä-viikset- disguise tai jotain, varmaan ei kukaan tunnistaisi :D :D 
   

   

 • Miitu (Ei varmistettu)
  16.1.2014 at 17:21

  Mihinkäs lepohetkeen tuo YLE puheen radiohaastattelu osui..?

  • Kristaliina
   16.1.2014 at 17:38

   Hihi! Oonkohan mä ehkä maailman surkein lepopotilas…? :)  No, enemmän mä lepäsin tuolla kuin siellä muskarissa, jossa muuten olisin tirpan kanssa tuohon aikaan ollut – nyt Joel lähti töistä aikaisemmin ja hoisi Silvan kanssa muskaroinnit :)

 • EevaE (Ei varmistettu)
  16.1.2014 at 23:32

  ”Sotkuiset raskaanaolevat puutaloasukkaat” :D:D:D