45 vuotta (tänään) ja raskaana

Näääh, 44 vuotta ja raskaana on jo niiii-iiiiin nähtyä – tänään ajattelin kokeilla, miltä tuntuu olla ensimmäistä kertaa 45 vuotta ja raskaana.

Sehän tuntuu…

…tuntuu…

…hmmm tuntuu….

…tuntuu edelleen ihan tavalliselta.

Niin se vaan ylittyi tämäkin merkkipaalu (kop kop puuta, onhan tässä vielä päivää jäljellä), että minä ehdin täyttää 45 vuotta ennen kuin vauva syntyy. Rv 30+5 tänään.

Jotenkin hassusti 45-vuotiaana raskaana oleminen kuulostaa ihan lööppikamalta. Mutta ei se kyllä sen kummemmalta tunnu. Yksikään neuvolan tai terveydenhuollon ihminen, jonka olen tässä raskauden aikana kohdannut, ei ole vieläkään ollut moksiskaan tuosta 70-luvulle viittaavasta syntymäajastani. Ens kerralla täytyy ehkä vielä yrittää vetäistä tuo 45-vuotiskortti testiluontoisesti esiin, haha. Katsotaan, värähtääkö kenenkään ilme!

Mutta toistaiseksi tässä sitä ollaan ja porskutetaan edelleen ihan normaalia raskautta eteenpäin.

Tämä 45 vuotta tuntuu myös (sekin jotenkin hassusti) isommalta ikäloikalta kuin vaikka 41, 42, 43 tai 44 vuotta. Jotenkin ihan jää miettimään, että pitäisikö tästä nyt sitten ajatella jotain erityistä. Mutta mä ole aina ajatellut niin, että elämä ei ole vuodesta toiseen hyppy vaan tasainen elämän virta. Ikäkriisejä ei siis ole näkyvissä näillä(kään) vuosirenkailla; en oikein edes hahmota, että mitä tässä oikein pitäisi kriiseillä.

Tässähän on kaikki oikein hyvin ja elämä vuosi vuodelta parempaa vaan.

Jos on joku naurunryppy silmäkulmassa tai uusi arpi(kymmenikkö) vatsan raskausarpikokoelmassa, niin sehän on elämää. En haluaisikaan olla tyhjä taulu; mieluummin elämänkokemuksilla jo maalattu.

Toivon, että rypistyn jatkossakin niin, että juonteet kertovat nauretuista nauruista eivätkä sykkyydestä kurtistuneesta sibeliuksesta.

Sain aamulla sänkyyn laulun ja itse askarrellun ruusun. Alakerrassa odotti aamupala-croissant.

Päivä on muuten ihan tavallinen – lapset kotona opettajien lakon vuoksi, aikuiset naputtilevat tietokoneillaan töitä. Iltapäivällä käytiin perheen yhteinen pieni retki (siitä myöhemmin lisää). Haaveilin iltapäivän päiväunista ja sain ne; nukuin lähes seitsemään.

Hyvä päivä täyttää 45 vuotta.

61

You Might Also Like

 • Mar-Jatta
  3.5.2022 at 21:50

  Onnea!

  • krista
   4.5.2022 at 09:30

   Kiitos! <3

 • A
  4.5.2022 at 15:41

  Myöhästyneet onnittelut! <3

  • krista
   4.5.2022 at 15:59

   Kiitos! <3

 • Nadja
  4.5.2022 at 17:50

  <3 <3 <3!