”When you’re like I have nothing to post LOL” (K18)

Mulla ja Kim Kardashianilla on paljon yhteistä.

Me molemmat ollaan naimisissa, meillä on kaksi pientä lasta – ja molempien esikoiset muuten syntyivät ennenaikaisesti.

Meidän molempien kylppärissä on peili.

peilikuva alasti

Kuva viittaa tähän. Tsekkaa ihmeessä myös tämä.

Kimillä ei kuitenkaan ole raskausarpia. Mulla on.

Kim käyttää meikkiä myös koti-selfiessään. Minä en.

*******

Naisen ruumiissa voi olla liikaa rasvaa. Liikaa raskausarpia. Liikaa tai liian vähän tissiä, reittä ja peppua. Liikaa vatsaa. Liian vähän vaatetta. Liian vähän tai liikaa pituutta pystysuunnassa ja liikaa leveyttä vaakasuunnassa.

Aivan liikaa paljasta pintaa. Tai liian vähän. Huora! Pihtari! Pihtarihuora!

Ja kenellä tahansa on tietysti oikeus arvostella. Tosielämässä (selän takana useimmiten), mutta ennen kaikkea netissä.

Myös minun ulkonäöstäni löytyy pitkä keskustelu netissä. Vaikka olen tavallinen äiti ja perhebloggaaja, jonka blogi perustuu väsymysräjähdykseen ja meikittömyyteen, on joidenkin mielestä kuitenkin olennaista spekuloida, että ”onko puutalo-Krista kaunis”. Eikä se tietenkään ole.

Minulla on kuulemma ruma naama ja olen pieni ja ryppyinen. Rypyistä puheen ollen – ei mun naama kuulkaas mitään, tuossa on teille reposteltavaksi mun vatsa.

Olkaa hyvä.

 

 

PS. Kim Kardashian on 1,59 m pitkä, minä 1,56 m. Kimin poseeraustekniikoista en tiedä, mutta itsehän jouduin seisomaan soivan ankkapotan päällä, jotta sain tuon yllä olevan kuvan otettua.

seisoo potan päällä

Kvaak kvaak.

211

You Might Also Like

 • Tee
  15.3.2016 at 17:03

  ”Pieni ja ryppyinen”, anna mun kaikki kestää :DDD

  • krista
   15.3.2016 at 17:07

   …ja se on vielä ihan TOTTA! :D Ja kovin paljon pienemmäksi en enää luultavasti enää tule, mutta ryppyisemmäksi ihan varmasti! :D Musta tulee vielä joskus sellainen ihana pieni ryppyinen mummo! <3

 • Karoliinan
  15.3.2016 at 17:09

  Sä olet kaunis! Mulla on samanlainen keho ku sulla. Ihana! Tykkään! Oot paras.

  • krista
   15.3.2016 at 17:12

   Kiitos! <3 Kohtuullisen toimiva ja hyvinvoiva keho, joka on tuonut tähän maailmaan kaksi ihanaa lasta - ei voi muuta kuin olla ylpeä siitä! <3

 • ElinaBeE
  15.3.2016 at 17:13

  Mulla on tääl lomal niin hidas netti, ettei sun kuva ladannu, mutta näkemättä sua nakkena oon silti ihan varma, että oot tosi tosi kaunis ja mun mielestä se Kim K:n kuva oli myös tosi kiva – jotenkin voimaannuttava tyyliin: olen äiti, mutta edelleen kuulkaas aikamoinen seksikettu, deal with it.

  • krista
   15.3.2016 at 17:21

   Tai ehkä siellä sensuuri iski :D

   Joo deal with it -asenne! :) Mä oon tykännyt myös siitä keskustelusta sen jälkeen – että se ei jäänyt sille alun kauhistelutasolle, vaan se on nähty myös feministisenä kannanottona. Nuo Nytin jutut (noi linkit kuvan alla) esimerkiksi on tosi hyviä!

 • Heispi
  15.3.2016 at 17:37

  Arvostan! Ja sä oot upee! Itsensä hyväksyminen näyttää ja kuulostaa hyvältä!

  Mäkin lasten saatuani arvostan kehoani niin paljon! Kroppani on temppelini, vaikka sitä kofeiinilla ja suklaalla ravitsenkin :)

  • krista
   15.3.2016 at 21:57

   No hei kyllähän sen temppelin täytyy nautintojakin kokea! :)

 • Torey
  15.3.2016 at 17:47

  Pieni repeäminen lopun Kvaak kvaakille.

  Mun puolesta Kimit ja muut saa postata alastonkuviaan, kun vaan saatais vastapainoksi just tälläsiä sun ja muiden NORMAALEIDEN ja TAVALLISTEN naisten kuvia! Alkaa olla ihan kadoksissa ymmärrys siitä, millainen monen aikuisen naisen kroppa oikeasti on. Ei ole silunen ja virheetön. On möykkyä ja arpea ja liian pientä tissiä. Ja niin pitääkin!

  Oot ihana!

  • ElinaBeE
   15.3.2016 at 18:38

   Mutta miten esim Kim ei ole normaali ja tavallinen? Toki iho näytti kuvassa sileältä, mikä on ihanaa, eikö? Tai siis että tosi kivaa kun jollakin on sileä iho. Mulla ei ole, mutta sekin on ihan normaalia ja olisi se varmaan sileämpi, jos muistaisin rasvata – hyvä Kim, jos olet muistanut rasvata!

   Kimillä on isommat tissit kun mulla, mutta mun tissit on kyllä ihan yhtä hyvät/ normaalit/ tavalliset. Ei mun mielestä ole kenenkään asia määritellä kuka on tarpeeksi ”tavallinen” ollakseen nakkena somessa tai muualla. Toki itse mieluiten katson sellaisten ihmisten kuvia, joista oikein paistaa tyytyväisyys siihen omaan kehoon – en edes huomaa mitään kurttuja, arpia, makkaroita tai ajokoirankorvatissejä kun ”mallin” mallin asenne on sellainen, että hitsi mä olenkin kyllä ihana ja halusin näyttää teillekin.

   • Torey
    15.3.2016 at 20:59

    Siis Kim on todella kaunis ja sillä on upean kurvikas kroppa. Mutta siis tarkotin tavallisella kropalla enemmän siis tavisten kroppia. Niitä joilla ei oo lastenhoitajia tai personaltrainereita. Kauniita upeita kroppia saa näkyä, mutta mun mielestä myös enemmän kaikkialla pitäisi olla meitä joilla on niitä arpia jne. Ei mullakaan muuten kurttuja ole missään.
    Ja muistakseni Kimin kuva näytti vähän enemmän muokatulta ku Kristan. Enkä ihan usko sen perheen kenenkään naisen kropan olevan koskematon.

  • krista
   15.3.2016 at 22:08

   Tää onkin varmaan just olennaista: että omaa kroppaa voi arvostaa ihan samalla tavalla, on se sit Kim tai Krista tai kuka vaan. Että Kim voi ottaa sen kuvan ja voi myös Krista, ja molemmat on ihan yhtä ok.

   Mä oon kans ehdottomasti samaa mieltä, että realistisempaa kuvaa naisvartalosta tarvitaan. Toisaalta mä voin katsoa sitä Kimin kuvaa (en tiedä henkilöä juurikaan, en ole seurannut näitä sarjoja ym.) ja ajatella, että VAU. Ja hänellä on täysi oikeus näyttää itsensä sellaisena kuin on – on se sitten treenejä, geenejä ja kirurgeja vai näitä kaikkia. Mutta silti tosiaan tarvitaan myös muita kuin näitä kuvia. Että sanoisin, että oon samaa mieltä sekä Torey sun että Elinabee sun kanssa :D :D :D

   • Torey
    16.3.2016 at 08:57

    Joo ja tosiasn mun mielestä Kimin kimppuun käytii ilman syytä. Jokanen saa julkasta itestään millasia kuvia haluaa ja Kim nyt on vau, viis siitä vaikka sen kropan eteen ois tehty mitä. :D

  • Tilia
   16.3.2016 at 22:01

   Me käydään tytön kanssa aina välillä uimahallissa sellaiseen aikaan, kun on mummojen vesijumppa. Siellä saunan lauteilla jutellaan tuntemattomien kanssa ja lapsikin näkee, miltä oikeat naiset näyttää. Ei barbeilta vaan .elämää nähneiltä. Suosittelen. Siellä kun mumkojen kanssa pukee samassa pukkarissa, alkaa arvostaa sitä, miten helposti saa vielä sukat jalkaan ja rintsikat päälle. Nelikymppinen naamakin vielä suht sileä 80-kymppisiin verrattuna. Olen kyllä aina halunnut isoäidiksi enemmän kuin äidiksi. :)

 • T
  15.3.2016 at 18:00

  Sä olet seksivau – koska asenne ratkaisee!

  • krista
   15.3.2016 at 22:15

   Hahaa, kiitos! :)

 • heidi
  15.3.2016 at 18:01

  Siis kirjottaako ihmiset oikeesti jollain palstoilla sun ulkonäöstä?! En kestä! Mua ärsyttää niin paljon kaikki tollaset missä haukutaan tuntemattomia ihmisiä joukolla!! Äääähg!!

  • krista
   15.3.2016 at 22:32

   Joo… Tosi tämä ei ole mikään täysin tuore juttu, muutamien viikkojen takainen – ja tosiaan enemmän vähän surullista, että ihmiset käyttävät aikaansa noin, kuin mitään muuta. Tässä yhteydessä tuli vaan tämä esimerkkinä mieleen, miten toisten ihmisten (etenkin naisten) ulkonäön arvioiminen tuntuu olevan etenkin netissä ”vapaata riistaa”. Joku siellä kirjoitti (se kommentti ilmeisesti oli jo sieltä poistettu) silloin, että sillä on mielestään oikeus haukkua mun ulkonäköä, koska hän itse on mielestään kauniimpi – ja että vaikka ei olisikaan kauniimpi, se saa silti haukkua, koska kyllä rumallakin ihmisellä saa olla kauneusihanteita :D :D :D

 • Heidi
  15.3.2016 at 18:31

  Giiiiiirl, you look fab-u-lous!!! <3

  • krista
   15.3.2016 at 22:33

   <3

 • mansikki
  15.3.2016 at 18:49

  Mä oon lukenu tätä blogia iät ja ajat, mutta kommentoin nyt ehkä vasta toista tai kolmatta kertaa. :D

  Krista, sä oot ihan paras! <3 <3 <3 Kiitos tästä postauksesta ja kiitos koko ihanasta blogistasi, kiitos että oot aina ihana oma itsesi. :)

  • krista
   16.3.2016 at 08:14

   Kiitos itsellesi, että kommentoit! <3 Tosi kiva mieli tulee näitä lukiessa, kiitos! :)

 • Vannikkila
  15.3.2016 at 19:15

  <3
  Terv, Liian lihava, liian äänekäs, eriparitissinen ja vinonilkkainen rillipää, joka ei osaa meikata, juoda tai "relata vähän".

  Itsehän kävin juuri reumaliiton tapaamisessa, ja voin vain olla onnellinen, kuinka kävelen ilman keppejä. Ja olen vielä saanut ihanan terveen pojan, vaikka raskausaikana kävinkin lepäämässä sairaalassa, kun selkäkivut liian pahoja, ja juoksin labrassa maksa-arvojen nousun vuoksi. Vaikka kävelin miltei kuukauden kepeillä synnytyksen jälkeen, jaksan nyt juosta pojan perässä, nostella +2 käyrillä kasvavaa poikaa ja vielä käydä töissä. Pinta on pintaa, mutta miksi se vaikuttaa niin paljon (myös omaan ajatteluun)?

  • krista
   16.3.2016 at 08:19

   Hei tää on tosi hyvä: annoit tässä just itsestäsi kaksi määritelmää (vaikka ekassa olikin ironiat mukana), että millaisena voisit itseäsi pitää. Että siitäpä vaan sitten valitsemaan – mä kans suosittelen tuota jälkimmäistä :) Sähän oot ilmiselvä selviytyjä, hyvä sinä!

   • Vannikkila
    16.3.2016 at 12:49

    Totta. Empä tajunnutkaan :)

    Mulla kyllä siis on vääristynyt minäkuva, mutta toiseen suuntaan :D Mullahan on oikeastaan vähän yli-itsevarmuutta, mut tietty, sit kun sen kuoreen tulee särö, on kolahdus kovempi. Mut itelleni tietysti mieluummin näin ku toisin päin :)

 • Aa
  15.3.2016 at 19:17

  Wau! Hyvä sinä <3

  • krista
   16.3.2016 at 08:19

   Oi, kiitos! <3

 • anna
  15.3.2016 at 19:17

  Kuningasta!
  Olen seurannut sun blogia alusta ja en kyllä ole tuntenut tarvetta kommentoida kovinkaan ahkeraan (ikinä). Olen nauttinut suuresti sun itseironiasta ja rehellisyydestä. Nyt kyllä tuli ihan huutonaurua viimeisen kuvan kohdalla. Tsemppiä ja kiitos tästäkin pläjäyksestä. Oikeasti. Rock n roll!!

  • krista
   16.3.2016 at 08:23

   Vau, kiitos – kiva kuulla! Jotenkin just hienoa, että kuulee tällä tavalla jostakusta ”hiljaisesta lukijasta”; että hei täällä luetaan ja tykätään. Kiitos ja sellainen innokas vilkutus sinne! Jätä kommenttia ihmeessä joskus toistekin, jos siltä tuntuu! :) Tai sitten voi tietysti jatkaa itselleen parhaalta tuntuvalla tavalla, itsekin useimmiten blogeissa olen hiljainen lukija :)

 • Jestanpoo
  15.3.2016 at 19:55

  Mulla oli aika kova kriisi mun raskausarvista, jotka alkaa tosi alhaalta ja pitkälle yli navan, semmone iso arpien verkosto ja maha näyttää ikäistänsä vanhemmalta singuttuaan. Tyttö ihmetteli naarmuja, sanoin, että tulivat ko odotin häntä. Tuumi, että hän on varmaan naarmuttanu äitiä vauvana mahasta 😊 Sen jälkeen olen pitäny niitä aika helkkarin coolina juttuna! Sain 9kk kantaa elämäni tärkeintä ihmistä sisälläni. Sitä ei voi kukaan viedä multa pois. Ei bikinikuntoon tarvita muutako Bikinit 😂

  • krista
   16.3.2016 at 08:31

   Silva muuten kans kerran silitteli mun mahaa ja kysyi, että miksi tää on tällainen rypylä :) Selitin, että se on venynyt kaksi kertaa iiisoksi-isoksi, kun siellä on ollut ensin Silva ja sitten Seela. Ja sitten kun sieltä tuli vauvat pois, siihen jäi rypylää. Ja niinhän se on. Jälkiä elämästä ja ihanista asioista; miksi niitä pitäisi hävetä! <3
   -
   Kyllä. Just tää perinteinen: kuinka saada bikinikroppa? Pue päällesi bikinit. Helppoa! :)

 • Jasmin
  15.3.2016 at 20:31

  Musta tää synnyttäneiden naisten kohtelu on kyllä ollut viime vuosina (tai no varmaan aina mut jos nyt keskitytään näihin nettikohuihin) hyvin mielenkiintoista. Jos ”tavallinen” nainen laittaa kuvan nettiin paljastaen raskausarpensa on hän rohkea ja kaunis ja mitä lie, mutta kun Kim laittaa arvettoman kuvan nettiin luo hän vääriä mielikuvia ja on vähintäänkin lutka. Entä jos Kimillä olisi raskausarpia, muuttuisiko hän yhtäkkiä kauniiksi ja rohkeaksi?

  Sama ilmiöhän toistui siinä vuosi-pari sitten olleessa tempauksessa missä synnyttäneen naiset jakoivat kuvia netissä (en nyt muista nimeä, varmaan viittasi jotenkin ”aitoon naiseuteen”) mikä sinällään oli ihan virkistävää kunnes joku ihan yhtälailla raskaana ollut ja synnyttänyt nainen jolla ei kuitenkaan ollut arpia kehtasi myös laittaa kuvansa jakoon ja yhtäkkiä hän saikin kommentteja missä kerrottiin että hän hakee huomiota ja leuhkii vartalollaan. Eli toisin sanottuna nainen saa synnytyksen jälkeen olla ylpeä vartalostaa vain jos kroppa otti kolhuja raskauden aikana? On aika surullista miten edes äitien keskuudessa kaikki naiset eivät ole samalla ”tasolla” vartaloidensa kanssa.

  Krista, sun vartalo on kyllä kaunis oli arpia tai ei :)

  • krista
   16.3.2016 at 08:42

   Just tämä! Siitähän oli just tuolla Nyt-liitteen eka jutussa puhe – tosi hyvä pointti. Ja mitä jos yhtä paljastava kuva ois ilmestynyt muotilehden kannessa; miksi se olisikin sitten muotia/taidetta. Tuollaisella nakuselfiellä kuvaaja vieläpä ottaa ikään kuin kuvan vallan ITSELLEEN (vs. kuvaaja olisi ottanut kuvan) ja jostain syystä sitä pidetään härskimpänä kuin vaikkapa valokuvaajan studiossa ottamaa ja huolella aseteltua kuvaa. Kim julkaisi myös myöhemmin toisen kuvan; omaan silmään se ei ollut läheskään niin ”härski”. Se oli just toisen ottama mustavalkokuva, mutta ihan yhtä paljastava se oli. Mutta väitän, että se ei olisi saanut niin isoa porua aikaan kuin tää eka. Veikkaan, että jotain tekemistä on just siltä, että kun kuvaajan ”valta” on ITSELLÄ (nainen ei ole pelkkä poseeraava objekti vaan myös samalla aktiivinen kuvanottaja), se herätti vihastujissa voimakkaampia tuntemuksia. Että eihän noin VOI tehdä.-

   Joo muistan kans hyvin tuon tempauksen… oliko se joku ”naked truth” tai jotain… Mutta kuitenkin! Ja just sen, että sitten yksi saikin negatiivisia kommentteja. Se on niin perin pohjin väärin kuin voi vaan olla. TOTTA KAI sitä saa myös iloita (vaikka hän ei suoraan edes niin tehnyt), että ihanaa, mulla ei raskaus vaikuttanut kroppaan! Ei se ole muilta pois – sitähän pitäisi vaan ajatella, että ”vau, noinkin hyvin voi kroppa palautua”. Mulla kans ei jäänyt eka raskaudesta mitään jälkiä ja kun joskus siitä mainitsin, sain jonkun ”ootpa pinnallinen” -kommentin. Mitä hemmettiä! Kyllä mä olisin iloinen, jos jälkiä ei olisi! Ja se on ihan. ok. Nyt on jälkiä, ja sekin on ihan ok. En voi olla iloinen arvettomuudesta, mutta oon iloinen kaikista MUISTA jutuista, mitä toimiva ja joiltain osin ihan nättikin kroppa antaa elämään! Ja tavallaan iloinen niistä arvistakin; muistoina <3

 • Någon Annan
  15.3.2016 at 21:10

  Muuten, se Kimpsun kuva on ajalta ennen toista lasta. Mä esiinnyn nyt tällaisena Kim Kardashian -asiantuntijana, vaikka en ole koskaan katsonut sitä ohjelmaa (ja tarkoitus on jatkaa tätä politiikkaa edelleen). Mutta kun tästä kuvasta nyt nousi kohu, niin nämä uutiset ovat tunkeutuneet jopa mun asiapenttitodellisuuteen :)

  • krista
   16.3.2016 at 08:46

   Joo, mäkin luin ton! Meinasin tonne juttuunkin kirjoittaa tuohon ”Kimillä ei ole arpia” -kohtaan, että ei siis ainakaan ekasta ja ei mullakaan ollut. Ois mennyt kuitenkin jutun tyyliin/tekstin toimivuuteen liian kauas asiasta, joten jätin mainitsematta :)

   Heh mäkään en ole koskaan katsonut ohjelmaa/ohjelmia. Mutta jotenkin sitä tosiaan vaan tietää, että ketä nämä on. Ja tän näistä tunnistasin ihan kasvoiltaankin (en kyllä tuosta blodikuvasta, tummatukkaisena oon tottunut sitä ajattelemaan) vaikka en edes tiedä, ”mistä” nää on tulleet julkisuuteen. Muuta kuin että joku seksinauha ja tosi-tv. Ehkä ne olikin ne syyt sitten :)

 • Pia
  15.3.2016 at 21:32

  Voimakas sinä! Jes :)

  • krista
   16.3.2016 at 15:25

   Jes, kiitos! <3

 • Amaalia
  15.3.2016 at 21:37

  Mahtavaa Krista! Hyvältä näyttää!

  Raskausarvista tuli mieleen eräs traumaattinen lääkärikäynti synnytyksen jälkeen. Jouduin erääseen leikkaukseen n. 4 kk synnytyksestä ja siitä tuli kivat arvet vatsaan kirkuvanpunaisten raskausarpien lisäksi.

  Erään kerran sitten jouduin lääkärissä riisumaan paitaa ja lääkäri (nainen) oli aivan kauhuissaan – mitä sulle on tapahtunut??? Sanoin sit, et olin leikkauksessa ja ne arvet on sieltä. En edes tajunnut että hän vissiin tarkoitti raskausarpia :D. Ei ne nyt musta niin pahan näköiset ollut, mutta lääkärin järkyttyi. Mietti vissiin, että mitä se kirurgi on sekoillut kun on vedellyt viivoja pitkin poikin mahaan ;D.

  Jälkeen päin hävetti ja nauratti. Miksen tajunnut sanoa, että oon hetki sitten synnyttänyt. Nykyään arvet on jo vaalentuneet ja hädin tuskin erottuu.

  Että tulipa vaan mieleen, että maailma (ja lääkärit) kaipaa vähän perspektiiviä siihen, millainen voi synnyttäneen naisen maha olla :D terkkuja vaan sun mahalle!

  • krista
   16.3.2016 at 15:36

   Kirurgilla joo ollut vähän tärisevät kädet… :)

   Mulla on ollut kans pari sellaista kertaa, kun on tullut olo, että mukamas pitäis selitellä arpiaan jotenkin. Esimerkiksi leikkausvaatteita vaihtaessa. Että pitäis sanoa, että ”joo, mulla on tällaiset raskausarvet”, kun ottaa paitaa pois ja huomaa, että toinen huomaa. Mutta siten oon omaan tunnetilaan heti itse itselleni vastannut, että mitä hemmettiä – miks pitäis sanoa :) Kyllähän se toinen huomaa ilman sanomistakin aika suurella todennäköisyydellä, ei se siitä sanomisella miksikään muutu :D

  • MirvaK
   16.3.2016 at 19:00

   Työhön tulotarkastuksessa lääkäri totesi ”Ai kamala kun sulla on noita arpia”. Ja kyseessä siis maha (2 lapsen jälkeen), jossa oli ehkä 5 pientä raskausarpea. Menin täysin sanattomaksi. Isompi arpi mulla on polvessa leikkauksen jäljiltä.

 • coxia
  15.3.2016 at 22:24

  Nostan hattua sun rohkeudesta! Ja toivon, että kykenen joskus lapsen saamisen jälkeen arvostamaan omaa kroppaani yhtä paljon. Toki mun kroppa ei tälläkään hetkellä oo kovinkaan toimiva ja terve, ja se ehkä vähän vaikeuttaa asiaa… Mutta jos se onnistuu antamaan mulle pienokaisen niin ehkäpä se saa multa muita juttuja vähän enemmän anteeksi kuin nyt. <3

  • krista
   16.3.2016 at 15:58

   Kiitos! <3 Ja toivotan kovasti omankropanarvostusajatuksia sinne sekä onnea matkaan, jos pienokaisprojekti on päällä (tai sitten kun on)! Mä uskon, että oman kropan arvostus säteilee hyvinvointia myös omaan päähän/ajatuksiin! Itseään on turha soimata mistään pienestä/ulkoisesta - mieluummin keskittyy siihen, mikä on hyvää!

 • Miia
  15.3.2016 at 22:42

  Hyvä Krista! Ja minusta sinä kyllä olet kaunis, etkä yhtään liian pieni tai ryppyinen. 😄

  • krista
   16.3.2016 at 15:59

   Kiitos! Ja joo, olen ehkä pieni ja ryppyinen, mutta en LIIAN pieni enkä LIIAN ryppyinen. Just sopiva – sellainen kuin satun olemaan :)

 • Nenne
  16.3.2016 at 09:42

  Hienoa, että blogisi tuli vastaan; alan seuraamaan. Aivan mainio kirjoitus sopivalla itseironialla höystettynä. Mahtava nainen! :)

  • krista
   16.3.2016 at 15:59

   Mahtavaa, tervetuloa tänne seuraamaan ja kommentoimaankin! Täällä on usein aika kiva meininki: rutkasti huonoa kyseenalaishuumoriläppää ja joskus ihan asiaakin :) Kiva, kun löysit paikalle! :)

  1 2