Viidestä kahdeksaan

”Ah! Kaikkein paras aika mökillä on kyllä tämä viidestä kahdeksaan”, minä huokaisen.

Päivän polttavin kuumuus on jo taittunut. Paria tuntia aiemmin on vielä tehnyt mieli hakeutua välillä (onneksi) viileään sisätilaan tai edes varjoon, mutta viiden jälkeen voi loikoilla jo suorassa auringonpaisteessa tuntematta oloa yhtään tukalaksi.

Myöhäiseen yöhön asti voi olla bikineissä; välillä pelkässä alaosassa.

Aurinko paistaa vielä pienenpienelle kiikkerälle laiturille. Järvivesi on tyyni ja lämmin, kuulemma +26 astetta. Elämme historiallisia hetkiä: minäkin polskuttelen vedessä kokonaan ilman uimakoiraa.

Fresitasta (siitä laimeammasta) on vielä viimeinen lasillinen juomatta. Hyvä kirja on juuri parhaimmillaan. Ruoanlaitto saa odotella siihen, että aurinko on laskenut. Mahdumme makaamaan laiturilla vieri vieressä kahdestaan. Ollaan hiljaa. Molemmat lukevat. Välillä käydään polskahtamassa.

Ihan hiljaista. Edes joutsenlampemme joutsenpariskuntaa ei tänään näy.

”Mitä luulet, mitkähän kello mahtaa olla?”, minä kysäisen laiskasti, oikeastaan edes kaipaamatta vastausta.
”Jotain viidestä kahdeksaan”, Joel vastaa.

Oi kesä. Miten voit olla näin käsittämättömän upea tänä vuonna?

Ps. Viikonpäivät ovat menneet jo ajat sitten sekaisin.

39

You Might Also Like

 • Karoliinan
  27.7.2018 at 08:14

  On kyllä huikee kesä! Siis millon viimeks oikeesti on ollu näin pitkään hellettä? Talven pimeyden todellakin jaksaa taas puskee läpi kun muistelee näitä päiviä. Ihana kun pääsette mökille nauttimaan kesäpäivistä. Siel kaikki säätilatkin tuntuu isommalta ku kaupungissa. :) Ja VAU! että uit ilman koiraa :D ihana!

  • krista
   27.7.2018 at 10:56

   Joo me puhuttiin jo joskus kesäkuussa, että ah vaikka nyt sataisi loppukesä, saatiin jo silti fiilis siitä, että olipa ihana kesän lämpö. Mutta eipä satanut, kun lämpö jatkuu ja jatkuu vaan, tämä on ihan uskomatonta! Tuntuu jotenkin hyvältä kompensaatiolta viime vuoden surkealle kesälle :)

 • Mima
  27.7.2018 at 08:36

  Kai se on kuumuus pehmentänyt pään täälläkin, luin tekstisi nimittäin että: ”Mahdumme makaamaan laiturilla vieri vieressä kahdestaan. Ollaan hiljaa. Molemmat laukeavat. Välillä käydään polskahtamassa.”

  Meinasin tukehtua mehuuni :)

  • krista
   27.7.2018 at 10:54

   Ahhhhhahahaha seksihelle! :D :D :D

 • Puumis
  27.7.2018 at 11:21

  Mä kanssa nautin näistä keleistä! Jos joskus tuntuu vähän tukahduttavan kuumalta niin ei tarvitse kuin visualisoida tyypillinen marraskuun harmaa viimaloskapaskailma, ja johan taas jaksaa! Sitäpaitsi mikä on ihanampaa kuin arkiaamuisinkin nauttia aamiainen omalla terassilla! <3

 • Jonna
  30.7.2018 at 16:09

  No just. Kannattaa sitten vain jatkaa epäekologista elämäntyyuä, eli yksityisautoilua, omakotiasumista ja lentomatkailua, niin saadaan jatkossakin ”nauttia” kuumista kesistä. Hyvässä lykyssä lapsemme nauttivat aikanaan yli 40 asteen lämpötiloista, mutta vitut siitä.

 • Jonna
  30.7.2018 at 16:10

  No just. Kannattaa sitten vain jatkaa epäekologista elämäntyyliä, eli yksityisautoilua, omakotiasumista ja lentomatkailua, niin saadaan jatkossakin ”nauttia” kuumista kesistä. Hyvässä lykyssä lapsemme nauttivat aikanaan yli 40 asteen lämpötiloista, mutta vitut siitä.