Vain vadelmia (eli lomalla Sotkamossa)

Ensimmäisenä päivänä Sotkamon torilla ostin marjamyyjältä litran mansikoita, kaksi litraa herneitä sekä yhden rasian hekumallisenmeheviä suomalaisia vadelmia.

Toisena päivänä Sotkamon torilla ostin yhden litran herneitä sekä kaksi rasiaa vadelmia.

Kolmantena päivänä Sotkamon torilla ostin pelkkiä vadelmia.

Samaan tapaan koko meidän Sotkamon-lomalla me poimitaan vain vadelmia. Tehdään vain niitä asioita, joita tiedämme meidän lomanvietossa ihan-ihan parhaiksi. Vaikka joka päivä samoja juttuja – samoja parhaita vadelmajuttuja.

Uidaan lähirannalla, lapset juoksevat isihippaa (eli hippaa isin kanssa) ja pulikoivat sekä uimaleluilla että ilman. Käydään Sotkamon torin jätskiskalla ja minä syön joka päivä pallon minttusuklaajäätelöä. Lapset testaavat eri annoksia. Leikitään polttopalloa koulun pihalla. Paistetaan makkaraa ja maissia rannassa, ja pelataan sulkapalloa silloin, kun ei tuule liikaa.

(tuulee aina)

Ämmi ihmettelee, että miksi lapset isonisonisosta monipuolisesta leikkipuistosta valitsevat keinut. Kun keinua voisi kuitenkin ihan missä vaan.

No se on se vadelmien salaisuus.

72

You Might Also Like

  • Jenni
    15.7.2022 at 21:17

    Hehe kolmen lapsen äitinä täällä ajattelin heti että mansikoista ja herneistä tuli vauvalle äidinmaidon kautta niin kovat ilmavaivat että niitä ei uskalla enää syödä. 🤭 mutta parempi näin päin! ❤️

  • Nro26
    16.7.2022 at 10:08

    Keinu on klassikko! ❤️ Käyn vieläkin joskus ohimennessä keinumassa (olen 45v lapseton). Löytyy muuten todellakin kaikkialta, niin pientä kylää ei varmaan Suomessa ole, etteikö siellä olis keinua. Vai onko?