Tulostettava kunniakirja kaikille koululaisille

Tämä stipendien aika herättää monenlaisia muistoja.

Olin itse ahkera koululainen, varmaan sellainen aika tyypillinen kympin tyttö. Viittasin koulussa, tein läksyt huolella, luin kokeisiin ja sain hyviä arvosanoja. Joka ikinen vuosi stipendien jakamisen aikaan ajattelin, että no nyt! Nyt varmasti minun ahkeruuteni on huomattu ja se palkitaan.

Mutta ei, en saanut stipendiä koskaan. Ikinä se ei osunut minun kohdalleni. Mikä pettymys, vuosi toisensa jälkeen, ensimmäisestä luokasta lukion kolmanteen. Stipendit menivät sivu suun, vaikka kuinka olin tsempannut ja todistukset komeilivat kymppejä. Miksi minun ahkerointiani ei koskaan huomata?

Kuitenkin joka ikinen lapsi ansaitsee kouluvuoden pääteeksi kunniakirjan ja huomioimisen. Ihan sama, mitä kriteereitä käytetään (koulumenestys, ystävätaidot, tsemppaaminen, arvosanojen parantaminen), niin aina tosi monta lasta jää ilman stipendiä. Jotkut koko elämänsä ajan. Mutta kuitenkin ihan jokainen koululainen on tavalla tai toisella liidellyt, ahkeroinut, tsempannut tai kompastellut läpi kokonaisen kouluvuoden – ja nyt on kiitosten paikka!

Ei vain niille, joita tämän vuoden stipendit luokan edessä pokkaavat, vaan ihan jokaiselle.

Viime vuonna kötöstin (aika spontaanin pikaisesti) omille lapsille itsetehdyt, henkilökohtaiset kunniakirjat. Kiitin ja huomioin juuri niitä asioita, joissa sen vuoden aikana lapsi on onnistunut, loistanut, tsempannut tai pärjännyt. Jaoimme juhlallisesti nämä omat kunniakirjat puutarhassa – tekstit luettiin ääneen ja kunniakirja haettiin vanhemmilta kätellen – ja söimme palkintojätskit päälle.

Se oli ihanaa, ja uskon että myös tärkeää.

Tänä vuonna Joel lupasi tehdä kunniakirjapohjan – aika yksinkertaisen, mutta toivottavasti mahdollisimman monenlaiselle lapselle sopivan. Ja hän lupasi sen myös muille jaettavaksi.

Täältä voi tulostaa oman kunniakirjan ja muotoilla sen juuri sellaiseksi kuin omalle lapselle, kummilapselle, lapsenlapselle tai muuten vaan läheiselle lapselle sopivimmin istuu.

Täällä myös oma versio esikoululaiselle, ja täällä versio päiväkotilaisen kunniakirjasta.

Koska jokainen lapsi ansaitsee lukuvuoden päätteeksi kiitokset ja kehut ja jonkun, joka sanoo: olen ylpeä sinusta.

 

PS. Tuo kohta ”…palkitaan __________ kouluvuodesta ___ . luokalla” on tarkoitettu täydennettäväksi sopivalla adjektiivilla ja lapsen luokka-asteella, esimerkiksi näin: ”palkitaan vauhdikkaasta kouluvuodesta 4. luokalla”.

39

You Might Also Like

  • Maari
    3.6.2022 at 20:34

    Tää on ihan mahtava idea! Suuret kiitokset teille. Meillä menee muutama todistus tulostukseen. :)

    • krista
      4.6.2022 at 09:43

      Jesh, ihan mahtavaa, jos tästä oli muillekin iloa! <3 Tuli vähän idea viime tipassa, mutta toivottavasti ehti!

  • Vilja
    3.6.2022 at 21:44

    Kiitos! Tämä lähtee meidän ekaluokkalaiselle, jolla on ollut vähän liian rankkaa. <3

    • krista
      4.6.2022 at 09:44

      Voi miten ihanaa – ja just silloin, kun on ollut vähän liian rankkaa, tarvitseekin erityisesti tukea, kiitosta ja huomiota <3

      • Nadja
        4.6.2022 at 11:29

        Juuri niin <3

  • Anna
    4.6.2022 at 20:55

    Meidän kohdallapa opettaja oli tehnyt kaikille ekaluokkalaisilleen kunniakirjat, koska koko luokka oppi jotenkuten lukemaan jo jouluun mennessä. Hän siis ihanasti huomioi kaikki ekaluokkalaiset oppilaansa kun stipendejä jaettiin.

    • krista
      5.6.2022 at 12:12

      Aivan ihanaa! <3 Ja hei mä sain myös Instaan useita viestejä, joissa oli opettaja tehnyt just samoin! Eli ihan huippua, ajat muuttuu ja onneksi tällaisia asioita huomioidaan nyt ja toivottavasti tulevaisuudessa vieläkin laajemmin <3

  • Minä vaan
    7.6.2022 at 07:22

    Amerikan malli (ainakin täällä länsirannikolla) on tässä ihana, vaikka feikiksi aina haukutaan. Kaikki lapset saavat läpi vuoden great kids awardin random järjestyksessä. Siinä sit kehutaan lapsen
    hyviä puolia vuolaasti ja reksi, ope ja varareksi allekirjoittaa. Ne ovat rakkaita muistoja meidän lapsille ja kortit tallessa. Stipendejä ei jaeta täällä, onneksi.